17 December 2017

Ketahui Perbezaan Vitamin Prenatal Dan Postanal Shaklee

09:28 0 Comments
Assalamualaikum dan salam sejahtera. Hari ni Cikgu Ije nak kongsi cerita tentang vitamin untuk ibu! Siapa perlu tahu tentang vitamin ni? 
  1. Ibu baru bersalin
  2. Ibu dalam pantang
  3. Ibu bakal bersalin
  4. Ibu sedang menyusukan anak
  5. Ibu yang nak kurus
  6. Ibu yang mahu jaga kesihatan 
  7. Bakal ibu yang merancang untuk hamil
  8. Ibu sedang hamil
3 kali mengandung dan bersalin, 3 kali juga Cikgu Ije guna vitamin-vitamin ni. Bahasa moden dikenali sebagai Prenatal dan postnatal Set. Sesuai untuk wanita yang akan hamil mahupun pernah bersalin. Sumpah! 

Sejak Cikgu Ije amalkan tahun 2011 hingga sekarang, sangat puas hati! Tak boleh tak makan. Serasi sungguh! 

Tak cukup ke vitamin yang klinik bekalkan? 

Cikgu Ije mengambil pendekatan untuk mengambil vitamin tambahan kerana pengalaman pertama hamil tahun 2010 sangat meletihkan. 
  1. HB rendah. Kerap rasa nak pitam terutamanya jika berdiri lama. Maklumlah kerja cikgu menuntut untuk berdiri lama
  2. Letih dan penat sepanjang masa. Tiada hari yang cergas. Rasa seksa melalui tempoh kehamilan
  3. Loya dan tak lalu makan. Lapar tapi tak boleh nak menelan. Loya sungguh
Lepas bersalin anak sulung pada April 2011, baru lah Cikgu Ije jumpa info tentang vitamin dan memilih jenama Shaklee untuk dicuba. Hingga sekarang (Disember 2017), Cikgu Ije masih setia dengan vitamin Shaklee. 

Jom baca apa kata Dr. Zubaidi. 



Ramai ibu mengambil langkah awal mengamalkan vitamin prenatal sepanjang tempoh kehamilan dan vitamin postnatal sepanjang tempoh selepas bersalin sehingga anak membesar. 

Mahal ke vitamin ni? Tengok macam banyak nak kena beli dan amalkan. Meh Cikgu Ije beri detail kat u gais. 

Vitamin Prenatal dan Postnatal Shaklee


Healthy Prenatal

  • OsteMarix™
  • OmegaGuard™ 
  • Sustained Release Vita-C Plus™
  • Vita-Lea® Iron Formula
  • ESP - Soy Protein Isolate Powder
  • B-Complex
Healthy Postnatal

  • OsteMarix™
  • OmegaGuard™ 
  • Sustained Release Vita-C Plus™
  • Vita-Lea® Iron Formula
  • ESP - Soy Protein Isolate Powder
  • Alfalfa Complex
Jika diteliti, setiap set ada 6 jenis vitamin berbeza. 5 vitamin atas adalah vitamin yang sama. Cuma 1 vitamin akhir yang berbeza. 

Jika prenatal, ada B-Complex, postnatal ada Alfalfa Complex. Jom kita berkenalan dengan fungsi setiap vitamin ini.

Fungsi vitamin prenatal dan postnatal Shaklee

1 - OsteMatrix

Formula komprehensif, mudah ditelan

☑Melindungi tulang anda, padat dengan nutrien (kalsium, vitamin D, magnesium dan pelbagai khasiat) lain untuk membina dan mengekalkan tulang yang kuat.

☑Membentuk tulang dan gigi yang kuat

4 tablet membekalkan:
☑ 1000 mg kalsium
☑ 400 mg magnesium
☑ 400 iu vitamin D – untuk menggalakkan penyerapan kalsium

Tablet yang bersalut dan mudah ditelan

Pengambilan – 4 tablet (2 tablet, 2 kali sehari bersama makanan)

2 - OmegaGuard™

Minyak ikan tulen berkepekatan tinggi  -membekalkan spektrum luas asid lemak omega-3 gred farmaseutikal yang asli dan tulen.

Minyak ikan - membekalkan spektrum luas asid lemak omega-3 yang terdiri daripada tujuh komponen utama, termasuk EPA untuk kesihatan keseluruhan dan DHA untuk fungsi dan perkembangan minda yang normal. Satu sajian OmegaGuardTM membekalkan 990mg asid lemak omega-3.

Gred Farmaseutikal yang Tulen - dihasilkan melalui proses proprietari penyulingan molekul berganda yang bertujuan untuk meningkatkan kepekatan asid lemak omega-3 dan pada masa yang sama menyingkirkan bahan-bahan berbahaya seperti merkuri dan plumbum yang sering mencemari pelbagai spesis ikan.

3 - Sustained Release Vita-C Plus™

Bekalan Vitamin C Semula Jadi untuk Kesihatan Sepanjang Hari

☑  menawarkan manfaat vitamin C tulen melalui kaedah penghantaran proprietari serba semula jadi yang berperanan melepaskan vitamin C secara berperingkat ke dalam tubuh.

☑  nutrisi yang diperlukan untuk pelbagai fungsi termasuk ketahanan imun, integriti sel, kesihatan gigi, gusi, tulang dan fungsi tubuh secara amnya.

4 - Vita-Lea® Iron Formula

Multivitamin dan Multimineral

Kepelbagaian Khasiat - salah satu suplemen paling seimbang dengan khasiat yang lengkap, dirumus khas untuk membekalkan 28 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh orang dewasa.

Pengambilan Vita Lea:
☑Menggalakkan kecergasan dan kesihatan keseluruhan tubuh
☑Menguatkan tulang dan system imun
☑Melindungi  tubuh daripada radikal bebas

5 - ESP - Soy Protein Isolate Powder

Membekalkan tenaga berkekalan dengan protein berasaskan tumbuhan yang berkualiti tinggi

merupakan sumber protein biologi yang lengkap berasaskan tumbuhan yang secara semulajadi rendah lemak, bebas kolestrol dan kaya dengan asid amino penting. Ia terbukti secara klinikal dapat mengekalkan tenaga berjam-jam lamanya.

Protein berasaskan tumbuhan berkualiti tinggi dengan kandungan 14gram protein soya dan 500mg kalsium bagi setiap hidangan ini amat baik untuk kesihatan jantung

Membantu mengekalkan otot, memperbaiki tisu dan fungsi enzim dan hormon yang teratur

Bagi prenatal, ada tambahan B-Complex

6 - B-Complex

Lengkap dengan kesemua lapan Vitamin B. Vitamin B memainkan peranan penting untuk fungsi tubuh kerana ia membantu menukar makanan kepada tenaga untuk sel-sel anda.

Alami semula nikmat kesihatan. Nutrien yang betul memainkan peranan penting untuk keseluruhan kesihatan dan kesejahteraan.

Keistimewaan Shaklee:
☑ Sistem Penyerapan Bioaktif Berpaten
☑ Asid Folik, salah satu vitamin B kritikal dan tidak mudah diserap. Maka, Shaklee membangunkan sistem penyerapan bioaktif berpaten yang menjadikan nutrien ini lebih mudah diserap untuk menyokong penyerapan.
☑ Teknologi berpaten ini adalah milik eksklusif Shaklee.

Shaklee B-Complex membekalkan kesemua lapan vitamin B yang seimbang untuk menguatkan tubuh anda, melengkapi jurang nutrisi vitamin B. Membekalkan kuantiti asid folik dan biotin cukup, sesuai untuk tubuh yang sihat

Bagi postnatal, ada tambahan Alfalfa Complex

7 - Alfalfa Complex (S)

Nutrisi Anugerah Alam 

Alfalfa merupakan pusat pegumpulan segala nutrien. Akar tunjangnya yang mengunjur sedalam 6 meter ke bawah mampu menyerap nutrien dan mineral daripada tanah, manakala daunnya mengumpul klorofil yang banyak melalui proses fotosintesis.

Alfalfa Complex merupakan Shaklee Signature Formula yang pada asalnya dibangunkankan oleh Dr. Shaklee pada tahun 1950-an. Kami hanya menggunakan alfalfa berkualiti tinggi yang ditanam di California bagi produk ini bagi memastikan sumber bahan mentah yang kaya dengan pelbagai nutrien termasuk kalsium, fosforus, zat besi dan  magnesium di samping klorofil, bioflavonoid, mineral surih dan vitamin.

Alfalfa daripada sumber semula jadi

Setiap sajian membekalkan 300mg kalsium, iaitu bersamaan dengan satu gelas susu


Sumber semula jadi pigmen klorofil, vitamin dan mineral surih. Segalanya tersedia di dalam Alfalfa Complex.

Mereka dah cuba vitamin postnatal dan prenatal Shaklee

Berminat untuk dapatkan vitamin Shaklee? Boleh contact Cikgu Ije. Nak mudah WhatsApp je Klik +60182704872

JAMINAN KAMI

Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
  1. Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
  2. Semulajadi
  3. Berkesan
  4. Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
  5. Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.
MENGAPA SAYA?

Saya ialah Cikgu Ije yang merupakan pengedar Shaklee jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi Cikgu Ije agar boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Cikgu Ije juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultasi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.
PENGHANTARAN

Penghantaran melalui pos akan diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.
PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Simpanan Nasional , Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

NAK BELI SET SHAKLEE

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
  1. belian online dengan menggunakan kad debit atau kad kredit anda
  2. belian di cawangan Shaklee terdekat (ID: 1233 547) 
  3. hubungi Cikgu Ije di talian WhatsApp +60182704872 (Hifzan Zanini) untuk sebarang bantuan / belian
Untuk pembelian produk Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit anda? Klik imej dibawah. 

Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat. 

NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?

Berminat menjadi pengedar Shaklee dan mendapat bonus tunai serta banyak manfaat lain? Jom sertai team business kami, DARE TO DREAM TEAM (D2DT) yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel.
Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada Cikgu Ije. Hubungi Cikgu Ije untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dengan konsultasi percuma atau bimbingan pendaftaran sebagai ahli Shaklee. 

Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (Cikgu Ije) 
SMS/WhatsApp : +60182704872
FB Page: Vitamin Suci
Personal FB : Hifzan Zanini
Instagram: @vitaminsuci

15 December 2017

Koleksi Testimoni Healthy Postnatal Set Untuk Ibu Lepas Bersalin, Menyusu Dan Nak Kurus

06:43 0 Comments
Assalamualaikum dan salam sejahtera. Baru-baru ni Cikgu Ije ada kongsikan testimoni pengguna Healthy Prenatal Set. Klik Testimoni Prenatal Set untuk baca pengalaman ibu hamil yang mengamalkan vitamin sepanjang tempoh mengandung. 

Hari ni Cikgu Ije nak berkongsi pula testimoni mereka yang pernah mengamalkan vitamin selepas bersalin, sedang menyusu dan mahu kurus. Pendek kata, anda ibu? Mesti amalkan Healthy Postnatal Set ini tak kira berapa usia anak. 1 hari mahupun sudah 3 tahun! Hehehe

Apa kata mereka?

Cikgu Ije takde pengalaman bersalin secara pembedahan. Kesemua 3 kelahiran adalah normal. Ikutkan seminggu lepas bersalin tu, dah cergas dan berjalan laju. Bila balik kampung, kena berlakon jalan perlahan. Sebab nenek marah jalan laju. Walaupun luka dan sembuh, kering. Hehe


Sejak Cikgu Ije cuba Shaklee Oktober 2011 untuk penyusuan anak sulung, memang tak cari produk lain dah. Berpantang anak kedua (2013) dan ketiga (2016) memang guna Postnatal Set Shaklee. Superbbb!


Niat Cikgu Ije untuk menyusukan anak sepenuhnya dengan susu ibu hampir terlaksana. Anak sulung dan kedua dah 'graduated'. Berjaya menyusukan mereka lebih 2 tahun. Setakat entry ini ditaip (Disember 2017), anak ketiga masih menyusu badan berusia 1 tahun 6 bulan. Asbab niat nak menyusukan mereka dan ikhtiar dengan vitamin untuk lengkapkan nutrisi harian. 


Ye. Cikgu Ije berpantang sendiri sebab suami bekerja kerajaan. Cuti isteri memang 3 bulan, tapi suami cuti 7 hari je. Disokong kuat dengan suami yang menyediakan semua keperluan dalam pantang, jadi Cikgu Ije okay je. Tambah lagi yakin ada vitamin untuk tenaga harian. Apa lagi, Postnatal Set Shaklee la. 


Bila badan cukup nutrisi, kita pun cergas! Badan yang tak sihat (penat meneran, hilang tenaga contraction, luka bersalin, nak jaga bayi kecil, nak paksa ada susu badan, nak hilangkan stress) pasti akan kembali ceria bila kita cukup zat makanan. Paling mudah, amalkan pemakanan sihat dan makanan tambahan daripada bahan semulajadi seperti Shaklee. 

Pengalaman Cikgu Ije bersalin anak sulung April 2011 memang seminggu tak membuang air besar. Takut, ngeri, sembelit! Siap beli ubat di klinik. Masa tu memang tak tahu kewujudan Postnatal Set Shaklee. Bersalin 2013 dan 2016, memang wajib telan vitamin Shaklee. Tiada lagi masalah ngeri membuang air besar. Takde sembelit! Best!


Kerap Cikgu Ije diajukan soalan "Macam mana jaga anak 3 orang, menyusu badan lagi, kerja lagi, bisnes vitamin lain. Tak lembik ke?"

Tak tahu bila penat sebab memang tak penat. Tiada tidur siang. Bangun pagi memang terus mulakan tugas. Tidur pula waktu malam macam anak-anak dan suami. Alhamdulillah bila ambil vitamin, memang badan cergas!


Tiada masalah lapar bila mengandung, lapar bila menyusukan anak, lapar bila jaga anak ramai. Tapi Cikgu Ije dah berjaya buktikan jadi ibu tak semestinya mesti gemuk. Berat badan maintain 46-48kg dengan ketinggian 156cm. Alhamdulillah. Bila badan ada nutrisi yang bantu bakar lemak dan memudahkan perkumuhan, memang berat boleh maintain.


Berminat untuk dapatkan vitamin Shaklee? Boleh contact Cikgu Ije. Nak mudah WhatsApp je Klik +60182704872

JAMINAN KAMI

Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
  1. Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
  2. Semulajadi
  3. Berkesan
  4. Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
  5. Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.
MENGAPA SAYA?

Saya ialah Cikgu Ije yang merupakan pengedar Shaklee jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi Cikgu Ije agar boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Cikgu Ije juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultasi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.
PENGHANTARAN

Penghantaran melalui pos akan diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.
PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Simpanan Nasional , Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

NAK BELI SET SHAKLEE

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
  1. belian online dengan menggunakan kad debit atau kad kredit anda
  2. belian di cawangan Shaklee terdekat (ID: 1233 547) 
  3. hubungi Cikgu Ije di talian WhatsApp +60182704872 (Hifzan Zanini) untuk sebarang bantuan / belian
Untuk pembelian produk Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit anda? Klik imej dibawah. 

Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat. 

NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?

Berminat menjadi pengedar Shaklee dan mendapat bonus tunai serta banyak manfaat lain? Jom sertai team business kami, DARE TO DREAM TEAM (D2DT) yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel.
Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada Cikgu Ije. Hubungi Cikgu Ije untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dengan konsultasi percuma atau bimbingan pendaftaran sebagai ahli Shaklee. 

Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (Cikgu Ije) 
SMS/WhatsApp : +60182704872
FB Page: Vitamin Suci
Personal FB : Hifzan Zanini
Instagram: @vitaminsuci

13 December 2017

Koleksi Testimoni Healthy Prenatal Set Shaklee Untuk Ibu Mengandung

06:31 0 Comments
Assalamualaikum dan salam sejahtera. Hari ini Cikgu Ije nak kongsikan pengalaman ibu yang pernah mengandung dan mengamalkan vitamin untuk ibu hamil. Vitamin ini dikenali sebagai Healthy Prenatal. Nak tahu ringkasan fungsi dalam set ini, Klik HEALTHY PRENATAL SET

Jom kita baca sedikit pengalaman ibu yang menggunakan set ini.

Apa kata mereka?

Besar harapan semua ibu bapa untuk menerima zuriat dalam keadaan sihat sempurna. Pengambilan vitamin sangat digalakkan kerana ia mengurangkan banyak risiko seperti:
  1. kecacatan janin
  2. kelahiran pra matang
  3. berat bayi kurang ketika lahir



Antara yang paling ngeri sepanjang kehamilan ialah kekejangan kaki sewaktu tidur dan sembelit teruk yang menjurus kepada buasir! Pengambilan vitamin untuk ibu mengandung dapat memberikan kekuatan dan membantu ibu hamil mendapat kesihatan yang baik sepanjang kehamilan.
Pengalaman Cikgu Ije sendiri hamil pada tahun 2010 memang boleh buat trauma. Bacaan HB darah yang rendah menyebabkan kesukaran melakukan aktiviti harian. Hampir pitam ketika berdiri di perhimpunan sekolah, letih dan loya teruk. 

Kehamilan kedua (2013) dan ketiga (2016), Cikgu Ije tak lepas peluang mengamalkan Healthy Prenatal Set daripada Shaklee. Puas hati sungguh! 


Antara kegusaran ramai ibu hamil ialah pengambilan protein (Energizing Soy Protein / ESP) yang digemburkan boleh memudaratkan bayi seperti ada eczema. Alhamdulillah. Cikgu Ije mula ambil vitamin Shaklee pada Oktober 2011, anak pertama berusia 6 bulan dan menyusu badan sepenuhnya. Ketiga-tiga anak Cikgu Ije tiada masalah kulit sensitif, tiada masalah eczema! Malah kerap sahabat menegur kulit mereka yang gebu dan sihat.


Berat badan ketika hamil memang boleh meningkat. Cikgu Ije tetap percaya pada vitamin Shaklee sebab dah rasa effect yang best. Berat sekarang maintain 46-48kg dengan ketinggian 156cm. Anak ketiga berusia 1 tahun 6 bulan masih menyusu badan sepenuhnya. Sepanjang kehamilan 2013 dan 2016, tiada masalah berat badan naik mendadak. Berat terakhir sebelum bersalin ialah 62kg. Bulat sangat dah rasa masa tu. Hehe. Tapi orang duk tegur je, macam tak mengandung. Kecikkkk je walau anak dah nak masuk 3.


Bila mengandung, kita penat. Tapi ada masa tak dapat tidur lena sebab tak selesa perut membesar dan risau masalah tarik mengkarung/kekejangan tiba-tiba. Cikgu Ije pernah rasa masa hamil anak sulung 2010 dulu. Trauma! Bila dah ambil vitamin Shaklee, Alhamdulillah selesa. Tidur malam lena. Dapat berehat selepas seharian penat bekerja dan menguruskan rumah tangga. 

Bila mengandung, seringkali kita diwajibkan untuk minum susu. Susu sebenarnya untuk bekalan kalsium. Tapi ada yang bermasalah (seperti milk intolerance) tak dapat minum susu. Pengambilan vitamin lengkap Prenatal Set ni dapat bantu dapatkan bekalan nutrient yang cukup (antaranya kalsium)


Lebih yakin untuk berikan nutrient terbaik kepada bayi yang dikandung? Jangan berlengah lagi.  Berminat untuk dapatkan vitamin Shaklee? Boleh contact Cikgu Ije. Nak mudah WhatsApp je Klik +60182704872

JAMINAN KAMI

Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
  1. Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
  2. Semulajadi
  3. Berkesan
  4. Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
  5. Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.
MENGAPA SAYA?

Saya ialah Cikgu Ije yang merupakan pengedar Shaklee jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi Cikgu Ije agar boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Cikgu Ije juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultasi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.
PENGHANTARAN

Penghantaran melalui pos akan diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.
PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Simpanan Nasional , Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

NAK BELI SET SHAKLEE

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
  1. belian online dengan menggunakan kad debit atau kad kredit anda
  2. belian di cawangan Shaklee terdekat (ID: 1233 547) 
  3. hubungi Cikgu Ije di talian WhatsApp +60182704872 (Hifzan Zanini) untuk sebarang bantuan / belian
Untuk pembelian produk Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit anda? Klik imej dibawah. 

Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat. 

NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?

Berminat menjadi pengedar Shaklee dan mendapat bonus tunai serta banyak manfaat lain? Jom sertai team business kami, DARE TO DREAM TEAM (D2DT) yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel.
Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada Cikgu Ije. Hubungi Cikgu Ije untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dengan konsultasi percuma atau bimbingan pendaftaran sebagai ahli Shaklee. 

Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (Cikgu Ije) 
SMS/WhatsApp : +60182704872
FB Page: Vitamin Suci
Personal FB : Hifzan Zanini
Instagram: @vitaminsuci

12 December 2017

Pengedar Shaklee Terdekat

22:09 0 Comments
Hubungi mana-mana pengedar berdekatan anda. Klik nombor telefon untuk WhatsApp mereka.
PENGEDAR SHAKLEE JOHOR
  1. Parit Raja - Nur Zyahira Binti Zainal (013 7594047)
  2. Simpang Renggam, Kluang - Nur Azliena Azis (018 230 2186)
  3. Skudai, Johor Bahru - Eroon Nisa Hairunnisa (016 227 8814)
  4. Segamat - Azzura (019 261 5652)
  5. Kluang - Nur Amalia (011 1068 6030)
  6. Muar - Quraisha Busyari (014 267 9210)
  7. Kulai - Noorzilah Md Yakim (012 401 7009)
  8. Kluang - Nadya Jamali (018 778 2090)
  9. Skudai - Dayana Desa (014 3000 652)
  10. Parit Sulong, Ayer Hitam - Noor Fadhilah (017 336 2291)
  11. Seri Medan, Batu Pahat - Biha Ahmad (019 449 2490)
  12. Kulaijaya, Kota Tinggi - Nurul Aisya Najwa (019-687 2452)

PENGEDAR SHAKLEE KELANTAN
  1. Kota Bharu, Pengkalan Chepa - Hanim Che Hassan (017 9191 671)
  2. Rantau Panjang - Md Yusof Ismail (013 939 9769 / 014 837 9769)
  3. Gua Musang, Ketereh - Nurul Mazni (017-938 2783)
  4. Pasir Mas, Tanah Merah - Norhafizah bt Mahadi (019 987 4815)

PENGEDAR SHAKLEE KUALA LUMPUR
  1. Nur Sakinah Binti Zainudin (016 219 4940)
  2. Nur Zaila Kamaruddin (013-502 8629)
  3. Damansara - Farhana Zawani Mohd Lazim (013 921 0936)
  4. Keramat, Setiawangsa - Noor Faralina Binti Mohd Fairuz (012 366 2453)

PENGEDAR SHAKLEE MELAKA
  1. Merlimau - Quraisha Busyari (014 267 9210)
  2. Norhafizah bt Mahadi (019 987 4815)

PENGEDAR SHAKLEE NEGERI SEMBILAN
  1. Seremban 2, Sendayan - Fazlina Rosli (019 3494 550)
  2. Nilai - Masitah Ab Wahab (011 2874 2785)

    PENGEDAR SHAKLEE PAHANG
    1. Bera, Temerloh - Iman Shaleeda (017-401 5411)

    PENGEDAR SHAKLEE PERAK
    1. Parit Buntar, Bagan Serai - Noor Azna bt Awang (013 629 5367)

    PENGEDAR SHAKLEE PERLIS
    1. Cikgu Azu (012 477 1504)

    PENGEDAR SHAKLEE PULAU PINANG
    1. Juru, Bukit Mertajam, Perda, Penang - Nur Ain Ibrahim (016 470 7083)
    2. Bukit Minyak, Bukit Mertajam, Perda, Permatang Pauh, Juru - Nurul Aina Saari (013 4755 449)
    3. Nibong Tebal - Noor Azna bt Awang (013 629 5367)

    PENGEDAR SHAKLEE SELANGOR
    1. Klang, Shah Alam - Cik Bedah Safie (013 457 3112)
    2. Bangi, Cheras, Kajang - Rohaiza Embong (013-629 1549)
    3. Petaling Jaya, Selayang, Batu Caves - Yayaa Azrizq (019 227 6957)

    PENGEDAR SHAKLEE TERENGGANU
    1. Kuala Berang, Hulu Terengganu - Nur Fareeza Izlyn Binti Ayub (011 1091 1077 / 018 383 4083)

    PENGEDAR SHAKLEE W.P. PUTRAJAYA
    1. Parcel E Putrajaya - Fazlina Rosli (019 3494 550)

      NAK BELI SET SHAKLEE

      Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
      1. belian online dengan menggunakan kad debit atau kad kredit anda
      2. belian di cawangan Shaklee terdekat (ID: 1233 547) 
      3. hubungi Cikgu Ije di talian WhatsApp +60182704872 (Hifzan Zanini) untuk sebarang bantuan / belian
      Untuk pembelian produk Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit anda? Klik imej dibawah. 

      Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat. 

      NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?

      Berminat menjadi pengedar Shaklee dan mendapat bonus tunai serta banyak manfaat lain? Jom sertai team business kami, DARE TO DREAM TEAM (D2DT) yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel.