19 August 2014

Kaedah Terbaik Merawat Kanser

Anda penghidap kanser? Saya akan kemukakan beberapa produk Shaklee yang boleh membantu anda. Seringkali saya mendapat SMS / WhatsApp tentang kanser. Antara yang popular ialah kanser serviks kanser payudara, kanser paru-paru dan kanser usus. 

Apa pun kanser yang anda hidapi, kuatlah. Saya bersyukur dapat membantu mereka yang telah pulih daripada kanser dengan izin Allah dan sedikit usaha daripada pesakit. Usaha yang mudah iaitu disiplin dalam mengamalkan supplement. 

APA ITU KANSER?

Kanser merupakan salah satu punca utama kematian global dengan angka mencapai 13% (7.4 juta) dari semua kematian setiap tahun. 70 peratus daripada kematian akibat kanser berlaku di negara berpendapatan rendah dan menengah.
Kanser adalah pertumbuhan sel yang tidak terkawal dan menyebar. Pertumbuhan kanser sering menyerang rangkaian di sekitarnya dan boleh menular (penyebaran kanser) ke tempat yang jauh.
BAGAIMANA KANSER TERJADI?
Dengan bahasa mudah, kanser terjadi apabila sel-sel yang tidak normal berkembang dan merebak dengan cepat. Sel-sel normal dalam tubuh membiak dan mambahagi dan mengetahui bila perlu berhenti membiak. Lama kelamaan ia akan mati. 
Tidak seperti sel-sel normal, sel-sel kanser terus membiak dan membahagi hingga tidak terkawal dan tidak mati. Sel-sel kanser biaanya berkumpul atau berkelompok lalu membentuk tumor.
Tumor yang sedang berkembang menjadi benjolan sel-sel kanse yang boleh memusnahkan sel-sel normal disekitar dan memusnahkan tisu-tisu tubuh yang sihat. Ini membuatkan seseorang utu jatuh sakit. 
Kadang kala sel-sel kanser memecah daripada tumor asal dan bergerak ke bahagian lain tubuh, di mana ia terus membiak dan membentuk tumor baru.  Beginilah caranya kanser merebak. Perebakan tumor ke tempat baru dalam tubuh dikenali sebagai metastasis. 

APA JENIS-JENIS KANSER?
Ada lebih dari 100 jenis kanser yang boleh menyerang hampir semua bahagian tubuh. Tapi banyak jenis kanser yang sebenarnya boleh dicegah dengan mengelakkan paparan faktor risiko am, seperti asap tembakau.
Berikut ini 5 jenis kanser yang paling banyak membunuh lelaki dan wanita di seluruh dunia, seperti dipetik dari laman WHO (World Health Organization), Sabtu (4/2/2012):
Kanser pada lelaki
1. Kanser paru-paru
2. kanser perut
3. kanser hati
4. kanser kolorektal (usus besar)
5. Kanser esofagus (kerongkong)
Kanser pada wanita
1. kanser payudara
2. Kanser paru-paru
3. kanser perut
4. kanser kolorektal
5. Kanser serviks (pangkal rahim)
10 Produk Shaklee Untuk Pesakit Kanser

1. Alfalfa Complex

Alfalfa Complex
330 tablet. Runcit RM53
700 tablet. Runcit RM98
Hubungi saya 018-270 4872 untuk harga istimewa

Sel-sel kanser tidak akan tumbuh atau membesar dalam tubuh yang beralkali. Alfalfa Complex adalah makanan yang sangat beralkali. Ia membantu meneurtralkan pH tubuh yang berasid supaya menjadi lebih beralkali dan ia boleh memperlahankan dan/atau menghentikan pertumbuhan sel-sel kanser.
2. NutriFeron

NutriFeron
30 stik x 1.2g
Harga runcit ialah RM181
Hubungi saya di 0182704872 untuk dapatkan harga istimewa

Produk unik dari Shaklee yang dikenali sebagai NutriFeron ini membantu meningkatkan penghasilan interferon secara semulajadi oleh tubuh manusia. Ia merupakan satu-satunya interferon semulajadi didunia. Kajian-kajian telah menunjukkan ia mampu merangsang dan mempertingkatkan sistem imun tubuh secara keseluruhan  yang berfungsi untuk membunuh T-cells, B-cells dan makrofag.

Interferon semulajadi mengandungi polisakarida yang merangsang dan mengaktifkan immunoglobulin yang melawan sel-sel kanser dan tumor. Selain itu ia juga mampu mengurangkan ketidakselesaan ketika rawatan kemoterapi.


3. DTX Complex 

DTX Complex
90 kapsul
Harga runcit semenanjung Malaysia ialah RM155
Hubungi saya untuk harga jimat!

Oleh kerana hati sangat penting untuk mencuci darah dan sistem perkumuhan , ia perlu bekerja keras terutamanya ketika penyakit sedang menyerang bagi menghalang penyakit tersebut merebak. DTX Complex berfungsi untuk membersih, merangsang dan menghasilkan semula sel-sel hati apabila diperlukan.

Apabila ubat-ubatan dari kemoterapi dimasukkan, ia akan memaksa hati untuk bekerja dengan lebih keras. Ramai pesakit kanser meninggal bukan disebabkan oleh kanser tetapi dari kegagalan hati.

4. CarotoMax


CarotoMax mengandungi gabungan komplex karotenoid, Beta Carotena, likopena, lutien dan sebagainya yang sangat kaya dengan sifat antioksidan. Ia mengukuhkan sistem pertahanan tubuh, melambatkan penuaan dan menyekat aktiviti bahan kanser dan menghalang pembentukan sel-sel kanser. Ia mengurangkan radikal bebas dan menyingkirkan sel-sel mati yang teroksida. Ini akan mengurangkan risiko kanser terutama sekali kanser paru-paru dan payudara.

5. SR Vita-C 500mg

SR Vita-C
180 tablet
Runcit RM92.50
Hubungi saya untuk harga istimewa

Pengambilan sejumlah besar vitamin C iaitu 10,000mg atau lebih sehari sebagaimana yang telah ditunjukkan oleh Linus Pauling Clinic mempunyai kesan yang dramatik terhadap tubuh yang sedang melawan penyakit. Ia merangsang penghasilan sel-sel darah putih dan sel-sel tubuh yang mengandungi ekstra vitamin c mempunyai peluang yang lebih besar untuk tumbuh semula tanpa termutasi. Kanser adalah disebabkan pertumbuhan sel yang tak terkawal semasa proses pertumbuhan semula. Shaklee menawarkan SR Vita-C 500mg

6. Energizing Soy Protein

ESP
850 g
Runcit RM150
Hubungi saya untuk harga istimewa

Elakkan protein dari sumber haiwan sebaliknya gunakan protein dari sumber sayur-sayuran kerana ia lebih mudah dihadam. Malah ia tidak mengandungi sebarang kesan antibiotik dan sebagainya yang boleh menjadi punca penyakit! Protein juga merupakan kunci sumber tenaga dan penghasilan semula sel-sel sihat. Shaklee mempunyai ESP yang menjadi sumber protein terbaik berasaskan soya yang dijamin kualitinya.

7. Herb-Lax

Herb-Lax
120 tablet
Harga RM52
Hubungi saya untuk harga istimewa

Sesetengah ubat-ubatan boleh mempengaruhi pergerakan otot pada kolon. Ubat-ubatan tersebut akan memperlahankan proses pembuangan najis dan ini akan menyebabkan masalah sembelit. Proses pembuangan adalah sangat penting dalam penyembuhan kerana ia turut akan menyingkirkan sisa-sisa toksik berbahaya. Herb-Lax dapat membantu anda melawaskan dan menyingkirkan toksin dan ia bertindak sebagai detox.

8.Performance Drink

Performance - Natural Orange
539g
RM82.50

Merupakan minuman untuk mengelak dihidrasi. Walau hanya mengalami 1% dihidrasi sudah cukup menganggu inikan pula bagi mereka yang sedang  melawan penyakit. Oleh itu, anda mestilah sentiasa minum air dengan mencukupi. Dengan Performance Drink, ia turut mengandungi trace minerals yang sangat penting untuk proses penyembuhan.

9. VIVIX

VIVIX
150 ml
Harga RM475
Hubungi saya untuk harga istimewa

Kajian klinikal menunjukkan ramuan aktif Vivix berupaya mengaktifkan pengawalan utama genetik yang menolong melambatkan penuaan pada tahap selular. 

Salah satu kandungannya ialah resveratrol yang merupakan perubatan semulajadi yang mempunyai bukti kukuh dapat menghalang dan menghentikan pelbagai peringkat kanser. Ubat terapi kemo tidak spesifik ketika menyerang sel: ia menyerang sel-sel kanser dan turut menyerang sel-sel sihat. Resveratrol tidak merosakkan sel-sel sihat bahkan melindunginya ketika membunuh sel-sel kanser.


\Vivix turut melindungi DNA sel, menghalang kimia dan radiasi yang menyebabkan kanser serta melawan radikal bebas dan inflamasi. Ia juga bantu memelihara kesihatan jantung, kesihatan otak, tingkatkan sistem imun, kesihatan sendi, perlindungan antioksidan dan peningkatan tenaga pada tahap selular.

10. Produk Get Clean


Penggunaan produk pencuci rumah pernah dibuktikan boleh membawa kepada banyak penyakit termasuk kanser. Get Clean merupakan produk pembersihan dan penjagaan rumah yang bebas bahan toksik punca penyakit dan kanser. Bertukarlah kepada Get Clean hari ini dan lindungi kebersihan rumah dan kesihatan anda.

Ingin saya ingatkan kesan & jangka masa penggunaan produk-produk diatas adalah berbeza mengikut individu kerana setiap orang adalah unik. Namun janji Allah, tiada penyakit yang diturunkan tanpa penawarnya kecuali mati..Oleh itu kita sebagai manusia digalakkan untuk terus berusaha dan jangan sesekali berputus asa.

TESTIMONI PENGHIDAP KANSER


Ini peluang terbaik anda untuk atasi masalah kanser anda dengan produk Shaklee pada harga istimewa. Hubungi saya sekarang untuk konsultasi produk mengikut kesesuaian anda.


Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (ije) 
♥ SMS/WhatsApp : 018-270 4872
♥ FB Page: Vitamin Suci
♥ FB : Hifzan Zanini 

lngin membuat belian produk kanser secara online menggunakan kad kredit / kad debit anda?  Klik imej di bawah.


Juga klik SINI untuk tutorial langkah pembelian secara online.
** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease

Pick Up/COD Area:
Kluang dan Batu Pahat

Penghantaran seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia
Dapatkan pelbagai supplement hebat Shaklee anda sekarang!

2 comments:

VitaminSuci said...

Apa pun kanser yang anda hidapi, kuatlah. Saya bersyukur dapat membantu mereka yang telah pulih daripada kanser dengan izin Allah dan sedikit usaha daripada pesakit. Usaha yang mudah iaitu disiplin dalam mengamalkan supplement.

Nur Shahirah said...

info pasal kanser yang best sangat kak ije,.
terima kasih
apa itu MLM