25 September 2019

Ikhtiar Shaklee : Penghidap Kanser Tulang Tahap 2 Pulih

Cikgu Ije kongsikan kisah mengharukan hari ni. Macam tak percaya. Tapi bila ada living testimoni macam ni, rasa bersyukur sangat dapat berkongsi manfaat Shaklee kepada ramai orang. 


Testimoni adalah sumber rujukan daripada pelanggan yang menggunakan produk tetapi tidak membuktikan sebarang tuntutan dalam perubatan. Produk hanya sekadar membantu dalam penambahan nutrisi melalui makanan tambahan. Sila rujuk kepada pihak hospital sekiranya anda mempunyai masalah kesihatan.

Jom baca perkongsian daripada Master Hasifah (Cip)

KISAH DOWNLINE SAYA BEBAS KANSER.....

Semalam antara banyak-banyak story yang dikongsikan semasa Seminar Recruit Turbo, ada satu story yang buat Cip sangat terkejut. Ada sorang downline Cip ni. Downline yang terbaik. Sayang sangat Cip kat dia.

Lebih kurang setahun lebih yang dulu, Cip turun Penang untuk coaching. Tetiba dia datang dari Lumut balik hari semata-mata nak belajar. Bila orang berkorban macam ni, Cip mmg akan jaga dan train secara personal sebab Cip kasihan dan Cip nak bantu bagi berjaya.

DISAHKAN KANSER TULANG

Tetiba, lepas sebulan lebih, dia dapat diagnosis Bone Cancer. Ya Allah nak luruh jantung. Bone Cancer sangat ganas. Cip risau dan Cip sedih. Tapi Cip bagi nasihat untuk dia kuat semangat. Jangan putus asa. Ikuti rawatan doktor. 


Tapi Cip suggest ambil Vivix dan suplemen Shaklee sebab dalam RYG memang ada cancer survivor. Mereka ambil Vivix dan ESP serta vitamin untuk mereka rasa bertenaga terutama masa chemo. Kalau tidak, mereka akan lembik dan terlalu lemah. Takde selera makan.

Tapi Cip baca banyak articles share tentang hebatnya antioxidants dalam melindungi sel dan DNA sel and it protects again error coding and making wrong cells which in turn could be cancerous cells. Some read even suggest to take lots of antioxidants daily to protects our cells and thus prevent cancer.

Jadi Cip dengan husband memang ambil antioxidants macam Vivix, vitamin C dan vitamin E. Everyday. Thus, there are many articles suggest that Resveratrol has effect on removing cancer cells. Jadi Cip memang banyak ambil Resveratrol.


Jadi Cip suruh ambik Resveratrol banyak-banyak. Ikhtiar sajalah. Apa yang kita got to lose?? Kenapa takut nak mencuba? Nyawa kita satu saja. If you want to save something, save your life. Bukan your money. Sebab kalau money ada, orang dah takde, pun takda gunanya.

Next month tu, she went quiet. We lost contact 😢 I was worried and sad but I understand she needed time alone with family. She needed to find herself. So I tak lupa doakan kesihatannya.

DETIK BEBAS KANSER

Dia seorang jururawat. Follow up di Institusi Kanser Negara. Semalam dia hadir Seminar Recruit Turbo.

Cip terkejut. Cip tanya "As dah sihat ke?"

Nak tanya pun risau takut terguris hati. Dia jawab dia bebas kanser!

BEBAS KANSER TANPA KIMOTERAPI

Cip terkejut tapi InsyaAllah ramai juga bebas cancer lepas chemotherapy semua. Tapi yang Cip lagi terkejut dia cakap dia belum buat chemo lagi. Doktor IKN dah suggest tapi dia belum buat lagi.

Doktor terkejut masa announce she is cancer free. And so she wants to continue her Shaklee business yang tergendala akibat kesihatan. Cip memang terkejutlah. Is this a miracle??🤔

Adakah miracle dalam hidup ni?🤔

Kalau Cip tak kenal dia, Cip mesti tak percaya. Tapi sebab Cip kenal personally so Cip tahu dia orang jujur. Tambahan dia nurse lagi.

PATUHI RAWATAN DOKTOR

Trust me Cip sentiasa suruh pesakit ikut rawatan doktor bila terkena kanser. Cip sangat sedih bila pesakit tak nak rawatan chemo dan akhirnya kanser mereka makin teruk.

Tapi Cip memang akan suggest ambik supplements untuk energy and boost immunity. Sebab pesakit yang lalui chemo ni badan lemah, kurus, dan mudah kena jangkitan.

Ambillah vitamin C untuk boost immunity supaya tak mudah kena jangkitan virus.
Ambillah multivitamin sebab selera makan tak baik supaya ada tenaga dan cukup zat.
Ambillah Vivix dan CoQ10 yang kaya antioksidan dan untuk lebih bertenaga.


Sebab tu As ambik Vivix, CoQ-Trol Plus, vitamin C, kalsium OsteMatrix dan multivitamin Vita-Lea. Dan dia pantang makan juga. Tetiba doktor cakap dah bebas kanser. Belum sempat chemotherapy lagi. Doktor pun terkejut. Tak hairanlah saya macam terawang-awang lagi ni...

Berminat untuk dapatkan Shaklee? Boleh contact Cikgu Ije. Nak mudah WhatsApp je. Klik 018 270 4872

Your Favourite Shaklee Distributor
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (Cikgu Ije) 
SMS/WhatsApp : 018 270 4872
Personal FB : Hifzan Zanini
Instagram: @vitaminsuci / @cikgu_ije

No comments: