a

22 August 2016

Maksud Kod Huruf Di Belakang Nombor Pendaftaran KKM

Assalamualaikum dan salam sejahtera! Hari ni kita masuk bab kod. Hehe. Kebetulan tadi ada bincang sikit dengan geng RYG tentang kod di hujung nombor pendaftaran Kementerian Kesihatan Malaysia. Jadi jom kita ketahui infonya.

Seperti kita ketahui, Shaklee berdaftar dengan KKM. Ni saya beri contoh 2 vitamin Shaklee dan apa maksud tersirat pada kod huruf. 


Sebelah kiri ialah botol Alfalfa Complex dengan kod huruf pada hujung nombor pendaftaran ialah XC manakala sebelah kanan ialah botol OsteMatrix dengan kod NCR

Apa maksudnya? Jom rujuk senarai di bawah

Senarai maksud kod huruf KKM

A: Scheduled Poisons (only can get from pharmacy)
X: Non-scheduled Poisons 
T: Traditional Medicines
K: Cosmetics
C: Contract Manufactured 
E: Export Only
R: Repacked (products available in foreign countries with different labelling and package)
S: Second source (also available in other places)
N: Supplement

Jadi, Alfalfa Complex (kod XC) bermaksud:
  • X: Non-scheduled Poisons) 
  • C: Contract Manufactured
Manakala, OsteMatrix (kod NCR) bermaksud:
  • N: Supplement
  • C: Contract Manufactured 
  • R: Repacked
Repacked bagi produk Shaklee ialah ia dibungkus semula menggunakan botol untuk pasaran Malaysia. Ini kerana botol asal pasaran US berlainan


Kanan ialah botol US dan kiri ialah botol Malaysia


JAMINAN KAMI

Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
  • Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
  • Semulajadi
  • Berkesan
  • Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
  • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.
MENGAPA SAYA?

Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi saya agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultansi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.
PENGHANTARAN

Penghantaran melalui pos akan diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.
PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Simpanan Nasional , Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

NAK BELI SET SHAKLEE

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
  • belian online dengan menggunakan kad debit atau kad kredit anda
  • belian di cawangan Shaklee terdekat (ID: 1233547) 
  • hubungi saya di talian WhatsApp / Telegram +6018 270 4872 (Hifzan Zanini) untuk sebarang bantuan / belian melalui saya
Untuk ketahui Promosi Bulan Ini, klik pada link.

Untuk pembelian produk Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit anda? Klik imej dibawah. 

Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat. 


NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?

Berminat menjadi pengedar Shaklee dan mendapat bonus tunai serta banyak manfaat lain? Jom sertai team business kami, DARE TO DREAM TEAM (D2DT) yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel.

Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada saya. Hubungi saya untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dengan konsultasi percuma atau bimbingan pendaftaran sebagai ahli Shaklee. 

Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (Cikgu Ije) 
SMS/WhatsApp : +6018 270 4872 
FB Page: Vitamin Suci
Personal FB : Hifzan Zanini
Instagram: @vitaminsuci

20 August 2016

Promosi Merdeka II : Payung Percuma dan Cabutan Bertuah

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Terima kasih kerana sudi klik ke link ini. 

Hari ini, Shaklee menawarkan PAYUNG PERCUMA! Ye. Hari ini sahaja 20 Ogos 2016 (Sabtu)

 

Cantikkan, payung ni? Shaklee nak beri percuma sahaja jika anda mendaftar sebagai ahli Shaklee pada 20 Ogos 2016 sahaja. 

Jap. Jangan klik [X] dulu. Baca sehingga habis sebab ini mungkin peluang terbaik anda untuk bersama kami dan Shaklee.

Kenapa kami?

Kami merupakan satu antara beribu group Shaklee yang wujud di Malaysia. Namun, group kami adalah lain daripada yang lain. Keistimewaan group kami ialah:

Golongan profesional dan bukan profesional

Group kami disertai oleh ramai golongan profesional dan bukan profesional. Apa kelebihannya? Kami dapat berkongsi banyak info dengan mudah. Nak tanya bab penyakit, boleh rujuk doktor. Nak tanya bab ubat, boleh tanya ahli farmasi. Nak tahu rutin anak kat sekolah, boleh tanya cikgu. Kot time PJ jam 7 atau 9 pagi, masa matahari memancar riang. 


Ada doktor perubatan

Lebih menarik lagi, group kami yang diketuai oleh Dr Cip juga mempunyai ramai doktor perubatan. Jadi lebih mudah untuk mendapatkan konsultasi perubatan. Hehe. Shhhh ianya percuma. Jadi jika ada kemusykilan berkaitan penyakit, boleh rujuk para doktor yang ada untuk langkah kecemasan.


Kelas online

Disamping itu juga, group kami aktif dalam mengadakan online class. Kelas fleksibel ini sangat bagus bagi kita yang mempunyai rutin harian berbeza. Kelas bermula jam 9.30 malam oleh leader group. Kita boleh mengikuti kelas tersebut pada bila-bila masa kita berkelapangan; jam 11 malam time baring kat katil ke. Jam 7 pagi esok time sarapan ke. Bila-bila masa kita free, kita boleh sedut ilmu di group kami


Berikut merupakan kelas-kelas online di group WhatsApp yang kami sertai sepanjang Ogos 2016. Banyak ilmu bermanfaat untuk diketahui. Walaupun anda tak berhajat untuk menjual produk Shaklee, ia tetap bermanfaat kerana terdapat kelas untuk kesihatan juga.

Semua boleh join!

Dengan Shaklee, kita boleh dapatkan vitamin untuk kesihatan sekeluarga mahupun menjana pendapatan sampingan. Dapat bonus tunai mengikut kemahuan anda. 

Sebelum mendaftar sebagai ahli Shaklee, adalah penting untuk anda berada dalam group yang betul. Group yang hebat boleh memberi anda pelbagai manfaat. Antaranya:
  • cadangan vitamin yang betul sesuai dengan tahap kesihatan
  • bimbingan berterusan bagi anda yang ingin menjadikan Shaklee sebagai side income seperti saya.
Siapa sangka; arkitek, ahli farmasi, doktor, pelajar universiti, guru, surirumah bergabung dalam satu group yang meriah dan supportive. Saya sendiri hanya mengenali mereka di alam maya, namun kami saling memberi sokongan.
  • Jika anda pernah terfikir untuk mengamalkan vitamin Shaklee, inilah masanya untuk anda mendaftar sebagai ahli Shaklee.
  • Jika selama ini anda hanya mendapatkan vitamin Shaklee melalui pengedar, tiba masa untuk anda menjadi ahli dan membuat pesanan anda sendiri melalui sistem online Shaklee (tak tahu tak apa, kami ada untuk bantu)
  • Jika anda berhajat menambah pendapatan keluarga, inilah peluang anda mendaftar dan kami akan bimbing anda sehingga berjaya
Kelebihan daftar pada 20/8/2016

Ambil peluang untuk daftar sebagai ahli Shaklee pada hari ini 20 Ogos 2016 (Sabtu) dan dapat payung percuma!


OK payung dah dapat. Kini nak tambah lagi. Jika anda membuat belian sebanyak 200 uv (lebih kurang RM650), anda layak mendapat cabutan bertuah! Kalau dah beli RM650 +- ni, yuran keahlian PERCUMA!

Gambar-gambar berderet kat atas ni ialah hadiah-hadiah cabutan bertuah!
  • beg merah
  • beg tote coklat
  • beg jut hijau
  • pill box
  • car tag
  • vitamin Shaklee
  • produk penjagaan rumah 
  • Collagen Powder (RP RM298)
  • Vivix (RM475)
  • rangkaian penjagaan wajah NutriWhite (RP 1158 /set)
  • rangkaian penjagaan wajah Enfuselle 
  • Get Clean Water Picther (RM460)
Banyaknya nak beli RM650?! Taklah! Boleh belikan set hamil ke, set penyusuan ke, set kurus ke, set warga emas ke, set haji ke, set kanak-kanak ke. Belanja RM650 hari ni, yuran percuma seumur hidup dapat pulak cabutan bertuah. Ada rezeki dapat cabutan bertuah best, set NutwiWhite ke. Haaa. Sengih sampai ke telinga nanti

Kalau tak nak beli boleh ke? Boleh! Daftar sebagai ahli je, payung dah dalam tangan!

Bagaimana nak daftar?

Yuran keahlian SEUMUR HIDUP ialah RM79.50 dan anda akan dibekalkan bersama:
  • memberkit bag yang mengandungi info berkaitan Shaklee dan produk
  • payung eksklusif sempena pendaftaran pada 20/8/2016
Boleh hubungi saya di talian +6018 270 4872 untuk sebarang persoalan.


17 August 2016

Shaklee Ready Stock

Assalamualaikum dan salam sejahtera! Ramai yang suka beli produk ready stock. Termasuklah saya. Kalau pre order ni rasa macam lambat je, kan?

READY STOCK

Biasanya untuk ready stok, saya sediakan untuk pengguna Shaklee sekitar tempat tinggal saya. Mudah nak COD. Nak datang ambil di rumah saya di Taman Seri Impian boleh, nak meet up kat shopping mall berdekatan pun boleh. Mana tahu kebetulan saya nak keluar beli sekilo ikan, boleh COD Shaklee sekali. Hehe

PENGHANTARAN POS SETIAP HARI

Kalau pengguna Shaklee yang jauh, boleh pos. Biasanya bayaran sebelum jam 3 petang, saya boleh terus pos pada hari sama. InsyaAllah kawasan bandar terus boleh dapat parcel keesokan harinya. Cepat kan?

Pengeposan setiap hari kecuali Sabtu dan Ahad. Kasi chance abang posmen rehat.

Konsultasi disediakan. Tanya beribu soalan sampai jelas. Baru puas hati nak amalkan vitamin Shaklee.

Saya dah bervitamin Shaklee sejak 2011. Alhamdulillah.

Nak ber-Shaklee juga? Boleh Whatsapp saya +6018 270 4872

Quick update with love,
Cikgu Ije
Sahabat Shaklee Anda

Hamil Selepas Keguguran

Assalamualaikum dan salam sejahtera. 

Mengalami keguguran memang suatu episod duka dalam hidup seorang ibu. Namun, anda masih boleh berusaha untuk hamil. Bagaimana mahu merancang untuk hamil semula selepas berlaku keguguran?


Bila boleh kembali hamil?

Ramai yang tidak tahu bahawa mereka boleh hamil semula di antara tujuh hingga sepuluh hari selepas keguguran. Biarpun anda mungkin sedang mengalami pendarahan, anda tetap mempunyai peluang untuk hamil kerana ovulasi boleh berlaku bila-bila masa sahaja dalam kitaran haid. Anda boleh hamil semula sekiranya keguguran berlaku bukan melalui kaedah pembedahan. Jika anda perlu menjalani pembedahan seperti dilation and curettage (D&C), anda perlu menunggu sekurang-kurangnya sebulan supaya rahim kembali sembuh.

Ini sangat penting untuk memberi masa kepada tubuh dan rahim supaya sembuh sepenuhnya seperti sedia kala. Kesihatan suami dan isteri mestilah berada di tahap maksimum supaya keduanya dapat merancang untuk kehamilan seterusnya dengan baik. 

Persediaan fizikal dan mental

Kesihatan di sini bukan sahaja dari segi fizikal, malah juga mental. Tips utama, amalkan gaya hidup yang sihat, makan makanan yang seimbang dan dapatkan nasihat pakar jika timbul apa jua masalah supaya ia dapat ditangani dengan segera.

Ada wanita yang bimbang keguguran yang dialami boleh menjejaskan kesuburan. Oleh itu, secepat mungkin mahu hamil semula dalam tempoh terdekat apabila sudah bersedia. 

Namun, sebenarnya keguguran yang berlaku secara semulajadi tidak akan menimbulkan masalah berkaitan kesuburan. Sekiranya kitaran haid anda normal selepas keguguran terjadi, maka tidak perlu risau dengan kehamilan seterusnya. 

Sukar hamil selepas keguguran

Masalah ketidaksuburan biasanya berpunca daripada parut luar biasa pada rahim selepas melalui prosedur D&C. Ada kajian menyatakan bahawa kehamilan seterusnya akan lebih sihat jika anda mendapat sokongan padu keluarga dan mengekalkan tekanan pada tahap minimum, sentiasa positif dan yakin dapat menjayakan kehamilan yang diimpikan

Umumnya kehamilan boleh berlaku meskipun anda mempunyai sejarah keguguran sebelum ini. Namun sangat penting untuk menitikberatkan soal kesihatan selepas keguguran. Masalah dari segi fizikal dan emosi boleh wujud sekiranya tidak dikawal dengan baik. 

Antara contoh, jika wujud parut pada lapisan rahim, ia akan menjadi isu yang serius. Apabila anda gagal untuk hamil selepas tiga kali kitaran haid, anda patut mendapatkan nasihat doktor dan melakukan pemeriksaan menerusi ujian ringkas. Ia mungkin melibatkan suntikan khas ke dalam rahim. Suntikan ini sebenarnya untuk mengesan sekiranya wujud parut di bahagian berkenaan yang boleh menghalang tiub fallopio. Sekiranya tersumbat, pembedahan wajar dilakukan.

Selepas keguguran
  • Haid normal akan kembali seperti biasa selepas tiga hingga enam minggu.
  • Jangan berendam atau berenang dalam sauna panas.
  • Jangan melakukan hubungan intim sebaik sahaja keguguran.
  • Anda mungkin mengalami kesakitan pada bahagian bawah ari-ari sama seperti rasa sakit yang dialami semasa haid. Ia mungkin berpanjangan selama dua hari selepas keguguran. Segera berjumpa doktor sekiranya sakit itu berpanjangan.

Bagaimana mahu mengesan sekiranya anda hamil lagi?

Dapatkan pemeriksaan doktor dan mengulangi ujian transvaginal sonogram serta ujian darah.

Transvaginal sonogram diadakan untuk memastikan kehamilan benar-benar tiada. Ia mesti dilakukan selepas proses keguguran. Ujian air kencing boleh kekal positif selama sebulan maka perlu untuk anda membuat pengesahan kehamilan seterusnya dengan cara di atas.

Apa yang Shaklee dapat bantu bagi ibu yang mengalami keguguran dan hamil semula?

Sangat penting bagi ibu yang mengalami keguguran untuk menjaga kesihatan dan mengekalkan tahap kecergasan selepas keguguran. Bekalan vitamin dan nutrisi yang mencukupi boleh memberi kesegaran dan mengembalikan semangat ibu yang baru mengalami keguguran.

Vitamin untuk selepas keguguran
  • Zinc Complex untuk menyembuhkan luka dalaman
  • B Complex untuk mengawal tekanan dan emosi
  • Vita-Lea membentuk semula sel darah serta membekalkan tenaga
  • SR Vita-C Plus baik untuk meningkatkan sistem pertahanan badan
  • ESP mampu menguatkan rahim dengan bekalan protein yang mencukupi
Vitamin jika hamil semula selepas keguguran

Amalkan Set Kehamilan Shaklee yang mengandungi vitamin berikut:
  • Vita-Lea untuk kekalkan paras HB darah yang normal
  • B-Complex untuk bekalan asid foliik yang penting bagi pembentukan janin
  • OsteMatrix sumber kalsium yang bagus untuk ibu hamil (perlindungan gigi dan tulang, elak kebas atau kejang, hilangkan lenguh badan)
  • SR Vita-C Plus melindungi ibu hamil daripada jangkitan penyakit
  • ESP membekalkan tenaga
  • OmegaGuard bekalan omega-3 yang baik untuk perkembangan otak dan saraf janin

Apa sekalipun, pemakan seperti berpantang perlu dijaga. Banyakkan memakan buah-buahan dan sayur-sayuran segar di samping mengamalkan makanan tambahan yang dapat membantu kecergasan badan.

JAMINAN KAMI

Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
  • Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
  • Semulajadi
  • Berkesan
  • Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
  • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.
MENGAPA SAYA?

Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi saya agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultansi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.
PENGHANTARAN

Penghantaran melalui pos akan diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.
PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Simpanan Nasional, Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

NAK BELI SET SHAKLEE

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
  • belian online dengan menggunakan kad debit atau kad kredit anda
  • belian di cawangan Shaklee terdekat (ID: 1233547) 
  • hubungi saya di talian WhatsApp / Telegram +6018 270 4872 (Hifzan Zanini) untuk sebarang bantuan / belian melalui saya
Untuk ketahui Promosi Bulan Ini, klik pada link.

Untuk pembelian produk Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit anda? Klik imej dibawah. 

Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat. 

NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?

Berminat menjadi pengedar Shaklee dan mendapat bonus tunai serta banyak manfaat lain? Jom sertai team business kami, RICH YOUNG GROUP di bawah pimpinan hebat doktor perubatan. Ahli group kami juga terdiri daripada barisan ahli farmasi, doktor pelbagai kepakaran (ENT, Obstetrics and Gynaecology dll), ahli fisioterapi yang mana boleh membantu pengedar lain di luar bidang perubatan dan kesihatan.

Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada saya. Hubungi saya untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dengan konsultasi percuma atau bimbingan pendaftaran sebagai ahli Shaklee. 

Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (Cikgu Ije) 
SMS/WhatsApp : +6018 270 4872 
FB Page: Vitamin Suci
Personal FB : Hifzan Zanini
Instagram: @vitaminsuci

15 August 2016

Buah Kaya Antioksidan

Assalamualaikum dan salam sejahtera! Hari ni nak cerita tentang anggur. Kalau pergi kedai buah atau mall, saya suka nak beli anggur. Mudah dimakan dan sedap. Sambil update blog vitaminsuci.com ni pun masih boleh makan anggur. Ngapp sebiji terus. Siap update blog, habis sebekas. Hihi

Jadi hari ini saya ingin kongsikan tentang anggur dan antioksidan. Rahsia nak awet muda, nak kekal remaja, tak mahu dimamah usia.

Anggur dan antioksidan



Antioksidan penting kerana ia membantu seimbangkan radikal bebas yang terhasil dalam tubuh kita. Radikal bebas ini terhasil dari proses penghasilan tenaga dalam badan. Selalunya terlampau banyak radikal bebas ni terkumpul sampai badan kita tak sempat nak buang pun. Maka, radikal bebas mula merosakkan sel dan DNA sel badan kita.
Antioxidant dikatakan membantu rendahkan risiko menghidap kanser, penyakit kronik dan juga membantu perlahankan proses penuaan.

Nilai ORAC setiap jenis anggur berbeza-beza. Anggur merah mempunyai nilai ORAC sebanyak 985, manakala anggur concord sebanyak 1470. Semakin gelap warnanya, maka keupayaan antioksidannya semakin meningkat berkaitan dengan semakin banyaknya antosianin dan flavonoid lain yang terkandung di dalamnya. Kerana itu, untuk mendapatkan wain yang berkualiti, sebaiknya kita pilih anggur yang kulitnya berwarna gelap. Anggur merah atau anggur ungu kehitaman adalah pilihan yang tepat untuk membekalkan antioksidan yang banyak bagi tubuh anda.

Sebagai umat Islam, kita diharamkan untuk mengamalkan wain atau arak untuk mendapatakan manfaat antioksidan. Usah risau, Shaklee ada jalan penyelesaiannya.

Apa Shaklee boleh bantu?

Vivix! Klik untuk info tentang Vivix



JAMINAN KAMI

Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
  • Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
  • Semulajadi
  • Berkesan
  • Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
  • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.
MENGAPA SAYA?

Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi saya agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultansi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.
PENGHANTARAN

Penghantaran melalui pos akan diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.
PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Simpanan Nasional , Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

NAK BELI SET SHAKLEE

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
  • belian online dengan menggunakan kad debit atau kad kredit anda
  • belian di cawangan Shaklee terdekat (ID: 1233547) 
  • hubungi saya di talian WhatsApp / Telegram +6018 270 4872 (Hifzan Zanini) untuk sebarang bantuan / belian melalui saya
Untuk ketahui Promosi Bulan Ini, klik pada link.

Untuk pembelian produk Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit anda? Klik imej dibawah. 

Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat. 

NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?

Berminat menjadi pengedar Shaklee dan mendapat bonus tunai serta banyak manfaat lain? Jom sertai team business kami, RICH YOUNG GROUP di bawah pimpinan hebat doktor perubatan. Ahli group kami juga terdiri daripada barisan ahli farmasi, doktor pelbagai kepakaran (ENT, O&G dll), jururawat, ahli fisioterapi yang mana boleh membantu pengedar lain di luar bidang perubatan dan kesihatan.

Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada saya. Hubungi saya untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dengan konsultasi percuma atau bimbingan pendaftaran sebagai ahli Shaklee. 

Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (Cikgu Ije) 
SMS/WhatsApp : +6018 270 4872 
FB Page: Vitamin Suci
Personal FB : Hifzan Zanini
Instagram: @vitaminsuci

13 August 2016

Fungsi Protein Untuk Kulit Cantik

Assalamualaikum. Ramai peminat protein sebab mereka dah sedar kepentingan asas tubuh badan. 

Protein terdiri daripada rantaian asid amino. Apabila kita mengambil protein dalam diet harian, protein akan dicernakan menjadi asid amino dan diangkut melalui darah ke seluruh badan. Sel akan memilih asid amino yang diperlukan untuk membina tisu baru, antibodi, hormone, enzim dan sel darah merah.

Mengapa protein penting?

Protein penting untuk pembaikpulih tisu serta membina tisu baru. Setiap sel memerlukan protein untuk menentukan jangkahayatnya. Protein adalah bahan utama untuk menggantikan sel yang rosak atau mati.

Fakta kepentingan protein

Kebanyakan sel darah putih digantikan setiap 10 hari. Sel kulit diganti setiap 24 hari. Lebih daripada 98% molekul badan diganti sepenuhnya setiap tahun! Tahukah anda yang otot, rambut, kuku, kulit dan mata diperbuat daripada protein. Begitu juga dengan sel yang membuat hati, buah pinggang, jantung, paru-paru, otak, saraf serta kelenjar seks.

Badan memerlukan 9 jenis ASID AMINO PERLU yang tidak boleh dihasilkan oleh badan dan perlu diambil daripada diet harian ataupun supplement. 9 asid amino perlu ini akan membentuk 13 jenis asis amino tidak perlu.

Tahukah anda?

Bahawa otot, rambut, kuku, kulit dan mata diasaskan daripada protein? Begitu juga dengan sel yang membina hati, buah pinggang, jantung, paru-paru, otak, saraf serta kelenjar! Organ sihat memerlukan protein.


Bagaimana protein mencantikkan kulit?

Kulit menjadi anjal disebabkan kehadiran kolagen yang bertindak seperti simen yang kuat menggabungkan di antara satu sel dengan sel yang lain. Kolagen adalah tisu berstruktur dan proses penggantiannya sangat perlahan.

KOLAGEN DIPERBUAT DARIPAPA PROTEIN BERSERAT. Hakikatnya, 30% daripada keseluruhan protein dalam badan adalah kolagen. Fiber putihnya yang kuat itu adalah lebih kuat daripada wayar logam yang sama saiznya serta mempunyai rangkaian elastic kuning yang dipanggil ELASTIN, membentuk jambatan tisu yang memegang badan kita.

Kolagen menguatkan kulit, salur darah, tulang dan gigi. Kolagen adalah satu di antara PROTEIN YANG BERNILAI di dalam badan manusia. Otot-otot di bahagian kaki dan tangan akan mula menggeleber bagi orang sakit atau yang mengamalkan protein rendah diet sebagai tanda mereka sudah kehilangan kolagen.

Sentiasa pastikan bekalan protein anda mencukupi untuk kulit sihat dan cantik

Vitamin untuk kulit cantik dan gebu

Jika paras protein yang diambil adalah rendah, ia boleh menjejaskan pelbagai hormon dan pengawal-pengawal lain dalam proses badan. Ini yang menyebabkan kulit menjadi berminyak, mengelupas, berbintik perang, jerawat, jeragat, dan masalah-masalah lain. Protein penting kepada kulit kerana kulit sendiri adalah protein.

Jadi bagaimana hendak pertingkatkan pengambilan protein? Menurut Dr Bruce Miller pengambilan suplemen protein soya yang berkualiti tinggi boleh membantu mencukupkan keperluan protein seseorang.

Protein terbaik kami adalah ESP. Bagi sesiapa yang telah mengamalkan secara konsisten 3 sudu besar ESP setiap hari, mengakui efek yang menakjubkan kat kulit, pejal, tegang, licin.


 Apa kata pengguna?

Testimoni 1



Testimoni 2



Testimoni 3



JAMINAN KAMI


Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
  • Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
  • Semulajadi
  • Berkesan
  • Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
  • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.
MENGAPA SAYA?

Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi saya agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultansi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.
PENGHANTARAN

Penghantaran melalui pos akan diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.
PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Simpanan Nasional , Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

NAK BELI SET SHAKLEE

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
  • belian online dengan menggunakan kad debit atau kad kredit anda
  • belian di cawangan Shaklee terdekat (ID: 1233547) 
  • hubungi saya di talian WhatsApp / Telegram +6018 270 4872 (Hifzan Zanini) untuk sebarang bantuan / belian melalui saya
Untuk ketahui Promosi Bulan Ini, klik pada link.

Untuk pembelian produk Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit anda? Klik imej dibawah. 


Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat. 

NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?

Berminat menjadi pengedar Shaklee dan mendapat bonus tunai serta banyak manfaat lain? Jom sertai team business kami, RICH YOUNG GROUP di bawah pimpinan hebat seorang doktor. Ahli group kami juga terdiri daripad barisan ahli farmasi, doktor pelbagai kepakaran (ENT, Obstetrics and gynaecology dll), jururawat, ahli fisioterapi yang mana boleh membantu pengedar lain di luar bidang perubatan dan kesihatan (guru, arkitek, surirumah)

Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada saya. Hubungi saya untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dengan konsultasi percuma atau bimbingan pendaftaran sebagai ahli Shaklee. 

Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (Cikgu Ije) 
SMS/WhatsApp : +6018 270 4872 
FB Page: Vitamin Suci
Personal FB : Hifzan Zanini
Instagram: @vitaminsuci