02 May 2013

Vitamin Kesuburan Yang Sangat Berkesan

Assalamualaikum

Setiap pasangan yang berkahwin mengimpikan cahaya mata bagi menyerikan lagi rumah tangga yang dibina. Shaklee mempunyai suplemen hebat dalam membantu bakal mommy dan daddy untuk mempunyai cahaya mata. 


Set kesuburan Shaklee

Set kesuburan Shaklee terdiri daripada 6 suplemen penting:
Basic for parents-to-be:

1. Vitalea
2. B Complex

Daddy-to-be:

1. Vitamin E
2. Zinc 

Mommy-to-be:

1. GLA Complex
2. Alfalfa

Bagaimana vitamin ini berfungsi?


PARENTS-TO-BE

VITA-LEA:

Vita-Lea Iron Formula mengandungi 28 multivitamin dan multimineral yang membekalkan kesemua nutrien yang diperlukan oleh tubuh. Pendek kata, ia memenuhi ruang-ruang kosong dalam tubuh kita dengan nutrien yang tidak dibekalkan dalam diet harian kita. Bila badan dah cukup nutrien, pasti ia dapat berfungsi dengan lebih cekap.

B-COMPLEX:

B-Complex penting terutama bagi mommy yang merancang untuk hamil kerana ia mengandungi asid folik yang diperlukan di awal kehamilan bagi mengelakkan bayi mengalami spina bifida. Lengkap dengan kandungan vitamin B6 (13.5mg), B12 (40.5mcg) dan asid folik (200mcg). Pengambilan B-Complex amat disarankan bagi mengelakkan anemia yang boleh menyebabkan masalah kesuburan serta mengurangkan risiko kecacatan janin dan kecacatan tiub neutral.


DADDY-TO-BE

VITA-E COMPLEX:

Vita-E Complex terkenal sebagai 'vitamin cinta'. Selain menghaluskan kulit, anti penuaan, melancarkan peredaran darah, mencegah pembentukan darah beku, membentuk sel-sel baru (termasuk RNA & DNA), ianya amat terkenal sebagai vitamin yang mempunyai khasiat untuk meningkatkan kelakian dan menyuburkan organ reproduksi lelaki dan wanita. Sebanyak 50% Selenium di dalam badan lelaki berada di dalam testikel dan duktus seminal. Selain itu, lelaki akan kehilangan selenium melalui air mani. Maka, kandungan selenium yang cukup dapat membantu hubungan seksual bagi lelaki.

*banyak info tentang Vitamin E sebagai Vitamin Cinta ---- SINIZINC COMPLEX:
Zinc Complex sangat penting bagi kaum lelaki. Zink merupakan zat yang sangat penting bagi proses pembentukan hormon testosteron, membantu mengekalkan jumlah air mani, membantu mengekalkan paras testosteron yang bersesuaian, serta membekalkan tenaga untuk sperma agar lebih aktif menuju ke ovum. Selain itu, zink berperanan dalam proses pembentukan genetik, iaitu pada DNA (Deoxyribose Nucleid Acid). Secara keseluruhannya, zink membantu mengekalkan keinginan seksual yang tinggi dan menghasilkan sprema yang sihat. Kekurangan zink bagi lelaki akan mengakibatkan pelbagai masalah seksual termasuk sperma abnormal dan penyakit prostat. Zink juga digunakan untuk kesuburan bagi wanita kerana zink akan melindungi sperma dan melawan bakteria dalam vagina.

MOMMY-TO-BE

GLA COMPLEX:
GLA Complex diamalkan oleh wanita, terutama yang menghadapi masalah haid tidak teratur. Gamma Linolenic Acid (GLA) bantu wanita hasilkan cecair serviks yang subur dan berkualiti, yang juga dikenali sebagai "Mukus serviks putih telur (egg white cervical mucus)". Cecair serviks jenis ini sangat subur, nipis, berair, cerah dan likat, dan sangat2 membantu sperma berenang terus ke uterus, ke Tiub Fallopio, dan ke telur (ovum). Tambahan, cecair serviks yang sangat subur ini juga akan bantu sperma hidup lebih lama iaitu sehingga 5 hari di dalam Tiub Fallopio, yang mana akan membantu proses persenyawaan walaupun anda tidak melakukan hubungan seksual semasa si isteri sedang subur (waktu ovulasi). 

Lagi tentang GLA Complex yang membantu memudahkan mommy untuk hamil --- SINI


ALFALFA COMPLEX:

Alfalfa Complex diamalkan oleh wanita, terutama bagi mereka yang rasa "sakit ketika bersama", membantu atasi masalah keputihan, masalah haid yang tidak teratur atau senggugut/ sakit pinggang yang melampau tatkala di datangi haid (makan alfalfa bersama kalsium), dan turut membantu dalam hubungan suami isteri (bertindak seperti Kacip Fatimah). Ada juga sesetengah sumber yang mengaitkan Alfalfa bantu di dalam masalah PCOS.

Ini adalah antara vitamin atau supplemen yang disarankan untuk meningkatkan kesuburan suami dan isteri yang sedang berusaha untuk mendapatkan cahaya mata, di samping meningkatkan tahap kesihatan kedua-dua suami dan isteri. 


Kita hanya mampu merancang, berusaha dan berdoa. Allah S.W.T yang menentukan .Yang penting, jangan berputus asa untuk berusaha dan berdoa kepada Allah untuk dikurniakan cahayamata. InsyaAllah.


Harga runcit bagi SET LENGKAP KESUBURAN (6 suplemen) ialah RM467.

Hubungi saya untuk harga menjunam!

Set asas kesuburan Shaklee

Disamping itu, Shaklee juga menawarkan SET ASAS KESUBURAN SHAKLEE
Dengan hanya 3 suplemen asas; Vitamin E, Zinc Complex dan GLA Complex, insyaALLAH dapat membantu menyelesaikan masalah kesihatan berkaitan kesuburan anda. 


Harga runcit untuk SET ASAS KESUBURAN (3 suplemen) ialah RM270

Hubungi saya untuk tawaran harga menarik!

Apa kata mereka?
We do our best, let Allah do the rest. 

Ingin dapatkan produk ini  secara online menggunakan kad kredit / kad debit? Klik imej dibawah. 


Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada saya. Hubungi saya kerana saya bersedia untuk menyelesaikan masalah kesihatan anda.


Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (ije) 
♥ SMS/WhatsApp : 018-270 4872 
♥ FB Page: Vitamin Suci
♥ FB : Hifzan Zanini

1 comment:

Sujaihah said...

Betul, tak salah untuk berusaha. Manalah tahu dengan usaha pengambilan set kesuburan bajetini dapat membantu pasangan mendapat anak dengan izinNya.. Insyallah .