06 September 2015

8 Fakta Asal Usul Shaklee

Sehingga kini, masih ramai lagi di luar sana yang masih belum mengetahui asal usul produk Shaklee. Ada juga yang menyangkakannya sama sahaja seperti produk cendawan atau MLM lain di luar sana, yang muncul dan panas hanya buat seketika, lepas tu tenggelam.

Tetapi sekiranya itu anggapan anda, anda telah tersilap. Produk Shaklee berasal dari negara mana? Jom saya kongsikan 8 fakta mengenai asal usul produk Shaklee yang telahpun wujud lebih 50 tahun yang lalu, dan produk pertama Shaklee telahpun berusia 100 tahun dan masih dipercayai sehingga sekarang! Menakjubkan bukan?

Klik untuk ketahui promosi 6 bulan (Mei - Oktober 2015). Dapatkan produk berusia 100 tahun secara PERCUMA. Klik SINI!

Pejabat terawal Shaklee

FAKTA 1

Kisah Shaklee bermula hampir 60 tahun yang lalu apabila Dr. Forrest C. Shaklee, dengan falsafah kehidupannya Living in Harmony with Nature® telah mencetuskan gerakan yang berterusan untuk membantu ke arah kehidupan yang lebih bahagia dan lebih sihat. Shaklee percaya bahawa alam semula jadi mengandungi 1001 rahsia untuk kehidupan yang lebih lama, sihat dan produktif.


FAKTA 2

Pada tahun 1915, Dr. Forrest C.Shaklee telah mencipta “Vitalized Minerals”, iaitu merupakan multivitamin yang pertama di dunia. Ianya juga merupakan asal usul bagi perkatan VITAMIN yang digunakan di seluruh dunia, di mana perkataan "Vitalized Minerals" itu apabila disingkatkan menjadikan sebutannya sebagai "Vita-min" dan digunakan sehingga ke hari ini.  Sehingga kini multivitamin ini masih dipercayai sehingga sekarang dan ianya dikenali sebagai Vita-Lea.


FAKTA 3

Tatkala ramai orang lain mengamalkan penggunaan plastik dan bahan-bahan sintetik, Shaklee kembali kepada semula jadi – dengan mencari bahan-bahan semula jadi yang tulen untuk menghasilkan vitamin. Dr. Forrest Shaklee juga di antara yang terawal mencipta bahan pencuci rumah bersifat biodegradasi dan tidak bertoksik di dunia, iaitu pada tahun 1960 yang diberikan nama Basic-H. Saya sangat-sangat sukakan Basic-H ni. Anda kena guna dulu baru tahu apa bezanya dengan produk pencuci yang lain.

Basic H2 pertama

FAKTA 4

Tatkala ramai syarikat membelanjakan jutaan wang untuk tujuan pengiklanan dan pemasaran, Shaklee melaburkan berbillion ringgit sebagai ganjaran kepada para pengedarnya. Sebab itu anda tidak akan dapat melihat iklan mengenai produk Shaklee di kaca tv mahupun radio. Sehingga kini, Shaklee telah membayar komisen bernilai lebih $6.7 bilion kepada para pengedarnya. Termasuklah saya sendiri yang telah menjadi pengedar Shaklee sejak Februari 2013. Meriah tau kalau join Shaklee bersama-sama kami. Seronok sangat dapat berkongsi kebaikan dengan semua. Apa kelebihan menjadi ahli Shaklee? Lihat DISINI.

FAKTA 5

Jutaan ringgit juga dilaburkan untuk tujuan penyelidikan dan pembangunan produk kesihatan Shaklee. Lebih daripada $250 juta dilaburkan untuk ujian klinikal, penyelidikan dan pembangunan setiap tahun. Shaklee menjalankan lebih 100,000 ujian kualiti setiap tahun bagi menjamin ketulenan tertinggi sebolehnya.

FAKTA 6

Hari ini, Shaklee merupakan syarikat pemakanan semula jadi nombor satu di Amerika Syarikat, dengan pejabat di seluruh dunia iaitu di Singapore, Indonesia, Kanada, China, US, Jepun, Mexico, Taiwan dan Malaysia. Dengan barisan tenaga pakar terkemuka dalam bidang penyelidikan pemakanan. Shaklee melepasi dan melangkaui piawaian industri setiap masa bagi memastikan produk Shaklee Sentiasa Selamat, Sentiasa Berkesan dan Sentiasa Mesra Alam.

FAKTA 7

Sejak lebih 50 tahun, jutaan keluarga telah meletakkan kepercayaan mereka kepada Shaklee dalam mencorak gaya hidup sihat yang tidak dapat ditandingi oleh syarikat lain - iaitu dengan menghasilkan produk semula jadi yang selamat dan terbukti berkesan.


FAKTA 8

Misi Shaklee adalah untuk menyediakan kehidupan yang lebih sihat dan lebih baik kepada setiap insan. Shaklee menghasilkan produk semula jadi yang sungguh luar biasa, yang membuatkan saya sangat-sangat teruja untuk berkongsi tentang kelebihan produk ini dengan semua orang. Setiap produk yang dihasilkan oleh Shaklee dirumus khusus untuk meningkatkan kesihatan, dengan rumusan yang terbukti berkesan dan tidak memudaratkan alam sekitar.


Berminat? Ayuh hubungi saya sekarang. I'm more than willing to help!

JAMINAN KAMI

Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
  • Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
  • Semulajadi
  • Berkesan
  • Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
  • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.
MENGAPA SAYA?

Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi saya agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultansi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.

PENGHANTARAN

Anda boleh memilih untuk COD. COD boleh diadakan di sekitar Kluang. Pos juga boleh diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda. Tempoh normal untuk penghantaran ialah 1-5 hari bekerja.

PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Simpanan Nasional , Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

SAYA NAK BELI SET SHAKLEE!

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
  • belian online dengan menggunakan kad debit atau kad kredit
  • belian di cawangan Shaklee terdekat (ID: 933 313)
  • hubungi saya di talian WhatsApp / Telegram 018 270 4872 (Hifzan Zanini) untuk sebarang bantuan
Untuk ketahui Promosi Bulan Ini, klik pada link.

Untuk pembelian produk Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit? Klik imej dibawah.

 

Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat

 

Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada saya. Hubungi saya untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dengan konsultasi percuma atau pendaftaran sebagai ahli Shaklee.

 

Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (ije)
SMS/WhatsApp : 018-270 4872
FB Page: Vitamin Suci
Instagram : @vitaminsuci

No comments: