02 March 2020

Vivix dan ResV: Info Telomere Untuk Penuaan Sihat

Assalamualaikum dan hai semua. Hari ni Cikgu Ije nak kongsikan tentang telomere. Jarang kita dengar tapi sebenarnya ia sangat penting jika kita mementingkan kesihatan berpanjangan. Jom baca untuk tambah ilmu kesihatan!


Tahukah anda bahawa Vivix Shaklee dan ResV Shaklee mampu tembusi hingga keperingkat sel DNA? Fakta!

Badan kita sebenarnya terdiri dari berbillion sel yang membina tisu, kemudian membina otot dan organ. Begitu juga dengan darah, terbina dari berbillion sel darah merah, sel darah putih, dan sebagainya. Dikatakan sel dalam badan kita akan diganti lebih 300 billion sehari dan 200 juta setiap minit. Hebat, kan?

Oleh itu penciptaan Vivix dan ResV Shaklee adalah satu inovasi baru dan moden, tetapi masih mengekalkan 3 ciri utama iaitu semulajadi, berkesan dan selamat. Shaklee satu-satunya syarikat suplemen yang berjaya mengetengahkan hasil kajian dan penciptaan yang ulung ini. Vivix dan ResV mampu bertindak hingga ke sistem selular sel tubuh manusia. Ia terjadi melalui 4 cara bertindak iaitu :


Shaklee dan telomere

Landmark Study Shaklee telah dijalankan ke atas pengguna Vivix yang mengamalnya setiap hari selama 5 tahun.


Telomere lebih panjang, bermakna lebih awet muda dan lebih kurang risiko untuk penyakit-penyakit kronik seperti kanser dan masalah jantung.Apa itu telomere?

Telomere seperti topi yang melindungi kromosom dan DNA. Semakin meningkat usia, dengan faktor persekitaran, stress dan penggunaan bahan kimia di sekeliling kita menyebabkan telomere semakin lama semakin pendek. Bila telomere semakin pendek, ia akan mati dan menyebabkan kita mudah mendapat penyakit.


Nak telomere panjang?

Jadi bagaimana kita nak pastikan telomere sentiasa panjang? Amalkan pemakanan yang sihat, gaya hidup sihat dan jangan biarkan diri kita sentiasa dalam keadaan stress. Paling mudah, amalkan pengambilan Vivix dan ResV Shaklee setiap hari kerana ia kaya resveratrol dan antioksidan!

 Kandungan bahan ResV dan Vivix
 Kandungan bahan ResV dan Vivix


Label ResV dan Vivix

Dos harian ResV dan Vivix

Kebaikan amalkan ResV dan Vivix

Maka tidak hairanlah jika insan yang mengamalkan Vivix dan ResV Shaklee akan sentiasa bertenaga, kekal aktif dan kelihatan lebih muda!Berapa harga ResV?
Berapa harga Vivix?

harga vivix, vivix shaklee

harga vivix, vivix shaklee

harga vivix, vivix shaklee

harga vivix, vivix shaklee

Jom amalkan gaya hidup sihat dengan ResV dan Vivix Shaklee. Tawaran hebat buat anda!

Berminat untuk dapatkan ResV dan Vivix Shaklee? Boleh contact Cikgu Ije. Nak mudah WhatsApp je. Klik 018 270 4872

Pemberitahuan Mesra:
  • Mulai 1 Mac 2020, yuran keahlian Shaklee hanyalah RM35 atau percuma keahlian dengan belian mana-mana produk sebanyak 100UV (lebih kurang RM350 bergantung kepada nilai produk)
  • Hubungi Cikgu Ije untuk mendaftar sebagai ahli makan sendiri (belian harga ahli dan jaminan produk tulen) atau ingin jana pendapatan tambahan (kelas online dan offline disediakan bersama team yang supportive!)
  • Hanya 6 maklumat yang diperlukan untuk pendaftaran:

  1. Nama
  2. Alamat
  3. Nombor telefon
  4. Nombor kad pengenalan
  5. Nombor akaun bank
  6. Email
Your Favourite Shaklee Distributor 
Shaklee ID 1233547
Nur Hifzan binti Hj Muhamad Zanini (Cikgu Ije) 
SMS/WhatsApp : 018 270 4872
Personal FB : Hifzan Zanini

No comments: