08 April 2015

Berat 45kg Selepas Bersalin

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Hari ini saya ingin berkongsi tentang set kurus. Ramai yang dalam dilema kan?
  • Gemuk lepas kahwin
  • Gemuk lepas bersalin
  • Gemuk di universiti sebab stress
  • Perut buncit tak nak kempis
  • Gemuk sejak dulu
  • dan banyak lagi sebab lain
Shaklee mempunyai beberapa pilihan produk untuk menurunkan berat badan. Tiada jaminan anda akan langsing jika membeli set ini. Tapi saya jamin dan telah buktikan yang berat saya hanya 45kg dengan ketinggian 156cm. Sebab saya konsisten. Sebelum saya mengamalkan Shaklee berat saya pernah mencecah 59kg. Dengan 2 orang anak pada tahun 2015 ni, saya kekal dengan berat badan 45kg sejak 2011. Best! 

Lepas bersalin, berat turun mendadak. Saya ada tipsnya!

Hari ni saya fokuskan kepada tips kuruskan badan selepas bersalin.

Tips kurus selepas bersalin

OmegaGuard sangat baik bagi ibu selepas bersalin kerana OmegaGuard berfungsi membakar lemak mendap di dalam badan kita. Saya juga mengamalkan pengambil OmegaGuard kerana ia juga mempunyai omega 3 yang baik untuk perkembangan otak dan ketajaman penglihatan. Anak yang saya susukan juga mendapat manfaat. Ibu slim, anak bijak!

Lecithin pula berfungsi untuk menyingkir toksin yang terapung dalam badan. Saya mengamalkan Lecithin seawal hari pertama berpantang kerana Lecithin juga baik untuk mengelakkan masalah bengkak susu. Sehingga artikel ini ditaip, anak saya berusia 1 tahun 5 bulan dan masih menyusu badan sepenuhnya. Alhamdulillah. 

Alfalfa Complex bertindak sebagai agen detox. Toksin dan lemak tidak perlu yang telah dibakar oleh OmegaGuard dan Lecithin tadi. Alfalfa Complex membantu melawaskan bagi memudahkan proses pembuangan air besar. Saya juga mengamalkan Alfalfa Complex kerana ia membantu meransang penghasilan susu badan. Alfalfa Complex juga mempunyai 1001 manfaat lain ibarat jamu moden. Baik untuk menghilangkan keputihan, mengetatkan miss V dan lain-lain.


ESP tidak asing lagi dalam kebanyakan set Shaklee. ESP ialah sumber protein terbaik. Ia membekalkan protein kepada sel badan kita. Sel yang sihat ini membantu tubuh menjalankan proses dengan baik. Contohnya, pembentukan kulit yang cantik, penghasilan susu badan yang berkualiti dan paling penting ialah memejalkan otot di mana kulit tidak menggeleber dan rasa kenyang yang lebih lama. 


Herb-Lax ialah pil herba yang membantu proses detox usus. Ia membersihkan usus dan memudahkan proses pembuangan toksin dari badan. Ibu yang menyusukan anak boleh try and error untuk mengambil Herb-Lax risau jika anak tidak serasi. Alhamdulillah saya mengamalkan Herb-Lax dan anak saya yang menyusu badan tidak mengalami sebarang masalah. Penghasilan susu juga tidak terjejas. 

P/S: Anda boleh klik pada nama setiap produk di atas bagi mengetahui info lanjut tentang produk tersebut. 

Saya kongsikan juga artikel berkaitan set pantang dan penyusuan Shaklee:


Ingin dapatkan Set Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit? Klik imej dibawah. 


Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat

Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada saya. Hubungi saya untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dan pendaftaran sebagai ahli Shaklee. 


Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (ije) 
♥ SMS/WhatsApp : 018-270 4872 
♥ FB Page: Vitamin Suci
♥ FB : Hifzan Zanini

No comments: