09 September 2015

Fakta Dan Mitos Tentang Protein Soya Shaklee

Assalamualaikum dan salam sejahtera! Saya selalu membaca berkaitan soya. Ada yang baik dan ada yang negatif. Seperti yang anda lihat terdapat beberapa negatif tentang soya tetapi ia bergantung kepada banyak perkara. Seperti yang diketahui soya merupakan sumber protein yang diperlukan oleh badan.

Dr Richard Brouse adalah seorang ahli biokimia, seorang Pakar Pemakanan Klinikal dan Pakar Perubatan Chiropractor.


Soy Protein- Fakta dan Mitos
Perbualan dengan Dr. Brouse

Shaklee telah mengetahui bagaimana untuk memisahkan soya dengan perahan air sejuk selama 30 tahun. Dr Shaklee adalah salah seorang penyelidik yang paling awal dalam soya di Amerika Syarikat.

Kesan soya pertama kali diukur pada burung yang menunjukkan mereka mengubah dedaunan dan matang sangat muda dan juga memperlahankan fungsi tiroid. Selepas pemerhatian ini mereka menyedari terdapat satu sifat anti-tyrosine dalam kacang soya mentah.

Dr Shaklee terpaksa memisahkan protein daripada kacang soya mentah dan meninggalkan enzim yang mengandungi bahan anti-tyrosine.

Proses penghasilan protein soya berkualiti

Satu lagi masalah ialah apabila anda memasak soya, untuk menyahkan sifat sebatian seperti bahan anti-tiroid, maka anda mula menyusun semula bahan asid amino dalam kacang soya yang kemudiannya menjadi bahan toksik.

Dua tahun lalu Vegetarian Times mengeluarkan satu artikel memberitahu pelanggan mereka supaya tidak makan produk soya kerana mereka adalah racun. Shaklee telah mengetahui hal ini untuk masa yang lama.

Terdapat proses yang dipanggil sebagai tindak balas "Mallard"  - apabila anda memasak makanan yang anda menyahsifat itu dan menjadikannya sesuatu yang berbeza. Sebab itu orang Cina akan mengambil tauhu, yang merupakan ekstrak air dadih soya, masak dan makan dengan segera, sebelum berlakunya degradasi.

Tidak ada perkataan dalam bahasa Cina untuk hot flashes kerana mereka tidak memasak sesuatu dan menyimpannya untuk makan mereka kemudian, terutamanya soya.

Dr Shaklee juga tahu tentang itu. Dengan menggunakan teknik pengekstrakan air sejuk, anda mendapat yang terbaik daripada kacang soya dan semua perkara yang positif seperti fitoestrogen yang menghalang kanser payudara dan kanser prostat pada lelaki.

Kajian tentang faedah soya

Terdapat lebih daripada 1500 kajian yang menunjukkan faedah positif soya dan hanya 12 hingga 20 negatif dikaji menunjukkan bahawa apabila anda mengubah dan soya menyahsifat ia berakhir dengan sampah. Dr Shaklee tahu perbezaan.

Perbezaan dalam Shaklee adalah bahawa mereka membuat kajian yang lama sebelum orang ramai mula bercakap tentang keburukan soya ini.

Senarai Semak Kawalan Kualiti Soya

Jangan membeli serbuk soya dan mengharapkan mereka untuk menghasilkan keputusan kesihatan yang positif melainkan jika anda tahu bahawa  "TUJUH KEUTAMAAN" kawalan kualiti telah dipenuhi oleh pengilang:
 1. Kacang mesti ditanam secara organik
 2. Kacang TIDAK BOLEH melibatkan kejuruteraan genetik
 3. Setiap kumpulan mesti diperiksa untuk mengesahkan bahawa ia mengandungi 9 asid amino perlu
 4. Dalam proses pembuatan untuk menghasilkan dan mengasingkan soya, kepingan soya dihancurkan mesti dibasuh dengan air (tidak dicuci dengan alkohol)
 5. bahan anti-tiroid / anti pertumbuhan MESTI dikeluarkan
 6. Proses ini mestilah tanpa haba
 7. Isolat soya mesti mempunyai kalsium ditambah (apabila minyak dikeluarkan ia menjadi makanan berasid - apabila kalsium ditambah ia menjadikannya neutral semula)

Ikuti artikel seterusnya untuk ketahui sebab 7 keutamaan dalam kawalan kualiti penghasilan serbuk soya.

Berminat untuk mengamalkan protein soya Shaklee yang dikenali sebagai ESP? Ayuh hubungi saya sekarang. I'm more than willing to help!

JAMINAN KAMI

Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
 • Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
 • Semulajadi
 • Berkesan
 • Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
 • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.
MENGAPA SAYA?

Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi saya agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultansi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.

PENGHANTARAN

Anda boleh memilih untuk COD. COD boleh diadakan di sekitar Kluang. Pos juga boleh diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda. Tempoh normal untuk penghantaran ialah 1-5 hari bekerja.

PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Simpanan Nasional , Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

SAYA NAK BELI SET SHAKLEE!

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
 • belian online dengan menggunakan kad debit atau kad kredit
 • belian di cawangan Shaklee terdekat (ID: 933 313)
 • hubungi saya di talian WhatsApp / Telegram 018 270 4872 (Hifzan Zanini) untuk sebarang bantuan
Untuk ketahui Promosi Bulan Ini, klik pada link.

Untuk pembelian produk Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit? Klik imej dibawah.

 

Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat

 

Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada saya. Hubungi saya untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dengan konsultasi percuma atau pendaftaran sebagai ahli Shaklee.

 

Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (ije)
SMS/WhatsApp : 018-270 4872
FB Page: Vitamin Suci
Instagram : @vitaminsuci

1 comment: