01 August 2019

7 Cara Ikhtiar Buah Pinggang Rosak / Bocor

buah pinggang bocor, dialisis, dialisis buah pinggang, ubat buah pinggang, sakit buah pinggang

Di sini Cikgu Ije berkongsi kepada anda tentang masalah buah pinggang dan Shaklee sebagai ikhtiar untuk beri tenaga dan bantu membaiki kualiti hidup semasa sakit.

Testimoni bukanlah kayu pengukur 100% keberkesanan sesuatu produk walaupun jika dicari di google, begitu banyak pesakit buah pinggang kembali sihat selepas berikhtiar. Perlu tahu bahawa, organ yang rosak adalah MUSTAHIL untuk kembali normal. Tetapi dengan ikhtiar mengambil makanan tambahan, ia dapat membantu melambatkan proses kerosakan yang lebih teruk. 
buah pinggang, pusat hemodialisis, ikhtiar sakit buah pinggang, vivix

PERANAN BUAH PINGGANG DALAM BADAN

Buah pinggang atau ginjal merupakan organ rumit yang memiliki pelbagai peranan biologi. Peranan utamanya adalah bagi:

✔️mengekalkan imbangan homeostatik cecair badan dengan penapisan dan penyingkiran metabolit (seperti urea) dan galian dari tanah dan penyingkirannya, bersama air, sebagai kencing

✔️bersedia untuk mengesan kepekatan ion seperti sodium, potasium, hidrogen, oksigen, dan sebatian seperti asid amino, kretinina, bikarbonat, dan glukos dalam plasma, ia merupakan pengawal penting bagi tekanan darah, metabolite glukos, dan eritropolesis (poiesis – dimana sel darah merah dihasilkan).
buah pinggang, pusat hemodialisis, ikhtiar sakit buah pinggang, vivix, shaklee

PUNCA BUAH PINGGANG ROSAK

Tidak semua masalah buah pinggang kronik diketahui penyebabnya. Tetapi seperti organ utama lain (jantung, peparu, hati, otak) buah pinggang boleh rosak dan gagal berfungsi dengan baik akibat daripada penyakit kronik.

Selalunya buah pinggang gagal menapis bahan-bahan yang tidak diperlukan. Buah pinggang rosak disebabkan beberapa punca seperti:

✔️Keturunan
✔️Jangkitan bakteria dan kuman
✔️Kerosakkan disebabkan penyakit darah tinggi
✔️Kerosakkan disebabkan penyakit diabetes mellitus
✔️Mengambil terlalu banyak bahan bertoksik seperti asam berlebihan dari makanan jeruk, makanan segera, minuman 3 i 1, dan lain-lain
✔️Terlalu banyak mengambil ubat kencing manis, ubat darah tinggi, antibiotik, streiod, dadah, dan lain-lain sebab yang tidak diketahui pengamal perubatan
RAWATAN DIALISIS VS KOS VIVIX

Cikgu Ije diberitahu berkenaan kos untuk dialisis. Ada 2 jenis dialisis iaitu dialisis air atau dialisis darah.
 1. Dialisis air: RM2600 sebulan, kalau di hospital atau klinik kerajaan ditanggung sepenuhnya
 2. Dialisis darah: percuma sahaja sekiranya dibuat di hospital, tapi kena waiting list. Agak ramai ya pesakit buah pinggang ini. Kalau di swasta RM250 sekali dialisis, seminggu perlu 3x. Jadi sebulan lebih kurang RM3000 juga.

Kalau anda bekerja dengan kerajaan, boleh claim semula dengan kerajaan, pekerja swasta pula boleh tuntut dengan SOCSO. Tapi kalau bekerja sendiri harus tanggung sepenuhnya sendiri. Walaupun ditanggung kerajaan pula, kos bagi 2 bulan pertama kena tanggung sendiri, mungkin sebab ada proses dalam kerajaan yang perlu dibereskan dahulu.

Saya bukanlah hendak kata jangan buat dialisis, saya cuma maklumkan kos-kos yang anda akan berdepan. Kos Vivix pula hanya RM475 (harga runcit) dan harga ahli cuma RM380. Biasa customer saya akan jadi ahli terus sekiranya ambil Vivix.

Bagi tempoh 6 bulan hingga setahun untuk ambil Vivix. Maknanya kos untuk 6 bulan hanya RM2418 (harga ahli) jika diambil 1 botol sebulan. Lebih jimat dan anda akan nampak perubahan yang ketara. 

Saya tak kata Vivix boleh memulihkan penyakit buah pinggang, tetapi Vivix nutrisi kaya dengan antioksidan untuk melambatkan kerosakan sel buah pinggang. Sekurang-kurangnya mengelakkan anda daripada terus dialisis seumur hidup.

ADAKAH SHAKLEE SELAMAT DIGUNAKAN OLEH PESAKIT BUAH PINGGANG?

Untuk pengetahuan, suplemen Shaklee adalah selamat diambil oleh semua golongan termasuk pesakit buah pinggang. Ini adalah kerana supliment Shaklee adalah
daripada bahan semulajadi. Selamat dan tidak ada kesan sampingan. 

Tonton Video: The Science Behind Vivix

KAJIAN PENYELIDIKAN TENTANG VIVIX

Vivix Shaklee membantu sel-sel anda membaiki dan melindungi daripada kerosakan harian. Kajian makmal menunjukkan bahawa ramuan utama dalam Vivix membantu melindungi daripada kerosakan DNA selular dan mempromosikan daya tahan sel. 

Dalam kajian klinikal, ramuan utama ditunjukkan untuk menimbulkan tindak balas tekanan oksidatif pada makanan tinggi lemak, tinggi karbohidrat, yang dari masa ke masa boleh menyebabkan penuaan sel. 10X lebih berkuasa daripada resveratrol sahaja dalam
melambatkan mekanisme penuaan utama. Dalam kajian makmal, bahan utama Vivix membantu meningkatkan prestasi sel dan melambatkan pembentukan protein AGE, yang dapat mengumpul dan mengakibatkan kerosakan sel.
SAINTIS AMBIL MASA BERTAHUN-TAHUN MENGHASILKAN VIVIX

Penyelesaian Vivix kaya dengan antioksidan, yang boleh menghalang atau membaiki kerosakan sel. Dibangunkan selepas bertahun-tahun penyelidikan oleh Shaklee Corporation, hanya Vivix mengandungi kedua-dua resveratrol dan gabungan fitonutrien proprietari yang memanfaatkan ciri-ciri antioksida yang kuat dari anggur
muscadine yang jarang berlaku. 

Gabungan dua bahan ini adalah penemuan ajaib yang terbukti mampu menyelesaikan masalah kesihatan kebanyakan pengguna Vivix
APA ITU RESVERATROL?

Resveratrol adalah sebatian fenolik atau polifenol yang didapati mempunyai aktiviti antioksidan yang kuat. Tumbuhan mencipta resveratrol untuk melindungi diri daripada tekanan yang disebabkan oleh keadaan seperti keadaan yang semakin meningkat dan cuaca buruk.

Resveratrol telah terbukti memusnahkan sel-sel kanser, mengurangkan pengoksidaan kolesterol LDL, kolesterol total dan risiko penyakit kardiovaskular. 

FAKTA : Vivix 10 kali lebih berkuasa dari resveratrol


Kajian mengenai resveratrol telah diterbitkan di dalam lebih 2000 jurnal dan kajian penerbitan antaranya oleh University Harvard, National Institute of Aging, National Cancer Institute dan National Cancer Institute of Science, termasuk beberapa kajian di antaranya:

✔️Merencatkan gen kanser
✔️Keupayaan menterbalikkan kesilapan DNA

✔️Keupayaan sebagai anti kanser
KEBAIKAN VIVIX UNTUK PESAKIT BUAH PINGGANG

Terdapat 2 faktor yang kerap dikaitkan dengan penyakit buah pinggang iaitu
 1. Keradangan sistemik
 2. Tekanan oksidatif: ketidakseimbangan antara pengeluaran radikal bebas dan kapasiti antioksidan. Umpama tekanan oksidatif adalah seperti paku yang terbiar dan berkarat dengan sendirinya. Semakin lama karat akan melemahkan paku. Begitulah dengan buah pinggang. Tekanan oksidatif menyebabkan tisu buah pinggang semakin lemah dan ini dikaitkan dengan masalah buah pinggang.

Resveratrol dalam banyak kajian telah menunjukkan kesan yang baik termasuk:

✔️Berperanan sebagai anti radang
✔️Membantu meningkatkan pengeluaran enzim antioksidan


Secara spesifiknya, Vivix dan resveratrol terbaik untuk nutrisi buah pinggang melalui 7 cara:
 1. Antioksidan: mengurangkan tekanan oksidatif pada sel nephron buah pinggang dan mengelakkan berlaku kerosakan yang lebih teruk pada saraf buah pinggang
 2. Meningkatkan struktur dan bentuk buah pinggang yang normal
 3. Mengurangkan penggumpalan platlet pada buah pinggang
 4. Mengembangkan salur darah pada buah pinggang
 5. Mengurangkan proses lipid peroksida
 6. Mengurangkan kematian sel saraf buah pinggang
 7. Memberikan tenaga pada sel sekaligus pesakit buah pinggang akan merasa bertenaga
KELEBIHAN LAIN VIVIX SHAKLEE

✔️Menggalakan penuaan yang sihat
✔️Membantu mengelakkan kanser
✔️Mengurangkan risiko penyakit jantung
✔️Mengurangkan komplikasi kencing manis
✔️Meningkatkan kesihatan arthritis dan menyokong kesihatan sendi
✔️Bantu mengurangkan insiden bagi penyakit nyanyuk
✔️Menggalakkan kehilangan berat badan
✔️Meningkatkan sistem imun
✔️Menyokong kesihatan mata
✔️Menggalakkan kesihatan keseluruhan


TESTIMONIIni adalah sebahagian testimoni pengguna yang telah menggunakan produk Shaklee untuk membantu meningkatkan tahap kesihatan mereka. Ini adalah iklan produk suplemen. Produk-produk ini tidak bertujuan untuk membuat diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.
sijil halal shaklee, kelulusan kkm shaklee

ADAKAH SHAKLEE ADA PENSIJILAN HALAL DAN KELULUSAN KKM?

Ya!. Shaklee ada sijil HALAL dan ada kelulusan KKM. Oleh kerana pusat pengeluaran produk Shaklee dari luar Malaysia, maka badan pensijilan halal yang diiktiraf oleh JAKIM iaitu ISA (Islamic Services of America) membuat pemeriksaan berkala; dari segi kebersihan, status sembelihan, sumber bahan mentah yang digunakan untuk menghasilkan produk Shaklee. Siji Halal Shaklee adalah diperakui sah dah diperbaharui setiap tahun. 

Manakala kelulusan KKM pula boleh disemak pada pelekat yang terdapat pada semua produk farmasikal Shaklee. Pelekat (stiker silver) KKM ada pada setiap botol dan tertulis no siri KKM.
vivix murah, vivix,
Nak beli guna kad kredit sendiri? Boleh klik imej di bawahUntuk belian 2 botol Vivix atau lebih, WhatsApp Cikgu Ije untuk percuma keahlian dan penjimatan 20%. 
Your Favourite Shaklee Distributor
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (Cikgu Ije) 
SMS/WhatsApp : 018 270 4872
Personal FB : Hifzan Zanini
Instagram: @vitaminsuci / @cikgu_ije

No comments: