15 October 2017

Vitamin Detoks : Perlu Atau Bahaya?

Assalamualaikum dan salam sejahtera. 

Diet detoks sangat popular pada hari-hari ini. Dengan dakwaan dapat menghapuskan "toksin" tubuh anda akibat daripada diet dan gaya hidup yang kurang baik, diet ini dipanggil membuat badan anda bersih dan segar - dan mungkin beberapa kilo lebih ringan.
Betul ke? Ada andaian mengatakan kita tak perlu lagi vitamin detoks kerana kita sudah mempunyai organ detoks. Tunggu! Baca info yang Cikfu Ije kongsikan! 

Apa itu detoks?

Proses pembuangan 'racun' dari dalam tubuh. Proses ini sangat positif kerana membantu tubuh membersihkan diri secara semulajadi. 

Apakah proses detoks dialami oleh semua orang? 

Tidak! 

Faktor apa yang menentukan?

Ini kerana setiap orang mempunyai metabolisme yang berbeza. Maka tanda yang muncul dalam proses detoks juga berbeza. Perbezaan ini sangat bergantung kepada banyaknya racun dalam tubuh dan kepekaan tubuh terhadap perubahan

Betul. Badan dapat melakukan proses detoks secara semulajadi. Tapi jika toksin dalam tubuh terlalu banyak atau keupayaan tubuh yabg lemah, organ detoks tidak mampu menjalankan fungsi detoks dengan baik. 

Macam mana tu?

Ibarat seperti longkang. Toksin ialah sampah dan keupayaan tubuh ialah struktur longkang. 
 1. Longkang simen dengan permukaan tidak rata (keupayaan tubuh) tidak mampu menyingkirkan sampah (toksin). Malah strukturnya memudahkan sampah berkumpul
 2. Longkang besi dengan permukaan licin mampu menyingkirkan sampah dengan lebih mudah. Jika air dijirus, pasti sampah mudah bergerak sepanjang longkang
Begitu juga badan kita. Setelah bertahun makan tak berkira (tak kira lemak jahat, tak kira bahan pengawet dan pewarna, tak kira bahan proses), semua kita telan!

Agaknya kalau longkang seusia kita, uzur? Busuk? Bersih?

Sebab itu kita sangat memerlukan vitamin detoks. Ia membantu setiap organ detoks menjadi lebih cekap. Seterusnya melancarkan proses detoks.

Apa vitamin detoks?

Set Detoks Shaklee

Alfalfa Complex
Mencuci darah, hati dan usus. Alfalfa ini sangat beralkali yang boleh mengembalikan kenormalan tubuh badan yang berasid, menghilangkan toksin dari badan, membersihkan hati, kolon, darah dan mencantikkan kulit dan otot.

Herb-Lax
Mencuci perut dan usus – Membersihkan najis yang tersekat dan meransang usus untuk mempercepatkan proses pembersihan secara lembut kepada najis yang tersimpan lama atau tersekat. Sangat disyorkan pada mereka yang mudah sembelit.

Peppermint Ginger Plus
Rumusan empat jenis herba. Sela *in jintan manis dan jintan hitam, ia juga mengandungi pudina dan halia – herba tradisional yang telah digunakan sejak berkurun lamanya untuk melegakan tubuh.

DTX Complex
Tahukah anda bahawa hati merupakan PEMBERSIH RACUN dalam tubuh kita. Kerana itu ia perlu diservis setiap hari untuk membuang toksik dan racun dari badan kita. 

DTX Complex bertindak sebagai detoksifikasi untuk menyahtoksik bahan beracun dari hati seperti dadah dan bahan bernitrogen bagi memastikan seluruh organ berfungsi secara normal. Apabila fungsi hati terganggu, timbunan toksik dalam badan akan menyerang organ yang lain.

Vivix
Vivix Shaklee adalah minuman kesihatan yang kaya dengan anti oksidan yang dihasilkan daripada ekstrak anggur muskat, resveratrol dan bersama beberapa ramuan lain yang semulajadi. Ia merupakan suplemen anti penuaan tahap selular yang terbaik di dunia.

Detoks Program dengan Vivix Shaklee adalah program untuk menyahtoksin yang dilakukan selama 14 hari berturut turut untuk tujuan “pembersihan” organ, darah dan sel sel badan. Ia bukan sahaja semata mata untuk membuang toksin, malah Vivix Shaklee membantu:
 • memperbaiki sellular DNA kita 
 • melambatkan penuaan tahap selular
 • menggalakkan pembentukan mitochondria (pusat yang menghasilkan tenaga untuk sel) 
 • melambatkan pembentukan protin AGE yang boleh menyebabkan kerosakan dan menggangu keutuhan sel sedia ada

Berminat untuk dapatkan vitamin Shaklee? Boleh contact Cikgu Ije. Nak mudah WhatsApp je Klik +60182704872

JAMINAN KAMI

Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
 • Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
 • Semulajadi
 • Berkesan
 • Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
 • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.
MENGAPA SAYA?

Saya ialah Cikgu Ije yang merupakan pengedar Shaklee jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi Cikgu Ije agar boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Cikgu Ije juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultasi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.
PENGHANTARAN

Penghantaran melalui pos akan diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.
PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Simpanan Nasional , Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

NAK BELI SET SHAKLEE

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
 • belian online dengan menggunakan kad debit atau kad kredit anda
 • belian di cawangan Shaklee terdekat (ID: 1233 547) 
 • hubungi Cikgu Ije di talian WhatsApp +60182704872 (Hifzan Zanini) untuk sebarang bantuan / belian
Untuk pembelian produk Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit anda? Klik imej dibawah. 

Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat. 

NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?

Berminat menjadi pengedar Shaklee dan mendapat bonus tunai serta banyak manfaat lain? Jom sertai team business kami, DARE TO DREAM TEAM (D2DT) yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel.
Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada Cikgu Ije. Hubungi Cikgu Ije untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dengan konsultasi percuma atau bimbingan pendaftaran sebagai ahli Shaklee. 

Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (Cikgu Ije) 
SMS/WhatsApp : +60182704872
FB Page: Vitamin Suci
Personal FB : Hifzan Zanini
Instagram: @vitaminsuci

No comments: