04 November 2015

2 Cara Mudah Atasi Migrain

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Masa belajar dulu saya ada seorang kawan yang menghidap migrain dan bergantung kepada pain killer. Seksa. Sayangnya masa tu saya belum lagi mengenali Shaklee.

Bagi anda yang mempunyai migrain, apakah yang anda lakukan bila diserang migrain. Adakah pain killer juga diambil sebagai jalan penyelesaian?

Tahukah anda?

Ini kerana pain killer (termasuk jenama terkenal P*****l) adalah bertoksik kepada tubuh kita . Ia merosakkan organ hati. Menurut doktor tersebut, pain killer akan tinggal di dalam tubuh selama sekurang-kurangnya 5 tahun . Semakin banyak anda mengambilnya, semakin lama semakin kurang kesannya kepada anda.

Hmm. Bahaya pengambilan panadol ni untuk satu tempoh masa yang panjangkan. Semakin banyak kita makan pain killler, semakin ia kurang berkesan pada kita.

Cuba bayangkan pada mereka yang selalu ambil pain killer sebagai alternatif untuk meredakan sakit, bila tiba masa bersalin doktor terpaksa beri dos ubat yang paling kuat untuk memberi kesan supaya tidak memberi kesan kesakitan.

Apa Shaklee boleh bantu?

Untuk pengetahuan semua Shaklee turut menyediakan set untuk mengatasi masalah migrain ni yang terdiri dari pada B-Complex dan OsteMatrix Shaklee.


OsteMatrix

Terdiri daripada kalsium, magnesium dan vitamin D. Kalsium dapat meringankan stress, memperbaiki jantung berdebar, memperbaiki depresi, mood swing dan sakit kepala. Magnesium dapat membantu sistem saraf, pengecutan otot dan saraf, menstabilkan denyutan tidak sekata yang sering di hadapi oleh penghidap migrain.

Bagaimana OsteMatrix ini dapat membantu?

OsteMatrix terdiri daripada Vitamin D, Kalsium dan Magnesium

Vitamin D
 • Menurut the American Headache Society,lebih kurang 40% daripada mereka yang mengalami migrain yang teruk telah menunjukkan kekurangan vitamin D dalam tubuh badan mereka
 • Vitamin D merupakan satu vitamin yang dihasilkan oleh tubuh badan apabila cahaya matahari menembusi kulit kita
 • Dalam kajian mereka, didapati pengambilan supplement vitamin D telah menunjukkan respon yang positif. Supplement ini juga tidak menyebabkan kesan-kesan negatif

Magnesium
 • Magnesium adalah sejenis mineral yang mmepunyai  pelbagai fungsi dalam tubuh badan kita
 • Ini termasuklah membantu dalam proses impuls saraf. Pengidap migrain secara tipikal mempunyai level megnesium pada sel yang rendah berbanding dengan mereka yang tidak mengalami migrain
 • Oleh yang demikian, dengan meningkatkan pengambilan magnesium dapat mengurangkan migrain. Pengambilan Magnesium sebanyak 600 miligrams sehari dapat membantu

B-Complex 

Mengandungi vitamin B2 dan B6 yang terbukti dapat mengurangkan kesakitan akibat migrain. Juga pengambilan vitamin ini dapat mengurangkan stress, strok dan depressi.

Bagaimana B complex dapat membantu?

B complex mengandungi vitamin B2 dan B6

Vitamin B2 (Riboflavin)
 • Riboflavin atau vitamin B2 adalah salah satu vitamin daripada lapan vitamin B-Complex
 • Menurut kajian, riboflavin dapat membantu menukarkan makanan kepada tenaga dan ianya jiga membantu mengekalkan kesihatan sistem saraf
 • Dengan pengambilan 400 miligrams setiap hari, riboflavin dapat mengurangkan kekerapan dan jangka masa migrain sebanyak 1.5 pengurangan

Vitamin B6 (Pyridoxine)
 • Tubuh badan memerlukan vitamin B6 pyridoxine untuk membentuk nuritransmitter serotonin dan norepinephrine
 • Ia juga memelihara kesihatan 'myelin sheath' iaitu satu lapisan yang melindungi sistem saraf kita
 • Mereka yang selalu mengalami migrain selalunya mempunyai nurotransmitter pada level yang rendah. Kekurangan ini dapat dibaiki dengan pengambilan tambahan B6. Kerosakan pada 'myelin sheath' dan saraf yang disebabkan oleh kekurangan B6 boleh menyebabkan sakit kepala
 • Oleh sebab itu mengambil supplemen B6 dapat membantu mengurangkan sakit kepala


Jom pengidap migrain! Dapatkan SET MIGRAIN Shaklee. Katakan tidak kepada PAIN KILLER! Klik Testimoni Migrain untuk ketahui pengalaman mereka bebas migrain dengan Shaklee. 

JAMINAN KAMI

Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
 • Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
 • Semulajadi
 • Berkesan
 • Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
 • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.
MENGAPA SAYA?

Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi saya agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultasi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.
PENGHANTARAN

Penghantaran melalui pos akan diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.
PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Simpanan Nasional , Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

NAK BELI SET SHAKLEE

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
 • belian online dengan menggunakan kad debit atau kad kredit anda
 • belian di cawangan Shaklee terdekat (ID: 1233 547) 
 • hubungi saya di talian WhatsApp / Telegram +6018 270 4872 (Hifzan Zanini) untuk sebarang bantuan / belian melalui saya
Untuk ketahui Promosi Bulan Ini, klik pada link.

Untuk pembelian produk Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit anda? Klik imej dibawah. 

Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat. 

NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?

Berminat menjadi pengedar Shaklee dan mendapat bonus tunai serta banyak manfaat lain? Jom sertai team business kami, DARE TO DREAM TEAM (D2DT) yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel.


Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada saya. Hubungi saya untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dengan konsultasi percuma atau bimbingan pendaftaran sebagai ahli Shaklee. 

Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (Cikgu Ije) 
SMS/WhatsApp : +6018 270 4872 
FB Page: Vitamin Suci
Personal FB : Hifzan Zanini
Instagram: @vitaminsuci

No comments: