17 June 2019

Sumber Interferon Untuk Kuatkan Sistem Imun

07:20 0 Comments
Apa itu inteferon?

Interferon adalah salah satu dari beberapa protein terkait yang diproduksi oleh sel-sel tubuh sebagai respon defensif untuk virus. Mereka adalah modulator penting dari respon imun.


Interferon diberi nama demikian karena kemampuannya untuk mengganggu proliferasi virus. Berbagai bentuk interferon yang paling cepat diproduksi dan penting dalam pertahanan tubuh terhadap virus. Interferon juga dapat memerangi infeksi bakteria dan parasit.

Shaklee ada NutriFeron! 




Vitamin Shaklee untuk imun badan


Pertanyaan dan belian? Boleh WhatsApp Cikgu Ije. Klik 0182704872

Nak beli guna kad kredit sendiri? Boleh klik imej dibawah 


Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (Cikgu Ije) 
SMS/WhatsApp : +60182704872
FB Page: Vitamin Suci
Personal FB : Hifzan Zanini
Instagram: @vitaminsuci

16 June 2019

Vitamin Shaklee Untuk Kesihatan Jantung

09:03 0 Comments
Jantung berdegup 24 jam tanpa henti. Jantung kita ni merupakan organ yang paling sibuk.

Tak pernah berhenti walau sesaat dan sentiasa bekerja 24 jam sehari, 7 hari seminggu.



Sebab itulah sangat penting untuk kita menjaga kesihatan jantung supaya jantung kita ni dapat berfungsi dengan baik dan seoptimum yang mungkin.

Faktor jantung bermasalah



Gaya hidup yang sihat dan pengambilan vitamin yang betul dapat membantu memelihara kesihatan jantung. Apabila jantung sihat, InsyaAllah hidup kita lebih aktif dan berkualiti.

Ada antara kita yang susah nak amalkan gaya hidup sihat di tambah pula kalau merokok.



Makanan yang berkolesterol tinggi, kaya lemak dan garam mmg salah satu sebab boleh melemahkan fungsi jantung.



Bagaimana nak elak serangan jantung?

Amalkan minyak ikan atau Omega 3. Sebab itulah Shaklee ada OmegaGuard ini. Ia membantu menstabilkan semula fungsi jantung.

Bahaya jika salah memilih jenama 

Minyak ikan memang banyak di pasaran, tapi bukan semua adalah minyak ikan yang betul-betul asli. Ada yang dicampur dengan bahan lain untuk menjimatkan kos dan ada juga jenis ikan laut dalam yang banyak terjejas dengan bahan kimia laut.

Perlunya pengetahuan supaya kita memilih minyak ikan yang terbaik supaya ia dapat bagi kesan pada badan kita macam yang kita nak.



Minyak ikan OmegaGuard ni adalah pure concentrate maksudnya ia adalah pati minyak ikan tulen tanpa campuran mana-mana bahan.

Kesan yang sangat optimum pada badan. Konsisten makan InsyaAllah hidup yang lebih baik.



Sempena promosi OmegaGuard ni, jom dapatkan pure concentrated minyak ikan dari Cikgu Ije.

WhatsApp je Cikgu Ije untuk pertanyaan atau belian. Klik 0182704872

Nak beli OmegaGuard guna kad kredit? Boleh klik imej dibawah dah buat belian terus dengan Shaklee (M) Sdn Bhd. 





15 June 2019

Dah Guna Youth Intensive Set. Kini Tambah Mask Pula!

14:21 0 Comments

Berbaloi guna sebab berkesan!

Customer hari ni suka sangat dengan Youth Intensive Set sebab kulit jadi halus dan glowingPori dah tak terbuka nampak jelas macam dulu lagi dah.  Jerawat pun dah banyak bulan tak naik.

Bulan ni bukan main excited lagi customer ni bila tau Youth dah ada mask! Baru dijual bulan Jun ni! Terus dia nak beli!

Taddaaaa terus klik order!

2 jenis mask Youth

Youth mask ada 2 jenis. Kedua-dua ni guna ingredients yang sangat mewah. Sebab tu sangat hebat untuk bagi instant effect. Kesan serta merta!



HYDRATING GEL MASK - ada hyaluronic acid, aloe leave, chamomile dan cantella asiatica extract. Semua ni sangat power untuk hydrate kulit instantly. Lepas 10 minit, kulit akan jadi lebih lembut dan sihat. Terus nampak glowing.

PURIFYING CLAY MASK - guna blend of mineral clays, charcoal powder dan Jeju volcanic ash. Semua ni untuk tarik kotoran dari kulit muka. Yang specialnya, Shaklee dapat hasilkan formulasi clay mask TANPA keringkan kulit.


Kenapa pilih skincare Shaklee?

Bila guna Youth ni, rasa confident tu sangatlah tinggi.

Sebab bukan saja Shaklee guna ingredients yg berkesan, tapi Shaklee pastikan bebas dari beribu-ribu bahan kimia berbahaya dan questionable safety.

Biasa skincare lain cuma test untuk pastikan bebas dari beberapa harmful chemicals saja kan/. So this is among the #YouthDifference that i love most.

Korang nak buat sendiri instant facial kat rumah, cepat-cepat WhatsApp Cikgu Ije, okay? 
 +60182704872

Belian mask pada Jun 2019, dapat free brush applicator dan free organza bag. Lepas ni tak ada dah promosi ni.

Nak beli Shaklee guna kad kredit sendiri? Boleh klik imej dibawah


Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (Cikgu Ije) 
SMS/WhatsApp : +60182704872
FB Page: Vitamin Suci
Personal FB : Hifzan Zanini
Instagram: @vitaminsuci

11 June 2019

Testimoni Mask Youth Shaklee

07:56 0 Comments
Kulit kering boleh pakai gel mask!


Kulit kombinasi boleh gabung pakai clay dan gel mask!


Kulit berminyak boleh try clay mask!


Shaklee ada 2 jenis mask; clay (hitam) dan gel (emas)!

Tak kira apa jenis kulit kita, boleh guna mask ni. Boleh pilih mana-mana dua mask dan dapat item PERCUMA! 2 mask dalam 1 harga. Ada pulak freegift! Memang best sangat!



Nak beli guna kad kredit, boleh terus klik imej di bawah ni.


Kalau nak beli melalui Cikgu Ije dengan bayaran secara online transfer atau COD area Kluang dan Batu Pahat pun boleh. WhatsApp Cikgu Ije +60182704872

10 June 2019

Promosi Istimewa Shaklee Jun 2019

17:34 0 Comments
Good evening beauties! Special JUNE PROMO just for you. 

This month Shaklee introduces its new addition to the Youth skincare line and discounts you won’t wanna miss!


❣️ Introducing Youth Hydrating Gel Mask & Youth Purifying Clay Mask. Choose any 2 masks, you’ll get the limited edition Youth Bonanza bag AND Youth Facial Brush for easy application!⠀



❣️ Stock up on the BEST FISH OIL supplement this June - OmegaGuard is on PROMO, Buy 3 and get 5% discount.⠀



❣️ Get 4 bottles of Zinc Plus with the price of 3!⠀



❣️ Shakleebaby is back with its 30% off on Soothing Lotion and Massaging Oil. Buy any 3 to get towel and travel bag for FREE!⠀

FREE MEMBERSHIP!

WhatsApp ☎️ 018-270 4872 BEFORE proceed to buy to enjoy member price!



❣️ JOM SHAKLEE WELCOME SETS is still on this June! If you’re new to Shaklee, grab this opportunity and purchase any sets at 10% discount off, free Shaklee membership, free delivery, cash rebate 5% and get special free gifts from Shaklee.⠀


❣️ Youth Intensive Treatment and Repair Set with free limited edition travel sized Youth Starter Set with a cute travelling case!⠀

Grab this promo from Cikgu Ije at the best ever deal.

WhatsApp ☎️ 018-270 4872

05 June 2019

Rahsia Awet Muda : Umur Dah 53 Tahun (2019) Tapi Skin Age 40 Tahun!

08:11 0 Comments
Skin analysis di kaunter SKII

Baru² ni Kak Bib ada buat Skin Analysis di kaunter SKII. Beautician SKII teka umur Kak Bib lewat 30 tahun. Adoi ada masalah rabun ke? 😂



Selepas buat skin analysis memang kebanyakan bacaan parameters untuk kulit Kak Bib ni umur 38 tahun. Perghhh! Muda 15 tahun tu.



Cuma kantoi kat Spot Control je. Ye la. Mama gorgeous ni dah 8 kali mengandung!



Nanges beautician tu. Tak percaya. Habis dia korek rahsia Kak Bib.

Dia tanya you banyak makan buah ke? Makan sayur saja ke? 

Apa rahsia Kak Bib kekal gorgeous?

Haa meh nak cerita. Kak bib consume Shaklee sejak 2013 tau. Dan sejak setahun lepas guna Youth Intensive Set. Kak Bib juga amalkan Collagen Plus Powder dan Vivix.



Kak Bib kata memang obvious betul kulit jadi sihat dan muda dalam setahun ni.


Kak Bib & anak dara beliau


Well, that is no surprise. It happens to every Youth user and Shaklee consumer. Produk Shaklee sangat berkualiti, selamat dan berkesan.




WhatsApp Cikgu Ije untuk sembang² tentang Shaklee ye.

WhatsApp : +60182704872
Personal FB : Hifzan Zanini
Instagram: @vitaminsuci

04 June 2019

Youth Purifying Clay Mask and Youth Hydrating Gel Mask

07:47 0 Comments
YOUTH™ can show you the way
Radiant, luminous beauty
Tell me, sweetness, now when did you last let your skin decide?


Go and buy your YOUTH™MASK
Features wonder by wonder
Clean, Fresh and Pampered
You will love the cooling feel

A brand new mask
Instant facial
Right now with YOUTH™ PURIFYING CLAY
and HYDRATING GEL 
Relax in luxurious facial tonight

With YOUTH™ CLAY MASK...
and YOUTH™ GEL MASK...

Throughout June 2019, we grant you 3 wishes of 3 fantastic Mask Sets. Each Set comes with an elegant bag, facial brush and usage guide. 😉

#YOUTHMask 
#LookYoungerLonger

Get yours today! 


Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (Cikgu Ije) 
SMS/WhatsApp : +60182704872
FB Page: Vitamin Suci
Personal FB : Hifzan Zanini
Instagram: @vitaminsuci