19 February 2018

5 Soalan Menjawab Persoalan Sains Di Sebalik Shaklee Youth Skincare

08:49 0 Comments
Assalamualaikum dan salam sejahtera. Februari 2018 menggegarkan Business Leader Shaklee Malaysia kerana produk penjagaan wajah Youth bakal dilancarkan. Leader Shaklee juga mempunyai keistimewaan untuk membeli set Youth ini pada hari pelancarannya pada 4 Februari sempena Business Leader National Conference. Pengedar Shaklee lain sabar ye. Biar Cikgu Ije test dulu. Hehe

Skincare Shaklee Youth bukan formulasi sendiri. Ia juga bukahlah produk OEM. Tapi Youth Skincare telah melalui kajian selama 8 tahun sebelum betul-betul dikeluarkan ke pasaran. Youth Skincare telah dipasarkan di pasaran antarabangsa tahun 2017.

Hari ini Cikgu Ije nak kongsikan sains disebalik Youth Skincare. Baca sampai habis demi kemurniaan wajah anda. Muka nak pakai sampai mati tau. Jaga baik-baik. Hehe.

skincareshaklee

Chris Kyrou Bercakap berkenaan Youth Skincare

Chris Kyrou adalah Naib Presiden Penyelidikan dan Pembangunan Penjagaan Kulit di Shaklee Corporation dan ketua saintis di sebalik Youth Skincare. Sebelum menyertai Shaklee, Chris mengetuai program pembangunan penjagaan kulit dalam Penyelidikan dan Pembangunan untuk syarikat Fortune 500, dan dia mempunyai pengalaman dalam industri kecantikan selama 20 tahun.

Youth memiliki 8 paten dan paten pending. Youth Skincare merupakan satu kejayaan dalam sains penjagaan kulit. Jaminan Shaklee bukan hanya memberikan kesan dramatik kepada kesihatan kulit, bahkan anda akan kelihatan 10 tahun lebih muda.

Soalan 1: Bagaimanakah Youth Skincare berbeza daripada produk kecantikan lain di pasaran?

Jawapan: Cabaran zaman sekarang adalah menyediakan produk berasaskan semulajadi yang turut memberikan faedah anti penuaan. Ramai pengguna sekarang terpaksa mengorbankan aspek keselamatan dan menggunakan produk yang banyak mengandungi bahan kimia yang dipersoalkan keselamatannya, disamping keberkesanan juga dipersoalkan.

Ada 2 aspek yang ekslusif hari ini iaitu samada ia bebas bahan kimia berbahaya atau produk itu berkesan. Jadi inilah yang kami cuba sampaikan.

Dengan Youth Skincare, Shaklee tidak berkompromi dengan ujian klinikal. Youth telah melalui ujian klinikal yang mana menunjukkan keberkesanan yang luar biasa. Pada masa yang sama Youth Skincare tidak mengandungi bahan kimia berbahaya semata-mata untuk menjadikannya berkesan.

skincareshaklee

Soalan 2: Apakah perkara penting tentang Youth Skincare?

Jawapan: Youth Skincare direka untuk menangani pelbagai sebab penuaan kulit:

1. Kombinasi Ekstrak Sel Epal dan Vitamin A Untuk Pembaharuan Sel

Pembaharuan sel kulit kita semakin lambat secara drastik, yang menyebabkan kulit kita kehilangan keremajaan dan kelembutan. Shaklee Youth mengandungi kombinasi Ekstrak Sel Epal dan vitamin A (retinol) yang membantu mempercepat pembaharuan sel kulit kepada kadar yang lebih cepat seperti orang muda.

2. Ekstrak Shisandra Untuk memberikan nutrisi dan tenaga kepada kulit

Apabila kita semakin berusia, sel kulit tidak lagi dapat mengangkut nutrien ke sel yang diperlukan (untuk sel kulit mempunyai tenaga untuk ia berfungsi dengan baik). Oleh sebab itu, Youth Skincare mengandungi ekstrak buah chisensis Shisandra untuk membantu secara struktural memberikan lebih banyak nutrien dan tenaga kepada kulit.

3. Sasaran kepada Youth Protein untuk hasilkan kolagen dan elastin

Bermula usia 20an lagi kulit kita kurang dapat menghasilkan kolagen dan elastin. Apabila kita mula berusia, sel kulit ini menerima semakin sedikit isyarat untuk menghasilkan protein kolagen. Apabila ini berlaku, dari masa ke semasa menyebabkan berlakunya kedutan, kehilangan keanjalan dan seterusnya menyebabkan kulit kendur.

Justeru dalam Shaklee Youth mengandungi ekstrak Lotus Japonicus yang pertama untuk pasaran yang mengaktifkan Youth Protein yang baru ditemui di kulit yang telah terbukti dapat menghasilkan lebih banyak kolagen dan elastin. Shaklee adalah syarikat pertama yang mensasarkan Youth Protein ini.

skincareshaklee

Ini ialah sebahagian daripada senarai 2500 bahan kimia yang telah diuji bebas dalam Shaklee Youth. Nak tahu semua 2500 bahan kimia yang tiada dalam formula Youth Skincare? Klik Youth "Free Of" List

4. Perlindungan dari alam sekitar dengan gabungan polifenol dan Vital Repair Complex

Akhir sekali, selain penting untuk meremajakan kulit, kita juga harus melindungi kulit daripada kesan buruk alam sekitar. Faktor alam sekitar mempercepatkan penuaan kulit bermula dari awal usia kehidupan, jadi apabila kita tua, kulit kurang dilengkapi sistem pertahanan diri.

Sebab itu Shaklee menggabungkan polifenol Anggur Muscadine yang eksklusif dengan Vital-Repair Complex (gabungan nutrien dan vitamin) yang telah dipaten ke dalam Shaklee Youth. Dalam ujian makmal, kedua-dua ramuan ini terbukti melindungi sel kulit daripada faktor alam sekitar yang merosakkan yang menyebabkan penuaan pramatang pada kulit.

Soalan 3: Youth diformulasikan dengan senarai "Free Of". Apakah ia penting?

Shaklee Youth adalah bebas daripada 2500 bahan kimia yang menjadi ancaman kepada kulit dan kesihatan manusia. Shaklee berjaya memformulasikan Youth mengelakkan daripada 2500 bahan ini bahkan dapat keberkesanannya secara klinikal. Sebenarnya kejayaan ini bukan mudah, disebabkan Shaklee mencari alternatif yang selamat untuk bahan kimia ini dan sebaiknya ia didapati daripada sumber semulajadi.

Shaklee mempunyai piagam kualiti dan keselamatan yang tiada tandingannya dalam industri kesihatan dan kami mengikuti piawaian ketat ketika merumuskan Youth Skincare.

skincareshaklee

Contoh dalam senarai bebas Youth adalah sistem perlindungan matahari dalam Age Defense Mineral Moisturizer SPF 30. Perlindungan matahari adalah perkara terbaik yang boleh anda lakukan untuk kulit bagi perspektif anti penuaan dan kesihatan.

Terdapat banyak pelindung matahari berasaskan kimia yang diluluskan oleh FDA, tetapi kami memilih untuk melihat kepada alam semula jadi dan mengembangkan pelembap SPF mineral kami dengan salah satu daripada pelindung matahari berasaskan alam semulajadi yang diluluskan oleh FDA iaitu Zink oksida.

Zink oksida berasal secara semulajadi, ia berasaskan mineral, dan ia adalah salah satu pelindung matahari spektrum luas yang paling berkesan dan paling selamat yang diluluskan oleh FDA.

Soalan 4: Apakah Skin Age Index dan kenapa ia penting?

Shaklee menginginkan cara yang saintifik dan objektif untuk mengukur kesan Youth Skincare pada usia dan rupa kulit. Ini menyebabkan Shaklee memilih Skin Age Index yang merupakan kajian secara klinikal terbaru dalam dunia sains dan teknologi. Ia diperkenalkan oleh pakar kulit bertaraf dunia sempena Dermatologists at a 3rd party clinical research laboratory.

Pakar kulit ini mengkaji kulit lebih dari 100 wanita dalam usia 20-an hingga 60-an dan menentukan 10 atribut kulit utama yang paling banyak berubah ketika kita berusia. Dari kajian ini, mereka dapat mengembangkan cara baru untuk menghitung umur penampilan kulit anda berdasarkan kehadiran atau ketiadaan 10 atribut utama ini. Ini adalah apa yang kita sebut Skin Age Index.

2 yang menarik tentang Skin Age Index:
  1. Ia merupakan 1 kejayaan dalam cara mengukur umur dan rupa kulit kita secara klinikal.
  2. Ia memberikan kita cara untuk mengukur samada Youth boleh menjadikan kulit kita ke usia lebih muda.

Bagi pengguna Youth, mereka menggunakannya 2 kali sehari dan Skin Age Index mereka diukur semula selepas menggunakan Youth.

Hasilnya luar biasa. Wanita mula menunjukkan peningkatan yang ketara dalam kulit mereka seawal 1 minggu. 100% wanita dalam kajian menunjukkan peningkatan yang terukur dalam Skin Age Index mereka selama 4 minggu, bermakna mereka mempunyai kulit wajah yang lebih muda berdasarkan data klinikal!

Dan dengan penggunaan yang berterusan, dua pertiga (2/3) wanita sebenarnya mendapati usia kulit mereka menjadi satu dekad (10 tahun) yang lebih muda!

Soalan 5: Kenapa ramai yang teruja dengan Youth Skincare?

Shaklee amat berbangga kerana Youth direka secara harmoni dengan alam semulajadi dengan menjaga standard keselamatan tertinggi. Selain itu Youth Skincare menyediakan keberkesanan kepada kulit yang tidak dapat dipenuhi dalam mana-mana produk kecantikan di pasaran.

skincareshaklee

Berminat untuk dapatkan Youth Skincare Shaklee? Boleh contact Cikgu Ije. Nak mudah WhatsApp je Klik +60182704872

JAMINAN KAMI
Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
Semulajadi
Berkesan

MENGAPA SAYA?
Saya ialah Cikgu Ije yang merupakan pengedar Shaklee jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi Cikgu Ije agar boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Cikgu Ije juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultasi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.

PENGHANTARAN
Penghantaran melalui pos akan diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.

PEMBAYARAN
Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Simpanan Nasional , Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

NAK BELI SET SHAKLEE
Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
belian online dengan menggunakan kad debit atau kad kredit anda
belian di cawangan Shaklee terdekat (ID: 1233 547) 
hubungi Cikgu Ije di talian WhatsApp +60182704872 (Hifzan Zanini) untuk sebarang bantuan / belian.

Untuk pembelian produk Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit anda? Klik imej dibawah. 
Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat. 

NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?
Berminat menjadi pengedar Shaklee dan mendapat bonus tunai serta banyak manfaat lain? Jom sertai team business kami, DARE TO DREAM TEAM (D2DT) yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel.
Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada Cikgu Ije. Hubungi Cikgu Ije untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dengan konsultasi percuma atau bimbingan pendaftaran sebagai ahli Shaklee. 

Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (Cikgu Ije) 
SMS/WhatsApp : +60182704872
FB Page: Vitamin Suci
Personal FB : Hifzan Zanini
Instagram: @vitaminsuci

18 February 2018

Shaklee Collagen Powder Terbaik Untuk Sendi dan Tulang

13:19 0 Comments
Assalamualaikum dan salam sejahtera. Bila kita bercakap mengenai kolagen, terus kita kaitkan dengan kulit yang anjal dan cantik tanpa cela. Hakikat sebenarnya, kolagen berada di sebahagian besar daripada tubuh kita seperti kulit, mata, organ dalaman, tisu, otot dan tulang.



Hari ni Cikgu Ije nak fokuskan kolagen untuk kesihatan sendi. 
Apa Kaitan Kolagen Dan Sendi Tulang?


Ianya memang ada kaitan kerana sakit lutut berlaku disebabkan tulang rawan mula haus dan terhakis disebabkan kolagen yang ada dalam tulang rawan semakin berkurangan dan mula rosak. Tahukah anda bahawa 50% dari tulang rawan terdiri daripada kolagen?

Kolagen inilah yang membantu mengekalkan kepadatan dan kekuatan tulang. Namun begitu, selepas berusia 20-an,kolagen sudah mula terhakis dalam tulang rawan (cartilage).


Rajah diatas perbandingan antara sendi yang cukup kolagen dan kurang kolagen. Kolagen ini berfungsi memberi regangan kepada sendi, menjaga rangka lutut dan memelihara tulang rawan yang mula rosak.

Kajian menunjukkan bahawa mengambil suplemen kolagen boleh merawat osteoarthritis yang teruk dan osteoporosis. Jadi bayangkan apa yang ia boleh lakukan untuk sakit kecil seperti sakit lutut, ligamen koyak dan sebagainya?


Badan boleh menghasilkan kolagen dengan sendiri. Tetapi yang menjadi masalah bila mana bilangan kolagen yang dihasilkan badan tidak dapat menampung keperluan menggantikan bilangan kolagen yang rosak tadi. Sebab itu, kita memerlukan suplemen kolagen untuk menampung keperluan kolagen tubuh. 

Bagaimana kolagen atasi masalah sendi tulang?

Kolagen akan diserap oleh tubuh dan meresap ke bahagian sendiApabila penyerapan kolagen ini berlaku ke dalam badan , ianya perlahan-lahan akan memperbaiki bahagian-bahagian yang rosak serta menggantikan kolagen yang rosak.

Lama-kelamaan bengkak akan beransur pulih dan struktur tulang rawan akan berfungsi dengan lebih baik.

Mengikut kajian, penggunaan selama 8 minggu boleh menunjukkan hasil Collagen Powder Shaklee ini. Malah, ada juga yang kurang dari itu atau seawal 3 hari.

Collagen Powder Shaklee bersifat elastik dan sangat kuat. Ianya juga bukan drugs,tidak mengandungi bahan-bahan berbahaya dan tiada kesan sampingan.

Kajian klinikal kolagen bantu masalah sendi

Banyak kajian klinikal terhadap penggunaan suplemen kolagen, Cikgu Ije kongsikan sebahagian daripada kajian ye.

“Penggunaan selama 24 minggu dengan collagen membantu kurangkan sakit sendi 147 atlet.” Clark K.L et.all (2008) “Terdapat peningkatan yang ketara dalam keselesaan lutut seperti yang dinilai oleh skala analog visual untuk menilai kesakitan.” Benito Ruiz et all “Pembaikan yang ketara tisu lutut berbanding dengan kumpulan kawalan selepas 48 minggu dengan suplemen collagen” dGEMRIC Study
Shaklee Collagen Powder Terbaik Untuk Sendi dan Tulang

Tidak semua suplemen kolagen dapat menyembuhkan sendi anda. Terdapat banyak pilihan kolagen di pasaran, tapi awas! Terdapat suplemen collagen di pasaran yang tidak mempunyai type II collagen, yang paling penting untuk sendi.

Terdapat 27 jenis kolagen. Sendi kita kebanyakannya diperbuat daripada type II collagen yang sangat penting, namun sendi juga mempunyai collagen type 9, 10 dan 11. Justeru anda perlu pastikan collagen yang anda ambil mempunyai bahan yang boleh menyokong kesihatan sendi dan tulang anda.

Shaklee Collagen Powder mengandungi kolagen lengkap untuk menyokong kesihatan kulit, sendi dan tulang anda. Bagaimana?

Perbezaan jenis-jenis kolagen

Anda perlu tahu bahawa suplemen kolagen dan produk penjagaan kulit berasal daripada kolagen yang diperbuat daripada empat sumber utama:
  1. Bovine (lembu)
  2. Khinzir (babi)
  3. Ayam
  4. Ikan (laut)
Boleh rujuk kepada jadual di bawah:

Kolagen Lembu, Babi & Ayam
Kolagen Marin / Laut
Lebih murah
Agak mahal
Diekstrak daripada kulit, tendon dan tulang rawan
Diekstrak daripada sisik ikan
Banyak type II collagen, sedikit type I collagen
Mengandungi banyak type I, II & III collagen
Saiz molekul sangat besar, sukar diserap
Saiz molekul kecil, mudah diserap, bioavailability
Terdedah kepada penyakit lembu gila, selsema burung
Bebas daripada sebarang penyakit

Mungkin ada yang tertanya-tanya, bagaimana pula dengan collagen daripada sumber buah atau sayur? Jawapannya sebenarnya ia bukan collagen sebenar.

Collagen daripada sumber ikan terbukti mempunyai “bioavailability” iaitu kadar di mana ia diserap ke dalam aliran darah melalui dinding usus kita. Ini bermakna bahawa ikan (laut) collagen memasuki aliran darah dengan lebih cepat daripada lain-lain jenis collagen, jadi ia adalah sumber terbaik collagen untuk kulit, tulang dan sendi anda.

Shaklee memilih sisik ikan merah sebagai sumber utama Collagen Powder Shaklee. Kenapa pilih sisik ikan merah? Ada sebabnya, antaranya:

4 sebab mengapa Collagen Powder Shaklee pilihan anda?

1. Penyerapan hebat

Collagen Powder Shaklee menyediakan molekul yang kecil dan mempunyai penyerapan yang lebih tinggi (1000 dalton yang paling optimum untuk penyerapan dalam badan).

Penyerapan Shaklee Collagen Powder sebanyak 1000 dalton memudahkan dan memaksimakan kadar penyerapan


2. Sumber premium sisik ikan merah

Kenapa sisik ikan merah? Ikan merah adalah ikan laut dalam yang mana boleh berenang hingga 5000m ke dalam air
  1. Sisik yang premium
  2. Tahan tekanan
  3. Sangat bersih
  4. Tinggi kolagen


Setiap sachet mengandungi 4000mg collagen bagi setiap hidangan yang anda ambil.

3. Bukan Sekadar kolagen

Selain daripada sumber utama iaitu sisik ikan merah, Collagen Powder Shaklee ditambah dengan 6 bahan aktif lain seperti:

  • Camelia Japonica Sees Extract: Biji pokok Camelia japonica ini terdiri daripada asid oleik iaitu emolien dan pelembap kulit yang hebat dan isoflavon iaitu antioksidan semulajadi yang mampu mengurangkan radikal bebas.
  • Pfaffia extract: Ptaffia yang turut dikenali sebagai ‘ginseng brazil’ telah dibuktikan dapat membantu formasi collagen dan asid hyaluronik apabila digabungkan dengan esktrak biji Camellia japonica. Kemampuan luar biasa ekstrak Ptaffia yang mampu mengikat amaun air yang banyak membolehkan asid hyaluronik memainkan peranan penting dalam menghidratkan tisu tubuh untuk menjadikan kulit lembut, lembap dan licin.
  • Fish Collagen: Elastin memelihara kulit menjadi fleksibel tetapi tegang, anjal dan gebu.
  • Ekstrak kekerang: Glucosamine dalam ekstrak kekerang adalah sangat penting dalam sintesis cecair sinovial yang membekalkan pelincir kepada sendi-sendi dan menghidrat mata untuk melegakan ketidakselesaan.
  • Lactobacilus acidophilus: Bakteria baik yang membantu mengimbangi mikroflora usus dan membantu membina semula sistem usus yang sihat seterusnya mampu meningkatkan collagen dalam badan.
  • Vitamin C dan Vitamin B: Vitamin B berperanan dalam metabolisma karbohidrat, lemak dan protein untuk membebaskan tenaga yang diperlukan untuk penghasilan collagen di dalam sel. Vitamin C pula menggalakkan penghasilan collagen dan menentang radikal bebas yang mampu merosakkan kulit.

4. Terbukti berkesan

Hampir 71% menyatakan kesihatan mereka lebih baik selepas pengambilan Collagen Powder Shaklee. Terdapat ujian klinikal pihak ketiga yang menyokong fakta ini.


Collagen Powder terbukti berkesan dalam tempoh 8 minggu pengambilan


Testimoni Shaklee Collagen Powder Untuk Sendi dan Tulang

Testimoni 1: 
Selepas 1 minggu, sakit lutut ibu mertua berusia 60 tahun semakin hilang


Testimoni 2: 
Selepas amalkan 2 kotak Collagen Powder, sakit sengal lutut tak ada!


Testimoni 3: 
Bertahun cari penawar sakit lutut, siap dah tukar besi pun. Tapi masih sakit. Selepas amalkan Collagen Powder, sakit lutut hilang. Yakin menunaikan umrah dan buat jamuan raya!



Testimoni 4: 
Sendi mak berusia 59 tahun dah tak sakit 


Testimoni 5: 
Dulu naik tangga pun lutut berbunyi, sekarang tak lagi. Lutut rasa OK sangat!


Harga Shaklee Collagen Powder

Dah berpuas hati dengan kualiti dan keberkesanan Collagen Powder Shaklee, jom kita tengok harga kolagen yang digemari ramai ini. 

1 kotak Collagen Powder Shaklee mengandungi sebanyak 15 sachet. Harga runcit bagi sekotak adalah RM315.88.

Untuk mendapat harga lebih murah, Cikgu Ije cadangkan untuk anda mendaftar sebagai ahli iaitu melalui pembelian 3 kotak Collagen Powder Shaklee melayakkan anda mendapat:
  1. Keahlian percuma bernilai RM80
  2. Bonus tunai sebanyak RM30

Penggunaan 3 kotak Collagen Powder Shaklee adalah untuk kira-kira 2 bulan. Kebiasaannya dalam tempoh ini anda akan mendapatkan kesannya, atau paling lambat dalam tempoh 8 minggu sebagaimana kajian klinikal seperti graf ini.


Bantu ibu ayah atasi masalah sendi 

Alhamdulillah. Collagen Powder Shaklee telah banyak menyelesaikan masalah sendi, tulang dan lutut. Mana-mana mak-mak ayah yang ada sakit lutut itu, atau yang ada masalah osteoporosis, osteoarthritis, bolehlah amalkan Collagen Powder Shaklee . InsyaaAllah terbaik untuk kesihatan.

Sekiranya anda ingin memberikan hadiah hidup yang sihat dan berpanjangan buat ibu ayah yang banyak berjasa sedari kita kecil, Shaklee telah membuktikan bahawa produk kami boleh memberikan hidup yang lebih sihat, bertenaga, muda pada tahap selular. Pilihan di tangan anda.

Berminat untuk dapatkan vitamin Shaklee? Boleh contact Cikgu Ije. Nak mudah WhatsApp je Klik +60182704872

JAMINAN KAMI
Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
Semulajadi
Berkesan

MENGAPA SAYA?
Saya ialah Cikgu Ije yang merupakan pengedar Shaklee jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi Cikgu Ije agar boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Cikgu Ije juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultasi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.

PENGHANTARAN
Penghantaran melalui pos akan diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.

PEMBAYARAN
Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Simpanan Nasional , Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

NAK BELI SET SHAKLEE
Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
belian online dengan menggunakan kad debit atau kad kredit anda
belian di cawangan Shaklee terdekat (ID: 1233 547) 
hubungi Cikgu Ije di talian WhatsApp +60182704872 (Hifzan Zanini) untuk sebarang bantuan / belian.

Untuk pembelian produk Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit anda? Klik imej dibawah. 
Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat. 

NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?
Berminat menjadi pengedar Shaklee dan mendapat bonus tunai serta banyak manfaat lain? Jom sertai team business kami, DARE TO DREAM TEAM (D2DT) yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel.
Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada Cikgu Ije. Hubungi Cikgu Ije untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dengan konsultasi percuma atau bimbingan pendaftaran sebagai ahli Shaklee. 

Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (Cikgu Ije) 
SMS/WhatsApp : +60182704872
FB Page: Vitamin Suci
Personal FB : Hifzan Zanini
Instagram: @vitaminsuci

17 February 2018

Youth Skincare: 31 Testimoni Muda 10 Tahun

07:36 0 Comments
Assalamualaikum dan salam sejahtera. Ramai duk baca tajuk best yang pengedar Shaklee duk tayang kat blog, facebook mahupun instagram. Cuci muka terus jadi muda 10 tahun?! Biar betul! Meh Cikgu Ije nak ajar mengeja. B.E.T.U.L! Tak caya? Nahh baca artikel yang Cikgu Ije kongsikan hari ni sampai habis. Nak tak muda 10 tahun? Heee.

Skin Age Index (SAI)

SAI merupakan sejenis ujian yang di jalankan oleh pakar kulit (Skin Expert). Ujian ini dijalankan atas mereka yang bakal menggunakan Youth Skincare. Jadi mereka buat ujian sebelum dan selepas penggunaan.

Untuk pengetahuan anda, Skin Age Index adalah pendekatan baru untuk mendokumenkan produk kecantikan atau prosedur anti-penuaan. Ia sememangnya telah diterima secara klinikal, boleh rujuk dalam kajian klinikal yang diterbitkan dalam NCBI.

Skin age index digunakan untuk mengukur tahap potensi produk kecantikan dan antipenuaan

Apa ciri-ciri Skin Age Index?

Ujian Indeks Umur Kulit (Skin Age Index) ini mengukur penampilan tanda-tanda utama penuaan dengan data klinikal fakta, antaranya :
  1. kedut muka
  2. tekstur kulit
  3. saiz liang pori
  4. hiperpigmentasi
  5. Tona kulit
  6. Seri wajah
  7. keanjalan
  8. kendur (sagging)

Mereka dikelaskan mengikut umur, contohnya kulit berusia 20an, 30an, 40an, 50an. Selepas penggunaan Youth selama 4 minggu, 2/3 dari peserta kulit mereka lebih muda 10 tahun! Ya! Hanya 1 bulan!

Kalau selepas guna Youth, Skin Age Index 40, selepas 4 minggu menggunakan Youth Skincare, Skin Age Index jadi 30!

Betullah sebagaimana yang Shaklee jamin! Bukan overclaim.

“A Decade of Aging Erased ” dan “2/3 shifted their skin age to a younger decade”

Tak overclaim dan ada bukti klinikal lagi. Hasil kajian klinikal Skin Age Index ke atas Youth Skincare mendapati 2/3 kulit pengguna 10 tahun lebih muda


Nak 10 tahun lebih muda?

Bestkan dah jumpa Youth Skincare tanpa 2500 bahan kimia, ada ujian klinikal, ada ujian indeks kulit. Ada semua!

Hasil kajian klinikalnya adalah:
100% of women were clinically proven to have younger looking skin!
Selama ni yang Cikgu Ije duk tengok iklan TV atau poster kat gedung kosmetik, tak jumpa yang claim 100% keberkesanan dengan ujian klinikal seperti Youth Skincare Shaklee ni. Guaranteed!

31 testimoni pengguna Youth luar negara

Kat Malaysia takde testimoni orang kita lagi sebab Youth baru dilancarkan Februari 2018. Nantikan perkongsian Cikgu Ije untuk testimoni orang kita. Semenatara tu, kita tilik wajah mereka yang berpuas hati menggunakan Youth Skincare. Sambil tengok, sambil cakap "10 tahun lebih muda" tau.































Best kan? Dari duk cuba macam-macam produk, lebih baik kita beli Youth Skincare Shaklee ni. Disamping mempunyai kajian klinikal, Youth Skincare juga ada ciri-ciri berikut:
  1. Dijamin bebas daripada 2500 bahan kimia
  2. Diuji secara klinikal dan melepasi ujian Skin Age Index – 2/3 mendapati kulit mereka 10 tahun lebih muda
  3. Diuji oleh pakar Oftalmologi (pakar mata) – selamat untuk mata, tidak merengsakan walaupun pada mata yang sensitif
  4. Mengandungi resveratrol sebagai bahan utama membolehkannya terus serap dengan segera

Berminat untuk dapatkan Youth Skincare Shaklee? Boleh contact Cikgu Ije. Nak mudah WhatsApp je Klik +60182704872

JAMINAN KAMI
Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
Semulajadi
Berkesan

MENGAPA SAYA?
Saya ialah Cikgu Ije yang merupakan pengedar Shaklee jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi Cikgu Ije agar boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Cikgu Ije juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultasi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.

PENGHANTARAN
Penghantaran melalui pos akan diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.

PEMBAYARAN
Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Simpanan Nasional , Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

NAK BELI SET SHAKLEE
Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
belian online dengan menggunakan kad debit atau kad kredit anda
belian di cawangan Shaklee terdekat (ID: 1233 547) 
hubungi Cikgu Ije di talian WhatsApp +60182704872 (Hifzan Zanini) untuk sebarang bantuan / belian.

Untuk pembelian produk Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit anda? Klik imej dibawah. 
Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat. 

NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?
Berminat menjadi pengedar Shaklee dan mendapat bonus tunai serta banyak manfaat lain? Jom sertai team business kami, DARE TO DREAM TEAM (D2DT) yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel.
Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada Cikgu Ije. Hubungi Cikgu Ije untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dengan konsultasi percuma atau bimbingan pendaftaran sebagai ahli Shaklee. 

Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (Cikgu Ije) 
SMS/WhatsApp : +60182704872
FB Page: Vitamin Suci
Personal FB : Hifzan Zanini
Instagram: @vitaminsuci