08 November 2017

5 Kisah Ngeri Penyebab Kesihatan Anak Merudum

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Cikgu Ije jumpa sharing yang best. Sangat membuka mata. Anak-anak sungguh mereka tak tahu apa yabg diberikan kepada mereka. Kita sebagai ibu ayah yang beri kebenaran untuk adakah makanan ini kepada mereka. Kita yang beri racun kepada anak sendiri. Beri mudarat kepada anak, amanah Allah. 

Perkongsian dari seorang sahabat

2 hari ni saya jaga Jabatan Pesakit Luar , menggantikan rakan-rakan sekerja yang berkursus dan bercuti.


1. Budak berumur 4 tahun, dibawa ibu ,datang muntah-muntah. Bila ditanya , makan apa?

Maggi. Selalu makan maggi.


2. Budak berumur 3 tahun dibawa , batuk-batuk. 

Suruh buka mulut - gigi habis macam kena makan anai-anai. 

Tanya si ibu , apa yang anak suka makan?

Gula-gula , keropok2.

Siapa beri duit/belikan untuk mereka? - ayahnya.


3. Budak 2 tahun lebih dibawa ibu, demam dah 3 hari , mula dengan batuk-batuk.

Sambil di tangan anak satu plastik kecil penuh gula-gula, coklat , keropok.


4. Seorang lelaki bawa 3 anak buahnya. Umur 2-5 tahun.

Ibunya kerja ,diminta bawakan ke klinik kerana demam dan batuk.

Cek sorang-sorang , gigi rosak. 

Bila ditanya , selalu makan gula-gula, coklat.


5. Seorang ibu bawa 2 orang anaknya. Demam dan batuk-batuk.

Buka mulut, 2/3 dari keseluruhan gigi macam kayu reput. Dah macam tunggul kayu. 

Tanya si ibu, siapa beri makan anak-anak.

Mertua. Kerana mereka tinggalkan anak-anak dengan mertua,dan mereka bekerja jauh 10 jam perjalanan dari sini. Kebetulan mereka balik cuti tengok anak-anak.

Gula-gula selalu dibagi agar mereka senyap.

Masalah real food vs real food

Saya rasa, hampir 100 pelanggan yang saya tengok 2 hari ini, lebih separuh dari kalangan kanak-kanak , hampir 2/3 darinya ada masalah dengan real food vs junk food.

Saya bagitahu mereka :

" Anak-anak ini amanah. Ada orang berkahwin ,mahu zuriat. Ramai tak dapat.

Kita, kahwin, Allah bagi zuriat, jagalah amanah ini.

Semua jenis makanan ringan ,keropok-keropok , minuman bergas minuman tin, minuman kotak , sebolehnya jangan bagi anak-anak ni ambil selepas ini sampai mereka besar ,sampai mereka jumpa Allah.

Semua-semua tu lah yang menyebabkan sistem pertahanan badan mereka lemah, selalu sakit-sakit. ''

Untuk semua pasangan yang punya zuriat, hargailah zuriat yang Allah amanahkan pada kalian.

Belajarlah tentang REAL FOOD dan JUNK FOOD!

Berikan nutrient terbaik untuk anak anda!


Membekalkan 19 jenis vitamin dan mineral. Multivitamin ini menggunakan pemanis mesra-gigi yang tidak menggalakkan pembentukan kaviti. Ia adalah cara paling sempurna untuk memberikan perlindungan imun yang diperlukan oleh si manja.
  • Meal Shakes
  • Vita-Lea For Children


Apakah fungsi setiap vitamin dalam set ini?
  • Vita-Lea® for Children - Lengkapi jurang nutrisi dalam pemakanan si manja untuk perkembangan dan pertumbuhan yang sihat.* MAL13115143NC

KKLIU 0600/2017
* Produk-produk ini tidak bertujuan untuk membuat diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.
Ini adalah iklan produk suplemen.
  • Meal Shakes - Minuman yang sedap, berkrim serta merupakan sumber yang kaya dengan kalsium, serat makanan dan protein. Minuman yang berkhasiat untuk kanak-kanak, remaja dan juga orang dewasa, dimana-mana sahaja!

Klik SOLUTION SETS untuk ketahui 15 pilihan set vitamin dengan pelbagai keperluan kehidupan dirumus khas oleh pakar pemakanan dan nutrisi Shaklee.
Berminat untuk dapatkan vitamin Shaklee? Boleh contact Cikgu Ije. Nak mudah WhatsApp je Klik +60182704872

JAMINAN KAMI

Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
  • Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
  • Semulajadi
  • Berkesan
  • Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
  • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.
MENGAPA SAYA?

Saya ialah Cikgu Ije yang merupakan pengedar Shaklee jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi Cikgu Ije agar boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Cikgu Ije juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultasi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.
PENGHANTARAN

Penghantaran melalui pos akan diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.
PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Simpanan Nasional , Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

NAK BELI SET SHAKLEE

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
  • belian online dengan menggunakan kad debit atau kad kredit anda
  • belian di cawangan Shaklee terdekat (ID: 1233 547) 
  • hubungi Cikgu Ije di talian WhatsApp +60182704872 (Hifzan Zanini) untuk sebarang bantuan / belian
Untuk pembelian produk Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit anda? Klik imej dibawah. 

Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat. 

NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?

Berminat menjadi pengedar Shaklee dan mendapat bonus tunai serta banyak manfaat lain? Jom sertai team business kami, DARE TO DREAM TEAM (D2DT) yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel.
Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada Cikgu Ije. Hubungi Cikgu Ije untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dengan konsultasi percuma atau bimbingan pendaftaran sebagai ahli Shaklee. 

Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (Cikgu Ije) 
SMS/WhatsApp : +60182704872
FB Page: Vitamin Suci
Personal FB : Hifzan Zanini
Instagram: @vitaminsuci

No comments: