15 April 2015

6 Kelebihan Riboflavin dalam ESP dan B-Complex

Tahu tak apa kepentingan Riboflavin dalam sesuatu makanan suplemen?? Info tentang Riboflavin yang perlu korang tahu.

Apa itu robiflavin?

Riboflavin lebih dikenal sebagai vitamin B2 yang merupakan salah satu anggota dari keluarga vitamin B komplek. Vitamin ini dapat dijumpai dalam kandungan susu cair segar. Vitamin ini memiliki peranan penting dalam menukarkan karbohidrat menjadi gula sederhana yang dikenal dengan nama glukosa. Tanpa adanya glukosa, tubuh tidak boleh menghasilkan tenaga.

Produk Shaklee yang mengandungi riboflavin

ESP dan B-Complex mengandungi riboflavin.

 Label ESP

Label B-Complex

Kelebihan Riboflavin

  1. Riboflavin telah dibuktikan mampu mencegah perkembangan kanser. Di mana, ujian terhadap tikus menunjukkan bahawa tikus yang diberikan karsinogen sebenarnya gagal mengembangkan sel kanser pada tingkat yang lebih tinggi bila diberikan dos Vitamin B2 yang banyak.
  2. Riboflavin memiliki kemampuan untuk membantu menjaga sistem kekebalan tubuh berfungsi dengan baik.
  3. Riboflavin adalah nutrisi antioksidan. Ia bekerja dengan cara meneutralkan radikal bebas. Radikal bebas ini jika tidak dinyahkan boleh merosakkan membran sel.
  4. Dalam sebuah kajian dan penelitian, menunjukkan bahawa Riboflavin memiliki manfaat psikologi di samping memberikan manfaat bagi tubuh.
  5. Riboflavin sangat sesuai ke atas mereka yang menghidap penyakit kulit seperti jerawat, dermatitis, ekzema dan pelbagai penyakit kulit lain.
  6. Riboflavin juga memainkan peranan penting dalam kesihatan mata di mana, ia boleh mengurangkan ketegangan mata. Vitamin ini sangat membantu dalam menghindari penyakit glaukoma.


Ingin dapatkan produk Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit? Klik imej dibawah. 


Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat

Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada saya. Hubungi saya untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dan pendaftaran sebagai ahli Shaklee. 


Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (ije) 
SMS/WhatsApp : 018-270 4872 
FB Page: Vitamin Suci
Personal FB : Hifzan Zanini

No comments: