07 July 2013

16 sebab kenapa Shaklee berbeza berbanding makanan tambahan lain

Assalamualaikum.

Hari ni nak kongsi sebab kenapa kita mesti memilih Shaklee? Kenapa Shaklee adalah makanan tambahan terhebat?

 1.) Produk pertama Dr Forrest C. Shaklee pada tahun 1915 dipanggil "Mineral Vitalized" di mana produk itu dihasilkan daripada pengasingan sebatian semula jadi daripada sayur-sayuran. Beliau telah  menjalinkan hubungan erat dengan ahli biokimia muda dari Poland , Casimir Funk, yang memanggil sebatian beliau "vitamin". Ini adalah penggunaan pertama perkataan VITAMIN.

 2.) Dr Shaklee adalah chiropractor yang telah melalui sekolah dengan kawan-kawannya, BJ Palmer, bapa penjagaan kiropraktik. Dr Shaklee juga diadakan darjah dalam pemakanan, biokimia, falsafah dan ketuhanan.
3.) Pada tahun 1924, Dr Shaklee membina kesihatan yang lengkap pusat jagaan dengan kakitangan kiropraktor, osteopaths, dokter, pengamal am dan pakar bedah. Untuk pertama kalinya rumusan Dr Shaklee untuk makanan tambahan telah dibungkus dan diketepikan.
4.) Pada tahun 1928, beliau membangunkan regimen pemakanan yang waras beliau mencadangkan kepada semua pesakit. Diet ini adalah serupa dengan Panduan Makanan piramid kini yang disyorkan oleh Amerika Syarikat Jabatan Pertanian, dengan penekanan kepada bijirin, buah-buahan dan sayur-sayuran dan minimum lemak dan gula.
5.) Pada bulan Januari tahun 1929 beliau ditahbiskan menteri dan pada tahun 1933, beliau secara rasmi menerima doktor Muda ketuhanan. Kebimbangan yang mendalam untuk bahagian rohani hidup akhirnya mengambil bentuk sebagai falsafah Shaklee.
6.) Beliau mengamalkan kiropraktik sehingga dia berusia 65 tahun. Kemudian dia melancarkan Corporation Shaklee untuk memasarkan produk beliau menghabiskan hayatnya membangun. Impian beliau ialah untuk berkongsi produk-produk dan kesihatan yang lebih baik dengan dunia.
7.) Produk pemakanan Shaklee yang diiktiraf oleh kerajaan sebagai makanan. Banyak syarikat pemakanan dianggap syarikat dadah.
8.) Shaklee adalah pembekal terbesar di dunia vitamin dan mineral, dan dianggap sebagai peneraju dalam industri pemakanan.
9.) Shaklee mempunyai produk mereka sendiri diuji secara klinikal oleh luar, sumber-sumber yang tidak berat sebelah (seperti Universiti Yale dan Universiti Harvard) menyediakan bukti saintifik bahawa produk-produk memecahkan dan digunakan oleh badan anda. Beratus-ratus ujian ini yang disiarkan di dalam jurnal pemakanan dan perubatan seperti:
a. Amerika Jurnal Pemakanan Klinikal

b. Jurnal Pemakanan

c. Jurnal Persatuan Dietetik Amerika

d. Journal of Applied Physiology, dan

e. The American Journal of Cardiology
10.) Sesetengah syarikat memetik kajian klinikal, tetapi produk sebenar mereka tidak pernah diuji kerana undang-undang tidak memerlukan ia.
11.) Produk Shaklee semua seimbang dan makanan tambahan yang paling semulajadi yang ada. Sebagai makanan keseluruhannya, ia mengandungi nutrien yang penting diketahui, nutrien tidak diketahui, fitokimia dan enzim.
12.) Shaklee telah penyelidikan sendiri dan makmal pembangunan di Hayward, California, dan makmal kedua dibina bersama-sama dengan Universiti Stanford di Palo Alto, California.
13.) Pihak kilang Shaklee dalam Norman, Oklahoma. -Kebanyakan syarikat vitamin hanya membeli vitamin mereka dari makmal pusat dan meletakkan label mereka sendiri ke atas mereka.
14.) Shaklee membelanjakan yang melebihi $ 12 juta per tahun pada penyelidikan dan ujian. Shaklee mempunyai lebih 150 ahli-ahli sains pada kakitangan, dan lembaga penasihat yang terdiri daripada doktor, profesor, dan saintis dari industri utama dan universiti di seluruh dunia.
15.) Sebanyak 176 ujian berasingan untuk ketulenan, potensi dan keselamatan dilakukan ke atas bahan-bahan untuk satu produk. Semua tuntutan produk Shaklee telah didokumenkan bukti. Produk menjalani sebanyak 262 ujian jaminan kualiti yang berasingan sepanjang proses pembuatan.
16.) Shaklee PRODUK ADALAH 100% DIJAMIN!

No comments: