11 February 2014

KESAN AMBIL ALFALFA COMPLEX SHAKLEE

Ada yang takut, risau untuk menghadapi kesan selepas mengambil supplement. Ya! Ia adalah proses penyembuhan (atau dikenali sebagai healing crisis)

Hari ini saya nak kongsikan tentang healing crisis penggunaan produk laris Shaklee iaitu Alfalfa Complex.







APA HEALING CRISIS YANG DI ALAMI?

Rata-rata mengalami healing crisis seperti:
  • jerawat
  • pening kepala
  • bintik-bintik kecil
  • hidung berair (sebab resdung)
  • gatal-gatal
Ia merupakan proses penyembuhan yang biasa. Disebabkan Alfalfa Complex bertindak sebagai detox, ia mengeluarkan segala toksin di awal pengambilan Alfalfa Complex. Usah risau. 

APA YANG PERLU DILAKUKAN SEPANJANG TEMPOH HEALING CRISIS?
  • Minum air kosong dengan banyak. Seelok-eloknya minum 1 liter air kosong bagi setiap 25kg berat badan. Contoh berat badan 50kg, air kosong yang mesti diminum ialah 2 liter.
  • Mula mengambil Alfalfa Complex pada dos yang rendah. Mulakan 2 biji sekali ambil. Dos maksima yang ditulis pada botol Alfalfa Complex ialah 10 biji sehari. 

KEBAIKAN ALFALFA COMPLEX YANG MENANTI!

. Penawar keputihan

2. Membantu masalah penghadaman dan pencernaan
3. Resdung
4. Allergi
5. Melegakan sakit sendi dan belakang.
6. Menghilangkan kelesuan dan tekanan.
7. Memberi sensasi ‘rasa sejuk’ (alfalfa Shaklee mengandungi minyak Peppermint)
8. Memberi kelegaan semasa haid.
9. Merawat arthitis
10. Bagus untuk elergi dan ekzema
11. Merawat asma
12. Mencuci usus bagi membuang toksik
13. Mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor disebabkan
14. Jangkitan dalam buah pinggang
15. Meneutralkan asid dalam badan
16. Merawat masalah keputihan pada wanita
17. Menganjalkan payudara bagi wanita.
18. Bertindak sebagai kacip fatimah bagi para isteri.
19. Memulihkan urat selepas bersalin
20. Membantu merawat bahagian intim wanita.
21. Meningkat stamina bagi persediaan hubungan suami isteri
22. Melegakan sembelit

Alfalfa Complex
330 tablet / 700 tablet
Harga runcit semenanjung Malaysia ialah RM53 / RM98
Hubungi saya di 0182704872 untuk dapatkan harga istimewa!

Hubungi saya sekarang untuk dapatkan Alfalfa Complex!

12 comments:

Nurul Husna Mohamed said...

Salam.husna suka sgt alfalfa.healing crisis husna alami teruk jugak.tp tak stop.now okey sgt2.xde keputihan dah.hihi
Jemputlah lwt blog husna ye supplimentcenter.blogspot.com ^_^

nurnadeea said...

Alfalfa raja segala herba...masalah elergic saya telah pulih bersama alfalfa...

ummi rifqy said...

Milk booster terbaik bagi yg menyusukan bayi ;)

ann ismail said...

Berapa harga alfalfa sebotol?

VitaminSuci said...

Ann Ismail : Runcit RM53.75 (330 tablet) dan RM97.50 (700 tablet). Boleh hubungi saya di talian 018-270 4872 untuk konsultasi dan harga istimewa. :)

Amerrudin Hamdan said...

Alfalfa ni sesuai utk lelaki tak..? Sbb bnyak kbaikannya ke arah ibu ataw prmpuan..

VitaminSuci said...

Ameruddin Hamdan : Lelaki boleh amalkan Alfalfa Complex. Jemput baca artikel manfaat Alfalfa untuk lelaki.

http://www.vitaminsuci.com/2015/04/boleh-ke-lelaki-amalkan-alfalfa-complex.html

Anonymous said...

Salam...sy bru nk cuba alfafa nie..blh tau bpe lma ye proses healing crisis nk ok?

A.I.D.I.L.L.A said...

alfafa boleh dimakan time prgnnat? 5month + usia kandungan

Lz Lz said...

Saya gunakan produk sejak setahun lebih kerana gatal2 kulit. Dlm 2 minggu saya dapat atasi kegatalan tu. Kemudian saya mula malas nak makan. Rupa2nya produk ni byk membantu masalah kesihatan saya. Bila saya berhenti makan alfalfa ni saya mula alami masalah tidak hadam, kembung perut dan hidung gatal. Saya rasa sgt tidak selesa dan susah tidur. Saya cuba pelbagai ubat2 di farmasi tapi hanya utk jangka waktu pendek. Saya buat kajian dan terbaca mengenai produk ni. Baru saya sedar yg selama ni alfalfa ni sudah byk membantu menjaga kesihatan saya. Jadi saya sambung semula gunakan produk ni. Dengan izin Allah masalah kembung perut dan gastrik saya beransur2 pulih. Kita tidak tahu kelebihan sesuatu produk melainkan selepas dapat penyakit.

Mira said...

Salaam puan. Saya mmg consume alfalfa. Tp Saya ada terbaca somewhere dlm wikipedia dan beberapa page, disitu walaupun alfalfa adalah herbs. Tapi pengambilan yg panjang atau terlalu lama boleh menyebabkan auto-immune.. dan bahaya kepada tubuh. Adakah ini pernah berlaku pada pelanggan shaklee. Maaf.. saya sebenarnya nak belikan alfalfa ni kpd ayah saya sebab alfalfa sangat elok juga utk prostate problem. Masalahnya saya risau ttg auto-immune. Last few years ayah saya baru baik dr deadly disease yg disebabkan oleh auto-immune. Beh mintak pencerahan. Tm ksh byk2

VitaminSuci said...

Wsalam mira. Boleh rujuk laman web --> http://drzubaidi.com/blog/bahayakah-menggunakan-suplemen-alfalfa/

Asasnya, pesakit (bekas pesakit) auto-immune tak sesuai amalkan alfalfa. Boleh ambil Vita-E Complex Shaklee sebagai alternatif kepada kesihatan prostat.