14 July 2014

VIVIX: Produk Berkesan Merawat Diabetes

Assalamualaikum. Saya selalu menerima pertanyaan melalui SMS/WhatsApp tentang masalah diabetes atau kencing manis. Ada yang tanya untuk diri sendiri, tidak kurang juga untuk yang tersayang; ibu dan ayah. Hari ini saya nak kongsikan produk Shaklee iaitu VIVIX yang mampu menjadi penawar kepada masalah diabetes. 

Dalam entri kali ini, saya akan kongsikan berkaitan:

  • Apa itu diabetes?
  • Apa Shaklee boleh bantu?
  • Bagaimana Vivix berfungsi merawat diabetes
  • Testimonial pengguna Vivix untuk masalah diabetes
APA ITU DIABETES?


Secara amnya, penyakit diabetes (kencing manis) adalah penyakit yang berpunca daripada kandungan gula yang tinggi dalam darah. Biasanya, paras gula dalam darah dikawal oleh pankreas yang menghasilkan hormon insulin.
Penyakit diabetes (kencing manis) disebabkan oleh kekurangan insulin dan ia menyukarkan proses untuk mengeluarkan gula dalam darah dan turut menjejaskan sel dalaman untuk membekalkan tenaga.
Namun begitu, terdapat dua jenis diabetes (kencing manis) iaitu diabetes jenis I dan jenis II. 
Diabetes jenis I (Insulin Dependent Diabetes Mellitus) berpunca daripada kegagalan penghasilan insulin oleh kelenjar pankreas atau tiada penghasilan langsung.
Biasanya, penghidap diabetes jenis I mula mendapat simptom penyakit ketika zaman remaja atau sebelum mencecah usia 40-an. Dek kerana kegagalan penghasilan insulin oleh badan, pesakit memerlukan suntikan insulin dan rawatan bagi mengawal tahap glukosa darah.
Diabetes jenis II berlaku apabila badan tidak menghasilkan insulin atau tidak menggunakan hormon insulin dengan baik. Kerap berlaku di kalangan individu yang berumur 40 tahun ke atas.
Selain pengambilan ubat-ubatan dan suntikan insulin, Pengarah Eksekutif NADI, Prof. Datuk Mustaffa Embong menyarankan supaya pesakit kencing manis mengamalkan pemakanan yang seimbang, kurangkan berat badan dan bersenam.
APA SHAKLEE BOLEH BANTU?
150 ml
Harga RM475

VIVIX. Kandungan Vivix terdapat satu ramuan yang dipanggil Resveratrol. Ia dari sumber Anggur muscadine. Resveratrol dalam Vivix adalah paling tinggi potensi (higher potency) dan lebih tulen (higher purity) kerana penyediaan dan kepekatan. Cara pengekstrakan Shaklee membolehkan ekstrak diambil pada ketulenan paling tinggi iaitu 98%.
Kajian mendapati, ketulenan mempengaruhi keberkesanannya. Dan yang paling penting Vivix bukan hanya supplemen resveratrol malah terdiri dari gabungan polyphenol yang bermanfaat. Ini kerana Resveratrol sahaja tidak mampu untuk memainkan peranannya dengan 100%. Maka Shaklee telah menambahkan campuran polyphenol dari ekstrak Anggur muscadine. Gabungan resveratrol dan polyphenol dalam Vivix mampu menjadikannya sumber Resveratrol terbaik.


BAGAIMANA VIVIX BERFUNGSI DALAM MERAWAT DIABETES?
Resveratrol secara kajiannya telah terbukti mampu mengawal tahap glukosa dalam darah. Diabetis selalunya dikaitkan dengan wujudnya rintangan insulin yang mana membran sel mengalami kerosakan menyebabkan reseptor insulin tidak sensitif terhadap hormon insulin. Hormon Insulin ini perlu untuk menurunkan paras gula dalam darah.

1. Meningkatkan sensitiviti tubuh terhadap hormon insulin.
Rintangan insulin adalah satu daripada faktor penyumbang utama diabetes. Jika sensitiviti tubuh terhadap insulin dapat ditingkatkan, kita boleh memberhentikan diabetes. Apabila tubuh kita hilang sensitiviti terhadap insulin, tubuh akan keluarkan lebih banyak insulin untuk mengawal aras gula dalam darah. Jadi resveratrol pula mampu meningkatkan sensitiviti tubuh kita terhadap insulin oleh itu mengurangkan amaun insulin yang diperlukan untuk mengawal aras gula darah.

2. Mengaktifkan enzim yang sangat berkuasa dalam tubuh kita.
Untuk mencegah atau menyembuhkan diabetis, satu enzim iaitu dikenali sebagai enzim SIRT1 mestilah di aktifkan yang mana enzim ini bertanggungjawab terhadap rembesan hormon insulin dan tahap sensitivitinya.

TESTIMONI PENGGUNA VIVIX UNTUK MASALAH DIABETESHubungi saya untuk konsultasi berkaitan produk Shaklee


Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (ije) 

♥ SMS/WhatsApp : 018-270 4872 
 Emel : hifzan2286@gmail.com
♥ FB Page: Vitamin Suci
♥ FB : Hifzan Zanini 

Ingin membuat belian VIVIX secara atas talian menggunakan kad kredit/ kad debit anda? Klik imej di bawah. 


** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease

Pick Up/COD Area:
Kluang dan Batu Pahat

Penghantaran seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia
Dapatkan pelbagai supplement hebat Shaklee anda sekarang!


No comments: