23 September 2015

6 Sebab Anda Wajib Ambil Vitamin

Assalammualaikum dan salam sejahtera! Rupa-rupanya sudah lebih 2 tahun berkecimpung dalam pengedaran produk Shaklee iaitu sejak Februari 2013. Oktober 2011 dulu suka-suka surf internet dan cari produk untuk penyusuan. Masa tu terjumpa Shaklee. 2 tahun lebih saya amalkan Shaklee dan tergerak hati menjadi ahli pada Februari 2013. 

Kalau dulu saya hanya fokuskan Facebook dan blog, kini saya lebarkan sayap (lebar la sangat. Hehe) menggunakan Instagram. Baru 6 minggu bersama Instagram dan saya perhatikan banyak betul lambakan produk kecantikan dan kesihatan. Pelbagai jenis foundation, pil mahupun losyen putih gebu dan banyak lagi. 

Alhamdulillah, setiap hari saya masih menerima pelanggan untuk ber-Shaklee. Pelanggan baru mahupun pengguna yang repeat order. Saya buat kesimpulan awal, Shaklee kekal di mata peminat dan pelanggan baru walaupun sudah bertapak lebih 50 tahun di dunia dan ada di Malaysia sejak 1995.

Panjang betul pengenalan, 3 perenggan. Hehe. Hari ini saya berkongsi tentang kenapa kita perlu mengambil supplement. Tak kisah jenama apa. Pilihan di tangan anda. 


Supplement dan Kesihatan
 1. Disebabkan kesedaran terhadap keperluan supplement semulajadi, ditambah pula dengan kesan pencemaran yang memberi impak kepada kesihatan, ramai memilih Shaklee sebagai makanan tambahan (sila fahami supplement Shaklee adalah makanan tambahan, bukan makanan utama, bermakna tabiat pemakanan sihat harus dijaga). 
 2. Supplement Shaklee sudah dikenali sejak lebih 50 tahun dahulu kerana perbezaannya berbanding suplemen lain. Ini kerana, Shaklee adalah SEMULAJADI, bukan sintetik. Menjalani proses SEMULAJADI, bukan organik. Keperluan badan SEMULAJADI, bukan ubat atau bahan yang berasaskan hormon atau dadah. 
 3. Badan kita dibina oleh vitamin, mineral dan bahan-bahan seperti protein, karbohidrat dan sebagainya. Apa yang kita dapat dari makanan harian yang kita makan adalah vitamin dan mineral. Hakikatnya banyak benda yang kita masukkan ke dalam mulut adalah 'racun'. Belum masuk lagi bahan-bahan kimia buatan yang memberi kesan kepada kesihatan.
 4. Tahukah anda bahawa buah epal yang didapati di pasar dan pasaraya telah kehilangan lebih 50% nilai nutrisinya dari proses menuai hinggalah pembungkusan, sebelum sampai kepada kita? Belum termasuk bahan-bahan kimia yang disembur ke atas kulit epal agar tahan lama, nampak cantik dan tetap terpelihara. 
 5. Kerana itulah kita memerlukan sokongan dari supplement, tanpa mengabaikan keperluan untuk makan makanan berkhasiat dan berzat. Tambahan pula, gaya hidup masakini yang stress boleh mengganggu penyerapan nutrien oleh tubuh. 
 6. Kanak-kanak, pelajar, ibu hamil dan menyusu, mereka yang ‘diet’, mereka yang bekerja keras (fizikal atau mental), warga tua, orang yang ingin sihat sentiasa adalah antara golongan yang memerlukan supplement.

 JAMINAN KAMI

Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
 • Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
 • Semulajadi
 • Berkesan
 • Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
 • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.
MENGAPA SAYA?

Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi saya agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultansi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.

PENGHANTARAN

Anda boleh memilih untuk COD. COD boleh diadakan di sekitar Kluang. Pos juga boleh diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda. Tempoh normal untuk penghantaran ialah 1-5 hari bekerja.

PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Simpanan Nasional , Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

SAYA NAK BELI SET SHAKLEE!

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
 • belian online dengan menggunakan kad debit atau kad kredit
 • belian di cawangan Shaklee terdekat (ID: 933 313)
 • hubungi saya di talian WhatsApp / Telegram 018 270 4872 (Hifzan Zanini) untuk sebarang bantuan
Untuk ketahui Promosi Bulan Ini, klik pada link.

Untuk pembelian produk Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit? Klik imej dibawah.

 

Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat

 

Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada saya. Hubungi saya untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dengan konsultasi percuma atau pendaftaran sebagai ahli Shaklee.

 

Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (ije)
SMS/WhatsApp : 018-270 4872
FB Page: Vitamin Suci
Instagram : @vitaminsuci

No comments: