a

14 February 2017

Sijil Halal Shaklee 2017

Assalamualaikum dan salam sejahtera! Hampir sebulan yang lepas, pihak Shaklee telah menghantar SMS kepada saya sebagai pengedar Shaklee


RM0.00 Shaklee: Check out 2017 HALAL Certificate @Shaklee Online-Resource Center. Login and download now!
Setiap tahun Shaklee komited mmprbaharui sijil halal demi menjaga hak pengguna muslim. Sijil ini dikeluarkan pada 18 Novemmber 2016 dan sah sepanjang 2017 (sehingga 31 Disember 2017)

Sijil Halal Shaklee 2017



Islamic Services of America (ISA) yang mengeluarkan sijil ini adalah senarai badan Islam luar negara yang diiktiraf oleh JAKIM

Untuk kepastian, anda boleh layari Portal Rasmi Halal Malaysia untuk melihat status Sijil Halal Shaklee 2016 oleh Islamic Services of America (ISA) diikitiraf JAKIM Malaysia dalam mengiktiraf badan-badan yang bertauliah yang mengeluarkan status HALAL di seluruh dunia.

Kenali Islamic Services of America (ISA)



ISA adalah satu badan yang mengawal selia status halal di Amerika dan mendapat pengiktirafan oleh JAKIM. Boleh rujuk di website halal Malaysia untuk mengetahui badan-badan halal antarabangsa yang diiktiraf oleh JAKIM.

Kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia

Selain mendapat sijil halal, produk Shaklee juga terbukti selamat dan semulajadi dimana ianya mendapat kelulusan daripada Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) / Facebook KKM.


Dengan adanya dua syarat penting; sijil halal dan kelulusan KKM, maka tidak hairanlah saya sendiri terpikat dengan Shaklee sejak 2011 dan mula menjadi Pengedar Sah pada 2013 hingga kini. Malah, saban hari pasti ada yang menghantar mesej melalui WhatsApp (+6018 270 4872) untuk mendapatkan rangkaian produk Shaklee. Jom hubungi saya sekarang untuk dapatkan vitamin yang selamat dan semulajadi. 

JAMINAN KAMI

Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
  • Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
  • Semulajadi
  • Berkesan
  • Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
  • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.
MENGAPA SAYA?

Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi saya agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultasi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.
PENGHANTARAN

Penghantaran melalui pos akan diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.
PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Simpanan Nasional , Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.


NAK BELI SET SHAKLEE

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
  • belian online dengan menggunakan kad debit atau kad kredit anda
  • belian di cawangan Shaklee terdekat (ID: 1233 547) 
  • hubungi saya di talian WhatsApp / Telegram +6018 270 4872 (Hifzan Zanini) untuk sebarang bantuan / belian melalui saya
Untuk ketahui Promosi Bulan Ini, klik pada link.

Untuk pembelian produk Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit anda? Klik imej dibawah. 

Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat. 

NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?

Berminat menjadi pengedar Shaklee dan mendapat bonus tunai serta banyak manfaat lain? Jom sertai team business kami, DARE TO DREAM TEAM (D2DT) yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel.


Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada saya. Hubungi saya untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dengan konsultasi percuma atau bimbingan pendaftaran sebagai ahli Shaklee. 

Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (Cikgu Ije) 
SMS/WhatsApp : +6018 270 4872 
FB Page: Vitamin Suci
Personal FB : Hifzan Zanini
Instagram: @vitaminsuci

21 January 2017

Kisah Viral Hazirah : Rawat Brain Tumor Dengan Vivix

Assalamualaikum dan salam sejahtera! Hari ini Cikgu Ije nak kongsikan satu kisah yang boleh dijadikan pedoman untuk kita. Pelbagai keperitan hidup diiringi dengan penyakit bertimpa-timpa. Namun anak gadis ini kuat.

Penyakit yang terdapat dalam kisah ini:

  • stroke
  • bell's palsy
  • slip disc
  • brain tumor
  • kencing manis (diabetes)
  • darah tinggi (kolesterol)
  • thyroid
  • autoimmune hepatitis

Kisah bermula...

Seorang anak gadis bernama Hazirah berusia 22 tahun merupakan anak tunggal. Beliau menolak tawaran melanjutkan pelajaran ke universiti untuk menjaga ibu ayah yang tidak sihat.

Ayah beliau mengalami stroke dan tidak mampu bergerak. Kedua si ibu dan si ayah jugak ada bermacam masalah kesihatan.


Hazirah sendiri pernah diuji dengan bell's palsy (tak diketahui punca) dan slip disc akibat terkehel waktu dukung si ayah ke bilik mandi.

Bebas brain tumor..

Pada tahun 2015 beliau terbuka hati untuk memberikan si ibu dan si ayah Vivix. Apabila melihat perubahan yang positif ke atas kesihatan kedua ibu dan ayah, beliau semakin yakin dan keluarkan simpanan wang tabung haji untuk terus supply Vivix buat ibu ayah beliau. Ditakdirkan lagi sekali, Hazirah diuji dengan cabaran sangat besar - brain tumor

Dan pada waktu tu tidak disangka-sangka, hadir ayah kepada sahabat beliau yang menyumbangkan 8 botol Vivix untuk dihabiskan sebulan! Percuma! Sebagai langkah untuk berikhtiar.

Inilah pakcik yang menjadi penyumbang Vivix untuk Hazirah sekeluarga

Dan pakcik itu terus jadi "supplier" kepada Hazirah sekeluarga untuk beberapa ketika. Hasil dari usaha pakcik itu memberikan Vivix, Hazirah disahkan bebas brain tumor. Tidak perlu jalani sebarang rawatan lanjutan. Alhamdulillah.


Paling menyentap jiwa apabila Hazirah memberitahu berita ini..


Ya. Pakcik tersebut meninggal dunia akibat kemalangan, sehari selepas pakcik itu supply 8 botol Vivix terakhir kepada Hazirah - menjadikan jumlah keseluruhan berpuluh botol sempat diberikan buat Hazirah.



Dan rentetan dari semua kisah, sehingga kini, beliau sekeluarga tetap masih kuatkan semangat mengharungi hidup dan tidak pernah putus mengamalkan Vivix sesudu sehari. Marilah kita sama-sama mendoakan kesihatan yang baik buat anak gadis, Hazirah serta ibu ayah beliau. 

JAMINAN KAMI

Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
  • Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
  • Semulajadi
  • Berkesan
  • Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
  • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.
MENGAPA SAYA?

Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi saya agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultasi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.
PENGHANTARAN

Penghantaran melalui pos akan diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.
PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Simpanan Nasional , Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

NAK BELI SET SHAKLEE

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
  • belian online dengan menggunakan kad debit atau kad kredit anda
  • belian di cawangan Shaklee terdekat (ID: 1233547) 
  • hubungi saya di talian WhatsApp / Telegram +6018 270 4872 (Hifzan Zanini) untuk sebarang bantuan / belian melalui saya
Untuk ketahui Promosi Bulan Ini, klik pada link.

Untuk pembelian produk Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit anda? Klik imej dibawah. 

Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat. 


NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?

Berminat menjadi pengedar Shaklee dan mendapat bonus tunai serta banyak manfaat lain? Jom sertai team business kami, DARE TO DREAM TEAM (D2DT) yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel.


Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada saya. Hubungi saya untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dengan konsultasi percuma atau bimbingan pendaftaran sebagai ahli Shaklee. 

Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (Cikgu Ije) 
SMS/WhatsApp : +6018 270 4872 
FB Page: Vitamin Suci
Personal FB : Hifzan Zanini
Instagram: @vitaminsuci

17 January 2017

Seminar Rich Young Group (RYG)! Bisnes Team Shaklee Terhebat

Assalamualaikum dan salam sejahtera! Pada 7 Januari 2017 yang lalu, team RYG telah mengadakan seminar super the best! Hehehehe. 

Ramai betul yang join seminar yang berlangsung di 16 Quarzt, Melawati. Jom layan video berdurasi 1 minit dulu. 


video

Ramai pengedar Shaklee yang bukan daripada family RYG merisik kami. Mengintai aktiviti RYG sebab group happening. Tak rugi kalau jadi sebahagian daripada RYG.

Jika anda berhajat untuk menjana extra income gemoooook bersama Shaklee, 
laju-laju hubungi saya untuk menyerap aura bisnes RYG dan bersama kami menyedut ilmu bisnes best! Paling saya suka ialah bisnes Shaklee mesra keluarga dan masa fleksibel.








JAMINAN KAMI

Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
  • Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
  • Semulajadi
  • Berkesan
  • Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
  • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.
MENGAPA SAYA?

Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi saya agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultasi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.
PENGHANTARAN

Penghantaran melalui pos akan diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.
PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Simpanan Nasional , Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

NAK BELI SET SHAKLEE

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
  • belian online dengan menggunakan kad debit atau kad kredit anda
  • belian di cawangan Shaklee terdekat (ID: 1233547) 
  • hubungi saya di talian WhatsApp / Telegram +6018 270 4872 (Hifzan Zanini) untuk sebarang bantuan / belian melalui saya
Untuk ketahui Promosi Bulan Ini, klik pada link.

Untuk pembelian produk Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit anda? Klik imej dibawah. 

Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat. 


NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?

Berminat menjadi pengedar Shaklee dan mendapat bonus tunai serta banyak manfaat lain? Jom sertai team business kami, DARE TO DREAM TEAM (D2DT) yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel.


Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada saya. Hubungi saya untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dengan konsultasi percuma atau bimbingan pendaftaran sebagai ahli Shaklee. 

Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (Cikgu Ije) 
SMS/WhatsApp : +6018 270 4872 
FB Page: Vitamin Suci
Personal FB : Hifzan Zanini
Instagram: @vitaminsuci

08 January 2017

Team RYG Menggegarkan Dunia Shaklee Malaysia

Assalamualaikum dan salam sejahtera! Wahh tajuk tak boleh blah. Hehehe. Tapi memang pun! Realiti team Rich Young Group kelolaan Dr. Hasifah dah menggegarkan dunia Shaklee Malaysia. Team saya iaitu #D2DTeam (Dare to Dream Team) di bawah RYG turut sama terkena tempiasnya! Alhamdulillah kami berada dalam group bisnes yang best!

Semalam, 7 Januari 2017 adalah seminar pembukaan 2017 yang disertai oleh lebih 100 pengedar Shaklee RYG! Lagi best kami berkumpul di tempat yang eksklusif! Jom layan gambar!








JAMINAN KAMI

Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
  • Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
  • Semulajadi
  • Berkesan
  • Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
  • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.
MENGAPA SAYA?

Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi saya agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultasi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.
PENGHANTARAN

Penghantaran melalui pos akan diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.
PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Simpanan Nasional , Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

NAK BELI SET SHAKLEE

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
  • belian online dengan menggunakan kad debit atau kad kredit anda
  • belian di cawangan Shaklee terdekat (ID: 1233547) 
  • hubungi saya di talian WhatsApp / Telegram +6018 270 4872 (Hifzan Zanini) untuk sebarang bantuan / belian melalui saya
Untuk ketahui Promosi Bulan Ini, klik pada link.

Untuk pembelian produk Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit anda? Klik imej dibawah. 

Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat. 


NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?

Berminat menjadi pengedar Shaklee dan mendapat bonus tunai serta banyak manfaat lain? Jom sertai team business kami, DARE TO DREAM TEAM (D2DT) yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel.


Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada saya. Hubungi saya untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dengan konsultasi percuma atau bimbingan pendaftaran sebagai ahli Shaklee. 

Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (Cikgu Ije) 
SMS/WhatsApp : +6018 270 4872 
FB Page: Vitamin Suci
Personal FB : Hifzan Zanini
Instagram: @vitaminsuci

05 January 2017

Promosi Hebat Shaklee Januari 2017

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Alhamdulillah kini kita melangkah ke tahun baru 2017. InsyaAllah didoakan kita semua berjaya dalam menempuhi tahun baru. 

Hari ini saya kongsikan promosi bulanan Shaklee. Best promosi bulan ini kerana ada vitamin popular iaitu Vivix serta vitamin kegemaran ibu bapa yang mahukan anak sihat cergas iaitu Vita-Lea For Children

Jom kita review apa kebaikan 2 vitamin ini. 


7 kelebihan Vita-Lea For Children 
  1. Mengandungi 18 jenis vitamin dan mineral perlu, 100% vitamin A, C, D dan E serta kesemua 8 vitamin B serta kalsium, magnesium, zinc, copper dan pelbagai mineral lain.
  2. Formula yang diperbaharui berbanding yang lama.
  3. Menggunakan pemanis semulajadi xylitol yang tidak akan menyebabkan kerosakan gigi.
  4. Tidak mengandungi perasa, pemanis dan pengawet tiruan.
  5. Bebas gluten, datang dalam perisa anggur yang sangat sedap, anak-anak pasti sukakannya!
  6. Multivitamin kanak-kanak terbaik dipasaran, jumlah nutrient lengkap dan memenuhi keperluan tumbesaran anak-anak, penyerapan mudah dan pantas.
  7. Sangat sesuai diambil kanak-kanak berusia 4  hingga 12 tahun terutama yang tidak suka makan sayur (memilih makan)
Klik Vita-Lea For Children untuk info lanjut.


3 cara Vivix bertindak pada badan
  1. Memperbaiki DNA. Setiap hari, tubuh kita mengalami kerosakan DNA (salah satunya akibat radikal bebas) yang menyebabkan proses penuaan terjadi begitu cepat. Vivix membantu melambatkan dan melindungi DNA sel tubuh kita dan melambatkan proses tersebut.Vivix sesuai diambil oleh mereka yang selesai menjalani rawatan pemulihan kanser, misalnya kimoterapi, bagi mengembalikan sel tubuhnya kepada keadaan asal.
  2. Memperbaiki tenaga sel. Semakin tubuh kita terdedah kepada penuaan, semakin cepat sel tubuh kita kehilangan tenaga. Ini akan menurunkan fungsi sel. Vivix membantu menguatkan sel tubuh.
  3. Membantu meningkatkan fungsi otak, kardiovaskular, imuniti dan sendi. Semakin tua, semakin kita rasa sakit sana sini, ingatan pun makin pudar. Vivix membantu mengembalikan keremajaan.
Klik Vivix untuk info lanjut.

JAMINAN KAMI

Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
  • Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
  • Semulajadi
  • Berkesan
  • Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
  • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.
MENGAPA SAYA?

Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi saya agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultasi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.
PENGHANTARAN

Penghantaran melalui pos akan diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.
PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Simpanan Nasional , Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

NAK BELI SET SHAKLEE

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
  • belian online dengan menggunakan kad debit atau kad kredit anda
  • belian di cawangan Shaklee terdekat (ID: 1233547) 
  • hubungi saya di talian WhatsApp / Telegram +6018 270 4872 (Hifzan Zanini) untuk sebarang bantuan / belian melalui saya
Untuk ketahui Promosi Bulan Ini, klik pada link.

Untuk pembelian produk Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit anda? Klik imej dibawah. 

Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat. 


NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?

Berminat menjadi pengedar Shaklee dan mendapat bonus tunai serta banyak manfaat lain? Jom sertai team business kami, DARE TO DREAM TEAM (D2DT) yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel.


Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada saya. Hubungi saya untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dengan konsultasi percuma atau bimbingan pendaftaran sebagai ahli Shaklee. 

Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (Cikgu Ije) 
SMS/WhatsApp : +6018 270 4872 
FB Page: Vitamin Suci
Personal FB : Hifzan Zanini
Instagram: @vitaminsuci