20 October 2013

Beli Shaklee Secara Online

Assalamualaikum. Hari ni saya kongsikan cara membuat pesanan produk Shaklee secara online. Terutamanya khas buat ahli-ahli Shaklee.

1. DAFTAR KEAHLIAN
Syarat utama untuk membuat belian online ialah MENJADI AHLI SHAKLEE. Bagi yang ingin membeli produk dan sekaligus menjadi ahli Shaklee, hubungi saya (SMS/Whatsapp : 018-270 4872)
Bagi yang sudah menjadi ahli Shaklee, anda pasti dah dapat SMS seperti ini. 
sms 1Anda boleh log in website Shaklee menggunakan ID Shaklee anda dan 6 digit terakhir IC anda
ID: ID shaklee
PASSWORD: 6 digit terakhir dalam kad pengenalan
2. WEBSITE
Pergi ke www.shaklee.com.my dan klik home di sebelah kiri anda akan lihat page ini (jika anda ingin proses pembelian dilakukan dalam bahasa Melayu, sila pilih bahasa di penjuru kanan terlebih dahulu sebelum anda klik ‘member login’)
pic 1Klik member Login disebelah kanan dan masukkan kata laluan dan ID anda
pic 2
Bagi pengguna yang baru pertama kali log in, anda akan diminta untuk menukar password, jadi boleh ikut arahan dan tukar password yang anda kehendaki.
Setelah log in, anda akan lihat page ini.
pic 3
Sini ada banyak maklumat, so boleh explore dan godek-godek lah. Bagi yang ingin membuat pembelian, sila klik ‘shopping’
3.MASA UNTUK MEMBELI!!
pic 4
Setelah anda klik bakul merah tadi, anda akan lihat page ni. Sila baca dan fahamkan term and agreement ini, jika setuju klik ‘agree’
pic 5
Sebelum meneruskan pembelian, pastikan segala maklumat betul untuk mengelakkan sebarang masalah ketika proses penghantaran kelak.
Dah pasti betul klik ‘confirm’pic 6
Tadaaaaaa….inilah rangkaian product shaklee yang hebat. Sila pilih yang mana suka ye. Oh ye, UV dan PV tu ialah point bagi setiap product. Jika pembelian anda lebih 150uv, ini bermakna anda layak untuk menerima bonus/cash back pada pertengahan bulan berikutnya :D. Jadi jangan pening, tengok harga sudahhh. Hehe.
pic 7
Dah pilih barang idaman? Klik pada gambar tersebut (sebagai contoh, kolagen) dan anda akan lihat page di atas. Jika rasa nak beli, klik ‘add to shopping cart’
pic 8
Jika anda ingin membatalkan order boleh klik ’cancel’. Bagi yang ingin meneruskan pembelian, klik ‘continue to order’ dan sekiranya anda selesai membeli, klik ‘submit’. Kalau nak beli lebih dari satu kuantiti, boleh edit ye dibahagian quantity tu. Kot nak kolagen 2 set ke. 
4. PEMBAYARAN
Dah selesai menjamu mata dan pilih, sekarang waktu membayar. Anda boleh menggunakan debit card atau credit card untuk urusan pembayaran..
*walaupun option cuma ada ‘online credit card’ jangan risau, anda juga boleh menggunakan debit card dengan option yang sama, so just tick aje yang itu ye.
pic 9
Kemudian sila isi maklumat kad anda..
*no card: nombor yang paling panjang di depan kad anda
*CVV2 & CVC2: 3 nombor dibelakang kad anda (jangan dedahkan pada sesiapa ye..)
pic 10
Selepas anda klik ‘confirm payment info’ anda akan dibawa ke satu lagi page untuk memastikan semua order dan maklumat pembayaran betul, klik ‘confirm order’ untuk meneruskan proses, atau jika ada kesilapan, klik ‘modify order’untuk pembetulan.
pic 11
Dan anda akan lihat gambar ni. Ketika di saat ini sila jangan klik-klik tab lain ke, usik-usik ke computer ke just tunggu je sampai urusan selesai. Setelah selesai, anda akan diberitahu yang order anda sudah berjaya dan anda akan menerima notification email n sms seperti ini
pic 11
pic 12
Haa . Bukan mantap tu. Lepas tu tunggu ajelah barang sampai. Hehe
Moga bermanfaat. Jika tak pasti, sile tanye ye.
Bulan ni ada promosi best, bagi setiap pembelian melebihi 300UV dalam satu transaksi anda akan dapat FREE COQHEALTH PLUS sebotol bernilai RM124. Tak nak ke dek non? Silalah klik klik!

3 comments:

nabilah said said...

Salam..nak tnye..klo kita jd ahli n ad org order dgn kita..n then kita order online, bole x terus dipos ke alamat rumah customer kita tu? Tq

nabilah said said...

Salam..nk tnye..bole x kalau kita jd ahli order online utk customer n trus dhntar ke alamat customer?

VitaminSuci said...

Waalaikumusalam wbt. Boleh hantar terus kepada customer yang order dengan kita. Boleh hubungi saya untuk info lanjut. 018-270 4872 (call, sms, whatsapp)