03 March 2018

8 Paten Shaklee Youth Skincare

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Pakat ramai google tentang Youth Skincare Shaklee. Mana taknya, banyak sangat testimoni best! Padahal tak sampai sebulan guna. Klik Youth Skincare untuk testimoni best!

Hari ini Cikgu Ije nak kongsikan tentang patent produk penjagaan wajah terbaru Shaklee ini. Shaklee telah mendakwa produk Youth Skincare yang terbaru iaitu YOUTH™ mempunyai 8 paten dan patent-pending. Betul ke?

Betul! Ada 4 paten yang telah diluluskan manakala 4 lagi masih dalam proses (patent-pending).

Kajian berkaitan produk YOUTH ini mencapai sedekad lamanya. Bukan bermakna baru sebulan masuk Malaysia (Februari 2018) maka baru sebulan Shaklee buat produk ni. Dah lamaaaaa! Saintis Shaklee telah menjalankan kajian bertahun-tahun dulu untuk menghasilkan rangkaian penjagaan wajah yang hebat.


Apa itu paten?

Paten adalah hak eksklusif yang diberikan untuk ciptaan. Dengan kata lain, paten adalah hak eksklusif untuk sesuatu produk atau proses yang secara amnya memberikan cara baru untuk melakukan sesuatu, atau menawarkan penyelesaian teknikal baru kepada masalah. Untuk mendapatkan paten, maklumat teknikal mengenai ciptaan mesti didedahkan kepada orang awam dalam permohonan paten.

Ini bermaksud rumusan sesuatu produk tersebut telah pun didaftarkan atau "FILED". Untuk mendaftar kena bayar. Selepas didaftar, barulah patent tersebut akan disemak sebelum diluluskan untuk dipatent, "GRANT". Sementara menunggu proses semakan, ianya dinamakan PATENT PENDING.

Ada ke company yang sanggup invest beratus-ratus ribu untuk menjaga hak eksklusif setiap ciptaan mereka? Shaklee sanggup kerana mereka tahu bukan mudah untuk menghasilkan sesuatu produk yang sangat bagus. Bila dah dapat satu formula yang hebat, haruslah dipatentkan untuk menjaga standard dan kualiti produk.

4 Paten Shaklee yang telah lulus (granted) untuk Youth Skincare

PATENT 1

US 6036946 A - Methods for protecting skin from damaging effects of ultraviolet light


PATENT 2


US 6174519 B1 - Composition for protecting skin from damaging effects of ultraviolet light


PATENT 3



US 6235272 B1 - Composition for protecting skin from damaging effects of ultraviolet light


PATENT 4

US 6015548 A - High efficiency skin protection formulation with sunscreen agents and antioxidants


Semua 4 patent ni dah difailkan sejak tahun 1997. Ada 4 lagi Patent-Pending (dah filed, dalam proses granted) hanya untuk buat produk YOUTH Shaklee ini sahaja.

10 tahun dulu Shaklee telah mula membuat kajian untuk pastikan produk penjagaan wajah Shaklee ini selamat untuk digunakan pada masa akan datang. Nak buat patents ini tentunya bukan percuma, berpuluh ribu dolar untuk setiap satu patent. Terbaik Youth! 


Berminat untuk tahu lebih lanjut tentang Youth Skincare? Klik Youth Skincare atau boleh contact Cikgu Ije. Nak mudah WhatsApp je. Klik +60182704872

JAMINAN KAMI
Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
Semulajadi
Berkesan

MENGAPA SAYA?
Saya ialah Cikgu Ije yang merupakan pengedar Shaklee jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi Cikgu Ije agar boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Cikgu Ije juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultasi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.

PENGHANTARAN
Penghantaran melalui pos akan diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.

PEMBAYARAN
Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Simpanan Nasional , Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

NAK BELI SET SHAKLEE
Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
belian online dengan menggunakan kad debit atau kad kredit anda
belian di cawangan Shaklee terdekat (ID: 1233 547) 
hubungi Cikgu Ije di talian WhatsApp +60182704872 (Hifzan Zanini) untuk sebarang bantuan / belian.

Untuk pembelian produk Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit anda? Klik imej dibawah. 
Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat. 

NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?
Berminat menjadi pengedar Shaklee dan mendapat bonus tunai serta banyak manfaat lain? Jom sertai team business kami, DARE TO DREAM TEAM (D2DT) yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel.
Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada Cikgu Ije. Hubungi Cikgu Ije untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dengan konsultasi percuma atau bimbingan pendaftaran sebagai ahli Shaklee. 

Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (Cikgu Ije) 
SMS/WhatsApp : +60182704872
FB Page: Vitamin Suci
Personal FB : Hifzan Zanini
Instagram: @vitaminsuci
Post a Comment