02 September 2019

8 Sebab Kenapa Perlu Percaya Kepada Shaklee


8 sebab perlu percaya jenama Shaklee:

1⃣ Bebas daripada bahan tercemar berbahaya
2️⃣ Bebas pestisid
3️⃣ Sentiasa selamat & berkesan
4️⃣ Produk Shaklee tulen & asli
5️⃣ Bebas gluten
6️⃣ Non - GMO
7️⃣ Biodegradasi
8️⃣ Tiada ujian terhadap haiwan

Kini, pengguna telah ramai yang mengenali jenama Shaklee dan jumlah ini semakin meningkat dari tahun ke setahun sejak pertama sekali memasuki pasaran Malaysia sejak tahun 1988.

Tidak hairan jika ada di antara pengguna Shaklee di Malaysia yang telah mengamalkan pengambilan suplemen lebih 30 ttahun Dan kebanyakan pengguna tegar hari ini dalam kalangan generasi Y.

Apakah rahsia mereka begitu setia dan memilih Shaklee sebagai suplemen makanan tambahan pilihan sehingga ke hari ini?

Salah satu sebabnya adalah kerana produk Shaklee terbukti efektif dan dipercayai Sentiasa Selamat –Sentiasa Berkesan – Sentiasa Mesra Alam.

Kenapa Cikgu Ije katakan begitu? Kenapa perlu percaya Shaklee? Berikut adalah 8 sebab utama yang menyokong pernyataan tersebut.

Kenapa Shaklee Jadi Pilihan?

Setelah lebih 60 tahun, ramai yang telah menggunakan Shaklee sebagai produk harian mereka. Semakin ramai yang percaya dengan Shaklee dan masih setia sehingga ke hari ini.

Tiada syarikat pengeluar nutrisi vitamin yang setanding dengan Shaklee setakat ini – mengeluarkan produk yang terbukti secara semulajadi selamat dan berkesan.

Falsafah yang dipegang Shaklee selama ini adalah untuk membantu memberi kehidupan yang lebih sihat dan lebih baik kepada semua individu. Setiap produknya sangat istimewa dan luarbiasa, mudah untuk dikongsi manfaatnya kepada semua orang.

Justeru mereka melakukannya dengan cermat dan kesungguhan bagi memastikan produk yang dihasilkan benar-benar daripada sumber semulajadi yang terbaik, tidak memberi kesan buruk sama ada jangka pendek atau jangka panjang serta berkesan digunakan secara menyeluruh oleh semua orang yang mengamalkannya.

Setiap produk yang dibotolkan juga dibangunkan khas untuk membantu memperbaiki kesihatan, berfungsi tanpa kompromi dan sangat mesra kepada alam sekitar.

Apabila anda percaya dan memilih Shaklee, tiga jaminan yang akan anda perolehi; Ia selamat, Ia terbukti berkesan dan ia sangat efektif.

Our product ingredients are carefully selected to meet our high performance and screening standards. In fact, our purity standards are some of the toughest in nutrition industry to guarantee all of our products are safe.

So, when you think “Shaklee”, think “Purity”.

– Discover The Shaklee Difference

8 Sebab Kenapa Perlu Percaya Kepada Shaklee

#1 – Bebas Daripada Bahan Tercemar Berbahaya

Shaklee menyaring lebih daripada 350 jenis bahan tercemar, pestisid dan ketidaktulenan bahan dalam setiap sumber ramuan botanikal terbaru.

Proses penyaringan ini termasuk mengasingkan bahan pencemar lain seperti logam berat (terutamanya arsenik, kadmium dan plumbum), sisa pelarut, radiasi dan mikrob penyebab pencemaran makanan.

#2 – Bebas Pestisid

Lebih daripada 250 ujian kandungan pestisid dilakukan dan memenuhi piawaian United States Pharmacopia (USP).

Setiap produk suplemen yang dihasilkan oleh Shaklee melepasi piawaian standard USP yang ketat untuk memastikan ia bebas daripada bahan tercemar berbahaya.

#3 – Sentiasa Selamat dan Berkesan

Shaklee melakukan lebih daripada 100 000 ujian kualiti setiap tahun. Proses ujian kualiti ini dijalankan sepanjang tahun dan berterusan bagi memastikan setiap produk adalah selamat untuk diambil oleh anda dan keluarga anda.

#4 – Produk Shaklee Tulen dan Asli

Tiada Perasa tiruan, pemanis dan bahan pengawet.

#5 – Bebas Gluten

Berita baik bagi mereka yang sensitif, alah atau tidak boleh mengambil sumber gluten dalam makanan. Ia baik untuk perut yang ceria dan saluran penghadaman yang sihat.

Produk Shaklee bebas gluten iaitu sejenis protein gluten, menjadi alternatif dan sangat sesuai untuk mereka yang mengalami masalah penyakit Celiac.

#6 – Non-GMO

Produk shaklee adalah bebas GMO dan mempunyai pengesahan piawaian melalui IPP (Identity Preserved Program).

IPP adalah satu badan yang sangat dipercayai memastikan sumber utama bahan yang digunakan kekal sebagai Non-GMO daripada peringkat biji benih sehingga ke peringkat pemprosesannya menjadi bahan dalam suplemen.

#7 – Biodegradasi

Berpegang kepada prinsip sentiasa selamat, sangat berkesan, hijau dan bijak; set produk penjagaan rumah Get Clean adalah terdiri daripada bahan mudah terbiodegradasi atau diuraikan semula dalam bentuk yang selamat untuk dikembalikan kepada alam sekitar.

Tidak mengandungi bahaya fosfat, nitrat dan borate. Ia adalah satu bentuk tanggungjawab Shaklee untuk memastikan persekitaran bumi kekal bersih, sihat dan selamat untuk manusia hari ini dan generasi akan datang.

#8 – Tiada Ujian Terhadap Haiwan

Polisi Shaklee bertentangan dengan konsep ujian terhadap haiwan. Tiada sebarang ujian terhadap haiwan yang dilakukan dalam sebarang setiap bentuk ujian makmal produk Shaklee.

Landmark Study adalah salah satu bentuk ujian yang dilakukan oleh pihak ketiga yang membuktikan produk nutrisi kesihatan Shaklee adalah yang terbaik, selamat dan berkesan.

Bagaimana? Sudah yakin dan ingin mencuba produk Shaklee? Atau dah pernah cuba di suatu masa dulu, dan ingin mencuba sekali lagi?

Hubungi Cikgu Ije untuk maklumat lanjut dan konsultasi eksklusif khas untuk anda. Nak mudah WhatsApp je. Klik 018 270 4872

Your Favourite Shaklee Distributor
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (Cikgu Ije) 
SMS/WhatsApp : 018 270 4872
FB Page: Vitamin Suci
Personal FB : Hifzan Zanini
Instagram: @vitaminsuci / @cikgu_ije

No comments: