10 September 2015

12 Fakta Tentang Soya Yang Perlu Anda Tahu

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Hari ini saya kongsikan beberapa persoalan berkaitan dengan soya. Shaklee mempunyai beberapa produk yang berasaskan soya. Antara yang paling popular adalah ESP.


Fakta 1

Adakah kacang soya ditanam secara organik?
Ya. Kacang soya Shaklee ditanam secara organik. Kajian menunjukkan tahap nutrien makanan menurun dan peningkatan paras nitrat dalam tanaman secara kimia, jika dibandingkan dengan tanaman organik lain.

Fakta 2

Terdapat hubungan antara pengambilan nitrat dan kanser! Oleh itu, adalah penting untuk mengetahui bahawa racun perosak, racun kulat, dan racun rumpai tidak digunakan semasa proses yang semakin meningkat.

Khususnya, dengan kacang soya, kerana mereka adalah seperti tumbuhan tahan lasak, semburan rumpai kuat biasanya digunakan. Untuk keselamatan anda, anda perlu tahu bahawa produk soya Shaklee ditanam secara organik.

Fakta 3

Adakah kacang soya melibatkan kejuruteraan genetik?

Kacang soya kejuruteraan genetik adalah jauh lebih murah untuk membeli, dan kebanyakan syarikat yang mengeluarkan produk soya mencari jalan untuk menjimatkan wang.

Fakta 4

Adakah serbuk kacang soya Shaklee mengandungi SEMUA sembilan asid amino penting

Salah satu ciri yang paling berharga dari kacang soya adalah bahawa ia adalah protein yang lengkap dan memberi SEMUA sembilan asid amino penting. Badan memerlukan ini setiap hari untuk menghasilkan hormon, jus penghadaman, antibodi, dan enzim. WALAU BAGAIMANAPUN, tidak semua kacang soya adalah sama. Kualiti dan asid amino akan berbeza-beza mengikut keadaan tanah, dan berubah-ubah berkembang dan syarat menuai.

Jika salah satu asid amino penting yang hilang, sistem imun boleh tertekan 30%, dan banyak fungsi badan yang penting adalah ditangguhkan atau dihentikan. Oleh itu, adalah penting bahawa setiap kelompok kacang soya diperiksa untuk kandungan asid amino jika kita mahu bergantung kepada isolat soya untuk menyediakan bekalan yang DIJAMIN daripada sembilan asid amino penting.

Fakta 5

Adakah kepingan soya dihancurkan dibasuh di dalam alkohol atau air

Basuhan alkohol memusnahkan kandungan isoflavone sehingga 88%! Isoflavone dapat mengurangkan risiko kanser payudara, prostat, paru-paru dan kanser usus! Juga, isoflavone yang begitu bermanfaat dalam mengimbangi hormon dan meningkatkan jisim tulang.

Soya Shaklee dibasuh dengan air bagi memelihara kandungan isoflavone

Fakta 6

Adakah "anti-tiroid", "anti pertumbuhan" bahan dalam soya mentah dibuang? 

Orang Timur (China) telah mengambil soya selama bertahun-tahun, telah diketahui bahawa soya MENTAH mengandungi "anti-pertumbuhan", "anti-tyrosine" bahan.

Kekurangan tyrosine akan menyebabkan tekanan darah rendah, suhu badan yang rendah, dan sindrom kaki resah. Oleh itu, orang Timur sentiasa ringan memasak makanan soya mereka untuk menyahaktifkan "anti-tyrosine / anti pertumbuhan" bahan.

Shaklee telah mereka bentuk satu proses penggalian yang membuang bahan ini, namun menyimpan soya dalam bentuk mentah untuk mengekalkan tahap tertinggi asid amino dan isoflavones yang amat sensitif kepada haba.

Fakta 7

Adakah bahan mentah makanan kacang soya dipanaskan?

Asid amino adalah sangat sensitif kepada haba. Dalam beberapa kajian, protein memasak telah ditunjukkan untuk memusnahkan sehingga 50% daripada beberapa ESSENTIAL asid amino. Jika seorang individu secara konsisten menggunakan diet yang kurang dalam semua asid amino penting, pembangunan yang tidak mencukupi otak dan hormon, atau lain-lain pembangunan tisu badan boleh menjadi keputusan.

Soya Shaklee diproses tanpa menggunakan haba bagi memelihara asid amino.

Fakta 8

Adakah KALSIUM telah ditambah kepada serbuk soya Shaklee?

Beberapa laporan negatif tentang soya mengatakan bahawa serbuk soya adalah sangat berasid dan menyebabkan kehilangan tulang kerana ia menyebabkan kalsium diambil daripada tulang!

Kacang soya mentah adalah makanan NEUTRAL iaitu tidak berasid atau beralkali. Walau bagaimanapun, penyingkiran minyak kacang soya (yang penting supaya serbuk soya itu tidak akan pergi tengik dengan cepat), membuat serbuk sangat berasid. Oleh itu, kalsium yang mencukupi (yang sangat alkali) perlu ditambah untuk menyebabkan serbuk menjadi neutral semula, atau ia boleh menyebabkan masalah yang dinyatakan di atas. Banyak pengeluar serbuk protein tidak menambah apa-apa atau kalsium yang cukup.

Fakta 9

Adakah kacang soya menyebabkan kanser?

Memang benar bahawa soya yang "terlalu matang" tidak mengandungi sebatian "karsinogenik". Apabila soya adalah tersemperit melalui suhu tinggi, muncung stim tekanan tinggi untuk membentuk apa yang dipanggil "protein sayuran bertekstur - TVP untuk jangka pendek", ini bentuk pemprosesan menjadikan soya "pengganti daging" menyebabkan kanser karsinogen atau. TVP adalah apa yang digunakan pada hotdog soya dan burger soya, dan harus dielakkan.

Fakta 10 

Bagaimana dengan kacang soya panggang?

Kacang soya tinggi lemak tumbuhan. Jika kacang soya dipanggang untuk makan kacang soya, haba yang mengubah lemak dan menjadikannya asid trans-lemak, yang menyebabkan kedua-dua kanser dan penyakit jantung. Kacang soya panggang duduk di atas rak atau di dalam almari dalam simpanan, minyak menjadi lebih dan lebih tengik dan karsinogenik. ELAKKAN kacang soya panggang.

Fakta 11

Tetapi saya telah mendengar bahawa protein soya adalah bahaya kepada buah pinggang!

Protein haiwan adalah jauh lebih sukar untuk dihadam berbanding protein sayur-sayuran. Oleh kerana ramai orang mempunyai masalah pencernaan, protein yang tidak dicerna dengan sempurna adalah sangat mencabar kepada buah pinggang. 

Protein serbuk seperti ESP berada dalam keadaan yg telah dicernakan sebelumnya, dan sumber protein yang TERBAIK untuk dipilih! Protein bukan musuh - ia adalah penting untuk hidup. Memang benar, bagaimanapun, bahawa protein BERLEBIHAN adalah bahaya kepada buah pinggang, jadi jika seseorang menggunakan lebih daripada 2 gram protein setiap paun berat badan setiap hari, DAN tidak mengambil karbohidrat yang cukup dengan itu, ini boleh menyebabkan kerosakan buah pinggang.

Fakta 12

Tetapi saya mempunyai kanser payudara, dan saya telah diberitahu saya tidak boleh mempunyai soya!

Memang benar bahawa soya merupakan makanan "phyto-estrogen", yang bermakna ia mengandungi bahan yang mempunyai komponen seperti hormon. Walau bagaimanapun, kekuatan estrogen mereka adalah 1/1000 itu mengenai badan sendiri kuat estrogen. 

Oleh itu, anda mahu untuk memuatkan sistem pencernaan anda dengan kualiti yang dikawal serbuk soya mentah, kerana ini estrogen lemah akan menyekat reseptor estrogen daripada menerima sendiri estrogen badan anda lebih kuat dan oleh itu menjadi perlindungan terhadap kanser.

Berminat? Ayuh hubungi saya sekarang. I'm more than willing to help!

JAMINAN KAMI

Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
  • Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
  • Semulajadi
  • Berkesan
  • Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
  • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.
MENGAPA SAYA?

Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi saya agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultansi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.

PENGHANTARAN

Anda boleh memilih untuk COD. COD boleh diadakan di sekitar Kluang. Pos juga boleh diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda. Tempoh normal untuk penghantaran ialah 1-5 hari bekerja.

PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Simpanan Nasional , Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

SAYA NAK BELI SET SHAKLEE!

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
  • belian online dengan menggunakan kad debit atau kad kredit
  • belian di cawangan Shaklee terdekat (ID: 933 313)
  • hubungi saya di talian WhatsApp / Telegram 018 270 4872 (Hifzan Zanini) untuk sebarang bantuan
Untuk ketahui Promosi Bulan Ini, klik pada link.

Untuk pembelian produk Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit? Klik imej dibawah.

 

Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat

 

Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada saya. Hubungi saya untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dengan konsultasi percuma atau pendaftaran sebagai ahli Shaklee.

 

Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (ije)
SMS/WhatsApp : 018-270 4872
FB Page: Vitamin Suci
Instagram : @vitaminsuci

No comments: