02 September 2014

Masalah Produk Shaklee Yang Mesti Anda Tahu

Suka saya ingin menulis isu ini. Menyatakan kebenaran produk Shaklee. Biar semua jelas dan nampak apa itu Shaklee sebenarnya.

Semua produk Shaklee dikilangkan di Amerika Syarikat


Produk Shaklee yang ada di Malaysia diimport 100% dari Amerika Syarikat. Buat masa ini, tiada kilang di sini walaupun permintaan Shaklee melonjak naik beberapa tahun kebelakangan ini.

Tujuan produk ini dikilangkan di satu tempat sahaja, iaitu di Amerika Syarikat adalah kerana semua produk ini dikeluarkan dengan kawalan ketat. Ia sangat penting bagi menjamin mutu dan kualiti produk. Bagi Shaklee, kualiti dan kepuasan pengguna produk Shaklee adalah menjadi keutamaan.

Isu halal JAKIM

Malaysia mempunyai majoriti penduduk Islam. Oleh sebab itu menjadi tanggungjawab pihak Shaklee untuk memastikan produk Shaklee dijamin dan disahkan HALAL.

Produk Shaklee dihasilkan dan dikilangkan di US. Maka, sebuah agensi Islam di sana bertanggungjawab memeriksa tahap kebersiahan dan kesucian produk Shaklee. Produk Shaklee telah disahkan halal oleh sebuah agensi Islam di US iaitu Islamic Service of America (ISA).Islamic Service of America adalah sebuah badan yang diikiraf oleh JAKIM. Berikut adalah print screen daripada laman web JAKIM yang menunjukkan JAKIM mengiktiraf badan ISA.


Produk Shaklee Mahal

Dengan kualiti dan diperbuat daripada bahan semulajadi terbaik, semestinya harga pun melambung. Tapi jika diteliti dengan baik, produk Shaklee sangat menjimatkan.


Rata-rata produk Shaklee mempunyai 60-180 tablet atau kapsul yang boleh bertahan dari 1 hingga 6 bulan penggunaan. Sebagai contoh produk popular iaitu SR Vita-C 500mg disyorkan untuk diambil 1 tablet setiap hari. 1 botol produk ini mempunyai 180 tablet yang boleh bertahan sehingga 6 bulan. Dengan harga runcit RM92.50, harga 1 tablet SR Vita-C hanyalah 51sen. Jika anda merupakan ahli Shaklee, anda akan mendapat harga yang lebih jimat.Tablet Berbau dan Tak Cantik

Shaklee berusaha untuk mengekalkan keaslian setiap produknya dengan menghasilkan produk tanpa penggunaan bahan kimia dan pewarna yang boleh menarik minat pengguna. Kebanyakkan supplements di pasaran menggunakan pewarna bagi mencantikkan sifat luaran produk.

Keaslian produk dapat memberikan manfaat maksimum kepada pengguna dan telah terbukti bahawa produk Shaklee telah menyelesaikan pelbagai penyakit melalui testimoni pengguna.

Susah nak beli. Tiada di farmasi.

Produk Shaklee yang eksklusif tidak dijual di farmasi atau mana-mana kedai. Anda hanya boleh mendapatkan produk Shaklee melalui pengedar Shaklee dan secara online menggunakan kad kredit / kad debit anda dengan bimbingan pengedar Shaklee.

Hubungi saya di talian 018-270 4872 (SMS/WhatsApp). Saya merupakan pengedar Shaklee anda dan bersedia untuk menghulurkan sebarang bantuan bagi mendapatkan produk Shaklee.

Sebagaimana kebanyakan beg tangan jenama terkenal. Pastinya tidak dijual sewenang-wenangnya di gerai tepian jalan kerana mutu beg tersebut. Begitu juga dengan produk Shaklee. Shaklee menjaga kualiti setiap produknya agar sampai ke tangan pengguna dalam keadaan yang baik dan selamat digunakan.

Dengan belian melalui pengedar, anda akan mendapat konsultasi penggunaan produk secara percuma. Ini memudahkan dan meyakinkan anda untuk menggunakan produk Shaklee

Produk Shaklee ialah Produk Yahudi. Haram umat Islam menggunakannya

Ramai yang bulat-bulat berkongsi artikel berkaitan Shaklee dan Yahudi tanpa usul periksa. Ya. Shaklee ialah produk yang dibuat di US. Tidak bermakna Shaklee haram digunakan. Seperti saya nyatakan di atas, produk Shaklee disahkan halal oleh ISA yang diiktiraf oleh JAKIM.


Saya berkongsi sebuah hadis,
Kini anda lebih yakin untuk terus mendapatkan manfaat daripada produk Shaklee? Alhamdulillah. Suka saya berkongsi kegembiraan ramai pasangan yang berjaya mendapat zuriat, ibu yang cergas sepanjang berpantang, ibu yang dapat menyusukan anak sehingga 2 tahun dan pesakit yang berjaya sembuh setelah berikhtiar dengan Shaklee.


Mudah Rosak dan Tak Tahan Panas

Ya. Produk tablet seperti  B-Complex dan Vita-Lea akan bertukar warna apabila didedahkan kepada udara dan suhu tinggi. Manakala produk kapsul seperti OmegaGuard dan Lecithin akan cair jika diletakkan di tempat bersuhu tinggi (dalam kereta, tepi tingkap dll). 

Ini adalah kerana semua produk Shaklee dibuat tanpa menggunakan bahan pengawet atau bahan kimia. Oleh sebab ia diperbuat daripada bahan semulajadi, ia cepat rosak jika tidak disimpan di tempat yang disarankan.

Seeloknya produk Shaklee disimpan di tempat bersuhu bilik dan tidak terdedah kepada cahaya matahari. Produk berserbuk (ESP, Meal Shakes, Performance Orange, Collagen Powder) seeloknya disimpan di dalam peti sejuk (bahagian chiller).

Produk Shaklee selalu tiada stok

Jika dilihat daripada graf Google Trend, Malaysia menunjukkan peningkatan permintaan produk Shaklee.

Melihat kepada graf di atas, tidak mustahil produk Shaklee sering kehabisan stok. Biasanya produk hangat seperti Herbal Blend Multi-Purpose Cream hanya mengambil masa beberapa jam selepas dimasukkan stok baru untuk kembali habis. Hebat fenomena Shaklee. Rebut peluang untuk dapatkan stok Shaklee melalui pengedar anda. 

Tiada silica gel di dalam botol Shaklee

Ini membuktikan bahawa semua produk Shaklee adalah daripada bahan semulajadi. Gel silica ini biasa digunakan oleh vitamin sintetik sebagai bahan pengering untuk mengawal lembapan.

Lama nak habiskan sebotol vitamin Shaklee

Beli hari ini, belum tentu akhir tahun boleh habis sebotol produk Shaklee. Lamakan? Contohnya Zinc Complex (Runcit RM33) dan B-Complex (Runcit RM53). Ada 120 tablet dan sehari hanya perlu ambil 1 tablet. Ia boleh digunakan selama 120 hari. Ya. 4 bulan. Lama kan? Harga pun berpatutan. 

Mempunyai banyak kesan sampingan

Ye. Kesan sampingan seperti timbul jerawat, mual, pening, tekanan darah meningkat adalah tanda-tanda biasa di awal pengambilan produk Shaklee. Ini sebenarnya ialah proses penyembuhan (healing crisis). Ia adalah petunjuk positif yang memberi tanda bahawa badan anda bertindak balas dengan produk yang di amalkan. 

Sebagai contoh jika anda mengambil Herb-Lax yang berfungsi untuk mencuci usus, membuang toksin. Anda akan mengalami proses pembuangan air besar yang agak lama daripada biasa. Ia bertujuan untuk menyingkirkan segala toksin yang telah lama bersarang di dalam usus anda. 


Berminat untuk mencuba produk Shaklee? Ini peluang terbaik anda untuk dapatkan produk Shaklee pada harga istimewa. Hubungi saya sekarang untuk konsultasi produk mengikut kesesuaian anda.

Rakan Shaklee Anda


Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (ije)
♥ SMS/WhatsApp : 018-270 4872
♥ FB Page: Vitamin Suci
♥ FB : Hifzan Zanini

lngin membuat belian produk ini secara online menggunakan kad kredit / kad debit anda?  Klik imej di bawah.


Juga klik SINI untuk tutorial langkah pembelian secara online.
** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease

Pick Up/COD Area:
Kluang dan Batu Pahat

Penghantaran seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia

Dapatkan pelbagai supplement hebat Shaklee anda sekarang!

No comments: