24 April 2015

4 Cara Terbaik Hilangkan Jeragat

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Masalah jeragat

Bila sebut tentang jeragat di muka, biasanya wanita yang yang berumur 30-an menganjak ke 40-an yang alaminya. Lebih ketara nampak kesan jeragat bila berkulit cerah. Jeragat ni susah nak hilang, tak semua produk kosmetik mampu hilangkan jeragat di muka. Kalau hilang pun mungkin sementara. Kulit yang ada masalah jeragat akan nampak sedikit kusam walaupun wajahnya cerah.

Ada banyak petua nak hilangkan jeragat di muka. Soalnya rajin atau tidak? Konsisten atau tidak. Benda yang payah nak hilang memerlukan tahap konsisten yang tinggi untuk dapat hasilnya.

Punca jeragat

Ada beberapa punca kenapa jeragat mula muncul di wajah. Antaranya disebabkan oleh:

 • Perubahan hormon atau disebabkan penggunaan pil perancang
 • Terdedah kepada sinar UV yang kerap 
 • Keturunan
 • Penggunaan kosmetik yang tidak sesuai
Sebab itu kosmetik kadangkala tidak memberikan kesan berpanjangan sebab ianya tidak merawat dari punca. Contohnya jeragat disebabkan perubahan hormon, tidak mampu dibantu oleh kosmetik kerana hormon dikaitkan dengan sistem dalaman badan. 

Cara hilangkan jeragat

Selesaikan dari punca. Saya tunjukkan cara di mana anda tak perlu nak ke pusat rawatan untuk buat rawatan laser ataupun rawatan penggelupas kulit yang boleh menyebabkan keadaan mungkin jadi lebih teruk. Malah kosnya boleh mencecah ribuan. 

Cuba rawat dengan kos yang lebih murah dan merawat dari punca. Rangkaian vitamin Shaklee yang berkesan untuk merawat jeragat adalah terdiri daripada GLA Complex, SR Vita-C Plus, Vita-E Complex dan ESP.


Bagaimana set ini berfungsi?

GLA Complex : 
GLA membantu masalah ketidakseimbangan hormon atau perubahan hormon yang berlaku bila umur semakin meningkat dan menghampiri menopouse. Rawatan menstabilkan hormon memerlukan masa, jadi pengambilan GLA yang berterusan membantu mengatasi masalah berkait dengan hormon. 

SR Vita-C Plus
Vitamin C yang memainkan peranan penting dalam pengeluaran kolagen dalam kulit. Vitamin C juga antioksidan dan berfungsi untuk mencerahkan warna kulit. Vitamin C mencegah enzim dalam badan dari mengeluarkan melanin yang berlebihan apabila terdedah keapda sinar matahari. 

Vita-E Complex 
Vitamin E dikenali sebagai vitamin kulit. Dan satu kemestian untuk amalkan vitamin E bagi mereka yang inginkan kulit cantik, berseri dan tanpa cela. Tapi mereka yang punyai jeragat memerlukan lebih penjagaan berbanding kulit normal. Sebagai antioksidan, vitamin E meneutralkan kesan sinaran UV yang berbahaya daripada matahari dan memperbaiki serta melindungi kulit.

ESP
Energizing soy protien (ESP) kaya dengan protin yang membantu penghasilan sel kulit baru yang lebih segar dan sihat. Sel kulit mati penyebab kulit menghasilkan tompok-tompok hitam diganti dengan sel baru dengan cepat tnapa perlu melakukan penggelupasan.

Kesan sampingan set ini

Secara keseluruhannya, BONUS yang anda bakal dapat dengan penggunaan SET JERAGAT BERKESAN ni termasuklah:
 • Kesan yang lebih selamat 
 • Kos rawatan yang lebih murah 
 • Rawatan secara semulajadi dari punca 
 • Jeragat boleh dihalang dari berulang
 • Kulit lebih cerah dan anjal 
 • Penghasilan kolagen kulit menten 
 • Imuniti semakin kuat 
 • Sel kulit boleh pulih dengan cepat tanpa dirosakkan oleh radikal bebas
Pembelian set jeragat premium ini dipakejkan bersama dengan
 • Konsultasi sebelum dan selepas pembelian 
 • Cara makan untuk kesan yang optimum dan pantas
Nak lebih lagi? Boleh hubungi saya segera. Jeragat tebal pasti akan menipis. Jeragat nipis pula pasti akan hilang dengan izin Allah jua. Yang pasti usaha ini adalah usaha yang terbaik!

Kenali juga rangkaian penjagaan wajah NutriWhite Shaklee yang merawat wajah untuk kesan cerah semulajadi, juga terbaik untuk mereka yang mempunyai kulit jeragat

Ingin dapatkan produk Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit? Klik imej dibawah. 


Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat

Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada saya. Hubungi saya untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dan pendaftaran sebagai ahli Shaklee. 


Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (ije) 
SMS/WhatsApp : 018-270 4872 
FB Page: Vitamin Suci
Personal FB : Hifzan Zanini

1 comment:

Ummi Jual Vitamin said...

Wah.. Perkongsian yang sangat menarik. Tq admin.. Tips Hilangkan Jeragat.