09 March 2020

3 Cara Daftar Jadi Ahli Shaklee 2020

Assalamualaikum dan hai. Hari ini Cikgu Ije nak kongsi tentang cara mendaftar sebagai ahli Shaklee untuk tahun 2020 ni. 



3 Cara Mendaftar Sebagai Ahli Shaklee

Cara 1: Pembelian minima 100UV (Percuma keahlian)

Setiap pembelian bernilai dengan 100UV, anda layak dapat keahlian Shaklee percuma. 

UV ialah unit volume. Setiap produk Shaklee mempunyai UV tertentu. Contoh:

  • Vivix 112UV
  • SR Vita-C Plus 22UV
  • Energizing Soy Protien (ESP) 37UV
Boleh klik Cukup 100UV, Percuma Keahlian Shaklee untuk melihat contoh pilihan produk atau set yang memiliki nilai minimum 100UV dan ke atas dan seterusnya melayakkan anda untuk mendapat keahlian percuma Shaklee.

Tahukah anda, jika belian mencapai 150UV, anda layak mendapat cash bonus atau pulangan wang tunai sebanyak 5%. Lagi banyak UV, lagi tinggi % cash bonus.



Cara 2: Pendaftaran berbayar (Yuran RM35)
  • Pendaftaran berbayar dengan yuran serendah RM35 (bermula 1 Mac 2020)
  • Boleh daftar sahaja tanpa sebarang belian produk Shaklee
  • Boleh daftar dan terus membeli produk Shaklee dengan harga ahli
Kalau baru pertama kali nak cuba Shaklee atau memang kerap repeat order, Cikgu Ije galakkan anda untuk terus mendaftar. Terus boleh buat belian harga ahli, ada diskaun 20% untuk semua produk Shaklee. 

Contoh anda nak beli ESP
Runcit RM161.25 + pos RM10 = RM171.25
Kalau daftar, RM129 + pos RM10 + yuran RM35 = RM174

Beza tak banyak. Lepas ni nak beli produk Shaklee, terus boleh beli harga ahli. Contoh nak repeat order ESP cuma bayar RM129 + pos RM10 = RM139.

Cara 3: Beli Welcome Set (Percuma keahlian)

Dengan belian mana-mana Welcome Set ini, anda layak mendapat:
  • Percuma keahlian (jimat yuran RM35)
  • Belian harga ahli, diskaun 20%
  • Diskaun tambahan 10% 
Yang bestnya Welcome Set ni ialah ada diskaun tambahan 10%. 

prenatal set, postnatal set, daily essential welcome set, youth welcome set, jom shaklee

Cuba bandingkan harga. Cikgu Ije ambil contoh Prenatal Set.

Untuk belian runcit RM608.75. Jika anda beli set ni, hanya perlu bayar RM438.30. Dah siap-siap diskaun 10% untuk anda. Untung! Cikgu Ije pun tak dapat beli harga tu. Cikgu Ije kena beli dengan harga RM487 sebab ahli lama takde diskaun tambahan 10% tu. Berbaloi sangat anda rebut peluang beli Welcome Set ni. Promosi Welcome Set ini ialah dari Mac hingga Jun 2020 sahaja.

Perlu daftar semula setiap tahun?

Percuma pengaktifan semula keahlian Shaklee ketika hari jadi anda dengan syarat sekurang-kurangnya minimum 3 bulan sebelum hari jadi dengan belian mana-mana produk Shaklee.

Contoh hari jadi anda adalah pada 10 Mei, jadi untuk tahun 2021; anda perlu membeli apa sahaja produk Shaklee (tiada nilai minimum) 3 bulan sebelum 10 Mei. Antara tempoh bermula 10 Februari hingga 10 Mei, mesti buat 1 kali pembelian, automatik pengaktifan keahlian Shaklee. 

Kalau terlepas tarikh hari jadi? Makna kata, kena daftar semula dengan 3 cara di atas. 

Di mana saya boleh mendaftar?

Ada 2 cara untuk anda mula mendaftar

Cara 1: Daftar secara terus melalui online atas talian, dengan klik JOIN NOW
  • Pautan ini adalah pendaftaran terus melalui website rasmi Shaklee
  • Isi maklumat yang diperlukan.
  • Anda akan menerima SMS untuk log in masuk ke website Shaklee
  • Ikut arahan seterusnya untuk pembelian produk menggunakan kad kredit / kad debit
*Jika perlukan bantuan, selepas key in maklumat diri; boleh contact Cikgu Ije


Cara 2: Paling mudah. Hubungi Cikgu Ije 018 270 4872 untuk Cikgu Ije bantu anda mendaftar menjadi ahli Shaklee. Hanya 6 maklumat yang diperlukan untuk pendaftaran:
  1. Nama
  2. Alamat
  3. Nombor telefon
  4. Nombor kad pengenalan
  5. Nombor akaun bank (untuk tujuan kredit cash bonus) 
  6. Email
Your Favourite Shaklee Distributor 
Shaklee ID 1233547
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (Cikgu Ije) 
SMS/WhatsApp : 018 270 4872
Personal FB : Hifzan Zanini

No comments: