02 April 2020

Promosi Shaklee April 2020

08:48 0 Comments
Assalamualaikum dan hai. Hari ini 2 April. Cikgu Ije baru berkesempatan untuk berkongsi Promosi Shaklee pada bulan ini. 


Sempena menyambut bulan Ramadhan yang bakal tiba 2 April ini Shaklee membuat Promosi Puasa Dengan Shaklee untuk produk popular bulan Ramadhan, iaitu:

Tidak ketinggalan juga promosi produk Shaklee nombor 1 di Malaysia, Vivix!


1. Promosi Cinch Shake Mix (Twinpack @10%)


Menarik sungguh Cinch Shake Mix ni. Didatangkan dengan 3 pilihan perisa, anda boleh pilih kombinasi mana yang anda mahukan! Jommmm gabung 2 antara 3 perisa pilihan yang ada:
  • Cafe Latte
  • Chocolate
  • Vanilla
Bulan puasa ialah bulan terbaik untuk turunkan berat badan. Cinch Shake Mix sangat sesuai untuk anda yang target untuk beribadah (puasa) dan turunkan berat bagi menjamin kesihatan yang lebih baik. 

Cinch Shake Mix ini ialah protein khas bagi mereka yang mahu dapatkan inch loss dan bentuk badan menarik tanpa membuatkan kulit menggeleber. Jadi, kalau nak kurus dan tak nak badan menggeleber, wajib dapatkan Promo Cinch Shake Twinpack @ diskaun 10% ni tau.

Masa lepas berpantang, Cikgu Ije ambil Cinch Shake Mix. Al-maklumlah lepas bersalin banyak berat turun, tapi tak fit. Alhamdulillah. Belum lagi naik kerja 3 bulan, body dah fit. Padahal bersalin anak ke-3 tu. Punyalah best Cinch Shake Mix ni pejalkan kulit menggelebeh. I looooveee!


2. Promosi Performance Drink (Twinpack @10%)


Minuman sahur dan berbuka wajib untuk Cikgu Ije sekeluarga! Mengelak rasa haus sepanjang hari berpuasa dan rasa segar apabila malam menjelma. Bila nak terawih tu, rasa bertenaga betul!

Performance Drink ada 2 pilihan perisa
  • Oren
  • Lemon-lime
Cikgu Ije suka yang masam-masam. Jadi lemon-lime menjadi perisa pilihan. Kalau korang suka yang sweet-sweet oren juice gitu, boleh ambil perisa oren. Kalau tak tahu nak pilih, boleh beli twinpack yang ada kedua-dua perisa ni. 

Pengalaman Cikgu Ije mengandung di bulan Ramadhan, perlu ke sekolah, naik turun tangga silih berganti masuk kelas anak murid umur 7 dan 8 tahun, Performance Drink (PD) adalah penyelamat! Bersahur wajib dengan PD! Pergi sekolah steady je walaupun puasa dan mengandung. Kurang gula dan tidak berkarbonat!

Untuk hari-hari tak mengandung pun, Cikgu Ije selalu bawa bekal air PD ni ke sekolah. Sebab ia beri tenaga lain macam. Mengajar anak kecil tak terasa penat bila ada cukup elektrolit dalam badan. Try cuba Ramadhan kali ni, mesti nak puasa dengan PD je! Hehe


3. Promosi Meal Shakes (Twinpack @10%)


Meal Shakes adalah multivitamin berbentuk minuman khas kanak-kanak terutama untuk mereka yang ada masalah sembelit, jenis picky eater, kurang berat badan, berlebihan berat badan dan memerlukan nutrisi tambahan.

Menjelang puasa, Cikgu Ije beri anak-anak bersahur dengan Meal Shakes. Sangat sesuai untuk anak kecil yang berpuasa. Ia bekalkan tenaga dan keperluan harian yang diperlukan oleh tubuh anak-anak. Setakat ni dah 4 tahun anak Cikgu Ije berpuasa. Alhamdulillah. Maintain sampai ke petang. Bukan sekadar puasa, solat wajib 5 waktu pun dia bersemangat nak buat padahal masa tu dia baru darjah 1. 


4. Promosi Cinch Tea Mix (Twinpack @10%)


Teh yang boleh disediakan panas atau sejuk! Ia meningkatkan metabolisma, tenaga badan, untuk mengurangkan inci dan kurus terutama di bahagian perut dan peha. Selain itu, ia juga teh pilihan bagi mengatasi masalah terlalu letih dan mengantuk serta peneman ketika perlu travel jauh dan memandu dalam jarak yang jauh dan lama. 

Di bulan puasa, Cinch Tea Mix memang pilihan terbaik untuk anda yang ketagih dengan minuman manis dan minuman 3 dalam 1. Bertukarlah kepada Cinch Tea Mix dan dapatkan manfaat teh. Memang hebat!


5. Promosi Vivix (Twinpack @5%)


Rangkaian polifenol dan resveratrol yang menjadi pilihan pertama rakyat Malaysia di dalam Shaklee, Vivix daripada Shaklee! Bulan April 2020, ada promosi Vivix. Bukan sahaja dapat diskaun 5%, tapi percuma keahlian, percuma penghantaran dan bonus tunai!

Vivix Shaklee didatangkan dalam bentuk cecair yang memudahkan kita untuk ambil setiap hari sebanyak sekurang-kurangnya 1 sudu makan. Tidak ada masa spesifik yang ditetapkan sebagai pengambilan untuk Vivix. Boleh di ambil pada bila-bila masa.

BACA: Testimoni Vivix

Nak order!

Boleh contact Cikgu Ije sekarang. Klik 018 270 4872 untuk WhatsApp. 

Atau boleh klik imej dibawah untuk mendaftar dan beli dengan harga ahli menggunakan kad kredit / kad debit anda.


yuran daftar ahli shaklee rm35

.Your Favourite Shaklee Distributor 
Shaklee ID 1233547
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (Cikgu Ije) 
SMS/WhatsApp : 018 270 4872
Personal FB : Hifzan Zanini

01 April 2020

Harga Vivix Murah 2020!

09:28 0 Comments
Assalamualaikum dan hai. Hari ni dah 1 April. Cikgu Ije nak kongsikan harga Vivix yang murah sangat sempena promosi bulan ni.


Nak tahu tak korang. Sebotol Vivix kalau bukan ahli dan takde promo berharga RM475? Kalau 2 botol dah RM950! Tapi bila dah promosi macam bulan ni dan bila anda beli 2 botol, hanya RM722 sahaja! Jadi sebotol jatuh harga RM361 saja! Bukan lagi RM475! Banyak tak beza RM950 dan RM722? Banyak!


Nanti dulu!

Ada lagi tau. Korang dapat FREE POSTAGE! Dah jimat RM10

Ada lagi!

Korang dapat FREE MEMBERSHIP DENGAN RYG!!! Jimat lagi yuran RM35 —> Kelebihan join dengan team besar Cikgu Ije ni ialah boleh pilih nak join team bisnes atau nak jadi ahli untuk beli dengan harga murah tapi nak consultation daripada raaaamaaiiii pengawai perubatan dalam team Cikgu Ije.

Dan finally!

Jeng jeng jeng.... ada CASH REBATE RM36.10! Masuk akaun bank anda. Bukan voucher tau! Ishk dahlah bagi diskaun, bagi cash rebate RM36.10. Extra DISCOUNT!!

Jadi, jom kira!

Harga promo RM722-RM36.10. Dapat sebotol jatuh harga RM343 SAHAJA!!! Murah na ceq na? Tapi nak bagitahu PROMO Vivix NI LIMITED STOCK!! Jadi KLIK DISINI SEMENTARA STOCK MASIH ADA!!! 

yuran daftar ahli shaklee rm35

  1. Isikan nama anda dan maklumat (untuk keahlian percuma)
  2. Kemudian selepas submit, anda perlu cek email inbox atau spam. Anda akan dapat email shaklee yg berikan id dan password.
  3. Log in pada website www.shaklee.com.my
  4. Masukkan id dan password tadi dan klik shop.
  5. Klik Vivix twinpack promo.
  6. Add cart.
  7. Now you can pay.

Automatically anda dapat HARGA SUPER JIMAT DAN PERCUMA KEAHLIAN. GDex akan post ke anda dan boleh wasap Cip untuk cara pengambilan. Jadi, cepat-cepat!! Jangan tunggu lagi!!

Opss!

Lupa nak cakap cash rebate RM36.10 akan masuk bank akaun anda pada 14hb Mei 2020 tau.


.Your Favourite Shaklee Distributor 
Shaklee ID 1233547
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (Cikgu Ije) 
SMS/WhatsApp : 018 270 4872
Personal FB : Hifzan Zanini

29 March 2020

Harga NutriFeron Murah 2020

21:57 0 Comments
Assalamualaikum dan hai.


Formula exclusive Shaklee khas untuk Immune Booster kini boleh dibeli dengan had 3 unit setiap ahli Shaklee berdaftar. Notis ini telah disiarkan secara rasmi pada 26 Mac 2020. Lihatlah betapa popularnya NutriFeron sehinggakan perlu ada had limit belian.


Semasa musim wabak Covid 19 ini, salah satu elemen perlu kita jaga selain kebersihan diri adalah, kekuatan imuniti sistem pertahan badan kita.Oleh sebab itu kita perku tingkatkan imuniti kita.

Shaklee menyediakan satu produk khusus untuk tingkatkan imuniti pertahanan badan yang terbukti selamat dan berkesan

Dapatkan NutriFeron sementara stok masih ada.


Harga NutriFeron Shaklee 2020

Harga 1: Sekotak NutriFeron mempunyai 30 sachet yang berharga runcit RM190 + pos RM10

Harga 2: Dengan mendaftar sebagai ahli Shaklee RM35, anda layak membeli NutriFeron dengan diskaun 20%. Cuma RM187 + pos RM10

Harga 3: Beli 3 kotak NutriFeron dengan harga, percuma keahlian dengan harga RM456 + pos RM10 (Runcit untuk 3 kotak ialah RM570!)

BACA: Testimoni NutriFeron


Berminat untuk dapatkan NutriFeron Shaklee? Boleh contact Cikgu Ije sekarang. Klik 018 270 4872 untuk WhatsApp

Pemberitahuan Mesra:
  • Mulai 1 Mac 2020, yuran keahlian Shaklee hanyalah RM35 atau percuma keahlian dengan belian mana-mana produk sebanyak 100UV (lebih kurang RM350 bergantung kepada nilai produk)
  • Hubungi Cikgu Ije untuk mendaftar sebagai ahli makan sendiri (belian harga ahli dan jaminan produk tulen) atau ingin jana pendapatan tambahan (kelas online dan offline disediakan bersama team yang supportive!)
  • Hanya 6 maklumat yang diperlukan untuk pendaftaran:
  1. Nama
  2. Alamat
  3. Nombor telefon
  4. Nombor kad pengenalan
  5. Nombor akaun bank
  6. Email

  • Klik 018 270 4872 untuk mendaftar sebagai ahli Shaklee ATAU
  • Klik imej dibawah untuk mendaftar dan boleh terus membuat belian menggunakan kad kredit / kad debit anda

yuran daftar ahli shaklee rm35

.Your Favourite Shaklee Distributor 
Shaklee ID 1233547
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (Cikgu Ije) 
SMS/WhatsApp : 018 270 4872
Personal FB : Hifzan Zanini

28 March 2020

Pengedar Shaklee Kluang

20:34 0 Comments
Assalamualaikum dan hai. Hari ni 28 Mac 2020 iaitu Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) hari ke-11. Cikgu Ije nak kongsikan 3 pesanan Shaklee yang Cikgu Ije buat pada hari ni.

Alhamdulillah. Walaupun kesemua 7 cawangan Shaklee seluruh Malaysia tutup, namun staf Shaklee juga antara frontliners yang masih bertugas demi untuk memastikan bekalan vitamin dan produk Shaklee tidak putus untuk kegunaan seluruh rakyat Malaysia

Terima kasih juga untuk abam courier, terutamanya GDEx kerana anda telah berjaya menghantar parcel pengguna Shaklee dengan selamat di musim kes Covid-19 ini. Kudos!

Pesanan 1


Customer Cikgu Ije dari Batu Pahat telah memesan Vivix. Bermula 1 Mac 2020, belian produk melebih 100UV, layak dapat percuma keahlian Shaklee (jimat yuran RM35). 1 Vivix mempunyai 112UV. Kalau sebelum ni, kena beli produk lebih 200UV baru dapat percuma keahlian. Alhamdulillah. Rezeki customer boleh terus beli Vivix pada harga ahli. 

Pesanan 2


Customer Cikgu Ije dari Kluang ni sangat special. Memandangkan Cikgu Ije tinggal dan bekerja di Kluang sejak 2010, jadi beliau merupakan antara pelanggan tetap Cikgu Ije. Selalu sangat COD vitamin kepada beliau.

Musim Covid-19 ni Cikgu Ije takde di Kluang. Cuti sekolah pertengahan penggal pertama bermula 14 Mac, Cikgu Ije balik kampung di Kota Bharu pada 16 Mac dan perintah kawalan pergerakan (PKP) bermula 18 Mac 2020.


Disebabkan jarak yang jauh, maka customer Cikgu Ije ni akur untuk pos sahaja. Alhamdulillah. Tiba-tiba beliau tanya apa beza jadi ahli dan tidak. Tentulah belian harga ahli. Bayar yuran RM35, terus boleh beli produk dengan harga ahli. Terus beliau setuju.  Beliau telah beli SR Vita-C Plus dan B-Complex

Terima kasih customer Shaklee Kluang!

Pesanan 3

Untuk pesanan terakhir pada hari ini adalah kepada customer Shaklee di Batu Caves. Beliau adalah kawan Cikgu Ije masa sekolah menengah dulu. Asbab bisnes Shaklee, dapat Cikgu Ije bersilaturahim walaupun lebih 17 tahun tak jumpa. Sejak dari lepas SPM lagi. Hehe. TQ sahabat!

Sama seperti customer pesanan 2 tadi, kawan Cikgu Ije ni pun order SR Vita-C Plus dan B-Complex

Nak daftar jadi ahli Shaklee dan beli dengan harga ahli? Klik je DAFTAR JADI AHLILepas tu, WhatsApp Cikgu Ije ❤️Klik 018 270 4872

Pemberitahuan Mesra:
  • Mulai 1 Mac 2020, yuran keahlian Shaklee hanyalah RM35 atau percuma keahlian dengan belian mana-mana produk sebanyak 100UV (lebih kurang RM350 bergantung kepada nilai produk)
  • Hubungi Cikgu Ije untuk mendaftar sebagai ahli makan sendiri (belian harga ahli dan jaminan produk tulen) atau ingin jana pendapatan tambahan (kelas online dan offline disediakan bersama team yang supportive!)
  • Hanya 6 maklumat yang diperlukan untuk pendaftaran:
  1. Nama
  2. Alamat
  3. Nombor telefon
  4. Nombor kad pengenalan
  5. Nombor akaun bank
  6. Email
Your Favourite Shaklee Distributor 
Shaklee ID 1233547
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (Cikgu Ije) 
SMS/WhatsApp : 018 270 4872
Personal FB : Hifzan Zanini

27 March 2020

Soalan Mengenai ResV Disemak oleh Nutritionist Shaklee

11:01 0 Comments
Assalamualaikum dan hai. Hari ni Cikgu Ije nak kongsikan 16 soalan berkaitan ResV Shaklee. Kesemua soalan ini diajukan oleh pengguna Shaklee dan bakal pengguna Shaklee. Untuk pengetahuan anda juga, kesemua jawapan kepada setiap soalan telah disemak oleh nutritionist Shaklee. 


1. Boleh tak saya ambil 1 biji ResV sehari sahaja? Apa kesan dia?
Jawapan : Ikut cadangan, ambil 2 biji untuk rasa kesan positif. Jika ambil 1 sahaja, kurang kesan positif.

2. Boleh tak anak saya berumur 7 tahun makan ResV?
Jawapan : ResV sesuai untuk umur 18 tahun ke atas.

3. Ibu pregnant atau menyusu boleh ambil tak ResV?
Jawapan : ResV tidak diuji ke atas ibu mengandung atau menyusu. Ambil atas risiko sendiri.

4. Kenapa bila saya ambil ResV, kepala jadi pening-pening? Adakah ia healing crisis?
Jawapan : Biasanya berlaku jika individu tersebut mempunyai tekanan darah yang rendah. Jadi, digalakkan amik lepas makan, minum air kosong mencukupi. Dan, jika ada ambil ubat, sila refer pada doktor terlebih dahulu.

5. Saya ada makan ubat doktor, boleh tak saya ambil ResV untuk tenaga?
Jawapan : Jarakkan sekurang-kurangnya 2 jam dari waktu makan ubat doktor. Dan, pastikan doktor tahu yang anda mengambil suplemen tambahan.

6. Customer nak ambil untuk ikhtiar kanser, contoh dah stage 2-4. Berapa biji kena ambil ResV? 2 biji atau lebih?
Jawapan : Pesakit tersebut perlu dapatkan nasihat doktor terlebih dahulu sebelum mengambil ResV. 

Untuk makluman, ResV mengandungi Polifenol yang membantu memberi tenaga selepas proses kemoterapi. Tujuannya, untuk melindungi sel-sel badan yang masih sihat, dan memberi tenaga pada SEL. 

7. Bolehkah saya ambil ResV waktu siang sedangkan yang dicadangkan pengambilan pada waktu malam? Adakah kesan berbeza siang dan malam?
Jawapan : Boleh diambil bila-bila masa sahaja, selepas makan. ResV yang diambil waktu siang akan memberikan tenaga. Jika malam, lebih kepada repair SEL. 

8. Bolehkah ambil ResV bersama-sama vitamin lain pada masa yang sama? Sebagai contoh 2 biji ResV dan 3 biji Ostematrix sebelum tidur?
Jawapan : ResV boleh diambil dengan supplement Shaklee yang lain kerana ia diperbuat dari bahan-bahan semulajadi. Selamat diambil.

9. Berapa lama tempoh masa kajian diambil untuk memperkenalkan ResV berbanding vivix?
Jawapan : 8 tahun kajian yang diambil untuk menghasilkan ResV.

10. Kalau kandungan Vivix dah ada pada ResV malah lebih banyak pada ResV, ini bermakna Vivix dah tak perlu ambil lagi. Betul ke? Kalau tak betul boleh jelaskan kenapa kena ambil Vivix, tidak hanya ResV sahaja.
Jawapan : Jika ambil kedua-duanya, anda akan mendapat lebih broad spectrum polifenol. Jadi, kesan baik untuk kesihatan lebih banyak. 

11. Bolehkah mereka yang ada makan ubat diabetes/ubat darah tinggi/ubat kolestrol/ubat cair darah mengambil ResV? Jika boleh, bagaimana cara nak makan dan bila masa yang sesuai?
Jawapan : Pesakit tersebut perlu dapatkan nasihat doktor terlebih dahulu sebelum mengambil ResV. 

12. Kalau ada buasir, boleh ambil ResV tak?
Jawapan : Tiada masalah untuk ambil. Tapi juga digalakkan amik herblax.

13. Bolehkah ResV diambil waktu pagi dan Vivix diambil waktu malam?
Jawapan : Boleh.

14.  Boleh ke ResV rendahkan atau stabilkan tekanan darah pesakit darah tinggi?
Jawapan : ResV bukan untuk mengubati kerana ia bukan ubat. Kesan bergantung kepada individu. 

15. Adakah ResV sesuai utk turunkan paras kolesterol?
Jawapan : Jawapan seperti soalan no 14.

16. Betulkah kalau makan ResV pada waktu malam, akan buat kadar gula dalam darah meningkat pada waktu siang?
Jawapan : Tidak.

Semua soalan ini disediakan oleh Master Amir Marzhuki, Team Maestro.

Berminat untuk dapatkan ResV Shaklee? Boleh contact Cikgu Ije. Nak mudah WhatsApp je. Klik 018 270 4872

Pemberitahuan Mesra:
  • Mulai 1 Mac 2020, yuran keahlian Shaklee hanyalah RM35 atau percuma keahlian dengan belian mana-mana produk sebanyak 100UV (lebih kurang RM350 bergantung kepada nilai produk)
  • Hubungi Cikgu Ije untuk mendaftar sebagai ahli makan sendiri (belian harga ahli dan jaminan produk tulen) atau ingin jana pendapatan tambahan (kelas online dan offline disediakan bersama team yang supportive!)
  • Hanya 6 maklumat yang diperlukan untuk pendaftaran:
  1. Nama
  2. Alamat
  3. Nombor telefon
  4. Nombor kad pengenalan
  5. Nombor akaun bank
  6. Email
Your Favourite Shaklee Distributor 
Shaklee ID 1233547
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (Cikgu Ije) 
SMS/WhatsApp : 018 270 4872
Personal FB : Hifzan Zanini

26 March 2020

Krim Pelembap Muka Untuk Kulit Kering

07:51 0 Comments
Assalamualaikum dan hai. Sempena Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) berikutan kes Covid-19 di Malaysia kini, Cikgu Ije nak kongsi info tentang pelembap muka Shaklee yang direka khas untuk indoor. 



Tahukah anda, salah satu kunci kecantikan dan keremajaan kulit ialah kelembapan kulit.



Hari ini Cikgu Ije beri info kenapa anda perlu ada Moisture Lock Day Cream! YOUTH Moisture Lock Day Cream adalah produk penjagaan wajah keluaran Shaklee terbaru yang baru dilancarkan pada September 2019.

Pelembap dengan teknologi canggih dermatologi

Produk ini bertindak sebagai pelembap wajah yang diciptakan khas untuk kulit yang kekurangan air dan ingin mengekalkan kelembapan kulit.

Uniknya YOUTH Moisture Lock Day Cream ini adalah ia melakukan penghidratan yang mendalam, bertindak dengan segera, dan hasil yang diperoleh sangat menakjubkan.

Salah satu kunci kepada kulit yang cantik serta kelihatan muda adalah penghidratan. Tidak seperti penjagaan kulit biasa, teknologi canggih Shaklee telah melangkaui lebih daripada menangani masalah kulit di permukaan, malah membantu sehingga ke tahap sel kulit.

Kenalpasti jenis kulit anda

Sebelum kenal lebih jauh YOUTH Moisture Lock Day Cream ini, jom Cikgu Ije kongsikan ciri-ciri 2 jenis kulit yang berbeza, dan adakah YOUTH Moisture Lock Day Cream ini sesuai untuk anda?



Sudah dapat jawapan kulit anda jenis dehidrasi atau kering? Ini produk yang anda perlu dapatkan.


Jika kulit dehidrasi, anda perlukan produk hidrasi dan jika kulit kering, anda perlukan produk pelembap. YOUTH Moisture Lock Day Cream adalah jawapan untuk anda!

Fungsi YOUTH Moisture Lock Day Cream
  • Menghilangkan kulit yang kering dan ganti dengan penghidratan
  • Mengunci kelembapan
  • Penghidratan yang mendalam dan mengekalkan kelembapan
  • Melembutkan dan mengurangkan masalah kulit kering kulit kering
  • Membantu mengurangkan penampilan garis-garis halus

Kesan selepas guna YOUTH Moisture Lock Day Cream
  • Mengurangkan penampilan garis-garis halus dan kedutan
  • Mengurangkan penampilan garis kering dan kemerahan
  • Membantu melegakan dan merehatkan kulit
  • Jelas menampakkan penghidratan untuk kulit licin, lebih gebu dan lebih lembut

Ramuan Utama YOUTH Moisture Lock Day Cream

YOUTH menggunakan teknologi baru yang eksklusif untuk bertindak sebagai magnet kelembapan, menarik air ke lapisan kulit dan mengubahnya menjadi empang untuk mengunci penghidratan.


YOUTH Moisture Lock Day Cream ini merupakan produk terbaik di pasaran kerana ia diformulasi dengan lebih daripada 23 ekstrak botani, termasuk:

Ekstrak Kaktus:
Yang membantu menarik dan menahan kelembapan pada lapisan luar kulit dan mengangkutnya ke mana diperlukan di seluruh sel-sel kulit

Gabungan unik empat jenis asid hialuronik:
Yang boleh mengekalkan sehingga 1000 kali beratnya dalam air untuk memerangkap dan mengekalkan kelembapan dalam lapisan kulit yang paling dalam

100% Squalane berasaskan tumbuhan:
Yang membantu membina halangan pelindung untuk mengurangkan kehilangan air, mengekalkan penghidratan untuk kesan yang lebih lama

Youth Complex:
Bahan botanical dari Youth Complex seperti Anggur Muscadine, Lotus Japonicus, dan Schisandra Chinensis untuk tambahan faedah anti-penuaan

Cara YOUTH Moisture Lock Day Cream bertindak terhadap kulit


4 teknologi digunakan untuk YOUTH Moisture Lock Day Cream bertindak terhadap kulit, iaitu:

1. Menarik
  • Ekstrak kaktus menarik kelembapan pada lapisan luar kulit
  • Menenangkan dan melembutkan kulit
  • Memberikan penghidratan yang tahan lama
2. Mengunci
  • Gabungan unik empat jenis asid hyaluronik yang mengekalkan sehingga 1000 kali beratnya dalam air untuk melembapkan kulit
  • Mengunci kelembapan dan membentuk takungan jauh di dalam kulit
3. Melindungi
  • 100% Squalane berasaskan tumbuhan yang mampan membina halangan pelindung untuk mengurangkan kehilangan air
  • Mengekalkan kelembapan untuk penghidratan yang tahan lama
  • Menyeimbangkan air dan minyak supaya kulit kelihatan segar sepanjang hari
4. Meremajakan (Revitalized)
  • Mengandungi Youth Complex
  • Menggalakkan nutrien untuk membina kulit yang lebih sihat dari dalam
  • Menjadikan kolagen dalam kulit lebih banyak dan protein yang lebih kuat hingga menyebabkan kulit lebih tegang dan cantik
  • Anti-penuaan
10 golongan yang perlukan YOUTH Moisture Lock Day Cream
  1. Individu yang memiliki kulit kering dehidrasi (Kulit tegang melampau dan tak cukup air)
  2. Individu yang kurang tidur
  3. Individu yang gemar ambil kafen
  4. Individu yang kerap berada dalam bilik penghawa dingin
  5. Individu yang memiliki kulit kering (Kulit yang kurang minyak)
  6. Individu yang mempunyai kulit biasanya banyak minyak tetapi kurang air
  7. Individu yang mempunyai kulit yang kurang minyak dan juga kurang air (inbalanced)
  8. Individu yang nak menopos
  9. Orang Muda (Biasa kulitnya banyak minyak tetapi kurang air)
  10. Orang Berusia (Biasa kulitnya kurang minyak dan juga kurang air)
Kelebihan Youth Moisture Lock Day Cream:
  • 100% berasaskan tumbuhan
  • Tiada pewarna tiruan
  • Tiada pewangi
  • Tiada Paraben
  • Bebas 1,500 bahan bahaya
  • Diuji oleh Ophthalmologist (pakar mata)
  • Diuji oleh Dermatologist (pakar kulit)

Apa perlu diambil kira sebelum beli day cream?


Banyak yang perlu dipertimbangkan sebelum membuat keputusan untuk membeli day cream terbaik. Bukan semata-mata membuat perbandingan harga. Sebab duit datang dan pergi. Tapi day cream yang memberikan hasil terbaik jauh lebih baik daripada beli yang murah tapi tak berkesan. Setuju?

Di atas ini adalah jadual ringkasan perbandingan day cream dari segi:
  • paraben
  • vegan
  • warna tambahan
  • bebas kekejaman 
  • pewangi
  • EDTA
  • komedogenik
  • bahan botanikal
Tak nampak? Sila klik imej dan tilik. Hehe.


Perbandingan YOUTH Moisture Lock Day Cream dengan hydration cream lain yang terkenal di pasaran

Perbandingan ini dibuat untuk menguji tahap kelembapan selepas 30 minit dan 5 jam.

YOUTH menjuarai carta!

Perbandingan diatas dilakukan bersama 5 jenis produk Moisture Day Cream dari jenama yang berlainan. Ujian kelembapan ini dilakukan untuk mengetahui tahap kelembapan air dalam kulit selepas kali pertama diuji, 30 minit dan 5 jam.


Pada aplikasi pertama, kebanyakan jenama memberikan result kelembapan yang baik, termasuklah Youth Moisture Lock Day Cream.

Selepas setengah jam / 30 minit, kelembapan pada kulit selepas menggunakan jenama lain menurun dengan laju. Youth Day Cream kekalkan kelembapan paling tinggi.


Selepas 5 jam pula, sememangnya YOUTH Moisture Lock Day Cream masih memberi kelembapan yang tertinggi pada kulit berbanding yang lain

Hasil keputusan sangat menakjubkan apabila produk Youth Moisture Lock Day Cream masih dapat mengekalkan kelembapan dalam kulit selepas 5 jam digunakan.

Tinggg! Bertambah lagi point untuk beli YOUTH Moisture Lock Day Cream.

Perbandingan kedua ini dibuat untuk membandingkan  imej produk, tekstur, bau dan penyerapan. Tengok bintang elok-elok


Tinggg! Bertambah lagi point untuk beli YOUTH Moisture Lock Day Cream.

Cara guna YOUTH Moisture Lock Day Cream


Gunakan YOUTH Moisture Lock Day Cream pada waktu siang sahaja, selepas menggunakan YOUTH Eye Cream, dan sebelum YOUTH Age Defense Moisturizer - SPF 50 setiap hari.


Soal jawab tentang day cream

Soalan 1: Saya masih muda dan ibu saya dah berusia. Boleh ke kami kongsi guna Moisture Lock Day Cream?

Boleh. Anda yang muda belia iaitu lingkungan umur 40 tahun kebawah mempunyai masalah kulit dehidrasi atau kulit kering, betul? Biasanya kulit muda masih lawa tapi  anda perlukan day cream atas sebab gaya hidup:
  • tak cukup minum air kosong. Berat (kg) bahagi 30 = liter air yang perlu anda minum
  • suka minum minuman berkafein
  • terdedah kepada pencemaran
  • sibuk bekerja sehingga tidak cukup tidur
  • salah cara penjagaan wajah
Jadi, anda perlukan Moisture Day Lock Cream.



Lain pula untuk wanita berusia yang menginjak usia 40-an, kulit muka telah lama terdedah kepada pencemaran dan mempunyai masalah kulit yang ketara. Jadi, anda perlukan Moisture Day Lock Cream juga untuk kekalkan keseimbangan minyak dan air dalam kulit. 


Soalan 2: Saya dah ada Youth Age Defense Moisturiser, perlu ke saya pakai Youth Moisture Lock Day Cream ni juga?


Secara umumnya, kita perlukan Day Cream Moisture Lock jika kulit kita jenis kulit kering/normal. Tidak kira dalam situasi apa pun kita bekerja dan di mana pun yang kita banyak luangkan masa. Kita juga perlukan Age Defense Moisturizer SPF 50 dengan broadspectrum sunscreen sebagai protection ketika di luar rumah.


Kena ingat tau, semakin kita berusia, semakin sukar sebenarnya untuk kita maintain kandungan minyak dan air yang seimbang pada kulit muka kita. Jangan ingat muka berjerawat disebabkan muka berminyak je. Kulit muka yang kering juga mengundang jerawat!

Soalan 3: Berapa harga YOUTH Moisture Lock Day Cream dan Age Defense Moisturizer SPF 50?

Terdapat 3 cara terbaik untuk anda dapatkan produk ini:

Cara 1: Belian harga runcit.

Cara 2: Daftar keahlian dan beli dengan harga ahli - Yuran keahlian cuma RM35 dan anda akan dapat nikmati belian harga ahli iaitu diskaun 20%

Cara 3: Beli 100uv ke atas dan layak dapat keahlian percuma. Untuk cukupkan 100UV, anda perlu tambah belian Herbal Blend Cream. Percuma keahlian, belian harga ahli dan item tambahan yang berbaloi!

Berminat untuk dapatkan Shaklee? Boleh contact Cikgu Ije. Nak mudah WhatsApp je. Klik 018 270 4872

Your Favourite Shaklee Distributor
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (Cikgu Ije) 
SMS/WhatsApp : 018 270 4872
Personal FB : Hifzan Zanini