13 December 2017

Koleksi Testimoni Healthy Prenatal Set Shaklee Untuk Ibu Mengandung

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Hari ini Cikgu Ije nak kongsikan pengalaman ibu yang pernah mengandung dan mengamalkan vitamin untuk ibu hamil. Vitamin ini dikenali sebagai Healthy Prenatal. Nak tahu ringkasan fungsi dalam set ini, Klik HEALTHY PRENATAL SET

Jom kita baca sedikit pengalaman ibu yang menggunakan set ini.

Apa kata mereka?

Besar harapan semua ibu bapa untuk menerima zuriat dalam keadaan sihat sempurna. Pengambilan vitamin sangat digalakkan kerana ia mengurangkan banyak risiko seperti:
  1. kecacatan janin
  2. kelahiran pra matang
  3. berat bayi kurang ketika lahir



Antara yang paling ngeri sepanjang kehamilan ialah kekejangan kaki sewaktu tidur dan sembelit teruk yang menjurus kepada buasir! Pengambilan vitamin untuk ibu mengandung dapat memberikan kekuatan dan membantu ibu hamil mendapat kesihatan yang baik sepanjang kehamilan.
Pengalaman Cikgu Ije sendiri hamil pada tahun 2010 memang boleh buat trauma. Bacaan HB darah yang rendah menyebabkan kesukaran melakukan aktiviti harian. Hampir pitam ketika berdiri di perhimpunan sekolah, letih dan loya teruk. 

Kehamilan kedua (2013) dan ketiga (2016), Cikgu Ije tak lepas peluang mengamalkan Healthy Prenatal Set daripada Shaklee. Puas hati sungguh! 


Antara kegusaran ramai ibu hamil ialah pengambilan protein (Energizing Soy Protein / ESP) yang digemburkan boleh memudaratkan bayi seperti ada eczema. Alhamdulillah. Cikgu Ije mula ambil vitamin Shaklee pada Oktober 2011, anak pertama berusia 6 bulan dan menyusu badan sepenuhnya. Ketiga-tiga anak Cikgu Ije tiada masalah kulit sensitif, tiada masalah eczema! Malah kerap sahabat menegur kulit mereka yang gebu dan sihat.


Berat badan ketika hamil memang boleh meningkat. Cikgu Ije tetap percaya pada vitamin Shaklee sebab dah rasa effect yang best. Berat sekarang maintain 46-48kg dengan ketinggian 156cm. Anak ketiga berusia 1 tahun 6 bulan masih menyusu badan sepenuhnya. Sepanjang kehamilan 2013 dan 2016, tiada masalah berat badan naik mendadak. Berat terakhir sebelum bersalin ialah 62kg. Bulat sangat dah rasa masa tu. Hehe. Tapi orang duk tegur je, macam tak mengandung. Kecikkkk je walau anak dah nak masuk 3.


Bila mengandung, kita penat. Tapi ada masa tak dapat tidur lena sebab tak selesa perut membesar dan risau masalah tarik mengkarung/kekejangan tiba-tiba. Cikgu Ije pernah rasa masa hamil anak sulung 2010 dulu. Trauma! Bila dah ambil vitamin Shaklee, Alhamdulillah selesa. Tidur malam lena. Dapat berehat selepas seharian penat bekerja dan menguruskan rumah tangga. 

Bila mengandung, seringkali kita diwajibkan untuk minum susu. Susu sebenarnya untuk bekalan kalsium. Tapi ada yang bermasalah (seperti milk intolerance) tak dapat minum susu. Pengambilan vitamin lengkap Prenatal Set ni dapat bantu dapatkan bekalan nutrient yang cukup (antaranya kalsium)


Lebih yakin untuk berikan nutrient terbaik kepada bayi yang dikandung? Jangan berlengah lagi.  Berminat untuk dapatkan vitamin Shaklee? Boleh contact Cikgu Ije. Nak mudah WhatsApp je Klik +60182704872

JAMINAN KAMI

Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
  1. Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
  2. Semulajadi
  3. Berkesan
  4. Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
  5. Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.
MENGAPA SAYA?

Saya ialah Cikgu Ije yang merupakan pengedar Shaklee jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi Cikgu Ije agar boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Cikgu Ije juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultasi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.
PENGHANTARAN

Penghantaran melalui pos akan diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.
PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Simpanan Nasional , Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

NAK BELI SET SHAKLEE

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
  1. belian online dengan menggunakan kad debit atau kad kredit anda
  2. belian di cawangan Shaklee terdekat (ID: 1233 547) 
  3. hubungi Cikgu Ije di talian WhatsApp +60182704872 (Hifzan Zanini) untuk sebarang bantuan / belian
Untuk pembelian produk Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit anda? Klik imej dibawah. 

Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat. 

NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?

Berminat menjadi pengedar Shaklee dan mendapat bonus tunai serta banyak manfaat lain? Jom sertai team business kami, DARE TO DREAM TEAM (D2DT) yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel.
Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada Cikgu Ije. Hubungi Cikgu Ije untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dengan konsultasi percuma atau bimbingan pendaftaran sebagai ahli Shaklee. 

Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (Cikgu Ije) 
SMS/WhatsApp : +60182704872
FB Page: Vitamin Suci
Personal FB : Hifzan Zanini
Instagram: @vitaminsuci

No comments: