a

12 September 2016

Nak Join Group Shaklee Paling Best?

Assalamualaikum dan salam sejahtera!

Rich Young Group (RYG) adalah nama baru 2015 yang telah menggegarkan dunia para pengedar Shaklee. Group baru bertapak tapi gegaran ahli group yang superbbbb memang memukau. Ramai pengedar Shaklee dari group lain mula mengintai keseronokan berada dalam RYG.

Alhamdulillah Allah temukan saya bersama mereka yang hebat. Jika anda teringin nak jadi ahli Shaklee, jom sertai RYG bersama saya. WhatsApp +6018 270 4827 untuk ketahui cara membuat pendaftaran ahli Shaklee di bawah naungan RYG.

Kenapa perlu pilih group?

Jika niat anda join Shaklee semata-mata untuk beli murah, nak guna sendiri; tidak bermakna anda boleh sewenang-wenangnya boleh join mana-mana group. RYG bukan hanya untuk mereka yang mahu bonus bulanan 4-5 angka. Tapi lebih dari itu.
  1. Konsultasi dari pakar. Ahli group yang berlatar belakangkan bidang perubatan dan kesihatan memudahkan saya untuk mendapatkan khidmat nasihat berkaitan penyakit. Jadi jika nak jadi ahli dan beli vitamin murah, tetap bagus jika join RYG sebab anda dan keluarga mengambil vitamin yang tepat dan betul sesuai dengan tahap kesihatan
  2. Ahli RYG yang mesra / friendly. Baru join tak rasa segan nak tanya macam-macam. Rasa macam kenal lama. Padahal tak pernah bertemu mata. Tapi saling tolong menolong. Best!
  3. Kelas online yang di-handle oleh leaders RYG. Perkongsian mahal tapi boleh dapat percuma melalui kelas berjadual setiap hari di Telegram
Ramai antara ahli RYG pada mulanya join sebab nak guna sendiri. Tapi tertarik untuk menjana pendapatan sampingan. Nasib baik mereka dalam kelompok yang betul. Jadi tak susah nak belajar berniaga dan kongsi kebaikan Shaklee. Mudah sebab group best!


OK cukuplah saya memuji geng RYG. Lain kali update lagi, Group best! Semua nak join!

Tak percaya?

Cuba tengok bonus pertama saya bersama RYG! 


Bulan pertama bonus 4 angka, RM3201.57. Hebat betul penangan aura RYG. Nak saya kongsikan tips bonus besar seawal bulan pertama? WhatsApp +6018 270 4872 untuk pendaftaran keahlian Shaklee. Cepat ambil handphone. Saya tunggu awak mesej saya. Hehe.

JAMINAN KAMI

Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
  • Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
  • Semulajadi
  • Berkesan
  • Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
  • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.
MENGAPA SAYA?

Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi saya agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultansi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.
PENGHANTARAN

Penghantaran melalui pos akan diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.
PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Simpanan Nasional , Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

NAK BELI SET SHAKLEE

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
  • belian online dengan menggunakan kad debit atau kad kredit anda
  • belian di cawangan Shaklee terdekat (ID: 1233547) 
  • hubungi saya di talian WhatsApp / Telegram +6018 270 4872 (Hifzan Zanini) untuk sebarang bantuan / belian melalui saya
Untuk ketahui Promosi Bulan Ini, klik pada link.

Untuk pembelian produk Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit anda? Klik imej dibawah. 

Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat. 


NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?

Berminat menjadi pengedar Shaklee dan mendapat bonus tunai serta banyak manfaat lain? Jom sertai team business kami, RYG dan DARE TO DREAM TEAM (D2DT) yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel.


Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada saya. Hubungi saya untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dengan konsultasi percuma atau bimbingan pendaftaran sebagai ahli Shaklee. 

Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (Cikgu Ije) 
SMS/WhatsApp : +6018 270 4872 
FB Page: Vitamin Suci
Personal FB : Hifzan Zanini
Instagram: @vitaminsuci

10 September 2016

Tip Atasi Anak Lambat Belajar

Assalamualaikum dan salam sejahtera! Adalah normal untuk ibu bapa merasa risau jika anak sendiri tiada kemahiran seperti rakan sebaya. Contoh mudah, anak aku umur 5 tahun masih BELUM,.tapi:

  • anak jiran sebelah dah mengaji Quran besar
  • anak saudara sebaya tapi pandai mengira sampai 100
  • anak kawan dah reti speaking berhabuk
  • anak pakcik 3 tahun dah lancar membaca dan mengira
Sebagai seorang guru dan ibu, saya andaikan perkara sebegini adalah normal. Ambil peluang usia muda anak kita untuk serlahkan kemahiran tertinggi dan bekalkan nutrient penting yang mencukupi.


Kenapa perlu ambil minyak ikan?

Minyak ikan Shaklee ialah OmegaGuard. OmegaGuard adalah sumber Omega-3 yang bukan sahaja vitamin yang boleh diambil oleh orang dewasa mahupun warga emas tetapi juga boleh diberi kepada kanak-kanak seawal umur 1 tahun ke atas. Pengambilan OmegaGuard membantu otak kanak-kanak berkembang baik dan menjadikan mereka lebih fokus dalam pembelajaran serta membantu untuk masalah anak lambat belajar.

Bagaimana Omega-3 boleh membantu anak yang lambat belajar?

Majoriti daripada otak adalah terdiri daripada lemak "baik" yang dikenali sebagai asid lemak, dan majoriti daripada asid lemak yang "baik" adalah Omega-3. Kajian telah menunjukkan bahawa diet yang kaya dengan Omega-3 boleh menyebabkan:
  1. keupayaan pembelajaran meningkat
  2. kemahiran menyelesaikan masalah bertambah
  3. daya tumpuan baik
  4. ingatan yang bagus
  5. komunikasi antara sel-sel aktif
Omega-3 juga telah terbukti untuk membantu:
  1. menggalakkan perasaan positif
  2. keseimbangan emosi
  3. mengekalkan keupayaan mental yang sihat seiring dengan peningkatan usia.

Disebabkan DHA mempengaruhi otak untuk terus berkembang, ia kini termasuk pemakanan yang diperlukan untuk kanak-kanak. Bukan sahaja bayi. Bukan sahaja kanak-kanak kecil tetapi juga kanak-kanak yang hampir remaja.

Pada usia 5 tahun misalnya otak kanak-kanak telah berkembang dan maju pada kadar tidak seperti mana-mana masa lain dalam kitaran hayat manusia. Sel-sel di dalam otak, retina, jantung dan bahagian-bahagian lain dalam sistem saraf masih berkembang, jadi pengambilan DHA harian yang mencukupi adalah penting.


Bagaimana OmegaGuard boleh membantu kanak-kanak yang lambat belajar?

Dalam otak terdapat satu sel yang dinamakan neuron. Neuron adalah sel-sel yang menghantar mesej di seluruh otak dan ke bahagian badan yang lain. Membran (atau dinding) di sekitar neuron ini terdiri daripada lemak "baik". 

Bagi membolehkan neuron untuk berkomunikasi dengan betul, membran ini perlu fleksibel untuk membolehkan molekul penting untuk melaluinya. Beberapa faktor, termasuk umur dan diet yang tinggi kolesterol dan lemak tepu, boleh menyebabkan membran ini untuk mengeraskan dan kurang lembut. 

Ketegangan ini tidak membenarkan molekul yang diperlukan untuk tembus melalui neuron dengan betul dan boleh menyebabkan ketidakseimbangan mood, kesukaran dalam pembelajaran, sukar mengingati maklumat, dan penurunan lain dalam fungsi otak.


Dengan menambahkan diet kanak-kanak dengan Omega -3, ia boleh mengembalikan sifat fleksibel dan lembut membran sel terhadap neuron di dalam otak anak anda, menyebabkan peningkatan komunikasi sel dan fungsi otak.

Di samping itu, Omega- 3 memberi faedah terhadap fungsi otak dengan bertindak sebagai pembersih darah, menjadikan darah kurang melekit dan lebih cair. Ini membolehkan lebih banyak oksigen untuk sampai ke otak dan untuk memberi energy kepada otak.

Bagaimana ingin memberi anak makan OmegaGuard?

OmegaGuard berbentuk kapsul. Terdapat beberapa cara bagaimana untuk memberi anak makan OmegaGuard.

OmegaGuard
90 kapsul
Runcit RM136 tak termasuk pos dan 6% GST
Mahu harga jimat? WhatsApp +6018 270 4872 sekarang
  1. Jika anak berumur 1 tahun ke atas di mana masih tidak pandai untuk menelan, ibu boleh picit softgel omega, letak di dalam sudu dan suap terus ke mulut anak.
  2. Jika cara 1 tidak dapat diterima anak, ibu boleh mencampurkan dalam minuman (susu) atau makanannya dan digaul bersama.OmegaGuard juga boleh dikunyah begitu sahaja.
  3. Bagi anak yang dah mampu untuk menelan, maka mereka boleh makan dengan menelan 1 biji omega setiap hari atau selang sehari.
1 botol OmegaGuard untuk penggunaan berapa lama?

Adatlah nak buat bajet untuk vitamin anak setiap bulan. Kan? 1 botol OmegaGuard mengandungi 90 kapsul. Saya syorkan:
  • Kanak-kanak bawah 4 tahun untuk ambil OmegaGuard 2-3 kali sahaja seminggu. 1 kapsul sekali makan. Jadi seminggu 3 kapsul. Tahan untuk kegunaan 30 minggu (+-8 bulan)
  • Kanak-kanak yang sudah mula bersekolah (5-15 tahun) disyorkan ambil 1 kapsul sehari. Jadi tahan untuk kegunaan 90 hari (3 bulan)
  • Dewasa dan remaja yang belajar di kolej atau universiti boleh ambil 3 kapsul sehari. Jadi tahan 1 bulan.
Klik OmegaGuard untuk info lanjut tentang vitamin minyak ikan Shaklee
Klik Vitamin Kanak-Kanak lengkap yang boleh membantu kekalkan tahap kesihatan badan dan otak anak anda!


JAMINAN KAMI

Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
  • Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
  • Semulajadi
  • Berkesan
  • Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
  • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.
MENGAPA SAYA?

Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi saya agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultansi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.
PENGHANTARAN

Penghantaran melalui pos akan diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.
PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Simpanan Nasional , Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

NAK BELI SET SHAKLEE

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
  • belian online dengan menggunakan kad debit atau kad kredit anda
  • belian di cawangan Shaklee terdekat (ID: 1233547) 
  • hubungi saya di talian WhatsApp / Telegram +6018 270 4872 (Hifzan Zanini) untuk sebarang bantuan / belian melalui saya
Untuk ketahui Promosi Bulan Ini, klik pada link.

Untuk pembelian produk Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit anda? Klik imej dibawah. 

Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat. 


NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?

Berminat menjadi pengedar Shaklee dan mendapat bonus tunai serta banyak manfaat lain? Jom sertai team business kami, DARE TO DREAM TEAM (D2DT) yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel.


Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada saya. Hubungi saya untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dengan konsultasi percuma atau bimbingan pendaftaran sebagai ahli Shaklee. 

Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (Cikgu Ije) 
SMS/WhatsApp : +6018 270 4872 
FB Page: Vitamin Suci
Personal FB : Hifzan Zanini
Instagram: @vitaminsuci

08 September 2016

5 Sebab Ibu Hamil Perlu Ambil Protein ESP

Assalamualaikum dan salam sejahtera! Saya telah mengandung sebanyak 3 kali. Tapi hanya 2 kali kehamilan saya mengamalkan produk Shaklee, Set Hamil. Masa hamil anak sulung, saya belum bertemu jodoh dengan Shaklee. Pengalaman pertama hamil pada 2011 tanpa vitamin tambahan lengkap, saya hadapi:
  • HB rendah
  • Kerap rasa nak pitam
  • Lemah dan mudah penat
  • Loya tak boleh nak kawal
Pengalaman 2 kali hamil (2013 dan 2016) dan mengamalkan Set Kehamilan Shaklee, saya tidak lagi mempunyai masalah sepanjang kehamilan. Alhamdulillah. Niat ambil vitamin semulajadi Shaklee untuk tubuh cergas dan kandungan sihat. 

Hari ini saya kongsikan kelebihan protein Shaklee, ESP yang bagus untuk ibu hamil sempena bulan promosi ESP, September 2016.


1. ESP meningkatkan imuniti badan ibu mengandung

ESP Shaklee adalah minuman protein yang berkhasiat. Protein membantu meningkatkan imuniti badan ibu mengandung. Ramai yang tidak tahu, selain vitamin C, protein juga sangat bagus untuk menguatkan imuniti kita. Malah, protein lebih mudah di cerna oleh ibu hamil dan bayi yang dikandung.

2. ESP Shaklee mengawal berat ibu mengandung dan elak diabetes

Tidak dinafikan apabila kandungan mencecah 5 bulan ke atas, selera makan ibu mengandung akan meningkat secara mendadak. Masa ni lah kita rasa nak makan, makan dan makan. Itu adalah normal bagi ibu mengandung. Jangan ikutkan nafsu dan kita harus mengawal pemakanan agar berat tidak naik secara mendadak dan menyebabkan kencing manis atau diabetes.

ESP adalah minuman berprotein yang rendah Indek Gliesmiknya (GI). Makanan yang rendah GI melambatkan penyerapan glukosa di usus kecil. Ini membuatkan kita berasa kenyang untuk masa lebih lama walaupun pengambilan saiz makanan yang kecil. Sebab itulah, ramai ibu mengandung sukakan ESP kerana ia membekalkan tenaga berpanjangan. Gejala diabetes terjadi apabila ibu mengandung memakan makanan tinggi GI (makan makanan berat seperti nasi, manisan, air manis, dll) pada kadar yang banyak dan kerap.

3. ESP membantu pembentukan otot dan otak bayi

Protein penting untuk perkembangan otak bayi. Otak bayi mula berkembang seawal persenyawaan berlaku lagi begitu juga ototnya. Seperti yang kita tahu, otak manusia terdiri daripada sel dan sel pula dihasilkan daripada protein. Protein yang baik sangat diperlukan oleh bayi untuk membina sel-sel ini. Justeru itu sangatlah penting ibu mengandung mendapatkan protein yang cukup ketika mengandung.

4. ESP membantu membentuk kulit yang gebu dan cantik

Protein perlu dalam penghasilan sel-sel kulit yang baru. Sel-sel kulit yang telah mati perlu diganti dengan sel baru. Protein dalam ESP akan membuatkan sel-sel kulit kita akan bertambah gebu, halus mulus dan cantik berseri. Parut juga kian pudar dan hilang kerana protein telah mengantikannya dengan sel-sel baru. Ibu mengandung akan menjadi lebih cantik, gojes dan menawan walaupun berbadan dua. Kulit bayi di dalam kandungan juga akan menerima kebaikan ESP Shaklee ini. Bayi yang dilahirkan berpotensi mempunyai kulit yang mulus, gebu dan cantik.

5. ESP membantu ibu morning sickness di awal kehamilan

Di awal kehamilan, adalah suatu yang normal bagi ibu mengandung mengalami morning sickness dan alah yang teruk sehingga muntah-muntah. Kita juga akan merasa loya dan mual terutama apabila perut kosong. ESP Shakleemembantu membekalkan tenaga yang berpanjangan sepanjang hari. Perut juga akan rasa kenyang lebih lama. ESP Shaklee mudah di hadam berbanding makanan berprotein yang lain

Saya bukan cakap kosong tau. Kebaikan ESP ini telah diakui sendiri oleh ibu mengandung yang konsisten mengamalkan ESP Shaklee semasa mengandung. Tak percaya ker? Jom kita lihat testimoni di bawah.





JAMINAN KAMI

Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
  • Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
  • Semulajadi
  • Berkesan
  • Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
  • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.
MENGAPA SAYA?

Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi saya agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultansi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.
PENGHANTARAN

Penghantaran melalui pos akan diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.
PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Simpanan Nasional , Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

NAK BELI SET SHAKLEE

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
  • belian online dengan menggunakan kad debit atau kad kredit anda
  • belian di cawangan Shaklee terdekat (ID: 1233547) 
  • hubungi saya di talian WhatsApp / Telegram +6018 270 4872 (Hifzan Zanini) untuk sebarang bantuan / belian melalui saya
Untuk ketahui Promosi Bulan Ini, klik pada link.

Untuk pembelian produk Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit anda? Klik imej dibawah. 

Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat. 


NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?

Berminat menjadi pengedar Shaklee dan mendapat bonus tunai serta banyak manfaat lain? Jom sertai team business kami, DARE TO DREAM TEAM (D2DT) yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel.


Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada saya. Hubungi saya untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dengan konsultasi percuma atau bimbingan pendaftaran sebagai ahli Shaklee. 

Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (Cikgu Ije) 
SMS/WhatsApp : +6018 270 4872 
FB Page: Vitamin Suci
Personal FB : Hifzan Zanini
Instagram: @vitaminsuci

02 September 2016

Promosi Hebat Shaklee September 2016

Assalamualaikum dan salam sejahtera!

Promosi September kembali dengan produk
ESP dan SR Vita-C Plus 



Untuk entry ringkas hari ini, saya nyatakan keistimewaan dua vitamin ni ye.

ESP (Soy Protein Isolated Powder)

Ramuannya terdiri daripada:
  • Kacang soya yang tidak diubahsuai secara genetik (non-GMO) dan diproses di bawah suhu rendah.
  • Satu tin ESP (1kg) dihasilkan dari 30 kilogram kacang soya.
  • Mengandungi 22 jenis asid amino dan ia adalah satu-satunya produk di pasaran yang menyediakan 9 asid amino penting yang tidak boleh dihasilkan oleh badan manusia.

7 kebaikan dan khasiat ESP Shaklee yang utama perlu anda tahu:

1. Rahsia Awet Muda / Anti Penuaan

Pengambilan Energizing Soy Protein Shaklee adalah kunci untuk mengekalkan kulit muda dan memperkuat otot bagi memastikan kita sentiasa bertenaga. Kandungan yang terdiri daripada Asid Amino membina dan memperkuat otot tubuh, kuku, rambut, darah, organ, kulit dan kelenjar. ESP juga mengandungi 50,000 jenis protein, 20,000 jenis enzim dan lain-lain.

 2. Mempertingkat Fungsi Hormon Wanita

Khasiat berikutnya adalah untuk mempertingkat fungsi hormon wanita. Ramuan yang ini terdiri dari kacang soya. Kacang soya adalah tumbuhan yang kaya dengan isoflavon yang berfungsi sama dengan fungsi hormon wanita. Ia membantu dalam mengurangkan paras kolesterol dalam darah disamping mencegah osteoporosis dan penyakit jantung. Ia juga baik untuk mencegah gejala ‘hot flashes’ sebelum menapous dan membantu mencegah kanser serta anemia.

 3. Rahsia Kulit Cantik Dan Anjal

Bagi wanita yang mementingkak kecantikan kulit. Anda disarankan untuk mengamalkan pengambilan ESP. ESP merangsang regenerasi kulit dan otot, memulihkan kedutan dan bertindak sebagai agen anti-penuaan. Mengembalikan keanjalan kulit supaya kulit kekal cantik dan gebu. Di samping memperkuat otot sekaligus mempercepat pemulihan luka dan menghilangkan parut.

 4. Memulihkan Fungsi Prostat Lelaki

Genistein yang terkandung dalam kacang soya telah dibuktikan mempunyai keupayaan bagi mencegah pertumbuhan dan menghalang sel kanser darip merebak. Ia berfungsi dengan memusnahkan radikal-radikal bebas dalam sel-sel tubuh kita sebelum radikal bebas sempat bermutasi daripada DNA sel-sel menjadi sel-sel kanser. Ia juga melindungi dan menjaga rahim dan ovary serta kitaran haid dan prostat.

 5. Memulih Dan Memberi Tenaga Segera Untuk Individu Aktif

Salah-satu rahsia yang menjadi pilihan kebanyakan para pembeli adalah kerana ESP Shaklee terbukti berkesan dalam memulih dan member tenaga segera untuk individu yang aktif, ibu menyusu, wanita bekerjaya yang sibuk dan mereka yang mempunyai gaya hidup yang lasak. ESP membekal tenaga segera dan meningkatkan sistem imun sekaligus memulihkan kepenatan, mencegah migrain, insomnia dan gejala stress yang disebabkan kemurungan, kebimbangan, ketakutan, tekanan kerja dan sebagainya.

 6. Jawapan Kepada Masalah Pigmentasi

Ramuan utama ESP Shaklee adalah kacang soya. Kacang soya atau nama saintifiknya Glycine Max dianggap salah-satu daripada 7 “super-foods” yang wujud di dunia. Hasil kajian para saintis telah membuktikan lecithin dalam soya dapat melancarkan peredaran darah, menyahtoksin bahan buangan sel dan lain-lain. Fungsi lecithin soya ini juga melambatkan proses rambut beruban, menyelesai masalah keguguran rambut dan keadaan rambut yang kusam. Disamping mencegah masalah pigmentasi dan kulit berjeragat.

 7. Meningkatkan Keupayaan Memori

Semakin meningkat usia seseorang bermakna daya keupayaan untuk mengingat akan menurun. Keupayaan memori seseorang memang berkadar langsung dengan peningkatan usia. Pengambilan ESP Shaklee secara konsisten akan dapat mempertingkatkan keupayaan daya ingatan. Kacang soya mengandungi isoflavones yang bertindak sebagai penerima atau perangsang estrogen dalam otak manusia, terutama dalam hippocampus iaitu kawasan penting untuk memori manusia.


Kesimpulannya, ESP Shaklee mempunyai 1,001 manfaat dan setiap individu dalam keluarga anda berpeluang untuk berkongsi dan mengambil ESP Shaklee bagi pelbagai tujuan.

SR Vita-C Plus

Perbezaan Vitamin C Shaklee dengan Vitamin C biasa

1. Vitamin C Shaklee adalah vitamin C pertama yang natural dan bertindak secara ‘Sustained Release’, berfungsi secara perlahan untuk memenuhi keperluan tubuh selama 24 jam.
2. Vitamin C Shaklee adalah vitamin C yang unik, yang melakukan pelepasan vitamin c secara perlahan dan berlanjut selama 5 jam.
3. Satu tablet Vitamin C Shaklee mengandung 500mg vitamin C, atau setara dengan 7 setengah buah jeruk.
4. Vitamin C Shaklee mengandung ‘Bioflavinoid’ dalam jumlah yang seimbang, yaitu 120mg. Bioflavonoids bekerja untuk meningkatkan kemampuan vitamin C .
5. Vitamin C Shaklee boleh dikunyah.
6. Semua vitamin C dalam Vitamin C Shaklee dilepaskan ke dalam tubuh secara perlahan mengikut keperluan, sehingga tidak ada yang terbuang sia-sia di dalam tubuh.

Manfaat Vitamin C Untuk Kesihatan dan Kecantikan Kulit

Manfaat vitamin C memiliki banyak sekali manfaat untuk kesehatan dan kecantikan kulit, diantaranya adalah:

Meremajakan Kulit
Kulit akan menjadi terasa lebih cerah dan bersih dengan vitamin C karena vitamin C mampu merangsang pembentukan kolagen. Kolagen berperan aktif untuk meregenerasi kulit sehabis luka. Kerutan dan lipatan pada kulit anda dapat tersamarkan dengan vitamin C. Karena itu, mengkonsumsinya secara rutin adalah tindakan tepat.

Menyingkirkan Radikan Bebas
Vitamin C mampu menangkal panas sinar matahari sehingga kulit anda tetap aman. Selain itu, radikal bebas pun dapat ditangkal sehingga anda yang terkana polusi atau asap tetap akan mempunyai kulit yang bagus jika rajin mengkonsumsi vitamin C.

Sebagai Penahan Air
Untuk anda yang memiliki kulit kering, sebaiknya konsumsi vitamin C secara rutin karena vitamin C mampu menahan air sehingga kulit anda tetap lembab dan lentur.

Imuniti Tubuh
Vitamin C  juga diperlukan untuk kolagen, protein struktural utama yang ditemukan dalam jaringan ikat. Vitamin C yang diminum akan membantu untuk menyembuhkan luka lebih cepat dan lebih baik. Dosis yang tetap akan melindungi tubuh kita dari infeksi, serta menjaga kesehatan tulang dan gigi. Hal ini juga akan meningkatkan kemampuan tubuh kita untuk memperbaiki luka, serta kebal dari bakteri, virus dan infeksi.

Cepat Menyembuhkan Demam
Vitamin C bisa mengurangi keparahan gejala demam karena flu biasa, termasuk peradangan, hidung meler dan sakit kepala. Vitamin C juga mengontrol alergi yang bisa menyebabkan demam. Hal ini akan mengurangi kadar histamin, dan seringkali dapat mempercepat menghilangkan demam.

Antioksidan Tubuh
Vitamin C merupakan antioksidan yang kuat dan efektif,  yang berguna untuk melindungi tubuh kita dari radikal bebas yang menyebabkan kerusakan sel, serta aterosklerosis yang dapat menyebabkan penyakit jantung dan stroke.

Mengurangi Risiko Hipertensi
Vitamin C telah terbukti dapat menurunkan tekanan darah, serta mengurangi kemungkinan resiko hipertensi dan masalah kesehatan serius yang terkait dengan tekanan darah tinggi. Vitamin C juga memastikan pembuluh darah tetap sehat, yang membantu melindungi kita dari penyakit tertentu seperti aterosklerosis, kolesterol, dan nyeri dada.

Mencegah dan Mengubati Penyakit Jantung
Vitamin C mencegah penyakit jantung dengan jalan mencegah radikal bebas yang dapat merusak dinding arteri,  yang dapat menyebabkan pembentukan plak. Vitamin C juga menjaga kolesterol dari oksidasi yang dapat menyebabkan stroke jantung.

Untuk Menurunkan Berat Badan
Vitamin C terbukti bisa membantu menurunkan kadar lemak  dan menjaga berat badan yang sehat. Dokter telah menemukan bahwa mengonsumsi vitamin C dapat menurunkan insulin, sehingga tubuh tidak menyimpan gula dan mengkonversinya menjadi lemak untuk digunakan sebagai bahan bakar tubuh.

Mengatasi Stress
Vitamin C bisa membantu tubuh untuk mengatasi stres, dengan mengurangi kadar hormon stres atau kortisol.

Mencegah Katarak
Kekurangan vitamin C dapat menyebabkan katarak, di mana lensa mata menjadi semakin buram. Katarak menyebabkan pandangan kabur, dan bisa berakhir dengan kebutaan pada orang dewasa. Asupan tinggi vitamin C akan mencegah katarak, karena akan meningkatkan jumlah aliran darah ke mata.

Mengubati Infeksi Miss V
Infeksi Miss V merupakan penyebab paling umum dari keputihan dan biasanya menimbulkan bau tidak sedap, yang mempengaruhi hingga 30 persen wanita hamil dan sepersepuluh wanita yang tidak hamil. Dua studi terbaru menunjukkan bahwa pemberian vitamin C tablet untuk Miss V (250 mg selama enam hari) dapat mengobati bacterial vaginosis (BV) dengan cara menurunkan pH pada Miss V.

Mencegah Kanser
Vitamin C juga membantu regenerasi vitamin E yang merupakan antioksidan lain yang kuat. Sifat antioksidan vitamin C akan melindungi sel kita dari kerusakan dan mutasi DNA, sehingga melindungi kita dari kanser. Vitamin C tidak secara langsung menyerang kanser yang telah terjadi, tetapi menjaga sistem kekebalan tubuh untuk berperang melawan kanker.

Meningkatkan Energi
Vitamin C berguna untuk menyeimbangkan sistem dalam tubuh karena kondisi lingkungan. Hal ini membantu produksi dopamin dalam sistem saraf, dan mendukung fungsi adrenal untuk meningkatkan energi metabolik.

Mencegah Komplikasi Diabetes
Vitamin C membantu untuk mengatur kadar gula darah. Suplemen vitamin C akan menurunkan glukosa dalam sel-sel tubuh, di mana akan melindungi dari berbagai komplikasi diabetes.

JAMINAN KAMI

Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
  • Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
  • Semulajadi
  • Berkesan
  • Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
  • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.
MENGAPA SAYA?

Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi saya agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultansi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.
PENGHANTARAN

Penghantaran melalui pos akan diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.
PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Simpanan Nasional , Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

NAK BELI SET SHAKLEE

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
  • belian online dengan menggunakan kad debit atau kad kredit anda
  • belian di cawangan Shaklee terdekat (ID: 1233547) 
  • hubungi saya di talian WhatsApp / Telegram +6018 270 4872 (Hifzan Zanini) untuk sebarang bantuan / belian melalui saya
Untuk ketahui Promosi Bulan Ini, klik pada link.

Untuk pembelian produk Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit anda? Klik imej dibawah. 

Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat. 


NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?

Berminat menjadi pengedar Shaklee dan mendapat bonus tunai serta banyak manfaat lain? Jom sertai team business kami, DARE TO DREAM TEAM (D2DT) yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel.


Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada saya. Hubungi saya untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dengan konsultasi percuma atau bimbingan pendaftaran sebagai ahli Shaklee. 

Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (Cikgu Ije) 
SMS/WhatsApp : +6018 270 4872 
FB Page: Vitamin Suci
Personal FB : Hifzan Zanini
Instagram: @vitaminsuci