a

09 November 2016

Promosi Hebat Shaklee November 2016

Assalamualaikum dan salam sejahtera. November ini Shaklee membuat promosi vitamin best!


Klik pada link berikut untuk ketahui banyak info menarik tentang setiap vitamin promosi bulan ni!


JAMINAN KAMI

Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
  • Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
  • Semulajadi
  • Berkesan
  • Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
  • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.
MENGAPA SAYA?

Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi saya agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultansi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.
PENGHANTARAN

Penghantaran melalui pos akan diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.
PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Simpanan Nasional , Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

NAK BELI SET SHAKLEE

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
  • belian online dengan menggunakan kad debit atau kad kredit anda
  • belian di cawangan Shaklee terdekat (ID: 1233547) 
  • hubungi saya di talian WhatsApp / Telegram +6018 270 4872 (Hifzan Zanini) untuk sebarang bantuan / belian melalui saya
Untuk ketahui Promosi Bulan Ini, klik pada link.

Untuk pembelian produk Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit anda? Klik imej dibawah. 

Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat. 


NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?

Berminat menjadi pengedar Shaklee dan mendapat bonus tunai serta banyak manfaat lain? Jom sertai team business kami, RYG dan DARE TO DREAM TEAM (#D2DTeam) yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel.

Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada saya. Hubungi saya untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dengan konsultasi percuma atau bimbingan pendaftaran sebagai ahli Shaklee.  Kenali ahli D2DTeam terdekat dengan anda, KLIK SINI.

Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (Cikgu Ije) 
SMS/WhatsApp : +6018 270 4872 
FB Page: Vitamin Suci
Personal FB : Hifzan Zanini
Instagram: @vitaminsuci

12 October 2016

Keahlian Shaklee dan Vitamin PERCUMA

Assalamualaikum dan salam sejahtera!



Boleh dapat vitamin percuma?

Promosi ni berlangsung dari 1 hingga 15 Oktober 2016 sahaja! Peluang best untuk dapat vitamin percuma, malah keahlian Shaklee percuma. Anda ada beberapa pilihan
  1. Bayar yuran RM68.90 dan Shaklee akan pos memberkit bag dengan kos RM10.90 (Jumlah ialah RM79.50)
  2. Bayar yuran RM68.90 beserta belian produk dengan 100UV terkumpul dan dapat PERCUMA Lecithin
  3. Belian produk 200UV terkumpul dan dapat PERCUMA yuran keahlian Shaklee dan SR Vita-C Plus!
Bagaimana nak kira UV? 

Setiap produk Shaklee mempunyai UV berbeza mengikut harga produk. Hubungi saya untuk dapatkan jadual UV. 

Sebagai contoh, UV untuk ESP ialah 39. Jadi dengan belian 3 canister ESP (127 UV), anda memenuhi kriteria (2) iaitu bayar yuran RM79.30 dan PERCUMA Lecithin

Jom rebut peluang! Tak lama lagi dah! Pakat join group best RYG dan D2DTeam Shaklee.

JAMINAN KAMI

Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
  • Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
  • Semulajadi
  • Berkesan
  • Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
  • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.
MENGAPA SAYA?

Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi saya agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultansi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.
PENGHANTARAN

Penghantaran melalui pos akan diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.
PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Simpanan Nasional , Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

NAK BELI SET SHAKLEE

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
  • belian online dengan menggunakan kad debit atau kad kredit anda
  • belian di cawangan Shaklee terdekat (ID: 1233547) 
  • hubungi saya di talian WhatsApp / Telegram +6018 270 4872 (Hifzan Zanini) untuk sebarang bantuan / belian melalui saya
Untuk ketahui Promosi Bulan Ini, klik pada link.

Untuk pembelian produk Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit anda? Klik imej dibawah. 

Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat. 


NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?

Berminat menjadi pengedar Shaklee dan mendapat bonus tunai serta banyak manfaat lain? Jom sertai team business kami, RYG dan DARE TO DREAM TEAM (D2DT) yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel.


Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada saya. Hubungi saya untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dengan konsultasi percuma atau bimbingan pendaftaran sebagai ahli Shaklee. 

Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (Cikgu Ije) 
SMS/WhatsApp : +6018 270 4872 
FB Page: Vitamin Suci
Personal FB : Hifzan Zanini
Instagram: @vitaminsuci

08 October 2016

Pengedar Shaklee Terdekat

Terima kasih kerana berminat dengan Shaklee. Berikut adalah senarai pengedar Shaklee yang bersedia untuk memberikan perkhidmatan terbaik dan berada berdekatan dengan lokasi anda. Hubungi mereka untuk kesihatan anda. The greatest wealth is health. Tiada yang lebih bernilai selain daripada kesihatan yang baik. 

JOHOR
  1. Seri Medan, Batu Pahat, Kulaijaya, Kota Tinggi - Najwa (019-687 2452)
  2. Pontian - Shahida bt Pishol (012-563 1596)
PAHANG
  1. Bera, Temerloh - Shaleeda (017-401 5411)
  2. Kemayah - Soffea (011-2716 2949)
PERAK
  1. Parit Buntar, Bagan Serai - Noor Azna bt Awang (013-629 5367)
PULAU PINANG
  1. Juru, Bukit Mertajam, Perda, Penang - Ain (016-470 7083)
SABAH
  1. Kota Kinabalu - Noraziawatie (019-833 2275)
SELANGOR
  1. Bangi, Cheras, Kajang - Rohaiza (013-629 1549)
  2. Sg. Buloh, Damansara Damai, Bandar Sri Damansara, Kota Damansara, Ara Damansara - Bahiyah (019-386 4052)
Kami mendoakan kesihatan anda yang berpanjangan.

05 October 2016

Promosi Hebat Shaklee Oktober 2016

Assalamualaikum dan salam sejahtera!

Promosi Oktober kembali dengan produk OmegaGuard!


  • Belain 2 botol OmegaGuard dengan diskaun 5%
  • Belian 6 botol OmegaGuard dengan 1 botol OmegaGuard PERCUMA! 

Pilihan kombinasi OmegaGuard dan vitamin lain yang bagus untuk kesihatan. KLIK DISINI.

JAMINAN KAMI

Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
  • Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
  • Semulajadi
  • Berkesan
  • Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
  • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.
MENGAPA SAYA?

Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi saya agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultansi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.
PENGHANTARAN

Penghantaran melalui pos akan diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.
PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Simpanan Nasional , Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

NAK BELI SET SHAKLEE

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
  • belian online dengan menggunakan kad debit atau kad kredit anda
  • belian di cawangan Shaklee terdekat (ID: 1233547) 
  • hubungi saya di talian WhatsApp / Telegram +6018 270 4872 (Hifzan Zanini) untuk sebarang bantuan / belian melalui saya
Untuk ketahui Promosi Bulan Ini, klik pada link.

Untuk pembelian produk Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit anda? Klik imej dibawah. 

Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat. 


NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?

Berminat menjadi pengedar Shaklee dan mendapat bonus tunai serta banyak manfaat lain? Jom sertai team business kami, RYG dan DARE TO DREAM TEAM (D2DT) yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel.


Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada saya. Hubungi saya untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dengan konsultasi percuma atau bimbingan pendaftaran sebagai ahli Shaklee. 

Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (Cikgu Ije) 
SMS/WhatsApp : +6018 270 4872 
FB Page: Vitamin Suci
Personal FB : Hifzan Zanini
Instagram: @vitaminsuci

25 September 2016

Selera Makan Bertambah Bila Makan Vitamin Shaklee

Assalamualaikum dan salam sejahtera! 


Minggu lepas ada customer saya mengadu tentang hal ni. Adehhh naik risau la kita ni. Kita pun makan Shaklee, tapi kita takpe la sebab lepas 3 bulan bersalin, dah capai berat badan zaman anak dara dulu. 

Sekarang saya nak tolong customer saya turunkan berat badan ke berat ideal, tapi selera dia pulak bertambah-tambah selepas makan vitamin Shaklee. Boleh kurus ke kalau dah dia asyik lapar je. Boleh kurus ke kalau dia asyik makan je. '

Cuba baca mesej yang dihantar oleh customer saya


Kenapa bila makan vitamin saya jadi lapar?

Bila kita mengambil vitamin, ianya tak sama macam makan makanan biasa. Kebanyakan vitamin adalah dalam bentuk tablet, jadi dosnya adalah pekat. Badan kita perlu mencairkan dan melarutkan nutrien ini untuk memudahkan pengangkutan dan penyerapan.

SEBAB ITULAH KITA PERLU BANYAK MINUM AIR APABILA MENGAMBIL VITAMIN

Jadi, bila kita tak cukup minum, sel-sel tubuh kita akan 'dahaga' lalu ia menghantar isyarat ke otak. Tapi, isyarat dari sel yang kehausan itu diterima oleh otak sebagai isyarat lapar. Maka otak menghantar pesanan kepada sistem kita untuk cari makanan (lapar ni, nak makan!). Sedangkan sebenarnya kita tak perlu makan pun, cuma sel tubuh kita yang haus. Dan biasanya kita pun cari makanan dan makan sampai kenyang. Masa inilah tubuh kita menerima protein, karbohidrat dan lemak berlebihan.

Maka jika anda berada dalam situasi ini, anda mungkin asyik rasa lapar, nak selalu makan dan mungkin boleh gemuk. Justeru, bila anda mengambil vitamin :
  1. Minum air sekurang-kurangnya 3 liter sehari
  2. Kawal pemakanan, jangan ikut sangat nafsu
  3. Tukar karbohidrat kepada sumber low GI

Jadi, pastikan anda minum sekurang-kurangnya 3 liter sehari.

Bagaimana nak tukar karbohidrat kepada sumber low GI?

  • GI = Glisemix Index (atau dalam bahasa Melayunya indeks glisemik)
  • Indeks glisemik = Indeks pengukuran mengenai kesan makanan yang mengandungi karbohidrat ke atas paras glukosa dalam darah.
Maknanya, makanan yang kita makan, akan ditukarkan menjadi glukosa dan akan diserap ke dalam salur darah. Makanan dalam kategori GI tinggi akan menyebabkan glukosa darah meningkat dengan cepat.

Manakala makanan yg GI rendah, glukosa lambat dicerna dan diserap. Ini akan meningkatkan paras glukosa dan insulin secara berperingkat dan telah terbukti bermanfaat pada kesihatan, termasuklah dalam pengawalan berat badan dan mengawal selera makan dan menambatkan rasa lapar.


Makan Shaklee, selera makan bertambah? Oohh..patut la jadi lapar. Baru tahu kenapa asyik rasa nak makan jek. Hihi. Satu cara nak membezakan sama ada kita benar-benar laparkan makanan ataupun tidak adalah dengan minum air. Bila dah minum air tu, tetap rasa lapar maka bolehlah ambil makanan tapi pastikan dalam kuantiti yang sedikit tetapi kerap. Boleh faham kan semua?

Berbalik kepada kisah customer saya yang mengadu lapar. Selepas beberapa hari, dia hantar mesej kepada  saya

'

Tak takut dah kan nak teruskan ambil vitamin Shaklee? Kita rasa lapar ada sebabnya. Sebab tu kena beli vitamin Shaklee dengan pengedar seperti saya. Eh sempat pulak promote diri sendiri. Hee.

JAMINAN KAMI

Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
  • Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
  • Semulajadi
  • Berkesan
  • Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
  • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.
MENGAPA SAYA?

Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi saya agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultansi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.
PENGHANTARAN

Penghantaran melalui pos akan diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.
PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Simpanan Nasional , Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

NAK BELI SET SHAKLEE

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
  • belian online dengan menggunakan kad debit atau kad kredit anda
  • belian di cawangan Shaklee terdekat (ID: 1233547) 
  • hubungi saya di talian WhatsApp / Telegram +6018 270 4872 (Hifzan Zanini) untuk sebarang bantuan / belian melalui saya
Untuk ketahui Promosi Bulan Ini, klik pada link.

Untuk pembelian produk Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit anda? Klik imej dibawah. 

Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat. 


NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?

Berminat menjadi pengedar Shaklee dan mendapat bonus tunai serta banyak manfaat lain? Jom sertai team business kami, RYG dan DARE TO DREAM TEAM (D2DT) yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel.


Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada saya. Hubungi saya untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dengan konsultasi percuma atau bimbingan pendaftaran sebagai ahli Shaklee. 

Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (Cikgu Ije) 
SMS/WhatsApp : +6018 270 4872 
FB Page: Vitamin Suci
Personal FB : Hifzan Zanini
Instagram: @vitaminsuci

12 September 2016

Nak Join Group Shaklee Paling Best?

Assalamualaikum dan salam sejahtera!

Rich Young Group (RYG) adalah nama baru 2015 yang telah menggegarkan dunia para pengedar Shaklee. Group baru bertapak tapi gegaran ahli group yang superbbbb memang memukau. Ramai pengedar Shaklee dari group lain mula mengintai keseronokan berada dalam RYG.

Alhamdulillah Allah temukan saya bersama mereka yang hebat. Jika anda teringin nak jadi ahli Shaklee, jom sertai RYG bersama saya. WhatsApp +6018 270 4827 untuk ketahui cara membuat pendaftaran ahli Shaklee di bawah naungan RYG.

Kenapa perlu pilih group?

Jika niat anda join Shaklee semata-mata untuk beli murah, nak guna sendiri; tidak bermakna anda boleh sewenang-wenangnya boleh join mana-mana group. RYG bukan hanya untuk mereka yang mahu bonus bulanan 4-5 angka. Tapi lebih dari itu.
  1. Konsultasi dari pakar. Ahli group yang berlatar belakangkan bidang perubatan dan kesihatan memudahkan saya untuk mendapatkan khidmat nasihat berkaitan penyakit. Jadi jika nak jadi ahli dan beli vitamin murah, tetap bagus jika join RYG sebab anda dan keluarga mengambil vitamin yang tepat dan betul sesuai dengan tahap kesihatan
  2. Ahli RYG yang mesra / friendly. Baru join tak rasa segan nak tanya macam-macam. Rasa macam kenal lama. Padahal tak pernah bertemu mata. Tapi saling tolong menolong. Best!
  3. Kelas online yang di-handle oleh leaders RYG. Perkongsian mahal tapi boleh dapat percuma melalui kelas berjadual setiap hari di Telegram
Ramai antara ahli RYG pada mulanya join sebab nak guna sendiri. Tapi tertarik untuk menjana pendapatan sampingan. Nasib baik mereka dalam kelompok yang betul. Jadi tak susah nak belajar berniaga dan kongsi kebaikan Shaklee. Mudah sebab group best!


OK cukuplah saya memuji geng RYG. Lain kali update lagi, Group best! Semua nak join!

Tak percaya?

Cuba tengok bonus pertama saya bersama RYG! 


Bulan pertama bonus 4 angka, RM3201.57. Hebat betul penangan aura RYG. Nak saya kongsikan tips bonus besar seawal bulan pertama? WhatsApp +6018 270 4872 untuk pendaftaran keahlian Shaklee. Cepat ambil handphone. Saya tunggu awak mesej saya. Hehe.

JAMINAN KAMI

Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
  • Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
  • Semulajadi
  • Berkesan
  • Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
  • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.
MENGAPA SAYA?

Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi saya agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultansi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.
PENGHANTARAN

Penghantaran melalui pos akan diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.
PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Simpanan Nasional , Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

NAK BELI SET SHAKLEE

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
  • belian online dengan menggunakan kad debit atau kad kredit anda
  • belian di cawangan Shaklee terdekat (ID: 1233547) 
  • hubungi saya di talian WhatsApp / Telegram +6018 270 4872 (Hifzan Zanini) untuk sebarang bantuan / belian melalui saya
Untuk ketahui Promosi Bulan Ini, klik pada link.

Untuk pembelian produk Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit anda? Klik imej dibawah. 

Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat. 


NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?

Berminat menjadi pengedar Shaklee dan mendapat bonus tunai serta banyak manfaat lain? Jom sertai team business kami, RYG dan DARE TO DREAM TEAM (D2DT) yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel.


Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada saya. Hubungi saya untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dengan konsultasi percuma atau bimbingan pendaftaran sebagai ahli Shaklee. 

Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (Cikgu Ije) 
SMS/WhatsApp : +6018 270 4872 
FB Page: Vitamin Suci
Personal FB : Hifzan Zanini
Instagram: @vitaminsuci