11 February 2018

Vivix | Benarkah Ada Red Wine?

Assalamualaikum dan salam sejahtera. 


Baru- baru ni berbangkit isu lama pasal kandungan dalam Vivix ada red wine. Usah bimbang. Cikgu Ije pun ambil Vivix. Sebagai pengedar Shaklee, kami semua pun pentingkan halal haram dalam makan minum kami serta umat islam lain.

Vivix yang kami makan, kami jual di Malaysia adalah yang botol merah dalam gambar. Kami juga orang Islam yang sentitif isu halal. Nauzubilah meneguk minuman haram mahupun syubahah.


Botol merah tu la Vivix. Cikgu Ije snap botol Vivix dah habis. Bukti Cikgu Ije sendiri yakin amalkan Vivix

Red Wine tu arak merah ke?

Jom tengok video pendek itu untuk lihat sendiri kandungan atau bahan yang ada dalam Vivix. Kandungan utama Vivix Malaysia adalah MUSCADINE GRAPE atau nama saintific Vitis Rotundifolia. Manakala Vivix yang dipasarkan di USA mengandungi RED WINE. Kalau anda belum tahu, RED WINE adalah satu dari beribu nama spesis anggur (baca" Red Wine bukan arak tapi anggur). Nama saintific Vitis Vinifera. 

Ibarat kita orang Melayu ni panggil haiwan ini.Ini ialah siput babi. Tapi adakah ianya seekor babi? Tidak, bukan? Ia adalah siput. Sama juga seperti red wine, ia bukan seperti arak yang kita sangkakan. Ia adalah anggur.

Kalau kita petik anggur ni makan, halal. Macam buah anggur yang kita beli kat supermarket. Shaklee USA extract dari buah anggur yang bernama RED WINE bukan dari RED WINE “Arak Merah”.

Status Halal Vivix

Pernah dengar penerangan ustaz petugas JAKIM. Demi nak keluarkan kelulusan halal, JAKIM akan pastikan semua pembekal pembekal bahan mentah, pemprosesan dan persekitaran kilang pembuatan mematuhi justifikasi halal.

Sebab itu bukan senang beri kelulusan halal. Mereka memegang amanah agama. Silap mereka beri kelulusan pada produk yang sebenarnya tidak halal, mereka menanggung dosa berjuta-juta orang Islam.

Begitu juga ketelitian dalam memilih badan luar yang sama fungsi dalam mengiktiraf halal. Islamic Service of America ISA adalah badan yang mengeluarkan pengiktirafan halal di Amerika. Jika JAKIM silap dalam megiktiraf ISA sebagai satu badan yang menperakui justifikasi halal. Bayangkan besar mana dosa yang ditanggung.

Mencari halal itu wajib. Fitnah itu mungkar.

Vivix dan masyarakat cina

Peringkat awal 2004, Vivix mendapat sambutan hangat di kalangan masyarakat dan para ketua cina. Bagi mereka nilai Vivix amat murah jika di bandingkan dengan kos mendapatkan resveratrol daripada wine merah.

Kos sebotol Vivix sama dengan RM30,000 jika mampu minum 3,000 gelas red wine.


Satu sudu teh 10 ml bersamaan 100 gelas red wine yang ada resveratrol. Memang masyarakat Cina amat menyukai produk kesihatan yang memberi kesan awet muda. Banyak testimoni telah dapat dikongsi.

Vivix dan masyarakat india

Bagi masyarat India pula, Vivix banyak membantu pesakit seperti darah tinggi dan diabetes. Ada ketua yang hanya fokus menjual Vivix sahaja sehingga menjadi effektif coordinators.

Hujah mereka amat mudah. Analaogi sebuah rumah atau bangunan yang dah berpuluh tahun mesti banyak yang diperbaiki seperti bumbung yang bocor, dinding yang berlubang, paip berkarat dan bermacam-macam lagi rosaknya.

Begitu jugalah badan kita. Oleh itu Vivix diperlukan untuk membaiki mana-mana sel atau organ yang akan rosak atau mungkin yang telah rosak.

Vivix dan masyarakat melayu

Masyarakat Melayu telah mula menerima Vivix setelah yakin tentang status halal dan apabila mereka mulai melihat kesan-kesan yang amat positif daripada penggunaan Vivix.

Antara testimoni yang diviral adalah penyembuhan stroke, diabetes, kanser, darah tinggi dan kidney failure (masalah buah pinggang)

Doa saya, Mudah-mudahan anda terus berkongsi anugerah alam dan sains ini dengan orang yang anda sayangi. Shaklee make this possible. Terima kasih Shaklee.

Berminat untuk dapatkan vitamin Shaklee? Boleh contact Cikgu Ije. Nak mudah WhatsApp je Klik +60182704872

Untuk pembelian produk Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit anda? Klik imej dibawah. 

Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat. Klik Daftar Ekspres Jadi Ahli Shaklee

Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (Cikgu Ije) 
SMS/WhatsApp : +60182704872
Personal FB : Hifzan Zanini
Instagram: @vitaminsuci

No comments: