30 June 2016

Ketahui 3 Falsafah Pembuatan Vitamin Shaklee

Assalamulaikum dan salam sejahtera. Bila bercakap tentang vitamin, supplement, pil dan sebagainya, ramai yang mempunyai pendapat sendiri. Malah ramai yang berpendapat bahawa kita tidak memerlukan supplement sekiranya pengambilan makanan kita mengikut piramid makanan. Betul dan salah.
 • Betul kerana tiada yang terbaik dari makanan yang kita ambil untuk membekalkan nutrisi harian kepada tubuh. 
 • Salah kerana di zaman moden ini terdapat lebih banyak kekangan untuk kita mendapatkan 100% nutrisi dari makanan, kerana proses yang merosakkan vitamin, pencemaran, pengambilan ubat-ubatan dan sebagainya.
Tidak kurang juga yang berpendapat bahawa pengambilan vitamin akan merosakkan organ dalaman. Betul dan salah juga. 
 • Betul, sekiranya vitamin yang diambil bukan dari sumber semulajadi. 
 • Salah kerana supplement semulajadi tidak memberi kesan sampingan kepada tubuh.
Oleh itu, jom mengamalkan supplement daripada Shaklee. Kenapa? Kerana Shaklee mengamalkan 3 Falsafah Pembuatan Vitamin.

Falsafah pembuatan vitamin Shaklee

Ya, Shaklee sudah lama terkenal sebagai pengeluar vitamin semulajadi. Syarikat Shaklee ditubuhkan sejak 1950 dan Shaklee mula memasuki pasaran Malaysia pada 1993 (23 tahun sejak artikel ini ditulis pada 2016) Apakah vitamin semulajadi? Ia adalah vitamin yang:

Diperbuat dari bahan-bahan semulajadi:
Shaklee diperbuat daripada bahan-bahan semulajadi. Bahan-bahan ini boleh dilihat pada botol vitamin Shaklee, pada bahagian ‘Other Ingredients’. Misalnya beta karotena dihasilkan dari sejenis alga istimewa. Bahan-bahan dalam Shaklee dihasilkan daripada ekstrak bahan-bahan semulajadi dari sumber tumbuhan dan mineral asli. Pastinya lebih sesuai dan lebih bernilai daripada vitamin sintetik atau ubat-ubat berasaskan dadah.

Berasaskan bahan-bahan semulajadi:
Sesetengah vitamin boleh dihasilkan dari proses-proses seperti penyulingan bahan-bahan lain yang bukan bahan utama dalam pembuatan vitamin, misalnya SR Vita-C Plus diperbuat daripada penapaian karbohidrat dari bijirin. Vitamin sintetik pula dihasilkan dari proses tindakbalas bahan-bahan bukan makanan seperti arang batu, tar dan sebagainya.

Bahan-bahan yang mempunyai fungsi istimewa:
Vita-Lea misalnya dibalut dengan spirulina (yang memberi warna hijau pada Vita-Lea). Spirulina terkenal sebagai tumbuhan yang sangat berguna untuk kesihatan. Manakala SR Vita-C Plus pula menggunakan bahan wax dari tumbuhan untuk memberi kesan pelepasan perlahan-lahan tersebut (vitamin C tanpa fungsi ini tidak dapat kekal lama dalam tubuh kerana ia larut air).

Amat penting untuk mengenali dari mana datangnya vitamin dan mineral yang kita ambil. Bukan saja dari status halalnya, tapi juga bahan-bahan yang digunakan untuk menghasilkannya.

JAMINAN KAMI

Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
 • Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
 • Semulajadi
 • Berkesan
 • Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
 • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.
MENGAPA SAYA?

Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi saya agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultansi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.
PENGHANTARAN

Penghantaran melalui pos akan diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.
PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Simpanan Nasional , Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

NAK BELI SET SHAKLEE

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
 • belian online dengan menggunakan kad debit atau kad kredit anda
 • belian di cawangan Shaklee terdekat (ID: 1233547) 
 • hubungi saya di talian WhatsApp / Telegram +6018 270 4872 (Hifzan Zanini) untuk sebarang bantuan / belian melalui saya
Untuk ketahui Promosi Bulan Ini, klik pada link.

Untuk pembelian produk Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit anda? Klik imej dibawah. 

Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat. 


NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?

Berminat menjadi pengedar Shaklee dan mendapat bonus tunai serta banyak manfaat lain? Jom sertai team business kami, RYG dan DARE TO DREAM TEAM (#D2DTeam) yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel.

Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada saya. Hubungi saya untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dengan konsultasi percuma atau bimbingan pendaftaran sebagai ahli Shaklee.  Kenali ahli D2DTeam terdekat dengan anda, KLIK SINI.

Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (Cikgu Ije) 
SMS/WhatsApp : +6018 270 4872 
FB Page: Vitamin Suci
Personal FB : Hifzan Zanini
Instagram: @vitaminsuci

No comments: