19 October 2018

Review Dr Sheikh Muszaphar Tentang Vitamin Untuk Anak

09:57 0 Comments
Assalamualaikum dan salam sejahtera. Pada 17 Oktober yang lalu, angkasawan negara kita iaitu Dr. Sheikh Muszaphar ada berkongsi di laman instagram beliau; adakah penting vitamin dan supplement untuk anak-anak kita.


Vitamin anak-anak sangat penting

Dalam perkongsian ringkas beliau tentang vitamin dan supplement untuk anak-anak, beliau menyatakan ia SANGAT PENTING. Lebih-lebih lagi bagi mereka yang tak dapat nutrisi mencukupi daripada pemakanan harian.

Banyak faktor anak tak cukup nutrisi. Antaranya ialah:

  Cerewet makan.
  Tidak makan buah-buahan dan sayuran yang cukup, menyebabkan kekurangan vitamin dan mineral yang diperlukan oleh tubuh yang sedang membesar.
  Makan makanan yang terlalu diproses yang tinggi kandungan gula, pengawet atau perisa tiruan.
  Tak toleran atau alah kepada makanan tertentu.
  Keadaan kesihatan yang menjejaskan penyerapan makanan yang sempurna seperti penyakit Coeliac atau penyakit Crohn.

Fakta

Berdasarkan Kajian Pemakanan Kanak-Kanak Malaysia (SEANUTS Malaysia), didapati bahawa secara purata kanak-kanak Malaysia berusia 1-6 tahun masing-masing hanya makan 0.91 dan 1.07 sajian buah dan sayur setiap hari.


Ini kurang daripada separuh jumlah yang disyorkan oleh Garis Panduan Diet Malaysia untuk Kanak-kanak dan Remaja (2013)


Apa Dr. Sheikh Muszaphar beri pada anak-anak?

Beliau juga berkongsi vitamin dan mineral penting yang beliau berikan setiap hari untuk anak-anak beliau.

1. Probiotik

Probiotik ialah bakteria berfaedah dalam usus yang lazimnya bagus untuk kesihatan usus dan menyokong penghadaman yang sihat. 

Bagaimanakah probiotik berfungsi?

• Bakteria berbahaya dalam jumlah yang besar boleh menyebabkan jangkitan. Bakteria berfaedah membantu melawan bakteria berbahaya dan mengekalkan kesihatan badan yang baik.
• Oleh itu, ia adalah penting untuk mengekalkan keseimbangan yang baik bagi bakteria berfaedah supaya ia dapat menghasilkan antibodi untuk merangsang, melatih dan membantu sistem imun kanak-kanak menjadi matang.

• Contoh probiotik termasuk probiotik L. reuteri yang membantu meningkatkan kesihatan sistem penghadaman.

2. DHA

DHA adalah singkatan untuk asid docosahexaenoic, iaitu asid lemak yang dimiliki oleh kumpulan Omega-3. Komposisi otak terdiri daripada lebih kurang 1/4 lemak yang dihasilkan oleh DHA. Apabila menganalisis struktur otak, saintis mendapati bahawa DHA adalah sebahagian daripada struktur membran neuron.

DHA memainkan peranan yang sangat besar pada kecerdasan otak dan retina mata (jumlah penglihatan mata). DHA membentuk sensitiviti neuron, yang membantu menyampaikan maklumat dengan cepat dan tepat. Asid lemak omega-3 membantu pembentukan neuron dan pengangkut glukosa. Ini adalah nutrien utama yang membantu fungsi otak.

DHA juga penting untuk perkembangan fungsi mata yang sempurna dan sistem saraf. Kajian haiwan telah mendapati bahawa DHA terkandung dalam sistem saraf, contohnya di retina mata dan otak.

Kanak-kanak awal yang kekurangan DHA akan mempunyai indeks kecerdasan rendah. Satu kajian di Amerika Syarikat yang memantau kanak-kanak dari bayi hingga umur 8-9 tahun mendapati bahawa bayi yang disusui dan mendapat DHA yang cukup, mempunyai statistik 8.3 mata lebih tinggi daripada bayi yang diberi susu lembu dan tidak mendapat cukup DHA

3. Antioksidan 

Terdapat dua jenis antioksidan iaitu endogenous yang dihasilkan oleh badan, serta exogenous yang diperoleh dari luar tubuh, terutamanya dari makanan. Walaupun ia boleh menghasilkan antioksidannya sendiri, badan ini lebih bergantung kepada antioksidan dari luar. Antioksidan ini akan berfungsi dengan memberikan elektron kepada molekul radikal bebas dengan itu meneutralkan sifat buruk radikal bebas ini.

Fungsi utama antioksidan adalah untuk memberikan elektron kepada elektron yang tidak berpasangan dalam molekul radikal bebas, menghalangnya daripada menarik elektron dari sel-sel badan yang sihat. Apa yang istimewa tentang kerja antioksidan adalah bahawa selepas memberikan elektron, antioksidan tidak akan berubah menjadi radikal bebas seperti sel lain yang memberikan elektron. Supaya kerja antioksidan seperti meneutralkan sifat reaktif molekul radikal bebas.

4. Multivitamin

Jika anda memilih untuk memberikan multivitamin kepada anak anda, anda harus tahu butiran setiap yang berikut:

 Periksa bahan-bahannya

Pastikan ia tidak mengandungi sebarang perisa atau pewarna tiruan, aspartame dan laktosa. Banyak multivitamin kanak-kanak mengandungi banyak GMO yang boleh dikaitkan dengan kesan sampingan yang berbahaya. Elakkan semua ini dan cari jenama yang mengandungi bahan-bahan semula jadi yang menanam, menuai dan memproses di ladang mereka sendiri yang disahkan organik.

 Elakkan multivitamin boleh kunyah yang mengandungi sirap glukosa

Bahan yang biasa ditemui ini boleh menyebabkan kerosakan gigi. Cari vitamin boleh kunyah yang mengandungi bahan pemanis semula jadi seperti xilitol atau stevia yang tidak akan menyebabkan kerosakan gigi.

  Mengandungi zat besi, kalsium, magnesium, zink serta vitamin A, C dan E.
Ini ialah nutrien-nutrien yang biasanya tidak diperoleh kanak-kanak secukupnya:

- Zat besi: Kekurangan nutrisi paling biasa dalam kalangan kanak-kanak bertatih dan juga kanak-kanak yang lebih besar.

- Kalsium: Diperlukan untuk pembentukan tulang. Pengambilan kalsium yang sempurna dari zaman kanak-kanak dapat membantu mengekalkan jisim tulang yang normal dalam peringkat kehidupan seterusnya.

- Magnesium: Mineral penting yang mengekalkan kekuatan tulang dan kestabilan ritma jantung. Ia juga menyokong sistem imun dan membantu mengekalkan fungsi otot dan saraf.

- Zink: Nutrien penting untuk tumbesaran dan perkembangan yang sempurna.

- Vitamin A: Menyokong penglihatan yang lebih baik serta membantu pembentukan dan penyenggaraan kulit yang sihat.

- Vitamin C: Membantu mengekalkan kesihatan tisu-tisu tubuh seperti gusi dan otot. Vitamin C juga membantu tubuh menyerap zat besi yang penting untuk kanak-kanak dan melindungi sel daripada radikal bebas.
Vitamin E: Antioksidan yang berkuasa ini membantu menentang radikal bebas.

Pilihan jenama yang mana terbaik?

Ada komen daripada follower instagram beliau bertanyakan jenama terbaik DHA untuk kanak-kanak dan Dr. Sheikh Muszaphar membalas ringkas "ANY MAJOR BRAND"


Cikgu Ije pun setuju. Pilihlah jenama besar yang telah lama dipasaran dan mempunyai R&D sendiri serta pusat pemprosesan bertaraf antarabangsa. Cikgu Ije memilih jenama Shaklee. 







4 pilihan vitamin kanak-kanak Shaklee

OmegaGuard

­čÉčPenting bagi perkembangan dan fungsi otak
­čÉčMeningkatkan sistem imunisasi
­čÉčMenapis segala virus dan bakteria daripada badan
­čÉčKanak-kanak yang mengambil Omega-3 sedari kecil dapat mengurangkan jangkitan pernafasan
­čÉčSangat sesuai untuk anak yang inginkan fokus dalam pelajaran
­čÉčJuga bagus untuk anak yang menghidap sakit kulit seperti eczema, kurap dll

Meal Shakes

­čŹ╝Mengandungi 19 vitamin utama dan mineral tambahan
­čŹ╝Kaya dengan sumber kalsium dan protein
­čŹ╝Amat diperlukan oleh kanak-kanak untuk membesar dengan kuat dan sihat
­čŹ╝Pilihan protein soya terbaik anda
­čŹ╝Sesuai untuk sarapan segera
­čŹ╝Hanya perlu bancuh air sejuk/suam

Chewable-C Plus

­čŹŐMembantu mencegah jangkitan dan selsema
­čŹŐAntioksidan yang baik
­čŹŐMelawan radikal bebas dan sebagai anti penuaan
­čŹŐMembantu mengurangkan kerosakan pada badan akibat bahan kimia dan toksik

Vita-Lea for Children

­čŹçMengandungi 18 jenis vitamin dan mineral perlu, 100% vitamin A, C, D dan E serta kesemua 8 vitamin B serta kalsium, magnesium, zinc, copper dan pelbagai mineral lain.
­čŹçFormula yang diperbaharui berbanding yang lama.
­čŹçMenggunakan pemanis semulajadi xylitol yang tidak akan menyebabkan kerosakan gigi.
­čŹçTidak mengandungi perasa, pemanis dan pengawet tiruan.
­čŹçBebas gluten, datang dalam perisa anggur yang sangat sedap, anak-anak pasti sukakannya!
­čŹçMultivitamin kanak-kanak terbaik dipasaran, jumlah nutrient lengkap dan memenuhi keperluan tumbesaran anak-anak, penyerapan mudah dan pantas.
­čŹçSangat sesuai diambil kanak-kanak berusia 2 hingga 12 tahun terutama yang tidak suka makan sayur (memilih makan)

Berminat untuk dapatkan vitamin Shaklee? Boleh contact Cikgu Ije. Nak mudah WhatsApp je Klik +60182704872

JAMINAN KAMI
Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
Semulajadi
Berkesan

MENGAPA SAYA?
Saya ialah Cikgu Ije yang merupakan pengedar Shaklee jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi Cikgu Ije agar boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Cikgu Ije juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultasi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.

PENGHANTARAN
Penghantaran melalui pos akan diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.

PEMBAYARAN
Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Simpanan Nasional , Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

NAK BELI SET SHAKLEE
Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
belian online dengan menggunakan kad debit atau kad kredit anda
belian di cawangan Shaklee terdekat (ID: 1233 547) 
hubungi Cikgu Ije di talian WhatsApp +60182704872 (Hifzan Zanini) untuk sebarang bantuan / belian.

Untuk pembelian produk Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit anda? Klik imej dibawah. 
Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat. 

NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?
Berminat menjadi pengedar Shaklee dan mendapat bonus tunai serta banyak manfaat lain? Jom sertai team business kami, DARE TO DREAM TEAM (D2DT) yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel.
Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada Cikgu Ije. Hubungi Cikgu Ije untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dengan konsultasi percuma atau bimbingan pendaftaran sebagai ahli Shaklee. 

Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (Cikgu Ije) 
SMS/WhatsApp : +60182704872
FB Page: Vitamin Suci
Personal FB : Hifzan Zanini
Instagram: @vitaminsuci

17 October 2018

Beli Krim Mata Dapat Diskaun 20% Untuk Beli Radiance Set

07:57 0 Comments
Assalamualaikum dan salam sejahtera. Hari ni dah 17 Oktober, Cikgu Ije baru berkesempatan nak ulas lanjut tentang promosi best nan satu ni. Jommm baca. Buat masa sekarang, promosi ini hanya sah sepanjang Oktober 2018. Nanti kalau ada promosi best macam ni lagi, Cikgu Ije akan inform dalam post yang terbaru okay.


Promosi belian krim mata Shaklee


Dengan belian Restoring Eye Treatment, anda layak nikmati diskaun 20% untuk belian Radiance Set!

Dalam Radiance Set lak ada 3 item Youth yang ekskusif iaitu:
• Activating Serum
• Radiance C+E
• Advance Renewal Night Cream (light / rich)

Jom kita berkenalan pula dengan Radiance Set ni. Berbaloi la dapat beli set ini dengan penjimatan 20% hanya dengan membuat belian krim mata! Peluang promosi macam ni jarang sangat Shaklee tawarkan.

Radiance Set

Set ini mengandungi 3 item Youth yang sangat bagus untuk proses pemulihan kulit wajah. Sangat sesuai 

1. YOUTH ACTIVATING SERUM

Youth Activating Serum mengandungi 10 kali ganda bahan aktif untuk memulakan langkah pembaharuan sel yang kritikal. Terdiri daripada campuran vitamin, polifenol dan YOUTH Complex kami yang berkesan, ia menggalakkan penghasilan kolagen dan pembaharuan pada peringkat sel, membuatkan kulit anda berkelakuan lebih muda untuk mencapai keremajaan dan keserian terunggul.

Bahan-bahan Utama:
YOUTH Complex dengan Apple Cell, Lotus Japonicus, Vitamin A Berkapsul.

2. RADIANCE C + E

Dos sebanyak 20% vitamin C tulen yang berpaten dan vitamin E serta ekstrak sel raspberi membantu untuk menegang, mencerah, dan mengurangkan kehadiran garisan halus dan kedutan.

Radiance C+E mengurangkan kehadiran tompok usia, melicinkan tekstur kulit, dan memperbaiki tona kulit secara keseluruhan.

Untuk kesan yang lebih menakjubkan, gunakan bersama rejimen penjagaan kulit anda selepas menggunakan serum.

Kapsul berdos-tunggal yang mudah digunakan ini adalah berasaskan tumbuh-tumbuhan, vegan, 100% terbiodegradasi dan diformulasikan tanpa bahan pengawet.

Bahan-bahan Utama:
20% Vitamin C Tulen, Vitamin E, Raspberi

3. ADVANCED RENEWAL NIGHT CREAM 

Krim malam Youth terbahagi kepada 2 iaitu:
• Light 
• Rich 

LIGHT (untuk kulit berminyak, kombinasi atau normal)

Ekstrak Alga Marin, Muscadine Grape dan Lotus Japonicus, serta anti oksida yang lain menggalakkan proses pembaharuan sel kulit anda semasa anda tidur. Campuran botanikal khas kami membantu merangsang penghasilan kolagen dan elastin, membuatkan kulit anda kelihatan lebih muda, licin, dan cerah.

Bahan-bahan Utama:
Vital Repair+® Complex, Schisandra Chinensis, Lotus Japonicus (tiada Shea Butter, Jojoba)

RICH (untuk kulit kering, sering terdedah pada suhu rendah; cuaca sejuk atau aircond)

Krim malam ini diformulasi dengan shea butter dan jojoba menghidratkan kulit dengan mendalam serta melembutkan kulit. Alga Marin ditambah dengan anti oksida yang kaya dengan vitamin membantu mengecas dan membantu sel kulit semasa anda tidur, membuatkan kulit anda kelihatan lebih muda, licin, dan cerah.

Bahan-bahan Utama:
Vital Repair+® Complex, Lotus Japonicus, Shea Butter, Jojoba (tiada Schisandra Chinensis)

Set Radiance ini tidak mengandungi pencuci, toner dan krim pelembap dan pelindung. Jika anda mempunyai masalah kulit wajah yang sangat teruk; tampak berusia dari usia sebenar, tompok pada wajah, jeragat, jerawat dan parut; dan mempunyai bajet yang rendah, Radiance Set adalah untuk anda!

Pencuci, toner, pelembap dan pelindung UV anda boleh guna daripada brand lain. Serum, krim Vitamin C dan E serta krim malam dan krim mata anda boleh gunakan jenama Youth Shaklee ini. Belian yang sangat berbaloi

Harga krim mata dan Radiance Set


Harga runcit

 Restoring Eye Treatment RM243.75
 Radiance Set (3 item) RM1075
- Youth Activating Serum RM412.50
- Radiance C+E RM250
- Advance Renewal Night Cream (light / rich) RM412.50

Jumlah 4 item ialah RM1318.75

Tapi dengan belian Eye Treatment, anda layak mendapat diskaun 20% untuk Radiance Set. Jadi Radiance Set hanya bernilai RM860 sahaja (daripada RM1075!)

Jadi 4 item hanya RM243.75 + RM860 = RM1103.75

TUNGGUUUU!

Belian Eye Treatment dan Radiance Set ini melayakkan anda menjadi AHLI SHAKLEE SECARA PERCUMA! Belian lebih 200 point dapat jadi ahli Shaklee secara automatik. Belian 4 item ini ialah 240 point. Memang layak sangat!

Kalau dah jadi ahli, boleh la beli HARGA AHLI! Lagi murah. Dapat lagi diskaun 20% untuk semua 4 item! Berbaloi kan? RM8XX sahaja!

Belian lebih RM600, dapat PERCUMA PENGEPOSAN!

Tiada masa untuk berfikir panjang. Promosi ni hanya untuk sepanjang Oktober 2018 sahaja. Belian secara tunai atau kad kredit!

Berminat nak beli? Boleh daftar keahlian anda dahulu dan kemudian boleh contact Cikgu Ije. WhatsApp +60182704872. Nanti Cikgu Ije bantu untuk buat belian produk guna tunai atau kad kredit 

Klik untuk mengisi maklumat pendaftaran --> Daftar Keahlian

JAMINAN KAMI
Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
Semulajadi
Berkesan

MENGAPA SAYA?
Saya ialah Cikgu Ije yang merupakan pengedar Shaklee jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi Cikgu Ije agar boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Cikgu Ije juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultasi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.

PENGHANTARAN
Penghantaran melalui pos akan diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.

PEMBAYARAN
Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Simpanan Nasional , Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

NAK BELI SET SHAKLEE
Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
belian online dengan menggunakan kad debit atau kad kredit anda
belian di cawangan Shaklee terdekat (ID: 1233 547) 
hubungi Cikgu Ije di talian WhatsApp +60182704872 (Hifzan Zanini) untuk sebarang bantuan / belian.

Untuk pembelian produk Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit anda? Klik imej dibawah. 
Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat. 

NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?
Berminat menjadi pengedar Shaklee dan mendapat bonus tunai serta banyak manfaat lain? Jom sertai team business kami, DARE TO DREAM TEAM (D2DT) yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel.
Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada Cikgu Ije. Hubungi Cikgu Ije untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dengan konsultasi percuma atau bimbingan pendaftaran sebagai ahli Shaklee. 

Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (Cikgu Ije) 
SMS/WhatsApp : +60182704872
FB Page: Vitamin Suci
Personal FB : Hifzan Zanini
Instagram: @vitaminsuci

15 October 2018

6 Sebab Kenapa Perlu Memilih Shaklee.

07:11 0 Comments
Assalamualaikum dan salam sejahtera. Cikgu Ije nak kongsikan 6 sebab kenapa perlu memilih Shaklee. 

Sebab 1: PENERAJU SYARIKAT NUTRISI SEMULAJADI


Sebab 2: 100000 UJIAN KUALITI


Sebab 3: UJIAN BAHAN BAHARU


Sebab 4: MEMBUDAYAKAN GAYA HIDUP SIHAT


Sebab 5: PRODUK ADA SOKONGAN JURNAL


Sebab 6: PELABURAN 250 JUTA UNTUK UJIAN


Berminat untuk dapatkan vitamin Shaklee? Boleh contact Cikgu Ije. Nak mudah WhatsApp je Klik +60182704872

JAMINAN KAMI
Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
Semulajadi
Berkesan

MENGAPA SAYA?
Saya ialah Cikgu Ije yang merupakan pengedar Shaklee jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi Cikgu Ije agar boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Cikgu Ije juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultasi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.

PENGHANTARAN
Penghantaran melalui pos akan diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.

PEMBAYARAN
Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Simpanan Nasional , Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

NAK BELI SET SHAKLEE
Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
belian online dengan menggunakan kad debit atau kad kredit anda
belian di cawangan Shaklee terdekat (ID: 1233 547) 
hubungi Cikgu Ije di talian WhatsApp +60182704872 (Hifzan Zanini) untuk sebarang bantuan / belian.

Untuk pembelian produk Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit anda? Klik imej dibawah. 
Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat. 

NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?
Berminat menjadi pengedar Shaklee dan mendapat bonus tunai serta banyak manfaat lain? Jom sertai team business kami, DARE TO DREAM TEAM (D2DT) yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel.
Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada Cikgu Ije. Hubungi Cikgu Ije untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dengan konsultasi percuma atau bimbingan pendaftaran sebagai ahli Shaklee. 

Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (Cikgu Ije) 
SMS/WhatsApp : +60182704872
FB Page: Vitamin Suci
Personal FB : Hifzan Zanini
Instagram: @vitaminsuci

13 October 2018

Shaklee Youth Restoring Eye Treatment

07:20 0 Comments
Assalamualaikum dan salam sejahtera. Hari ni Cikgu Ije nak kongsikan pamplete Shaklee Youth Restoring Eye Treatment.



Semua mata tertumpu pada Youth

Bangun pagi setiap hari dengan mata yang lebih cerah, tiada kedutan dan kelihatan lebih muda.

MEMPERKENALKAN YOUTH™ Restoring Eye Treatment, produk pelbagai fungsi yang memberikan manfaat anti-penuaan hebat dan solusi yang jelas dilihat untuk mata letih, kering atau sembap. Ianya bukan sekadar untuk mata!


 Mengandungi Peptide Blend unik yang dibuktikan di dalam kajian klinikal dapat mengurangkan penampilan garis serta kedutan di kawasan sekeliling mata dan kedutan di sisi luar lipatan mata atau crow’s feet dalam tempoh masa seawal 7 hari.*

 Mengurangkan sembap dan lingkaran hitam.**

 Membantu menghilangkan kedutan mata dan menegangkan serta menghidrat. **

 Mempunyai cooling tip unik yang menyegarkan dan memberikan tenaga di kawasan mata dengan urutan lembut. Hebat bukan?

*Seperti yang diukur dalam kajian klinikal 28 hari, 36 subjek, penggunaan dua kali sehari.
**Seperti yang dirasakan oleh majoriti subjek dalam kajian klinikal 28 hari, 36 subjek, penggunaan dua kali sehari.

Keistimewaan Shaklee
• 100% VEGAN   • TANPA PARABEN   • DIUJI SECARA DERMATOLOGI

Bahan-bahan Utama

Peptide Blend, Licorice Extract, Lotus Japonicus, Schisandra Chinensis, Hyaluronic Acid, Muscadine Grape, and Vital Repair+® Complex.


Keliru dengan pelbagai jenis krim mata di pasaran?

Krim Youth Restoring Eye Treatment ini memenuhi semua ciri di bawah:
• Mengurangkan penampilan garis halus dan kedutan di sisi luar lipatan mata
• Mengurangkan sembap dan lingkaran hitam mata
• Membantu menegangkan kulit di sekeliling mata 
• Menegangkan dan menghidrat
• Melembapkan dan melindungi


3 kebaikan Youth Restoring Eye Treatment

1. Mengembalikan
• Peptide Blend unik mengembalikan sistem isyarat kulit dan menyokong penghasilan kolagen
• Melembap dan mengekalkan air pada kulit
• Melembap sehingga 1000x beratnya di dalam air untuk melembapkan

2. Mengurangkan
Penampilan...
• Garis halus • Kedutan 
• Kedutan di luar lipatan mata (crow's feet) 
• Sembap• Lingkaran hitam

3. Menyegarkan
Cooling tip meransang peredaran mikro untuk...
• Mengembalikan mata yang segar• Mengurangkan kemerahan di bawah mata• Mengurangkan mata yang sembap

Bahan dan sumber Restoring Eye Treatment


Regim harian penggunaan Youth 


Klik Youth Restoring Eye Treatment untuk artikel lain. Berminat untuk dapatkan vitamin dan produk Shaklee? Boleh contact Cikgu Ije. Nak mudah WhatsApp je. Klik +60182704872


JAMINAN KAMI
Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
Semulajadi
Berkesan

MENGAPA SAYA?
Saya ialah Cikgu Ije yang merupakan pengedar Shaklee jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi Cikgu Ije agar boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Cikgu Ije juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultasi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.

PENGHANTARAN
Penghantaran melalui pos akan diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.

PEMBAYARAN
Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Simpanan Nasional , Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

NAK BELI SET SHAKLEE
Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
belian online dengan menggunakan kad debit atau kad kredit anda
belian di cawangan Shaklee terdekat (ID: 1233 547) 
hubungi Cikgu Ije di talian WhatsApp +60182704872 (Hifzan Zanini) untuk sebarang bantuan / belian.

Untuk pembelian produk Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit anda? Klik imej dibawah. 
Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat. 

NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?
Berminat menjadi pengedar Shaklee dan mendapat bonus tunai serta banyak manfaat lain? Jom sertai team business kami, DARE TO DREAM TEAM (D2DT) yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel.
Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada Cikgu Ije. Hubungi Cikgu Ije untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dengan konsultasi percuma atau bimbingan pendaftaran sebagai ahli Shaklee. 

Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (Cikgu Ije) 
SMS/WhatsApp : +60182704872
FB Page: Vitamin Suci
Personal FB : Hifzan Zanini
Instagram: @vitaminsuci