13 August 2014

Tips Memilih Set Bersalin Terbaik dan Berbaloi

Pasti ramai yang buntu dalam memilih Set Bersalin yang banyak terdapat di pasaran pada hari ini. Nak jamu? Nak pil? Nak moden atau tradisional, pilihan di tangan anda. 


KELEMAHAN SET BERSALIN YANG SAYA PERNAH GUNA

Pengalaman saya bersalin anak pertama pada April 2011 menggunakan set bersalin biasa di pasaran (harga mencecah RM300) tapi hanya boleh digunakan sepanjang dalam pantang (40 hari). Itu pun saya langsung tak ambil pil herbanya sebab masalah bayi yang jaundis. Tiada bekalan vitamin lain yang boleh membantu saya cergas. 

Dalam set bersalin tersebut terdapat beberapa produk iaitu:

**Untuk dimakan** 

1) Teh herba 
2) Pil selepas bersalin 1 
3) Pil selepas bersalin 2 

**Untuk kegunaan luaran**

4) Herba pembersih wanita 
5) Herba mandian 
6) Campuran Peramping Perut (Tapel) 
7 )Campuran Penghangat (Param) 
8) Campuran Penenang (Pilis) 
9) Minyak Urutan Herba 
10) Minyak Bayi 

Di hari terakhir pantang, hampir separuh produk masih tidak digunakan. Set ini tidak boleh dibeli secara loose, tapi perlu beli satu set lengkap. Maka, produk yang tidak digunakan disimpan hingga tamat tempoh. Sangat membazir. 

MEMILIH PRODUK YANG BERBALOI

Saya google beberapa set bersalin yang terbaik untuk anak kedua saya (dilahirkan pada November 2013) dan saya memilih Set Bersalin Shaklee. Syukur dengan pilihan yang tepat, saya dapat banyak manfaat jika dibandingkan pengalaman bersalin anak pertama dulu.
SET BERSALIN SHAKLEE

Terdapat tiga kombinasi produk yang boleh dipilih untuk digunakan sepanjang tempoh berpantang.

KOMBINASI 1: SET BERSALIN ASAS

*Klik pada imej untuk membuat belian secara online menggunakan kad kredit/kad debit

Set Asas merangkumi kesemua supplement asas yang diperlukan ibu sebaik melahirkan bayi. Ianya membekalkan vitamin & mineral penting, membentuk darah merah, memulihkan luka luaran dan dalaman, mengelakkan stress dan memberi tenaga.

KOMBINASI 2: SET BERSALIN EXTRA (Breastfeeding)

*Klik pada imej untuk membuat belian secara online menggunakan kad kredit/kad debit

Set ini merupakan gabungan Set Asas dan Osteomatrix (Kalsium) dan ESP-Energizing Soy Protein (Protein). Kedua supplement ini mampu membantu dan membekalkan nutrisi penting buat ibu yang sedang menyusukan bayi.
ESP – Membekalkan Protein (element kedua selepas air di dalam susu ibu). Kekurangan protein boleh menjejaskan penghasilan susu dan penyusuan bayi
OsteMatrix – Ibu yang kekurangan kalsium mengalami risiko sembelit, stress dan masalah sakit pinggang/belakang serta gigi, kuku dan rambut yang sihat. Stress pada ibu menyusu akan menjejaskam penghasilan susu.

KOMBINASI 3: SET BERSALIN PREMIUM (Breastfeeding + Slimming)

*Klik pada imej untuk membuat belian secara online menggunakan kad kredit/kad debit
Menggabungkan fungsi penyusuan dan penurunan berat badan.
Lecithin – mengandungi CHOLINE yang membantu kecergasan akal. Ibu yang mengambil Lecithin Shaklee akan mengalirkan choline di dalam susu mereka kepada bayi. Juga membantu mengelakkan masalah bengkak susu yang sangat menyakitkan. Lecithin juga terkenal sebagai agen pengemulsify lemak.
Alfalfa Complex – Serat di dalam Alfalfa dapat memerangkap lemak yang telah dicairkan oleh Lecithin, seterusnya mengeluarkan ia dari badan. Ianya juga penggalak susu (galactogogue) yang telah diamalkan sejak zaman Rome dan Yunani lagi.
Dengan penambahan 2 supplement ini, para ibu bukan sahaja dapat menjaga kesihatan selepas melahirkan bayi dan dapat memastikan penyusuan bayi yang selamat dan berterusan, malah bonus pengurusan berat badan yang sempurna dan selamat!

TESTIMONIAL PENGGUNA SET BERSALIN SHAKLEE

Untuk info lanjut berkaitan set bersalin Shaklee, boleh klik SET BERSALIN SHAKLEE. Terdapat banyak lagi testimonial dan perkongsingan ibu lain yang berpuas hati dengan set bersalin ini.

INGIN MEMBUAT BELIAN?
Anda boleh menghubungi saya di talian 018-270 4872 (SMS/WhatsApp) jika mempunyai sebarang keraguan dalam memilih produk yang sesuai dengan keadaan dan bajet anda. 
Jika anda berminat untuk mendapatkan produk Shaklee, anda mempunyai 2 cara:
  1. Hubungi saya dan saya akan uruskan penghantaran produk (018-270 4872)
  2. Anda boleh membuat belian secara online menggunakan kad kredit / kad debit anda (Klik pada imej produk/set di atas untuk membuat belian)
**klik SINI untuk tutorial langkah pembelian secara online.


Ini peluang terbaik anda untuk mendapatkan set bersalin terbaik anda dengan produk Shaklee pada harga istimewa. Hubungi saya sekarang untuk konsultasi produk mengikut kesesuaian anda.


Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (ije) 
♥ SMS/WhatsApp : 0182704872 
 Emel : hifzan2286@gmail.com
♥ FB Page: Vitamin Suci
♥ FB : Hifzan Zanini 
** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease

Pick Up/COD Area:
Kluang dan Batu Pahat

Penghantaran seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia
Dapatkan pelbagai supplement hebat Shaklee anda sekarang!

No comments: