03 September 2014

Petua Atasi Masalah Kulit Muka Dari Dalam

Masalah jerawat yang sering membelenggu remaja dan gologan dewasa sangat memberi tekanan. Biasanya saya menerima rungutan tentang masalah kulit muka seperti...
  • jerawat timbul 
  • parut
  • kusam
  • liang pori terbuka
  • kulit berminyak/ kering
Hari ini saya akan kongsikan beberapa produk Shaklee yang telah membantu ramai pengguna Shaklee yang mempunyai masalah kulit. Beberapa kombinasi produk yang disarankan mempunyai fungsi yang berbeza. Anda boleh memilih produk yang sesuai dengan keperluan dan bajet anda.

Apa Produk Dalaman Shaklee?

Terdapat beberapa pilihan produk yang boleh diamalkan untuk menangani masalah kulit muka. Saya akan terangkan fungsi setiap produk bagi membolehkan anda membuat pihan dengan mudah.


ESP 
850 g
Runcit RM150

Energizing Soy Protein (ESP) merupakan sumber protein yang baik untuk kulit. Kulit dibentuk daripada sel. Protein merupakan 'makanan' kepada sel. Protein dapat membaiki dan menghasilkan sel yang sihat. Sel sihat membina kulit yang sihat dan cantik. Sel sihat juga memudahkan penyerapan segala nutrient daripada makanan dan makanan tambahan (vitamin) yang diamalkan.

ESP dapat mempertingkatkan pemulihan luka, mengurangkan parut, mencerahkan dan mencantikkan kulit dan membaiki serta membina semula sel-sel baru 

SR Vita-C 500mg
180 tablet
Runcit RM92.50

SR Vita-C 500mg membekalkan vitamin C yang diketahui sangat baik untuk kulit. Ia mempunyai teknologi pelepasan masa (sustained release) yang melepaskan vitamin C secara perlahan-lahan bagi memastikan badan sentiasa mempunyai bekalan Vitamin C. 

SR Vita-C 500mg dapat meningkatkan sistem imun, membantu menyekat bakteria penyebab jerawat, melindungi kulit dan mempertingkatkan pemulihan dan penting untuk kolagen serta tisu penghubung.  


B-Complex
120 tablet
Runcit RM53

B-Complex patut ditambah dalam diet untuk mendapatkan kulit cantik. Ia dapat meningkatkan segala fungsi tubuh badan. Jika beberapa fungsi dalam badan tidak berjalan lancar, kesannya boleh dilihat pada kulit. Kulit nampak kusam dan tidak sihat. Vitamin B mengangkut oksigen ke kulit, ini membantu menghalang pembentukan jerawat dan membebaskan tenaga yang diperlukan untuk penghasilan collagen.


Alfalfa Complex

330 tablet (Runcit RM53.75) atau
700 tablet (Runcit RM97.50)


Alfalfa Complex bertindak untuk mencuci hati, darah dan usus. Ia adalah bersifat beralkali yang boleh mengembalikan kenormalan badan yang berasid, menyingkirkan toksin daripada badan, membersihkan hati, kolon, darah dan mencantikkan kulit serta jerawat. Badan tanpa toksin pasti akan bebas daripada masalah jerawat. 


GLA Complex
60 kapsul
Runcit RM91

GLA Complex merupakan produk Shaklee yang mengandungi sejenis asid lemak (Omega-6) yang dihasilkan daripada biji borrage. Ia mempunyai kuasa penyembuhan dalam tumbuhan dan digunakan dalam mengatasi masalah kewanitaan seperti sindrom pra-haid (PMS), ketidakstabilan hormon, ketidaksuburan dan sebagainya.  

GLA boleh didapati daripada minyak Evening Primrose. Walau bagaimanapun, GLA yang didapati daripada minyak biji borrage mempunyai 2 kali ganda kepekatan berbanding GLA di dalam EPO. 

Fungsi GLA Comples ialah menstabilkan hormon yang menjadi penyebab jerawat, membantu mencairkan sebum yang berminyak, mengurangkan rongga dari tersumbat, mengurangkan gatal dan inflamasi dan menggalakkan kulit sihat.


Vita-E Complex
120 kapsul
Runcit RM149

Diketahui umum Vitamin E sangat baik untuk memudar dan menghilangkan parut. Ia melindungi dan meneutralkan radikal bebas yang merosakkan sel-sel kulit, memudarkan parut jerawat, bertindak sebagai anti-penuaan terbaik, membekalkan oksigen dan mempertingkatkan pemulihan serta mengurangkan bintik penuaan  


30 kapsul
Runcit RM74

CarotoMax merupakan sumber Vitamin A. Vitamin A sangat penting untuk kecantikan kulit. Ia dapat membantu membina semula tisu tubuh badan, membantu dalam penyembuhan luka dan kerosakan pada kulit, mengatur pertumbuhan sel dan sebagai nutrient anti-penuaan


Berminat untuk mencuba produk Shaklee? Ini peluang terbaik anda untuk dapatkan produk Shaklee pada harga istimewa. Hubungi saya sekarang untuk konsultasi produk mengikut kesesuaian anda.

Rakan Shaklee Anda


Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (ije)
♥ SMS/WhatsApp : 018-270 4872
♥ FB Page: Vitamin Suci
♥ FB : Hifzan Zanini

lngin membuat belian produk ini secara online menggunakan kad kredit / kad debit anda?  Klik imej di bawah.


Juga klik SINI untuk tutorial langkah pembelian secara online.

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease

Pick Up/COD Area:
Kluang dan Batu Pahat

Penghantaran seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia
Dapatkan pelbagai supplement hebat Shaklee anda sekarang!

No comments: