06 May 2015

Menjaga Kesihatan Prostat Lelaki

Assalamualaikum dan salam sejahtera!

Tahukan anda?

Genistin yang terkandung di dalam kacang soya terbukti untuk:

  • mengekang pertumbuhan dan perebakan sel kanser
  • memusnahkan radikal bebas sebelum ia menukarkan sel DNA kepada kanser
  • baik dalam pemulihan uterus, ovari, menopous dan pembesaran prostat!

Ramai yang tahu Shaklee top produk iaitu ESP yang merupakan soya yang sangat banyak manfaat dan Non-GMO. Kebanyakannya ibu-ibu menyusukan anak yang ambil untuk tenaga dan membantu penyusuan. tapi tak ramai yang tahu soya juga mempunyai manfaat besar untuk kaum lelaki. ye LELAKI.

Hari ini saya akan kongsikan tentang sedikit info buat encik-encik di luar sana ya.

Apa kaitan soya dan prostat?

Walaupun jumlah atau peratusan lelaki yang mendapat kanser prostat di Asia jauh lebih rendah dari negara lain seperti USA, ini tidak bermakna kita boleh memandang ringan hal ini. Risiko tetap ada, jadi langkah berjaga-jaga harus diambil.

Protein soya mengandungi GENISTIN. Ia bertindak seperti hormon estrogen pada manusia dan telah didapati dapat menghalang pertumbuhan sel tumor.

Genistein telah dikenalpasti sebagai isoflavon yang mempunyai ciri anti-kanser yang kuat. Dalam kajian kultur sel, penyelidik telah menunjukkan bahawa genistein dapat menghalang pertumbuhan sel kanser prostat dan juga memusnahkan radikal bebas sebelum ia menukarkan DNA kepada sel kanser. Di samping itu, kajian juga telah menunjukkan bahawa genistein meningkatkan keupayaan radiasi membunuh sel-sel kanser prostat.


Pelbagai kajian telah dilakukan selama berdekad sebelum ini. Satu kajian yang melibatkan populasi yang besar telah dilakukan dan turut membuktikan hubung kait antara soya dan pemusnahan sel kanser prostat.

Walaupun begitu, perlu diingatkan ya, tidak semua soya bagus. Hal ini saya dah ingatkan berkali-kali supaya kita semua menjadi pengguna yang bijak dan dapat merasai manfaat yang sepatutnya daripada soya.

Nak tahu pemilihan soya yang terbaik? Klik Panduan memilih protein soya

Dah tahukan manfaat soya ESP untuk lelaki? Bagus. 

Berminat?

Untuk ketahui Promosi Hebat Mei 2015, klik pada link. 

Manakala, untuk pembelian ESP secara online menggunakan kad kredit / kad debit? Klik imej dibawah. 


Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat


Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada saya. Hubungi saya untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dengan konsultasi percuma atau pendaftaran sebagai ahli Shaklee. 


Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (ije) 
SMS/WhatsApp : 018-270 4872 
FB Page: Vitamin Suci
Personal FB : Hifzan ZaniniNo comments: