22 August 2015

Kepentingan Protein Untuk Kesihatan Rambut & Kulit

Assalamualaikum dan salam sejahtera!

Terdapat banyak manfaat yang diberikan protein untuk kesihatan tubuh kita. Selain dapat mencegah datangnya penyakit, protein sangat baik untuk menjaga kesihatan rambut dan kulit. Mempunyai rambut dan kulit yang sihat adalah impian bagi setiap individu agar dapat meningkatkan keyakinan diri.

Rambut kita diperbuat daripada protein, itu sebabnya protein sangat diperlukan untuk pertumbuhan dan pembaikan rambut. Salah satu faktor yang menyebabkan rambut sihat adalah dengan mengambil makanan yang kaya akan protein. Namun sebaliknya, jika kita kurang akan pengambilan protein dan melakukan diet rendah protein, rambut mudah gugur yang menyebabkan menjadi tipis dan berminyak.

Untuk mencegah hal tersebut kita boleh mengambil makanan tinggi protein seperti: daging rendah lemak, ayam tanpa kulit, telur, ikan, kacang-kacangan, susu dan keju. Asid amino yang terdapat dalam makanan sumber protein adalah Glutamin berguna untuk merangsang kitaran pertumbuhan rambut.


Pada kes kesihatan kulit, protein mengandungi asid amino yang disebut L-lisin dan L-prolin yang berguna dalam penghasilan kolagen dalam tubuh. Kolagen memberikan struktur untuk jaringan kulit kita. Ketika kita beranjak tua, kolagen di dalam badan akan rosak yang menyebabkan kulit menjadi kedut. Jadi jika kita mengambil protein yang kaya akan kolagen, kulit kita akan lebih kuat dan anjal serta terdedah terhadap keriput.

Apa Shaklee boleh bantu?

Nutrien utama bagi rambut adalah protein. Lagi tinggi kualiti suplemen protein anda, lagi tinggilah tahap kecantikan dan kesihatan rambut anda. 

Rambut terdiri dari 97% protein yang mengandungi 19 daripada 22 asid amino yang membentuk protein. Sebab tu kualiti rambut bergantung kepada kualiti protein yang diambil setiap hari.

Jangan ambil risiko dengan meninggalkan protein dalam diet harian. Dr Bruce Miller cadangkan suplemen protein yang rendah lemak. ESP (Energizing Soy Protein) yang rendah lemak, bebas kolestrol!


Apa kata pengguna?
Dapatkan tawaran harga RMXXX sekarang sebelum saya tutup tawaran ini pada bila-bila masa!

Berminat? Ayuh hubungi saya.

JAMINAN KAMI

Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
  • Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
  • Semulajadi
  • Berkesan
  • Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
  • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.
MENGAPA SAYA?

Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi saya agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultansi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.

PENGHANTARAN

Anda boleh memilih untuk COD. COD boleh diadakan di sekitar Kluang. Pos juga boleh diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda. Tempoh normal untuk penghantaran ialah 1-5 hari bekerja.

PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Simpanan Nasional , Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

SAYA NAK BELI SET SHAKLEE!

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
  • belian online dengan menggunakan kad debit atau kad kredit
  • belian di cawangan Shaklee terdekat (ID: 933 313)
  • hubungi saya di talian WhatsApp / Telegram 018 270 4872 (Hifzan Zanini) untuk sebarang bantuan
Untuk ketahui Promosi Bulan Ini, klik pada link.

Untuk pembelian produk Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit? Klik imej dibawah.

 

Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat

 

Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada saya. Hubungi saya untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dengan konsultasi percuma atau pendaftaran sebagai ahli Shaklee.

 

Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (ije)
SMS/WhatsApp : 018-270 4872
FB Page: Vitamin Suci

1 comment:

Lya Akif Imtiyaz said...

Jom cepat2 pegi beli