06 March 2015

10 Makanan Bakar Lemak Dengan Cepat Dan Berkesan

Assalamualaikum dan salam sejahtera! Ramai yang nak kurus. Saya percaya usaha untuk kurangkan berat badan ke tahap ideal adalah usaha berbaloi. Jom ketahui 10 makanan yang boleh membakar lemak!

Berikut adalah 10 Makanan Yang Membakar Lemak

1. Oat: la tidak saja rasanya yang hebat tetapi juga mengurangkan rasa lapar anda. Oat mengandungi serat yang membantu dan menstabilkan paras kolesterol.

2. Telur: Telur adalah sumber yang kaya dengan protein dan rendah kalori. Telur membantu kita untuk membina otot dan membangun kolesterol baik.

*Serbuk ESP Shaklee merupakan sumber protein soya yang lengkap, iaitu 14 gram protein soya bukan GMO berkualiti tinggi termasuk sembilan asid amino penting yang diperlukan untuk proses sintesis protein tubuh. Berbanding protein daripada sumber daging, telur dan tenusu, ESP juga mengandungi kandungan lemak yang rendah tanpa laktosa dan kolesterol.

3. Epal: Epal diperkaya dengan antioksidan yang kuat dan makanan tambahan lain. Paling penting ia mengandungi pektin yang membantu untuk mengurangkan sel-sel lemak di dalam badan.

4. Hijau Cili: cili hijau mengandungi Capsaicin yang membantu untuk membangunkan sel-sel pertumbuhan badan dan membakar kalori dalam masa yang cepat.

5. Bawang putih: Bawang putih mengandungi Allicin yang mempunyai ciri-ciri anti-bakteria membantu kita untuk mengurangkan lemak dan membuang kolesterol tidak baik.

*Garlic Complex mengandungi Alisin yang merupakan sebatian aktif daripada bawang putih.Ia menyumbang kepada pelbagai manfaat kesihatannya. Alisin tidak terdapat di dalam bawang putih“biasa” – ia dihasilkan apabila bawang putih dihiris halus atau dihancurkan.

6. Madu: Madu adalah salah satu yang terbaik untuk membakar lemak. Tambah madu dalam air suam dan mengambil setiap hari pada awal pagi.

7. Teh hijau: Teh hijau adalah yang paling berkesan yang membantu anda untuk mengurangkan berat badan. Ia mengandungi Antioksidan yang membantu dan menstabilkan badan weight.Take kita setiap hari 2 cawan teh untuk hasil yang lebih baik.

*Cinch Tea Mix ialah Teh eksotik putih, merah dan hijau Matcha dipetik dengan berhati-hati dan diadun sempurna untuk menghasilkan minuman yang sungguh luar biasa. Ia bertindak pantas untuk memberikan rangsangan tenaga semula jadi di samping meningkatkan kesihatan keseluruhan.

8. Gandum: Ia meningkatkan metabolisme kita dan membantu mengurangkan lemak.

9. Tomato: Tomato membantu kita untuk membakar lemak dalam masa yang cepat. Ia juga membantu kita untuk menjauhkan diri dari kanser. Jadi Ambil tomato dalam diet anda secara tetap.

10. Coklat Gelap: Coklat gelap mengandungi Flavonoids, ciri-ciri anti-radang yang membantu untuk mengurangkan tahap kolesterol dalam darah. Ia merangsang pertumbuhan serotonin dalam darah dan juga membakar lemak.
Anda ingin membuat pesanan rangakain produk Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit. Klik imej dibawah. 


Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat

Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada saya. Hubungi saya untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dan pendaftaran sebagai ahli Shaklee. 


Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (ije) 
♥ SMS/WhatsApp : 018-270 4872 
♥ FB Page: Vitamin Suci
♥ FB : Hifzan Zanini

1 comment:

Pinangso Loro said...

alahai... boleh kata semua tu saya makan dengan banyaknya... tapi yang jadi badan tetap terbina dengan jaya nya... boroi lagi ada.... hahaha...