04 August 2018

Promosi Terbaik Shaklee Bulan Ogos 2018

08:17 0 Comments
Assalamualaikum dan salam sejahtera. 








TERBAIK BULAN OGOS! Promosi yang ditunggu telah tiba! Vivix & Youth! ♥️

🍇 Vivix beli 6 percuma 1
🍇 Vivix beli 2 diskaun 5%
👩 ️Youth Skincare percuma Facial Device
💁 Breastfeeding /Postnatal Set percuma hadiah
🍃 Alfalfa Complex beli 3 diskaun 5%

Berminat untuk dapatkan promosi Shaklee? Boleh contact Cikgu Ije. Nak mudah WhatsApp je Klik +60182704872

JAMINAN KAMI
Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
Semulajadi
Berkesan

MENGAPA SAYA?
Saya ialah Cikgu Ije yang merupakan pengedar Shaklee jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi Cikgu Ije agar boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Cikgu Ije juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultasi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.

PENGHANTARAN
Penghantaran melalui pos akan diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.

PEMBAYARAN
Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Simpanan Nasional , Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

NAK BELI SET SHAKLEE
Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
belian online dengan menggunakan kad debit atau kad kredit anda
belian di cawangan Shaklee terdekat (ID: 1233 547) 
hubungi Cikgu Ije di talian WhatsApp +60182704872 (Hifzan Zanini) untuk sebarang bantuan / belian.

Untuk pembelian produk Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit anda? Klik imej dibawah. 
Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat. 

NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?
Berminat menjadi pengedar Shaklee dan mendapat bonus tunai serta banyak manfaat lain? Jom sertai team business kami, DARE TO DREAM TEAM (D2DT) yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel.
Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada Cikgu Ije. Hubungi Cikgu Ije untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dengan konsultasi percuma atau bimbingan pendaftaran sebagai ahli Shaklee. 

Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (Cikgu Ije) 
SMS/WhatsApp : +60182704872
FB Page: Vitamin Suci
Personal FB : Hifzan Zanini
Instagram: @vitaminsuci

27 July 2018

5 Kaedah Rawat HFMD Dengan Cepat Dan Berkesan

11:59 0 Comments
Assalamualaikum dan salam sejahtera. Sejak beberapa minggu ni kes HFMD berleluasa. Cikgu Ije kat Johor ni pun sedaya upaya elak bawa anak ke tempat awam. Taknak ambil risiko. Hari ni Cikgu Ije nak kongsi tentang HFMD


Punca HFMD


Tahukah anda HFMD berpunca daripada jangkitan virus?

Kajian menunjukkan lebih 70 jenis virus boleh menyebabkan HFMD tetapi jenis paling biasa ialah virus coxsackie A16(CxA16) dan enterovirus 71 (EV71). HFMD juga boleh disebabkan enterovirus lain, tetapi ia jarang berlaku. Kumpulan enterovirus ini termasuk virus polio, coxsackie, echovirus dan enterovirus lain.


Apakah simptom yang dikenalpasti?
  • Demam – bermula dengan demam ringan dan hilang selera makan.
  • Ruam dan melepuh di bahagian tapak tangan,tapak kaki dan kadang-kadang di punggung selepas 1-2 hari demam bermula.
  • Bintik-bintik merah mula kelihatan. Ulser di dalam mulut (lidah dan tekak).
**Biasanya gejala HFMD mula kelihatan selepas 3 hingga 7 hari seseorang terdedah kepada jangkitan.



Adakah HFMD mudah berjangkit?

Ya. HFMD amat mudah berjangkit terutamanya kepada kanak-kanak 5 tahun ke bawah. Wabak ini mampu berjangkit dari seorang pesakit kepada individu lain melalui hubungan terus (direct contact) dengan cairan dari hidung, mulut, peluh mahupun najis penghidap HFMD. Wabak ini mampu berjangkit semasa minggu pertama dijangkiti.

**HFMD tidak menjangkiti haiwan atau merebak diri haiwan.


Bolehkah HFMD menjejaskan orang dewasa?

HFMD jarang memberi kesan kepada orang dewasa yang sihat. Namun begitu, sekiranya seseorang dewasa menghidap penyakit ini, ia akan menjadi lebih teruk dimana kaki dan tangan akan membengkak.


Bolehkan gejala HFMD ini dicegah?


1. Amalkan kebersihan diri dan tempat tinggal yang baik
  • Basuh tangan sekembalinya dari tempat kerja sebelum memegang anak kecil
  • Basuh tangan dengan sabun dan air yang bersih selepas ke tandas, membersihkan najis bayi,menukar lampin dan sebelum menyediakan makanan.
  • Menutup mulut dan hidung semasa batuk dan bersin.
  • Membasuh permainan anak, perabot dan lantai dengan cecair pencuci yang mengandungi klorin.
  • Menggalakkan anak-anak membasuh tangan selepas ke tandas,bermain dan sebelum makan.
  • Sentiasa menjaga kebersihan rumah dan persekitaran

 2. Elakkan tempat awam

Elakkan dari membawa anak-anak ke tempat awam sekiranya mereka disahkan dijangkiti penyakit HFMD (kuarantin) seperti nurseri, pusat asuhan, taman permainan, pasaraya, pasar, sekolah dan tempat-tempat yang dikunjungi orang ramai.

3. Elakkan hubungan rapat 

Elak sentuhan seperti mencium, memeluk, atau berkongsi pinggan atau cawan dengan orang yang dijangkiti.

4. Kuarantin

Sekiranya HFMD menjangkiti kanak-kanak yang dihantar ke nurseri, tadika, taska atau pusat asuhan adalah dinasihatkan agar tidak dibenarkan ke institusi tersebut sehingga sembuh bagi mengelakkan jangkitan. **(Lebih kurang 10 hari dari hari demam atau sehingga hilang bintik merah pada tangan, kaki dan mulut)

Sekiranya perlu, premis atau institusi perlu ditutup dari tarikh mula sakit pesakit terakhir. Sekiranya berlaku di sekolah,memadai menutup kelas yang terlibat kerana semakin besar kumpulan kanak-kanak,semakin rendah risiko jangkitan.

5 cara rawat HFMD

1. Bersih dan cuci rumah anda 

Adalah bagus untuk menggunakan pencuci organik yang bebas bahan kimia. Setelah mendapatkan perkhidmatan doktor, langkah pertama ialah bersihkan lantai, mainan dan perabot dengan pembasmi kuman yang tidak merbahayakan. 

Cikgu Ije cadangkan guna pembersih serbaguna Basic H dari Shaklee yang organik dan mesra alam. Hanya dengan beberapa titis untuk sebaldi air, lantai anda pasti bersih dan terhindar dari kuman dan virus merbahaya.


2. Cuci semua pakaian dan fabrik

Pakaian yang telah digunakan termasuk semua fabrik cadar, tuala dan sebagainya mesti dicuci. Sebaiknya direndam kedalam air panas terlebih dahulu sebelum dicuci menggunakan mesin. Gunakan Shaklee Fresh Laundry Concentrate


3. Bersihkan tubuh anak

Bersihkan tubuh anak sekerap mungkin sewaktu dia dijangkiti HFMD. Anda boleh juga gunakan Basic H bagi membasmi kuman dan virus ditubuh sikecil. Gunakan tuala bersih dan basahkan dengan air yang telah dititiskan dengan basic H. Insyaallah ia juga boleh menurunkan suhu tubuh ank ketika demam. Jangan risau kerana Basic H ialah organik dan tidak mengandungi bahan kimia. Selamat digunakan kerana ia diperbuat dari kelapa dan juga jagung.

Alternatif lain, boleh gunakan ShakleeBaby Gentle Wash 



4. Sapu krim pada lepuhan dan ruam merah

Satu lagi ikhtiar yang boleh dilakukan bagi mengelakkan jangkitan merebak dan menjadi lebih teruk (minta dijauhkan sehingga merebak ke paru-paru apalagi menjadi radang di otak). Gunakanlah krim serbaguna tanpa paraben dari Shaklee iaitu Herbal Blend Cream. Sapu setiap kali selepas anda membersihkan tubuh sikecil. Insyaallah si kecil juga akan lebih selesa. Krim ini tidak berminyak dan ia akan memberikan rasa segar dan selesa kepada si kecil.


5. Berikan makanan yang meningkatkan imun 

Ini sepatutnya menjadi amalan ibu bapa memberikan makanan sihat dan bernutrisi kepada anak anak bukan hanya sewaktu anak tidak sihat. Imun anak masih lemah tidak sekuat orang dewasa. Sebab itu jangkitan HFMD biasanya berlaku pada kanak kanak yang berusia 7 tahun kebawah. Walau bagaimanapun anda boleh mencuba memberikan anak anda multivitamin seperti Meals Shakes atau vitamin untuk imun badan seperti OmegaGuard




Jadi,  bagi ibubapa yang ada anak kecil bersiap sedialah dengan set HFMD ini dirumah anda. Bagus untuk mencegah dan juga digunakan untuk merawat anak anda dengan cepat secara semulajadi dan selamat.



Apa kata mereka?







Berminat untuk dapatkan vitamin Shaklee? Boleh contact Cikgu Ije. Nak mudah WhatsApp je Klik +60182704872

JAMINAN KAMI
Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
Semulajadi
Berkesan

MENGAPA SAYA?
Saya ialah Cikgu Ije yang merupakan pengedar Shaklee jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi Cikgu Ije agar boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Cikgu Ije juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultasi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.

PENGHANTARAN
Penghantaran melalui pos akan diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.

PEMBAYARAN
Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Simpanan Nasional , Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

NAK BELI SET SHAKLEE
Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
belian online dengan menggunakan kad debit atau kad kredit anda
belian di cawangan Shaklee terdekat (ID: 1233 547) 
hubungi Cikgu Ije di talian WhatsApp +60182704872 (Hifzan Zanini) untuk sebarang bantuan / belian.

Untuk pembelian produk Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit anda? Klik imej dibawah. 
Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat. 

NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?
Berminat menjadi pengedar Shaklee dan mendapat bonus tunai serta banyak manfaat lain? Jom sertai team business kami, DARE TO DREAM TEAM (D2DT) yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel.
Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada Cikgu Ije. Hubungi Cikgu Ije untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dengan konsultasi percuma atau bimbingan pendaftaran sebagai ahli Shaklee. 

Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (Cikgu Ije) 
SMS/WhatsApp : +60182704872
FB Page: Vitamin Suci
Personal FB : Hifzan Zanini
Instagram: @vitaminsuci

04 July 2018

CoQ-Trol Plus : Sumber CoQ10 Terbaik!

07:30 0 Comments
Assalamualaikum dan salam sejahtera. Tak puas nak cerita kebaikan dan kelebihan CoQ-Trol Plus ni. Hari ni Cikgu Ije nak kongsikan lagi kenapa anda perlu ambil vitamin Coq10 daripada Shaklee ini.


Campuran proprietari 100mg Coenzyme Q10, Resveratrol dan Tokoferol memberi hasil dan keberkesanan CoQ10 yang terbaik. Untuk mendapatkan fungsi badan yang optima, anda disyorkan untuk mengambil 100mg CoQ10 setiap hari.
Apakah Itu Coenzyme Q10 (CoQ10)?

CoQ10 adalah komponen yang penting untuk menghasilkan tenaga di dalam sel setiap badan manusia. Ia berada di dalam mitokondria, iaitu stesen janakuasa sel.

CoQ10 juga sangat diperlukan oleh otak, jantung dan hati. Ini kerana, ia berfungsi untuk menukarkan lemak dan gula kepada tenaga untuk digunakan sepanjang hari.


Tubuh setiap manusia boleh menghasilkan CoQ10, namun keupayaan ini mula menurun pada usia 20 tahun dan semakin berkurangan secara mendadak pada usia 40 tahun dan berterusan sehingga 80 tahun.

Apakah Kepentingan CoQ10?

CoQ10 sangat penting pada badan setiap manusia kerana ia berfungsi sebagai bahan antioksidan semulajadi dan bertanggungjawab untuk menghasilkan tenaga dalam bentuk Adenosin Trifosfat (ATP) di dalam mitokondria. Ia seperti spark plug untuk memulakan proses penghasilan tenaga.


Tenaga ATP akan dibekalkan kepada mana-mana organ penting yang ada di dalam tubuh manusia seperti otak, jantung, buah pinggang dan mana-mana organ yang memerlukan kadar kepekatan CoQ10 yang tinggi.

Secara mudahnya untuk anda memahami, saya memberi analogi macam ni. Setiap rumah mempunyai elektrik, elektrik itu pula datangnya daripada stesen janakuasa.

Jika stesen janakuasa TNB mengalami masalah atau kerosakkan, tentunya rumah kita tidak akan ada elektrik kan? Maka bergelap dan tidak berfugsilah semua peralatan elektrik di dalam rumah.

Macam itu juga tubuh kita. Jika kita kekurangan CoQ10 di dalam tubuh, maka mitokondria tidak dapat berfungsi dengan baik. Badan akan cepat penat, cepat tua dan mengalami pelbagai masalah kesihatan.

Untuk mengekalkan gaya hidup berkualiti tinggi dan panjang umur, amatlah perlu untuk mengekalkan kesihatan mitokondria.

Namun disebabkan kealpaan, tabiat buruk, pendedahan persekirataan yang berbahaya dan radikal bebas yang berleluasa di dalam tubuh. Maka sel dalam tubuh akan mati.

Pembentukan radikal == mutasi mitokondria == DNA musnah == Kematian sel

5 Keistimewaan CoQ10 Yang Anda Wajib Tahu

1.0 Memberi Tenaga Pada Badan Manusia


CoQ10 bertanggungjawab untuk menjana 95% tenaga yang diperlukan oleh tubuh badan manusia. Untuk mendapatkan fungsi badan yang optima, anda perlukan 100mg CoQ10 setiap hari agar bertenaga sepanjang hari.

Selain daripada itu CoQ10 juga dapat memberikan anda gaya hidup yang lebih aktif, meningkatkan kekuatan otot dan dapat mempercepatkan proses pemulihan luka.

2.0 Memperbaiki Peredarah Darah

CoQ10 paling banyak didapati di jantung manusia kerana ia menggunakan paling banyak tenaga untuk mengepam darah ke seluruh badan.


Bagi mereka yang mempunyai masalah penyakit kardiovaskular seperti darah tinggi dan strok.  Pengambilan statin akan mengurangkan penghasilan enzim HMG-CoA (terbentuk sebelum CoQ10 dihasilkan) bersamaan dengan penghasilan CoQ10 dalam badan berkurangan sebanyak 40%


Oleh itu mereka sangat memerlukan suplemen tambahan CoQ10 untuk menguatkan otot jantung, mengurangkan risiko penyakit jantung, memperbaiki peredaran darah dan memberi tenaga kepada jantung untuk mengepam darah.

Jantung yang normal akan berdegup 100,000 kali ganda sehari untuk mengepam darah.

3.0 Meningkatkan Kesuburan


Perlindungan Antioksidan – Melindungi sperma daripada kerosakan radikal bebas dan meningkatkan jumlah sperma.



Meningkatkan Tenaga – Semakin banyak CoQ10 di dalam mitokondria, semakin cepat pergerakkan sperma untuk disenyawakan.


Kesihatan Kesuburan Lelaki – Satu kajian dijalankan ke atas 228 lelaki yang mengalami masalah kesuburan, 114 diberi 200mg CoQ10 setiap hari, manakala 114 sebagai kawalan. Keputusannya, selepas 6.5 bulan (114 orang yang amalkan CoQ10) mengalami peningkatan kuantiti bilangan sperma sehingga 81%.


Kesihatan Kesuburan Perempuan – Dapat memperbaiki kualiti ovum dan peluang tinggi untuk persenyawaan, terutama bagi mereka yang sedang berusaha untuk mendapatkan zuriat.

4.0 Kulit Berseri

CoQ10 banyak didapati di permukaan kulit lipid pada epidermis. CoQ10 bermanfaat kepada kulit wanita sebagai pelindung sinaran UV dan memberi tenaga untuk pembaikan dan penghasilan sel.



Lain-lain keistimewaan CoQ10 pada kulit :

4.1 Membuat kulit menjadi lebih tegang dan kurang kedutan
4.2 Kulit lebih halus
4.3 Mengekalkan keanjalan kulit
4.4 Kulit kelihatan lebih muda dan sihat

5.0 Ketajaman Minda



Semakin berusianya seseorang itu, tahap CoQ10 akan semakin berkurangan. CoQ10 memberi bekalan uantuk fungsi otak. Ini kerana CoQ10 bertindak sebagai pelindung neuro dan mengurangkan plak amyloid.

Keistimewaan CoQ10 kepada fungsi otak :

5.1 Lebih fokus dan peka
5.2 Mampu meningkatkan daya ingatan
5.3 Meningkatkan keupayaan pembelajaran
5.4 Kurangkan risiko berkaitan dengan pelupa, nyanyuk, Alzheimer dan Perkinson

Kenapa Anda Perlu Dapatkan CoQ-Trol Plus Sebagai Sumber CoQ10?



  1. Berkepekatan tinggi (100mg) CoQ10
  2. Mengandungi kombinasi 2 mg Resveratrol dan bertindak sebagai anti-keradangan
  3. Kombinasi 5mg Tokoferol sebagai antioksidan
  4. Mengandungi minyak zaitun yang dipatenkan untuk penyerapan yang unggul
  5. Bebas Gluten
Ingatlah orang tersayang dan sayangi diri kita. Dapatkan CoQ-Trol Plus hari ni juga untuk kesihatan yang menyeluruh.


CoQ-Trol Plus daripada Shaklee lengkap untuk kesihatan anda. Berminat untuk dapatkan vitamin Shaklee? Boleh contact Cikgu Ije. Nak mudah WhatsApp je Klik +60182704872

JAMINAN KAMI
Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
Semulajadi
Berkesan

MENGAPA SAYA?
Saya ialah Cikgu Ije yang merupakan pengedar Shaklee jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi Cikgu Ije agar boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Cikgu Ije juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultasi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.

PENGHANTARAN
Penghantaran melalui pos akan diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.

PEMBAYARAN
Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Simpanan Nasional , Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

NAK BELI SET SHAKLEE
Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
belian online dengan menggunakan kad debit atau kad kredit anda
belian di cawangan Shaklee terdekat (ID: 1233 547) 
hubungi Cikgu Ije di talian WhatsApp +60182704872 (Hifzan Zanini) untuk sebarang bantuan / belian.

Untuk pembelian produk Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit anda? Klik imej dibawah. 
Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat. 

NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?
Berminat menjadi pengedar Shaklee dan mendapat bonus tunai serta banyak manfaat lain? Jom sertai team business kami, DARE TO DREAM TEAM (D2DT) yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel.
Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada Cikgu Ije. Hubungi Cikgu Ije untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dengan konsultasi percuma atau bimbingan pendaftaran sebagai ahli Shaklee. 

Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (Cikgu Ije) 
SMS/WhatsApp : +60182704872
FB Page: Vitamin Suci
Personal FB : Hifzan Zanini
Instagram: @vitaminsuci