09 December 2019

Pengalaman Jumpa Penawar Kanser Payudara

11:46 0 Comments
Kali ni Cikgu Ije nak kongsi satu pengalaman daripada seorang wanita yang menderita kanser payudara tahap 3. 

Kanser payudara, kanser, cancer, breast cancer, vivix, shaklee, kanser shaklee

Kisah ini dikongsikan di branch Shaklee pada April 2015. Wanita hebat ini memakai tudung hitam di dalam gambar. 

Kanser payudara, kanser, cancer, breast cancer, vivix, shaklee, kanser shaklee

Beliau berkongsi pengalaman perit mengenangkan menderita kanser payudara sampai beliau pernah rasa dah berputus asa untuk hidup. 😭 

Suatu hari, beliau menangis dan meracau. Jururawat memangku anak beliau dan tunjuk anak itu kepada beliau. 

"Puan kena kuat demi anak puan ni" 

Sejak itu, beliau kuat untuk terus berjuang dan bersemangat melawan penyakit kanser payudara yang dihidapi oleh beliau. 

Beliau jalani kimoterapi. Kesan daripada kimoterapi, tangan beliau timbul biji-biji yang buruk. 

Pernah juga beliau habiskan wang sehingga RM6000 sebulan untuk membeli pelbagai jenis produk untuk hilangkan biji-biji buruk pada tangan. Kesudahannya, keadaan jadi semakin teruk.

Sehinggalah beliau tergerak hati untuk mencuba Vivix Shaklee atas nasihat seorang kenalan. Sangat mengejutkan selepas sebulan beliau mengamalkan Vivix, biji-biji buruk di tangan beliau kesan daripada kimoterapi hilang dan dan bersih! 

Suami beliau juga teruja dengan Shaklee rentetan peristiwa itu. Suami beliau membeli produk Shaklee lain untuk dicuba seperti Garlic Complex, SR Vita-C Plus dan lain-lain. 

Dalam perkongsian itu, beliau meneruskan cerita... 

Masuk bulan ke-4 beliau ambil Shaklee, beliau ke hospital untuk temujanji bersama doktor. Amat mengejutkan apabila doktor tak dapat mengesan sel kanser beliau. Beliau bebas kanser! Tiada yang mustahil dengan izin Allah. Dengan izin Allah, Vivix membantu beliau melawan sel-sel kanser. 

Kanser payudara, kanser, cancer, breast cancer, vivix, shaklee, kanser shaklee

Diakhir perkongsian beliau pada hari itu, beliau sangat mengesyorkan wanita untuk mengamalkan Vivix kerana beliau dah rasa betapa sakitnya menderita kanser payudara. 

Dengan perkongsian daripada beliau, Cikgu Ije nekad taknak skip ambil Vivix. Hanya 1 sudu setiap hari! 

Kanser payudara, kanser, cancer, breast cancer, vivix, shaklee, kanser shaklee

Berminat untuk dapatkan Shaklee? Boleh contact Cikgu Ije. Nak mudah WhatsApp je. Klik 018 270 4872


Nak jadi ahli Shaklee?


Nak beli guna kad kredit atau kad debit sendiri? Boleh klik imej di bawah



Your Favourite Shaklee Distributor
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (Cikgu Ije) 
SMS/WhatsApp : 018 270 4872
Personal FB : Hifzan Zanini
Instagram: @vitaminsuci / @cikgu_ije

07 December 2019

6 Tips Hadapi Anak Melangkah Ke Alam Persekolahan

07:17 0 Comments


Sesi persekolahan berbaur dua rasa; sedih dan gembira. Sedih sebab diam tak diam anak dah besar. Dah masuk darjah 1 atau dah melangkah ke alam asrama. Gembira kerana anak-anak ada kesempatan untuk ke sekolah menuntut ilmu. Ada anak orang lain telah meninggal dunia semasa kecil, ada anak orang lain terlantar di katil kerana tak sihat. 

Semua ibu bapa mahu anak-anak melakukan yang terbaik di sekolah, hakikatnya kantin dan gerai di luar sekolah mempunyai pilihan makanan yang tidak sihat, malah boleh merosotkan tahap kesihatan anak-anak. 

Apa kita boleh beri untuk sokong persekolahan anak kita?

Jom fokus pada apa yang ibu bapa boleh lakukan untuk membantu keupayaan otak dan pembelajaran anak-anak kita:

1️⃣ Tidur: Semuanya bermula dengan tidur. Otak kanak-kanak (dan juga kita!) Jauh lebih baik untuk berfungsi, beri perhatian, buat pengiraan dan ingatan mental apabila mendapat tidur yang cukup. 

Mood dan kelakuan anak-anak lebih baik apabila tidur cukup. Kajian baru-baru ini telah menyokong ini dengan menunjukkan bahawa otak kanak-kanak melakukan lebih baik dengan struktur waktu tidur yang konsisten.

2️⃣ Sarapan: Selepas tidur malam yang baik, sudah tiba masanya untuk sarapan pagi yang baik juga. Memulakan hari anak-anak dengan sumber protein yang baik (Meal Shakes), buah-buahan segar, atau sayur-sayuran adalah kunci untuk memberi otak mereka tenaga yang mereka perlukan. 

Contoh sarapan yang Cikgu Ije biasa buat untuk anak-anak:
  • roti bakar. Guna roti berserat tinggi. Sapu mentega dan kacang pun dah cukup!
  • muffin. Beli je yang berbijirin, cebisan buah-buahan atau kismis
  • sandwich tuna. Paling mudah dan cepat. Beli tuna ayam brand dan letak keju. Siap!
  • semangkuk bijirin dan susu segar. Yang ni tutup mata pun, ibu boleh buat
  • buah-buahan. Paling mudah yang tak leceh seperti epal dan pisang.
  • telur dadar. Boleh campur lobak merah dicincang halus atau cendawan. Kenyang!
  • minum jus yang dikisar sendiri atau susu. Cikgu Ije shake Meal Shakes je. cepat.


3️⃣ Pilihan makanan yang sihat: Dah elok sediakan sarapan berkhasiat untuk anak, waktu makan lain pun pastikan anak-anak makan makanan baik. Elakkan soda, aditif makanan dalam jajan, minuman berperisa. Minimakan makanan proses seperti hotdog dan daging burger. 

Nak mudah, buat menu siap-siap untuk 2 minggu. Jadi kita tak kalut nak fikir menu, persiapan bahan mentah, waktu memasak. Menu ringkas is okay, asal sihat! Jommm!

4️⃣  Pemakanan yang baik: Untuk memastikan anak-anak mendapat nutrien yang mencukupi, pertimbangkan:
  • multivitamin harian seperti Vita-Lea For Children yang dihasilkan dengan rangkaian 18 vitamin dan mineral yang komprehensif. Anak terkenal dengan sifat sangat memilih makanan. Usah risau, Vita-Lea® for Children dicipta khas dengan mikronutrien berspektrum luas untuk memenuhi keperluan nutrisi si manja kita.
  • Minyak ikan omega-3 (terutamanya DHA) dalam OmegaGuard adalah penting untuk pembangunan otak dan keperluan untuk anak-anak yang semakin meningkat.

multivitamin shaklee, multivitamin, multivitamin kanak-kanak


5️⃣ Kurang masa skrin: Televisyen, komputer, tablet dan telefon semuanya membuatkan anak-anak kita duduk dan menatap skrin sepanjang masa. Malah, laporan baru-baru ini menunjukkan bahawa kanak-kanak mempunyai purata menatap skrin selama 8 jam sehari! Cuba menghadkan masa skrin pada malam sekolah dan mematikan semua elektronik sejam sebelum tidur. Ini akan membantu menenangkan minda mereka dan membantu mereka tidur lebih cepat.

6️⃣ Aktiviti bersama yang aktif: Oleh kerana waktu pendidikan jasmani hanya 1 jam seminggu, ibu bapa perlu meluangkan masa untuk memastikan anak-anak melakukan sesuatu yang aktif. Ia merupakan latihan hebat untuk otak anak-anak; 
  • ia membantu mereka tidur dengan lebih baik
  • mempunyai keyakinan dan kemahiran berfikir yang lebih baik
  • meningkatkan mood mereka


Otak anak-anak kita perlu dipupuk perlahan-lahan agar dapat melakukan yang terbaik. Sikit-sikit, kita ubah untuk kebaikan anak kita, anugerah terindah.

Baca:

Berminat untuk dapatkan Shaklee? Boleh contact Cikgu Ije. Nak mudah WhatsApp je. Klik 018 270 4872


Nak jadi ahli Shaklee?


Nak beli guna kad kredit atau kad debit sendiri? Boleh klik imej di bawah

Your Favourite Shaklee Distributor
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (Cikgu Ije) 
SMS/WhatsApp : 018 270 4872
Personal FB : Hifzan Zanini
Instagram: @vitaminsuci / @cikgu_ije

06 December 2019

Shaklee Youth Skincare : Travel Set / Trial Set

08:11 0 Comments
Bulan Disember 2019, pencinta Youth mempunyai pilihan yang lebih mudah dan praktikal apabila ingin menggunakan Youth ketika balik kampung, outstation atau travel by flight. 
Sebab Youth Shaklee dah ada Travel Set! 


Juga untuk anda yang sedang berusaha untuk bertukar dan mencuba Youth Skincare Shaklee, pastinya set ini boleh dipertimbangkan.



Apa yang menariknya Youth Travel Set ini?

❤️ Sangat ekslusif - Didatangkan dengan bekas keras comel berbentuk travel luggage versi mini, ia disertakan bersama logo 'daun' Shaklee dan tulisan 'Shaklee' pada case tersebut! Sangat eksklusif. Tiada dijual dimana-mana.


❤️ Mudah dibawa kemana-mana - Nak balik kampung, nak pergi outstation, nak bawa handcarry dalam penerbangan? Tiada masalah lagi! 


❤️ Saiz yang comel - Setiap item iaitu 100ml sahaja. Sangat sesuai jika anda ingin memiliki Youth Travel Set untuk digunakan ketika keluar rumah. Tak perlu berangkut botol saiz normal lagi!


❤️ Travel Case yang keras dan beg lutsinar - Jadi skincare selamat tanpa kemek atau tumpah.


Bagaimana nak dapatkan Youth Travel Set ni?

Ada 2 cara:

CARA 1: Beli Youth Travel Set Sahaja

Beli Youth Travel Set dengan harga RM297.50 + pos RM10 = RM307.50 (tanpa mendaftar) atau beli dengan harga ahli RM238 + pendaftaran ahli Shaklee RM65 + pos RM10 = RM313

Antara 2 pilihan dalam cara 1, mana lagi berbaloi? Semestinya RM313 sebab lepas ni kalau nak beli produk Shaklee...
  • tak kalut nak survey harga dah; terus boleh dapat harga ahli (diskaun 20%)
  • tak risau barang expired, rosak, stok lama; terus dapat latest stock dari HQ Shaklee
  • tak susah nak cari trusted seller; terus boleh klik order kat website guna handphone dan kad debit/kad kredit sendiri
Tapi ada yang lebih berbaloi! 



Youth dibangunkan secara klinikal oleh pakar-pakar kulit bertaraf antarabangsa, Indeks Usia Kulit mengukur kehadiran tanda-tanda utama penuaan dengan data klinikal yang berasaskan fakta.

• Kedutan Kulit 
• Saiz Pori 
• Tona Kulit 
• Keanjalan 
• Tekstur Kulit 
• Hiperpigmentasi 
• Seri Kulit 
• Kekenduran

Kalau dah siap dengan bahan premium, kajian lebih 8 tahun oleh pakar kulit, dah geram duk tengok banya testimoni Youth. Semua menjadi, baik dapatkan Youth Travel Set melalui cara 2. Bagaimana?

CARA 2: Beli Youth 200UV dan dapat beli Youth Travel Set RM68!

Dengan cara ini, anda dapat..

🌷 Percuma keahlian Shaklee
🌷 Percuma penghantaran
🌷 Layak dapat bonus tunai

Sangat berbaloi! Beli mana-mana Youth di bawah dengan jumlah UV ialah 200, layak beli Travel Set dengan harga RM68 sahaja!

Banyak la nak kena spend duit? Tak! Youth tahan untuk kegunaan 6-12 bulan! Memang berbaloi! Bayangkan beli produk best RM700 tapi boleh guna untuk jangka masa panjang. Memang jimat habis.

Nak beli Travel Set RM68? Pilih je mana-mana produk Youth dan rujuk UV supaya cukup 200. Kurang tak boleh. Lebih takpe. 

Item
UV
PV
Harga Ahli
Harga Runcit
Youth Starter Set
184
646
680.00
850.00
Youth Intensive Treatment and Repair Set
364
1274
1340.00
1675.00
Youth Renew and Maintain Set
274
960
1010.00
1262.50
YOUTH Luminous Gel Oil Cleanser
42
147
155.00
193.75
YOUTH Perfecting Skin Toner
43
152
160.00
200.00
YOUTH Activating Serum
90
314
330.00
412.50
YOUTH Age Defense Moisturizer SPF-50
45
157
165.00
206.25
YOUTH Advanced Renewal Night Cream
54
190
200.00
250.00
YOUTH Radiance C plus E
90
314
330.00
412.50
YOUTH Restoring Eye Treatment
53
185
195.00
243.75
Youth Moisture Lock Day Cream
54
188
198.00
247.50

Cikgu Ije bagi contoh siap-siap. 

Contoh 1: Katakan anda nak beli Youth Starter Set dan Luminous Gel Oil Cleanser; pencuci nak letak kat office:

Youth Starter Set (184UV) 
Luminous Gel Oil Cleanser (42UV)
Jumlah UV ialah 226UV. Dah lebih 200UV, jadi layak dapat beli Travel Set RM68 

Total harga semua: 

Youth Starter Set RM680 RM612 (ada promosi JomShaklee)
Luminous Gel Oil Cleanser RM155
Youth Travel Set RM68
Jumlah bayaran hanya RM835

😊 Percuma keahlian Shaklee (jimat RM65)
😊 Percuma pos (jimat RM10)
😊 Bonus tunai (dapat lagi duit RM36.40)

Contoh 2: Katakan pakat nak beli dengan adik beradik, kawan office

YOUTH Luminous Gel Oil Cleanser x 3 (42UV X 3)YOUTH Perfecting Skin Toner x 2 (43UV X 2)
Jumlah UV ialah 212UV

Total harga semua:
Luminous Gel Oil Cleanser RM155 x 3 Perfecting Skin Toner RM160 x 2 
Youth Travel Set RM68
Jumlah bayaran RM853

Jom renung-renungkan nak beli pilihan mana. Sebelum klik X pada skrin anda, jom baca..

Kenapa perlu bertukar kepada jenama Youth?

Shaklee telah buktikan yang anda tidak perlu mengorbankan keselamatan dan ketulenan untuk keberkesanan. Kesemua produk kami direka dan dihasilkan tanpa bahan kimia yang merbahaya dan tiada bahan-bahan yang mungkin dipersoalkan seperti produk-produk lain yang memberikan impak kepada anda dan planet kita.

Shaklee telah menguji lebih daripada 350 bahan pencemar, racun perosak, dan bendasing pada setiap bahan botanikal baru, sebanyak 3 kali ganda berbanding dengan yang diperlukan. Malah, kami telah menjalankan lebih daripada 100,000 ujian kualiti setiap tahun untuk memastikan yang produk Shaklee selamat.

Shaklee sentiasa mengutamakan Bumi – Shaklee adalah syarikat yang pertama dalam dunia yang telah berjaya menyeimbangi pelepasan karbon supaya tiada jejak karbon yang tertinggal pada planet kita.

Jom tukar!

Baca:

Berminat untuk dapatkan Shaklee? Boleh contact Cikgu Ije. Nak mudah WhatsApp je. Klik 018 270 4872


Nak jadi ahli Shaklee?


Nak beli guna kad kredit atau kad debit sendiri? Boleh klik imej di bawah



Your Favourite Shaklee Distributor
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (Cikgu Ije) 
SMS/WhatsApp : 018 270 4872
Personal FB : Hifzan Zanini
Instagram: @vitaminsuci / @cikgu_ije

05 December 2019

Collagen Plus Powder Shaklee Murah

08:50 0 Comments
Bulan Disember 2019 merupakan bulan yang menawarkan promosi Collagen Plus Powder yang sangat best. Jadi Cikgu Ije nak kongsikan dulu keberkesanan kolagen Shaklee ini. Jom tilik gambar











4 keistimewaan Collagen Powder Plus Shaklee



 Ikan merah laut dalam hidup pada paras 5000 meter di bawah laut. Sisiknya lebih tahan kepada tekanan air yang jauh di dasar laut berbanding ikan biasa. Tambahan pula ia jauh dari pencemaran dan sisa toksik. Jadi kolagen yang dihasilkan dari sisik ikan merah sudah tentulah lebih tahan lasak dan berkualiti tinggi.


Vitamin C di dalam Shaklee Collagen Powder Plus menggalakkan lagi penghasilan kolagen serta membantu melawan radikal bebas. Manakala Vitamin B2 dan Vitamin B6 menyokong metabolisma tenaga yang sangat penting dalam menghasilkan kolagen di dalam sel.


Shaklee Collagen Plus Powder mengandungi berat molekul kolagen yang sangat rendah iaitu pada kira-kira 1,000 Dalton yang mudah di serap oleh badan pada lapisan derma dengan lebih cekap.

Bahasa mudahnya, berat molekulnya adalah seberat zarah, begitu ringan mudah meresap! Ia memiliki berat molekul yang sangat rendah berbanding kolagen jenama lain di pasaran yang menjadikannya sangat istimewa.

Berat molekul rendah sangat penting di dalam memilih kolagen yang terbaik kerana berat molekul inilah yang menentukan sejauh mana penyerapan kolagen tersebut efektif untuk memberi hasil yang menakjubkan.


Kolagen Shaklee ini datang dalam bentuk sachet yang memudahkan penggunaan segera pada bila-bila masa dan di mana sahaja. Tak kalut nak angkut botol besar. Cuma masukkan 1 sachet ke dalam beg tangan, boleh terus bawa bekal makan kat office!

Kenapa perlu kolagen yang tahan lasak?

Kolagen ni tisu yang mudah rosak sebab tekanan. Kolagen yang baik adalah kolagen yang mampu menahan tekanan dan mempunyai daya elastik yang tinggi.

Red Snapper Scale (RSS) ada ciri-ciri: 

1. Sangat elastik - kadar elastik yang sangat tinggi
2. Sangat lasak - mampu menahan tekanan berkapisiti 60 pound
3. Kadar kelembapan yang tinggi
4. Kepaduan sel yang sangat tinggi
5. Molekul halus dan mudah diserap


Power-kan kalau COLLAGEN PLUS POWDER yang kita makan ada sampai 4000mg kolagen RSS! 


Baca:
Apa kata Dr Zubaidi Hj Ahmad tentang kolagen?
Penangan kolagen Shaklee, skin age test muda 13 tahun!
Kolagen bantu jadi awet muda!
Koleksi testimoni Collagen Powder Plus

Promosi Collagen Powder Plus Disember 2019


Diskaun 5% untuk 2 kotak Collagen Plus Powder Shaklee
Harga runcit RM596 (Selepas diskaun hanya RM566 tanpa keahlian) atau
✌ RM527.20 termasuk keahlian Shaklee

atau

Beli 6 kotak dan PERCUMA 1 kotak Collagen Powder Plus beserta percuma keahlian Shaklee dan Cash Reward
 Harga runcit 6 kotak RM1788 (Selepas diskaun hanya RM1428)
 Percuma keahlian Shaklee
 Percuma 1 kotak Collagen Powder Plus
 Percuma penghantaran

 Bonus tunai RM110.88

Berminat untuk dapatkan Shaklee? Boleh contact Cikgu Ije. Nak mudah WhatsApp je. Klik 018 270 4872


Nak jadi ahli Shaklee?


Nak beli guna kad kredit atau kad debit sendiri? Boleh klik imej di bawah



Your Favourite Shaklee Distributor
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (Cikgu Ije) 
SMS/WhatsApp : 018 270 4872
Personal FB : Hifzan Zanini
Instagram: @vitaminsuci / @cikgu_ije