04 March 2018

9 Kelebihan Dan Keistimewaan Shaklee Youth Skincare Berbanding Produk Lain Di Pasaran

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Sejak Shaklee Youth Skincare dilancarkan secara rasmi untuk belian semua pengedar Shaklee pada 1 Mac, saban hari ada je yang WhatsApp Cikgu Ije merisik tentang Youth ni. Laku keras! 


Sampaikan Shaklee terpaksa keluarkan notis stok yang semakin licin pada 2 Mac.


Ehhh. Hari kedua dah nak habis? Ye! Tu OK lagi. Pada 3 Mac, dah tak boleh beli. Memang licin habis dah. 


Mujurlah stok akan tiba minggu kedua Mac, pakat tak sabar nak rasai kuasa Shaklee Youth Skincare. Kalau nak order, WhatsApp Cikgu Ije ye. Nak berebut set Youth untuk korang. Hehe

Hari ni Cikgu Ije nak kongsikan 9 kelebihan dan keistimewaan rangkaian penjagaan wajah terbaru Shaklee ini. 

9 Kelebihan dan keistimewaan Shaklee Youth Skincare berbanding produk lain di pasaran

1. Dihasilkan selepas 8 tahun kajian dan mempunyai 8 patent dan ‘patent pending’.

Shaklee ambil masa 8 tahun untuk siapkan Youth ni. Nak tahu kenapa?? Sebab CEO Shaklee iaitu Mr. Roger Barnett mahukan rangkaian penjagaan wajah keluaran Shaklee 100% organik tanpa paraben. Baca lanjut berkaitan 8 Patent Youth Skincare


2. Terbukti melalui kajian klinikal bebas daripada 1500 jenis bahan kimia berbahaya.

Bayangkan skincare tanpa apa-apa bahan kimia yang sintetik langsung. Ianya hampir tidak ada pada produk diluar sana yang menjanjikan bebas paraben. Sebab fungsi paraben adalah untuk memastikan produk tidak berkulat dan tahan lama. Pentingkan paraben kepada produk mereka, kan. Namun shaklee menggunakan phenoxyethanol yang ada juga dalam green tea yang mampu mengantikan paraben sebagai agen antikulat.

Shaklee juga mempunyai senarai “FREE OF” untuk YOUTH® Skin Care yang menunjukkan 1500 bahan kimia yang boleh dipersoalkan yang tidak digunakan dalam YOUTH® Skin Care. Hakikat bahawa kami telah dielakkan menggunakan bahan kimia ini dan menghasilkan produk yang menunjukkan hasil yang benar adalah satu kejayaan dalam industri penjagaan kulit.

Biasa kita dengar dan baca bahaya parabens, phtalates, hydroquinon dan mercury. Hakikatnya sangat banyak bahan kimia yang memudaratkan kesihatan kulit. Paling best, Youth tiada 1500 bahan kimia!


3. Sesuai untuk semua lapisan usia dan semua jenis kulit.

Tak kira jantina mahupun usia, Shaklee Youth Skincare sangat sesuai untuk semua! Baik untuk mengatasi masalah kulit dan tanda-tanda penuaan utama termasuk:

1. Kedutan dan garis halus
2. Saiz pori-pori
3. Tona kulit
4. Tekstur kulit
5. Kelembutan kulit
6. Pigmentasi
7. Kekenduran kulit
8. Keserian kulit

4. Keputusan ujian klinikal menunjukkan 100% wanita yang menggunakannya memiliki kulit yang lebih muda.

Dibangunkan oleh dermatologist kelas dunia, Skin Age Index digunakan untuk menentukan usia sebenar kulit kita. Skin Age Index memberikan maklumat klinikal untuk membuktikan Shaklee YOUTH mempunyai kesan keremajaan pada penampilan dan umur kulit.

Kajian telah dibuat untuk mengukur umur kulit sekumpulan wanita dan kemudian memberi mereka mencuba Shaklee Youth Skincare. Apa yang berlaku?

Jeng jeng jeng.... Setelah menggunakan rejimen Anti Penuaan Advanced YOUTH Shaklee, skin age index wanita ini di ukur sekali lagi. Hasilnya luar biasa. Hasil kajian telah menunjukkan bahawa:
100% atau kesemua wanita yang menggunakan Shaklee Youth TERBUKTI melalui ujian klinikal, mempunyai kulit lebih muda
Dan 2/3 daripada wanita yang menggunakan Shaklee YOUTH mempunyai usia kulit 10 TAHUN LEBIH MUDA
5. Produk ‘Vegan’ – tidak mengandungi bahan berasaskan haiwan.

Apa maksud 100% Vegan ni? Ia bermaksud kesemua bahan dalam semua produk Youth ini adalah dari bahan botanikal atau tumbuhan sahaja. Vegan produk sama sekali tidak mengandungi unsur haiwan. Contohnya beewax, madu, dll. Serta semua bahan berasal dari tumbuh-tumbuhan. Menarik, bukan?

Shaklee merasa ini adalah peluang untuk membantu pengguna yang ingin produk penjagaan dan kecantikan kulit yang selamat, 100% dihasilkan dari tumbuhan semulajadi dan benar-benar BERKESAN mengatasi masalah kulit seperti jeragat, jerawat, parut, kedut, kusam dan pori.

Dengan 8 paten, setiap produk Youth dirumus secara khusus untuk menangani pelbagai kesan penuaan.

MUSCADINE GRAPEPolifenol Muscadine Grape yang dalam proses patent melindungi dan memperbaiki DNA sel dalam masa yang sama menghalang kerosakan kolagen dan elastin. Seterusnya ia adalah salah satu bahan yang penting untuk melindungi kulit.

VITAL REPAIR+® COMPLEXVital Repair Complex+ yang mempunyai pelbagai paten memberikan nutrien anti oksida dan vitamin-vitamin penting untuk menghalang radikal bebas yang merosakkan kulit dan menggalakkan tumbesaran sel sihat.

SCHISANDRA CHINENSIS FRUIT EXTRACTSesuai untuk semua jenis kulit, ia menyokong struktur kulit muda dengan menyuburkan kulit dengan vitamin semulajadi dan antioksidan. Ia merupakan herba yang membantu penyuburan kulit anda.

LOTUS JAPONICUS EXTRACT - Youth Complex yang dalam proses paten, digabungkan dengan Lotus Japonicus, mengaktifkan protein Youth yang penting untuk penjanaan semula sel bagi menghasilkan lebih kolagen, elastin dan fibrilin. Kulit muka akan kelihatan lebih tegang tanpa kedutan.

APPLE STEM CELL EXTRACTKajian menunjukkan bahawa Apple Stem Cell Extract mengaktifkan dan mempercepat pembaharuan sel kulit untuk kulit kelihatan lebih muda. Ia juga mengekalkan serta memperbaiki tisu kulit. Ia menjadikan muka kelihatan lebih segar dan lembut kulitnya.


6. Bebas kekejaman ke atas haiwan. Ia tidak menjadikan haiwan sebagai bahan ujian.

Selain itu, Youth juga ialah produk Cruelty Free. Maksudnya tiada kekejaman terhadap haiwan langsung sepanjang pembuatan Youth ini. 


7. Bebas Gluten

Gastroenterologist and pengasas of Tula Skincare, Dr. Roshini Raj berkata, "kita menggunakan produk kosmetik yang mengandungi gluten dan jika ia mengenai kawasan bibir, ada potensi anda boleh menelan gluten dan menyebabkan reaksi" Menurut beliau lagi, "Gincu, balsem bibir, dan asas adalah penyebab utama. Tetapi dia mengatakan syampu, losyen, dan krim anda juga mempunyai gluten"

Dan walaupun kemungkinan reaksi yang rendah, kedua-dua doktor bersetuju bahawa ia mungkin mempunyai reaksi dengan tidak membasuh tangan anda selepas menggunakan produk kosmetik dan memindahkannya ke sebarang makanan yang anda makan selepas itu.Kesan buruk ialah termasuk kembung, cirit-birit, sakit perut, dan angin. Untuk jangka masa panjang, gluten menjejaskan kesihatan secara menyeluruh terutamanya bahagian usus.

8. Terbukti berkesan dengan testimoni sebenar daripada pengguna Malaysia

Setelah 1 bulan dilancarkan kepada pimpinan Shaklee di Business Leader National Conference (3 Februari 2018), Shaklee Youth Skincare telah menerima banyak maklum balas positif dari pengguna.
  1. memudarkan jeragat bertompok seawal 21 hari penggunaan
  2. mengeringkan jerawat batu dan jerawat bernanah seawal 7 hari penggunaan
  3. mengurangkan kedutan di mata dan tepi bibir seawal 21 hari
  4. mengurangkan parut berlubang akibat jerawat seawal 7 hari penggunaan.
Klik Testimoni Youth untuk lebih info bergambar


9. Hanya 4 langkah mudah untuk lenyapkan masalah kulit

Regimen Penjagaan Kulit Anti-Penuaan YOUTH® Shaklee di cipta untuk di pakai dalam 4 langkah mudah:
  1. Membersihkan
  2. Mencerahkan
  3. Pembaharuan
  4. Melembapkan (menghidrat dan melindungi)

Regimen Anti Penuaan YOUTH yang maju dan canggih direka untuk berfungsi bersama-sama untuk memberikan hasil yang luar biasa dengan manfaat yang bertambah dari masa ke masa. Maknanya, kesan pemakaian akan lebih baik semakin lama ia digunakan. 

Setiap produk dalam rangkaian skincare YOUTH dibangunkan dengan vitamin anti-penuaan. Juga teristimewa, polifenol untuk memberikan manfaat rawatan kulit yang lebih baik dengan hanya 4 langkah mudah.
  1. Membersih dengan YOUTH LUMINOUS GEL OIL CLEANSER
  2. Menutup pori yang sudah dibersihkan dengan YOUTH PERFECTING SKIN TONER
  3. memulih dan memperbaiki kulit dengan YOUTH ACTIVATING SERUM
  4. Melembap dan memberi nutrisi kepada kulit dengan YOUTH AGE DEFENSE MOISTURIZER pada waktu siang dan YOUTH ADVANCE RENEWAL NIGHT CREAM pada waktu malam

Bonus: Vitamin C dan E untuk meningkatkan keserian dan kecerahan kulit, serta menghilangkan kedutan dan menegangkan kulit dengan YOUTH RADIANCE C + E

Selain itu ia turut diuji oleh pakar mata (Ophthalmologist) membuktikan bahawa skincare ini selamat untuk mata, tidak merengsakan walaupun pada mata yang sensitif.

Hipoalergenik • Non-comedogenic (tidak menyumbatkan liang pori) • Diuji oleh ahli dermatologi • Diuji oleh ahli oftalmologi

Berminat untuk dapatkan Shaklee Youth Skincare? Boleh contact Cikgu Ije. Nak mudah WhatsApp je Klik +60182704872

JAMINAN KAMI
Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
Semulajadi
Berkesan

MENGAPA SAYA?
Saya ialah Cikgu Ije yang merupakan pengedar Shaklee jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi Cikgu Ije agar boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Cikgu Ije juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultasi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.

PENGHANTARAN
Penghantaran melalui pos akan diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.

PEMBAYARAN
Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Simpanan Nasional , Bank Islam atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

NAK BELI SET SHAKLEE
Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
belian online dengan menggunakan kad debit atau kad kredit anda
belian di cawangan Shaklee terdekat (ID: 1233 547) 
hubungi Cikgu Ije di talian WhatsApp +60182704872 (Hifzan Zanini) untuk sebarang bantuan / belian.

Untuk pembelian produk Shaklee secara online menggunakan kad kredit / kad debit anda? Klik imej dibawah. 
Atau daftar keahlian Shaklee untuk penjimatan hebat. 

NAK JADI PENGEDAR SHAKLEE?
Berminat menjadi pengedar Shaklee dan mendapat bonus tunai serta banyak manfaat lain? Jom sertai team business kami, DARE TO DREAM TEAM (D2DT) yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel.
Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada Cikgu Ije. Hubungi Cikgu Ije untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dengan konsultasi percuma atau bimbingan pendaftaran sebagai ahli Shaklee. 

Rakan Shaklee Anda
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (Cikgu Ije) 
SMS/WhatsApp : +60182704872
FB Page: Vitamin Suci
Personal FB : Hifzan Zanini
Instagram: @vitaminsuci
Post a Comment