29 December 2014

3 Cara Cepat Sembuhkan Patah/Retak Tulang

Assalamualaikum. Baru-baru ini ada perbincangan tentang masalah tulang patah dalam kumpulan sokongan Shaklee saya. Kami berkongsi pengalaman dan info. Jadi, pada hari ini saya kongsikan info berkaitan masalah ini dengan anda semua. Semoga bermanfaat.

Biasanya masalah patah tulang berlaku disebabkan kemalangan dan jatuh.  


APA KATA PENGGUNA SHAKLEE?


Testimonial 1: Tulang paha dan pinggul cepat cantum dan badan bertenaga dengan mengamalkan Set Kesihatan Optimum (SR Vita-C Plus, Vita-Lea, B-ComplexESP, Zinc Complex dan OsteMatrix.

Testimonial 2: Tulang bahu cepat cantum setelah amalkan ESP dan OsteMatrix
Testimonial 3: Tulang retak yang disimen tak sampai sebulan sembuh dengan OsteMatrix


BAGAIMANA SET INI BERFUNGSI?

Asasnya, untuk penyembuhan tulang retak atau patah yang cepat, boleh amalkan OsteMatrix, ESP dan SR Vita-C Plus.


OsteMatrix merupakan sumber kalsium yang penting untuk kesihatan tulang, otot dan ligamen. OsteMatrix dengan gabungan magnesium penting untuk mengasimilasikan kalsium ke dalam tulang.

ESP adalah protein soya terbaik yang dihasilkan tanpa perasa tiruan, pemanis, pewarna dan pengawet. Mengapa mereka yang patah tulang ni memerlukan protein ? Sebab anggota badan kita terdiri daripada protein. Tulang, kulit, rambut, otot, dan organ diperbuat dari protein. Selain itu, ESP diperlukan untuk mempercepatkan pertumbuhan sel-sel tulang yang telah 'tercedera' atau mungkin mati akibat patah tulang tersebut.

SR Vita-C Plus meningkatan sistem imun - Membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang lebih baik, membantu sel darah putih menentang bakteria dan kuman, mengukuhkan sistem imun, pertingkatkan pemulihan alergi hidung, kulit dan asthma, juga mengurangkan simptom selsema.

Kesan Merokok Ke Atas Penyembuhan

Merokok membantutkan dan melambatkan pertumbuhan/percantuman tulang. Sebab bila merokok, vitamin C terhapus. bila vitamin C terhapus jadi fungsi yang membentuk kolagen dan merangsang pertumbuhan tulang pun terbantut.Ingin dapatkan set ini  secara online menggunakan kad kredit / kad debit? Klik imej dibawah. 


Anda juga boleh dapatkan set ini terus daripada saya. Hubungi saya kerana saya bersedia untuk menyelesaikan masalah kesihatan anda.


Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (ije) 
♥ SMS/WhatsApp : 018-270 4872 
♥ FB Page: Vitamin Suci
♥ FB : Hifzan Zanini

3 comments:

kuchalana said...

banyak betul yer kebaikkan vitamin shaklee nie...

EMRIZAL said...

terbaik...

VitaminSuci said...

Promosi OsteMatrix Ogos 2016!
Beli 2 diskaun 5%
Beli 6 percuma 1 botol
Nak beli 1 pun boleh
WhatsApp +6018 270 4872