20 November 2014

Vitamin Atasi Sakit Jantung

Di Malaysia, pembunuh nombor 1 dari segi penyakit dan masalah kesihatan ialah yang berkaitan dengan penyakit jantung koronari. Pada tahun 2010, jumlah bilangan kematian di Malaysia akibat penyakit jantung koronari adalah di 22701 menurut WHO (Pertubuhan Kesihatan Sedunia). Ini menyumbang kepada kira-kira 22.18% daripada jumlah kematian di negara ini.


Penyakit Jantung VS Strok

Penyakit jantung adalah berbeza daripada strok yang merupakan pembunuh kedua tertinggi di Malaysia. Penyakit jantung koronari sering dirujuk ringkasnya sebagai CHD di mana ia berlaku apabila plak dibina dalam arteri koronari. Plak adalah bahan berlilin yang kemudiannya akan menyekat aliran darah ke otot jantung.


Arteri yang tersumbat oleh wabak ini adalah arteri yang sepatutnya untuk membekalkan darah yang kaya dengan oksigen untuk otot jantung yang merupakan bahan yang paling penting yang diperlukan untuk jantung terus berdegup. Apabila ada sekatan pada arteri ini, jantung gagal berfungsi dengan cekap kerana ia sepatutnya untuk memastikan kita kekal hidup

Apa Punca Utama Masalah Jantung?

Dalam senario kes terburuk, plak yang membina dan ia menjadi aterosklerosis di mana bahan ini meningkat selepas bertahun-tahun yang akhirnya akan menyebabkan kesan merosakkan yang akan membawa kepada kematian. Seperti yang dinyatakan, ia adalah pembunuh terbesar di kalangan rakyat Malaysia di mana punca utama adalah disebabkan pengambilan makanan. Banyak makanan Malaysia dimasak dengan terlalu banyak minyak dan kolesterol yang secara langsung dikaitkan dengan tekanan darah dan penyakit jantung koronari.

Bagaimana Cara Atasi Masalah Jantung?

Cara terbaik untuk mengatasi masalah ini adalah untuk memastikan banyak pengambilan serat yang dalam kekayaan yang terdapat dalam sayur-sayuran dan buah-buahan yang sama meminimumkan makanan yang tinggi kolesterol seperti daging dan makanan yang dikilangkan seperti burger dan ayam goreng. Ini perlu sentiasa diamalkan kerana plak dikenali untuk mengumpul dan kekal dalam sistem badan selama bertahun-tahun.

Ambil Perhatian!

Ia perlu diambil perhatian bahawa penyakit jantung koronari boleh dikurangkan melalui program diet yang betul. Dalam senario kes terburuk, ia akan membawa kepada serangan jantung yang boleh berlaku tiba-tiba dan secara senyap-senyap. Di Malaysia, ramai orang mati dalam tidur mereka kerana serangan jantung kerana mereka tidak sedar akan masalah dengan jantung mereka. Dalam kes-kes lain, serangan jantung boleh berlaku apabila orang itu menjalankan iaitu apabila jantung memerlukan lebih banyak darah untuk disalurkan dalam tetapi dihalang oleh kehadiran plak.

sumber

Apa Shaklee Boleh Bantu Untuk Atasi Masalah Jantung?Phytocol-ST

 • mencegah penyerapan kolesterol daripada makanan

CoQHealth

 • menyokong penghasilan tenaga bagi jantung
 • membantu fungsi otot jantung
 • membantu melancarkan pengaliran darah
 • menggalakkan dan melindungi arteri sihat terhadap pengoksidaan LDL
 • Membantu menambah dan mengekalkan paras CoQ10 dalam darah
 • menurunkan kolesterol LDL berlebihan dalam salur darah
 • memelihara kesihatan jantung
 • meningkatkan metabolisme badan untuk pembakaran lemak
 • melindungi penuaan sel dan kerosakan sel
 • baik untuk kesihatan salur darah
Apa Kata Pengguna?


Hubungi saya untuk konsultasi berkaitan produk Shaklee


Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (ije) 
♥ SMS/WhatsApp : 018-270 4872 
 Emel : hifzan2286@gmail.com
♥ FB Page: Vitamin Suci
♥ FB : Hifzan Zanini 

Ingin beli SET JANTUNG SIHAT secara online menggunakan kad kredit / kad debit? Klik imej dibawah. 


** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease
Pick Up/COD Area:
Kluang dan Batu Pahat

Penghantaran seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia
Dapatkan pelbagai supplement hebat Shaklee anda sekarang!

No comments: